1/9/13

Περί του μέλλοντος της Τουρκίας

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Ως γνωστόν  τη δεκαετία του 2000 οι νεοταξικοί (σχεδόν όλα τα τότε τα κόμματα με τιμητικές εξαιρέσεις μελών τους) που προετοίμαζαν πρώτα τον εκτουρκισμό της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν και την νυν υποδούλωση της Ελλάδας μας, απαγόρευαν σε οποιονδήποτε πλην του επισήμου κράτους μας να εκφράζει γνώμη για τα Εθνικά μας θέματα. Υπενθυμίζω τον πόλεμο που υπέστη από όλους αυτούς ο μακαριστός Χριστόδουλος και το σχέδιο Ανάν του οποίου εν σώματι υπέγραψαν εκπρόσωποι όλων των ανωτέρω κομμάτων μίαν εμετική διακήρυξη κτλ.   
Υπενθυμίζω επίσης την «απαγόρευση»  και το «μάλωμα» μας από πολλούς οικονομολόγους μας, όταν με την απλή λογική σκέψη μας βλέπαμε και προβλέπαμε την επερχόμενη καταστροφή που αυτοί έβλεπαν και ίσως ακόμα βλέπουν ως μεγάλη σωτηρία.

Και τώρα στο θέμα μας με την ελπίδα οι αγαπητοί διεθνολόγοι του Φορουμ μας να φανούν «επιεικείς» και όχι αυστηροί, ήταν οι νεοταξικοί για τα Εθνικά θέματα και πολλοί οικονομολόγοι μας για τη «σωτηρία» μας δια των μνημονίων που τελικά σίγησαν να την υποστηρίζουν χωρίς όμως να επισημαίνουν την επελθούσα αδιέξοδη  καταστροφή

Κατωτέρω επιτρέψτε μου μίαν «ερασιτεχνική» ανάλυση όσων συμβαίνουν και όσων θα συμβούν στην τουρκία.
Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή  η Μικρά Ασία έγινε πλήρως Μουσουλμανική, με εξαίρεση την Κωνσταντινούπολη και τα Ελληνικά νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου.   Όλοι γνωρίζουμε ότι το μίσος του τουρκικού κράτους εναντίον του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού ήταν (και είναι) τέτοιο ώστε μεθοδικά εξάλειψαν τον Ελληνισμό και από τα μέρη αυτά.

Το Κεμαλικό στρατιωτικό καθεστώς προσπάθησε και πίστεψε ότι με τη πάροδο του χρόνου θα μετέτρεπε όλους τους κατοικούντες στην Μικρά Ασία Μουσουλμάνους σε τούρκους.  Μετονόμασαν και για το σκοπό αυτόν την Μικρά Ασία σε τουρκία.  Έτσι όλοι οι μουσουλμάνοι της Μικράς Ασίας ονομάστηκαν τούρκοι, δήθεν από την ονομασία της χώρας τους, αλλά κυρίως για να εκτουρκιστούν βαθμιαία.

Όλα δείχνουν ότι αυτό δεν επετεύχθη με το Κουδρικό στοιχείο (που κατοικεί και στις γειτονικές χώρες) και που  βρίσκεται από δεκαετίες σε εξέγερση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ότι το Κουρδικό στοιχείο παρά τους διωγμούς για το αντίθετο ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.

Με την έλευση του Μουσουλμάνου «δημοκράτη» Ερτογάν και την αποδυνάμωση του τρομοκρατικού στρατιωτικού Κεμαλικού καθεστώτος, το Κουρδικό στοιχείο άρχισε να διεκδικεί την αυτονόμηση του πολύ εντονότερα.  Όλες επίσης οι μειονότητες της τουρκίας άρχισαν να ενθυμούνται την καταγωγή τους και τα ανεξάρτητα από τη Θρησκεία δικαιώματα της καταγωγής τους (γλώσσα,θρησκεία, έθιμα κτλ).

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα πληθυσμιακά στοιχεία προ του 1922, οι εξισθλαμισθέντες Έλληνες της Μικράς Ασίας πρέπει σήμερα να φτάνουν ίσως τα δεκαπέντε εκατομμύρια. Έτσι με την εξασθένηση του θρησκευτικού φανατισμού και οι Έλληνες αυτοί ίσως αρχίζουν να ενθυμούνται ότι δεν είναι τούρκοι. Αν και υποθέτω ότι οι περισσότεροι ποτέ δεν το ξέχασαν.

