21/9/13

ΚΚΔ: Διπλοπρόσωπη η πολιτική της Τουρκίας έναντι της ΚΔ

Να τερματισθεί άμεσα η διπλοπρόσωπη πολιτική της Τουρκίας έναντι της «νότιας Κύπρου» και του ψευδοκράτους, ζήτησε ο ΓΓ του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγιγίτ σε γραπτή του δήλωση και απευθυνόμενος προς την Τουρκία είπε ότι η απευθείας πτήση του αεροπλάνου που μετέφερε την ομάδα της Τράπζονσπορ στη Λάρνακα κατέδειξε ότι οι δηλώσεις πως δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία είναι κενές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το γεγονός αυτό δείχνει πως υπήρξαν διπλωματικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και «νότιας Κύπρου», όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για τον κ. Οζγιγιτ η προσγείωση του αεροπλάνου από την Τραπεζούντα στη Λάρνακα κρίνεται ως σημαντικό και θετικό βήμα και είναι επίσης θετικό ως προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της «νότιας Κύπρου», όπως ανέφερε.

Το ΚΚΔ, πρόσθεσε, πιστεύει ότι αυτού του είδους οι προσεγγίσεις συμβάλουν στη διαδικασία ειρήνευσης και την ομαλοποίηση των σχέσεων. «Πιστεύουμε ότι με την επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες ως ένα νέο βήμα και στη συνέχεια το αμοιβαίο άνοιγμα όλων των λιμανιών και αεροδρομίων στην Κύπρο και την Τουρκία θα συμβάλλουν θετικά στην επίλυση του Κυπριακού».

Ενώ εντείνονται, συνέχισε ο ΓΓ του ΚΚΔ, οι διπλωματικές επαφές και οι αθλητικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ε/κ πλευράς, οι Τ/κ συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός διεθνούς σκηνής και η Τουρκία η οποία έχει δηλώσει ότι «οπωσδήποτε δεν αναγνωρίζουμε» τη «νότια Κύπρο» - όπως αποκάλεσε ο κ. Οζγιγιτ την Κυπριακή Δημοκρατία – διευρύνει με αυτή τις διπλωματικές της σχέσεις. «Το παραμύθι ότι είναι η μόνη χώρα που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος εξυπηρετεί μόνο τη συνέχιση του να βρίσκονται οι Τ/κ υπό τον έλεγχο της Τουρκίας,» πρόσθεσε.

Ζήτησε δε να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν βήματα ώστε και οι Τ/κ αθλητές «να αγκαλιαστούν από τη διεθνή κοινότητα», κάνοντας λόγο σε δικαιώματα των Τ/κ στην ΚΟΠ που πηγάζουν από τις συμφωνίες του 1960, από τα οποία πρέπει να επωφεληθούν και μέχρι τη λύση, με μια ενδιάμεση λύση να μπορούν οι ομάδες (στα κατεχόμενα) να παίζουν σε αγώνες με την Τουρκία και άλλες χώρες.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/66271#sthash.Zc77d6Yp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.