19/11/11

Αγωγή κατά των Επικαίρων από τον υποδιοικητή της ΕΥΠ!

Του Τάσου Tέλλογλου
Αγωγή κατά του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, του εκδότη τους Η. Λιβάνη και των δημοσιογράφων Σπ. Τρίψα και Γ. Φιλιππάκη υπέβαλε ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Παπαγεωργίου, κατηγορώντας τους για συκοφαντική δυσφήμιση, ηθική βλάβη και εξύβριση και ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Αιτία ένα δημοσίευμα του περιοδικού στο τεύχος της 10ης Νοεμβρίου 2011, στο οποίο ο κ. Παπαγεωργίου κατηγορείται -χωρίς πάντως να υπάρχουν άλλες αποδείξεις- για «παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων». Ο κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει με την αγωγή του, αφού χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «λιβελογράφημα», ότι σκοπός της «προσωπικής συκοφαντικής επίθεσης…» ήταν να παρουσιαστεί «μια στρεβλωμένη και απαξιωτική εικόνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως θεσμού της Ελληνικής Δημοκρατίας…».
Στο δημοσίευμα ο συντάκτης του κ. Γ. Φιλιππάκης θεωρεί ότι ο υποδιοικητής της ΕΥΠ «ασχολήθηκε προσωπικά με την ομάδα των Εξαρχείων με απώτερο σκοπό τη διάλυσή της». Προηγουμένως, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τη συγκρότηση το 2008 μιας ομάδας από 30 αστυνομικούς και πολίτες «με σκοπό να διεισδύσουν στα Εξάρχεια… Οι κινήσεις της γίνονταν κατόπιν εντολών που δίνονταν από ανώτερους αξιωματικούς, κυρίως της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και της ΕΥΠ, προκειμένου να καταφέρουν να παρεισφρήσουν στα στέκια αναρχικών ή αντεξουσιαστών «που δρούσαν στην περιοχή, αλλά και σε άλλους χώρους…». Η αποστολή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αφού καμία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του χώρου των Εξαρχείων δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.
Ο κ. Κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει στην αγωγή του ότι ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο ούτε ασχολήθηκε ποτέ προσωπικά «με την ομάδα των Εξαρχείων με απώτερο σκοπό τη διάλυσή της». Από το κείμενο της αγωγής του κ. Παπαγεωργίου δεν γίνεται σαφές αν υπήρξε ποτέ η συγκεκριμένη ομάδα.
Με την αγωγή ο υποδιοικητής της ΕΥΠ στρέφεται και για έναν τρίτο αυτοτελή λόγο εναντίον των συντακτών του δημοσιεύματος: επειδή τον συνδέουν με αστυνομικό που πριν από λίγες ημέρες προσπάθησε να ληστέψει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο Μπραχάμι. Χωρίς να είναι προφανές τι ακριβώς σχέση μπορεί να έχει ο παραπάνω συσχετισμός με το σύνολο του δημοσιεύματος εκτός από το πρόσωπο και την ιδιότητα του ενάγοντος, ο υποδιοικητής της ΕΥΠ αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν έχει σχέση με το πρόσωπό του ούτε μπορεί να χαρακτηρισθεί στενός του συνεργάτης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΥΠ κατηγορείται για παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον νόμο περί Τύπου. Η δικάσιμος έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο του 2012.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. Το σπιτι στο ελλαδισταν καιγεται και η γρια κουφη και στραβη χτενιζει το μο@@ι της...Αθανατο ελλαδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα κράτος που το κυβερνούν Εβραίοι εδω και δεκαετίες, έχει και κρυπτοϊουδαϊκες μυστικές υπηρεσίες. Η παράδοση του Οτσαλάν είναι απτό παράδειγμα..

    Το κράτος πρέπει να επανελληνιστεί στο σύνολο των δομών και λειτουργιών του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. george
    >Η παράδοση του Οτσαλάν είναι απτό παράδειγμα..<


