2/2/12

Τουρκία-ΠΓΔΜ: Υπογραφή μνημονίου κατανόησης για τη δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης

Μνημόνιο κατανόησης, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης, υπέγραψαν η ΠΓΔΜ και η Τουρκία.Το μνημόνιο κατανόησης υπεγράφη στη διάρκεια του Εμπορικού και Επενδυτικού Φόρουμ Τουρκίας-ΠΓΔΜ, που πραγματοποιείται στην τουρκική επαρχία της Προύσας. Στο περιθώριο της συνάντησης υπεγράφη επίσης πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Προύσας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ.http://www.nooz.gr
 
Ικανοποιημένος ο Ν. Γκρούεφσκι από το ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για επενδύσεις

Πηγή: ΑΠΕ 
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της περιοδείας του στην Τουρκία, στόχος της οποίας ήταν η προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στη χώρα του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο κ. Γκρούεφσκι πραγματοποιεί εξαήμερη περιοδεία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, σε έξι πόλεις της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Καισάρεια, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ, Σμύρνη και Προύσα) και, όπως δήλωσε, στις παρουσιάσεις που έγιναν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ΠΓΔΜ, παρέστησαν περίπου 1700 επιχειρηματίες από την Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΠΓΔΜ και ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συναντήθηκε στη διάρκεια της περιοδείας του, ενθαρρύνουν τους Τούρκους επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ. Ο κ.Γκρούεφσκι, στην περιοδεία του αυτή στην ΠΓΔΜ, συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησής του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.