23/10/11

Εcofin: Πλαίσιο συμφωνίας για ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών

Σε πλαίσιο συμφωνίας για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών το Σάββατο, μετά από δέκα ώρες συνομιλιών, ενώ οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας εξέφρασαν αισιοδοξία για την επίτευξη φιλόδοξης συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Ξεπερνώντας τις αντιδράσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στην ανάγκη «ένεσης» ύψους 100 δισ.ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με το Reuters, προκειμένου να οχυρωθούν στην περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και απέναντι στους κινδύνους εξάπλωσης της κρίσης.
«Καταλήξαμε στις βάσεις μιας συμφωνίας», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Οικονομοικών Αντερς Μποργκ (βίντεο), κάτι που επιβεβαίωσε και ο Βρετανός ομόλογός του, Τζορτζ Όσμπορν (βίντεο).
Οι υπουργοί θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για ένα συνολικό πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, με αιχμή το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και τον τρόπο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο αναμένονται στη Σύνοδο της ερχόμενης Τετάρτης.
Την αισιοδοξία της ότι «η τελική συμφωνία (στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο της Τετάρτης) θα είναι φιλόδοξη» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ενώ σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, έκανε λόγο για «πρόοδο».
Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Επειδή πλέον είναι οριστική η απόφαση των ''εταίρων'' μας με τη δική(;) μας συγκατάθεση να μας πατήσουν στο σβέρκο θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να τους αφιερώσω το τραγούδι που κάθε φορά που το ακούω νομίζω ότι ο Ψαρονίκος ζεί και το τραγούδησε πρόσφατα για αυτούς και μόνο:

    http://www.youtube.com/watch?v=DvMKyAF8O0c&feature=related

    ΥΓ
    Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τι ακριβώς σημαίνει η απόφαση αυτή όπως και η επόμενη που θα ληφθεί σύντομα για τη ζωή του,όταν όμως το αντιληφθεί θα καταλάβει τους λόγους για τους οποίους ο ΓΑΠ δεν παραιτείται,και ούτε πρόκειται.

    ΥΓ2
    Την ''υπομονή'' που κάναμε όλο αυτό το διάστημα και την ανοχή που δείξαμε ώς κοινωνία σε συνδιασμό με την έλειψη υγιούς αγωνιστικότητας και την διάσπαση μας σε πολλές μικρές ομάδες θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

    ΥΓ3
    Είναι να γελάει κανείς με τα χάλια μας,μετά απο όλα όσα μας έχουν κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν το 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.