    Δηλαδη πως συνδεεις την παραδοση Οτσαλαν με τις μυστικες υπηρεσιες του ισραηλ,μοσσαντ κλπ,δεν καταλαβαινω.Για ανελυσε το σχολιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ
    Εμείς οι παλαιότεροι, οταν λέγαμε «μπλόκο» εννοούσαμε το «μπλόκο της Κοκκινιάς» και τα ανάλογα σε ολη την Ελλάδα, οπου Γερμανοί και ταγματασφαλίτες εκτελούσαν Ελληνες πατριώτες...
    Σήμερα το μπλόκο εκτός απο την παραδοσιακή εννοια του αστυνομικού ελέγχου σημαίνει και κάτι αλλο : ΜΠΛΟΚΟ στην εντιμη ενημέρωση απο σύγχρονους ταγματασφαλίτες του διαδικτύου, απο υπαλληλάκους καναλαρχών και εγκλειστων κακοποιών. Πίσω απο την κουκούλα της διαδικτυακής ανωνυμίας δίνουν στην Γκεστάπο της σπιλώσεως υπολήψεων και προσωπικοτήτων οποιον ξεχωρίζει απο τον μηντιακό πολτό που σερβίρουν τα αφεντικά τους, οποιον αρνείται να συμμορφωθεί με τα κελεύσματα των ποικίλλων ανομων συμφερόντων που υπηρετούν.
    Για να κάμουν καλύτερα την βρώμικη δουλειά τους δεν δίστασα να να εμπλέξουν και τις οικογένειες τους. Ο ενας «αστυνομικός ρεπόρτερ» σε κανάλι που προμαχεί στην ενημέρωση του κ@λου, ο αλλος γνωστός «μακελλάρης» της τηλεοράσεως που σερβίρει ... «λαγούμια που σκάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή για να διαφύγει» γλύφοντας κατουρημένες ποδιές διόρισαν τις γυναίκες τους εκεί ακριβώς που χύνουν την χολή τους : Στην ΕΥΠ, που οι υπουργοί της «αμυντικής αστυνομ ίας» απο κεντρικό βραχίονα της ασφάλειας της χώρας μετέτρεψαν σε καφενείο «αναλυτών» και ρουσφετιών πρός εξυπηρέτηση «υποχρεώσεων».
    Ετσι απέκτησαν - η ετσι νομίζουν, μπερδεύοντας την πληροφορία με το κουτσομπολιό στα ασανσέρ– «εσωτερική πληροφόρηση» !
    Αυτοί λοιπόν οι τυφλοπόντικες, αυτές οι υαινες που τρέφονται απο καταβολής ιδιωτικής τηλεοράσεως με τα ψοφίμια των διαρροών, των υπονοουμένων και των «ρεπορτάζ» τύπου «πως σας φαινόταν ο τρομοκράτης ? περπατούσε στο πεζοδρόμιο ? αγόραζε ψωμί η κρουασάν για πρωινό ?» εχουν λυσσάξει. Γιατί ? Αγνωστο.
    Μάλλον γιατί εφθασε στ’αυτιά τους το βουητό απο το γκρέμισμα των «ενημερωτάδικων», απο την πλήρη απαξίωση των Μέσων Μαζικής Εξηλιθιώσεως οπου κάθε βράδυ στις οκτώ με υφος δώδεκα καρδιναλίων και χιλίων πιθήκων παπαγάλιζαν οτι τους εδιναν οι συνομιλητές τους στις υπηρεσίες, κινδυνολογούσαν δωρεάν με «επιτροπές ληστευμένων» και πλα΄σαραν τα φαβορί τους για τις επόμενες κρίσεις στην ΓΑΔΑ...
    Ετσι τώρα στο παραπέντε, θέλουν να πάρουν μαζί τους οτι απέμεινε σ’αυτήν την χώρα : Μια χούφτα στρατιώτες που φυλούν Θερμοπύλες, στην αντιπληροφορία, στην αντιτρομοκρατία, στο ποινικό εγκλημα, στο οικονομικό και ηλεκτρονικό εγκλημα, παντού οπου καραδοκούν αυτοί που θα μας πάρουν τα σώβρακα μετά την οικονομική μας συντριβή.
    Πράκτορες λοιπόν οι ηγέτες της ΕΥΠ, πράκτορες στο Μαξίμου, των Αγγλων, των Βρετανών, ποιών ρε παιδιά ? Αποφασίστε, πείτε και σε εμάς τα κορόιδα να ξέρωμε τι γίνεται...
    Αν και μεταξύ μας κύριοι – κάτι σαν την «Νικίτα»παίζεται : Ο Τομέας ! Η γυναίκα του «Μπλόκου», η γυναίκα του «Μακελειού» και κάτι αλλες κυρίες δημοσιογράφων «αυτονομήθηκαν» και κουμαντάρουν την ασφάλεια του Κράτους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. wotan398

    Καλα τα γραφεις αλλα μη απαγοητευεσαι
    διοτι σε ολοκληρο τον κοσμο αυτο συμβαινει απο καταβολης Κρατους και ακομα και πριν την δημιουργια κρατων οταν οι ρουφιανοι για ενα κιλο σταρι γυριζαν αναμεσα στο εξαθλιωμενο πληθος,στις αγορες και στα χωρια και μαζευαν ρουφιανικη πληροφορια που την πουλουσαν για να ζησουν.Ετσι ειναι κατασκευασμενο το ανθρωποσυστημα,να πουλαει και το κορμι του για να ζησει.Τι ψαχνεις τωρα με το φαναρι του Διογενη? Τι ψανεις να βρεις? Δεν εχεις καταλαβει τιποτα? Δεν εχεις καταλαβει σε τι κτηνωδη κοινωνια ζεις που αποπνεει την κτηνωδη βοθριλα του προ-Ανθρωπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.