6/10/11

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Βιασμός... Μεσογείου

Ιδιαιτέρως προσεκτική όσον αφορά τις ΑΟΖ και τις ενεργειακές έρευνες της Συρίας και του Ισραήλ φέρεται πως θα είναι η Άγκυρα.
Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι έρευνες του «Πίρι Ρέις» γίνονται με τρόπο που δεν ενοχλούν τη Συρία. Επισημαίνουν ακόμη ότι στο θέμα της ΑΟΖ η Τουρκία δεν έχει καμιά διαφορά με το Ισραήλ, γι’ αυτό και η Τουρκία δεν έχει καμιά αντίρρηση να διεξάγει έρευνες το Ισραήλ στη δική του περιοχή.

Ωστόσο η Άγκυρα έχει αντίρρηση για τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου η οποία έγινε το 2003.«Οι έρευνες της ε/κ πλευράς σημαίνουν βιασμό της Μεσογείου», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, επιμένοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να κάνει καμιά συμφωνία πριν από τη λύση του Κυπριακού.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η συμφωνία που έγινε μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους δεν σημαίνει ότι οι Τ/Κ παραιτούνται των δικαιωμάτων τους για ολόκληρη την Κύπρο. Υποστηρίζουν ακόμη ότι η ίδια συμφωνία δεν συμβάλλει ούτε και στη διαίρεση του νησιού, αντίθετα έχει πρόθεση να στηρίξει τη λύση του Κυπριακού.

Η Τουρκία ωστόσο προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που η ε/κ πλευρά παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και κάνει έρευνες σε αυτή, τότε η Άγκυρα θα έχει μια πολύ διαφορετική στάση.

Πάντως, δεν ξεκαθαρίζουν τι προτίθεται να κάνει η Άγκυρα σε μια τέτοια περίπτωση. Η Άγκυρα αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει επαφές με τους Βρετανούς στους οποίους εξηγεί τις θέσεις της για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

1 σχόλιο:

  1. πάει το χάσαμε το' πιτρέλιο μεμέτ;
    όσο και να χτυπιούνται τα μεμέτια ... φραπέδες δεν γίνονται και είναι δε τόσο απελπισμένοι που θυμήθηκαν τις παλιές δόξες τις παγκόσμιας τάξης τους ... άγγλους που κάνανε παιχνίδια από παλιά αλλά δυστυχώς για τα ταγκαλάκια οι πεθαμένοι δεν πέρδονται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.