7/10/11

Σε νέες προκλήσεις προβαίνει η Τουρκία

...Ενοχλημένη, εξάλλου, από τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, η οποία θα διεξαχθεί ανοιχτά της Κύπρου, απειλεί να βγάλει στο Αιγαίο την αόρατη, όπως αποκαλείται, κορβέτα ''Χε'ι'μπελιαντάν'', η οποία δε μπορεί ν' ανιχνευθεί από τους αισθητήρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.,,,

Σε νέες προκλήσεις προβαίνει η Τουρκία στην προσπάθειά της να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων στη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο.Διαμηνύει, μέσω του Υπουργού Ενέργειας ότι θα μετακινήσει το βάρος των ερευνών της για εντοπισμό υδρογονανθράκων από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, από την οποία δεν πρόκειται να φύγει.Ενοχλημένη, εξάλλου, από τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, η οποία θα διεξαχθεί ανοιχτά της Κύπρου, απειλεί να βγάλει στο Αιγαίο την αόρατη, όπως αποκαλείται, κορβέτα ''Χε'ι'μπελιαντάν'', η οποία δε μπορεί ν' ανιχνευθεί από τους αισθητήρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόχλησε τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι η Ελληνική φρεγάτα θα λάβει μέρος σε αυστηρώς ΝΑΤΟϊκή άσκηση και δε θα προχωρήσει σε περιπολίες στην περιοχή της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποδέχτηκε τις ΝΑΤΟϊκές εξηγήσεις και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, που πήρε την περασμένη βδομάδα στην Αττάλεια στο περιθώριο Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης, συμπεριφέρεται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο απαντώντας με νέα προκλητική κίνηση.


http://www.sigmalive.com/news/international/425794

16 σχόλια:

  1. Εγώ αντιθέτως άκουσα από τους ναυτέους οτι το πλοίο φαίνεται στα ραντάρ, όπως φαίνεται και κάθε άλλο πλοίο! Καλή η προσπάθεια αλλά όπως και κάθε άλλη φορά το έργο "Ο Καραγκιόζης Ναύαρχος" παίζεται στην Τουρκία. Κακομοίριδες Τούρκοι, με δύο λαμαρίνες στραβά βαλμένες, φτιάχνουμε το stealth που δεν έφτιαξαν οι Αμερικάνοι ξοδεύοντας δις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἂς τὸ βγάλουν νὰ δοῦμε τὶ πουλιὰ πιάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να το βγάλουν το..."αόρατο" (τρομάρα τους). Θα είναι καταπληκτική ευκαιρία να το εμβολήσει το δικό μας με όλη του την δύναμη και όταν μας ζητήσουν τα ρέστα να πούμε ότι πρόκειται για ατύχημα αφού...δεν το είδαμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέλθ...φάντασμα.... Συμφωνώ. Αυτή η "τεχνολογία" ουσιαστικά δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα σε όσους έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη και εφαρμογή της. Φυσικά μην ξεχνάμε το επιχειρησιακό περιβάλλον που θα κληθεί να λειτουργήσει η συγκεκριμένη φρεγάτα. Το Αιγαίο. Δύσκολο και ιδιαίτερο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουρκακια ξερετε υπαρχουν και τα Eryeye στον αερα, δε βασιζομαστε μονο στα ρανταρ του ναυτικου. Για βγαλτε την στο Αιγαιο και θα δουμε ποιος ειναι stealth και ποιος οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι δεν διαβάστηκε σωστά η φράση "η οποία δε μπορεί ν' ανιχνευθεί από τους αισθητήρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας". Εκεί είναι το ζουμί. Το ελληνικό ΠΝ της Ελλάδας δεν έχει τους κατάλληλους αισθητήρες, πράγμα πολύ πιθανόν, αφού δεν έχουμε και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα οπλικά μας συστήματα και δη τα ηλεκτρονικά.

    Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι αν δεν πιάσουν όλ' αυτά (Eryeye, αισθητήρες κλπ) θα αμολύσουμε και το μυστικό μας όπλο, ΓΑΠΕΠΙΚΑΝώ και θα πάθετε πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Nativist. Πρόκειται για βλακώδη προπαγάνδα ανατολίτικου τύπου. Το έγραψα στο μήνυμα μου παραπάνω. Το οτι έγειραν μερικές λαμαρίνες δεν σημαίνει οτι έκαναν ενα πλοίο αόρατο στα κοινά ραντάρ. Εχω δεί Αμερικάνικο Arleigh Burk σε ραντάρ ναυσιπλοιας και είχε μεγαλύτερο σήμα και από τα φέρρυ που πάνε Ρόδο. Κάτι προσπάθησαν κάποτε κάποιοι, για την μείωση του ίχνους, αλλά πέτυχαν μικρά ποσοστά περίπου 15% με 20%, αλλά με κόστος πολλών εκατοντάδων εκατομμυριων. Οι Τούρκοι ούτε τεχνολογία τέτοια έχουν, ούτε το πλοίο τους μοιάζει τόσο διαφορετικό από ενα άλλο που δεν είναι....φάντασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Billy, τα Arleigh Burke δεν είναι stealth και δεν έχουν τέτοιο σκοπό: άλλη είναι η λειτουργία τους, άλλος είναι ο εξοπλισμός τους. Όσο για την Τουρκική προπαγάνδα, κάθε άλλο παρά βλακώδης είναι: εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται οργανωμένη, στοχευμένη και τις περισσότερες φορές επιτυχημένη. Και, για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, θύμισέ μου σε παρακαλώ πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες να σπάει σαμπάνια σε Ελληνικό σκαρί έστω και με σφεντόνα για οπλισμό από Ελληνικό ναυπηγείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Billy,

    Το ότι το γράφεις στο σχόλιό σου, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Δεν αναιρεί αυτό που έγραψα εγώ. Άλλωστε, η Τουρκία διαθέτει μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και το είδαμε αυτό όταν "τύφλωσαν" πέρυσι φρεγάτα μας κοντά στην Χίο. Γιατί αποφεύγεις να διαβάσεις την ουσία του θέματος; Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από το να προσπαθείς να υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Ούτε να υπερτιμούμε, ούτε να υποτιμούμε. Και τα δύο είναι λάθος.

    Ο/Η Anaconda έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TO Anaconda δεν σου πέρασε από το μυαλό Nativist;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι, Anaconda, διότι οι άνθρωποι έχουν δύο φύλλα, άρρεν και θήλυ. Η προπαγάνδα περί τρίτου φύλλου απορρίπτεται! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως λέω "Ανακόντα" χωρίς άρθρο, για να είμαι μέσα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελίνα,

    Αν διαβάσεις το σχόλιό μου 12:37 μ.μ. θα αντιληφθείς ότι χρειάζεται το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nativist, και ποιός σού είπε ότι είμαι άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.