Μετά τα ανωτέρω και δεδομένου ότι το Κουρδικό στοιχείο της τουρκίας είναι το πολυπληθέστερο αναμένονται λογικά οι αναφερόμενες κατωτέρω εξελίξεις.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η τουρκία θα πάθει η ίδια αυτό που επιδιώκει για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα:

1.   Ότι και να κάνει η τουρκία αναμένεται  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η μεταβολή της Νοτιοανατολικής τουρκίας σε τμήμα του νέου Κουρδικού κράτους. Δηλαδή αντίστοιχο της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, μέσα στην νυν τουρκία.

2.   Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι οι Κούρδοι έχουν εξαπλωθεί σε όλην την τουρκία όπου προφανώς θα παραμένουν και θα πολλαπλασιάζονται είτε με τα πολυπληθέστερα των τούρκων τέκνα τους είτε με με διασπορά και έξωθεν Κούρδων σε όλην την τουρκία.Διατηρούντες, λόγω γλώσσας, την Εθνική τους ταυτότητα.

Το συμπέρασμα του μέλλοντος της τουρκίας είναι μάλλον προφανές:
Εξάπλωση των Κούρδων και στην υπόλοιπη Τουρκία.  
Δηλαδή, Κουρδοποίηση της τουρκίας,  το αντίστοιχο του επιδιωκόμενου με την Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου,  εκτουρκισμού της Κύπρου.

Υπάρχει όμως και το θέμα των λοιπών μειονοτήτων και δη αυτής με Ελληνική καταγωγή. Εκφεύγει των δυνατοτήτων του γράφοντα  να προτείνει πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό.

Επειδή όμως βασικό στοιχείο για ένας έθνος είναι πρωτίστως η γλώσσα, ίσως σπουδαίο είναι σε πρώτο στάδιο η υποβοήθηση του Ελληνισμού αυτού να θυμηθεί και να μάθει (εφ’ όσον το επιθυμεί) τη γλώσσα της καταγωγής του μέσω Ιντερνέτ (εκμάθηση Ελληνικής εκ της τουρκικής).
Αργότερα ακόμα και να υποβοηθηθούν να επανέλθουν στην παλιά τους Θρησκεία, που πολλά γενονότα δείχνουν ότι αυτό υποβόσκει (κρυπτοχριστιανοί, προσκύνημα στον Άγιο Γιώργη το Κουδουνά από δεκάδες χιλιάδες τούρκους κτλ).

Επειδή το Ελληνικό μας κράτος (παρά τις αντίθετες προκλητικές ενέργειες των τουρκων στην Θράκη μας)  ποτέ δεν θα πάρει παρόμοιες πρωτοβουλίες το θέμα επαφίεται σε κατάλληλες Ελληνικές Οργανώσεις. Ιδίως το θέμα της εκμάθησης πρώτα της Ελληνικής γλώσσας από εξισλασθισθέντες Έλληνες που το επιθυμούν. Ως αρχή πιστεύω ότι πρέπει να είναι η περιοχή του Πόντου. Από την οποίαν, μέσω Ιντερνέτ κτλ (κατάλληλη πληροφόρηση όλων των κατοίκων της τουρκίας για την εκμάθηση αυτήν μέσω Ιντερνετ) μπορεί βαθμιαία και γρήγορα να εξαπλωθεί.

Επισημαίνω επίσης ότι πριν καιρό είχα πληροφορηθεί ότι υπήρχε μέγα ενδιαφέρον εκμάθησης της Ελληνικής σε φροντιστήρια της Τουρκίας.

3 σχόλια:

  1. Βεβαίως θα υπάρξουν πολλοί τουρκοφρονες προσκυνημενοι λεπροι, που θα φέρουν αντίρρηση σε αυτό το άρθρο .
    Εμένα όμως μου άρεσε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ιβαν σαββιδης ειχε στα πλανα δημιουργια δορυφορικου καναλιου στα ποντιακα με σκοπευση στην μαυρη θαλασσα. εκει ειναι η λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θ΄αφήσει όμως η Τουρκία ίντερνετ ν΄αγιάσει;
    Ετσι και καταλάβει τίποτα περί διδασκαλίας Ελληνικής, θα πάθει λαλά!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.