17/5/15

Βαρουφάκης (2011) Αν δεν πάρουμε την δόση, σε 2 ώρες η Ε.Ε θα μας παρακαλάει!


16 σχόλια:

  1. Και είχε δικιο τοτε.
    Οι δανειστες με τα μνημόνια κέρδισαν χρονο και οι τράπεζές τους ξεφορτώθηκαν όλα τα Ελληνικα ομόλογα. Έτσι τωρα γι αυτούς η κατασταση είναι αρκετα πιο ελεγχόμενη και πιο ακίνδυνη.
    Αν αυτο που κανει ο Βαρουφακης τώρα, το έκανε ο Παπακωνσταντινου, ο Στουρναρας κλπ τότε, τωρα μπορει η κατασταση να ήταν αρκετα διαφορετικη.

    Αν η ανάρτηση έγινε με σκοπό να δείξει τυχόν ασυνέπεια του Βαρουφάκη αποτυχαται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΑΕΚ.
      Σωστος.Χωρις προθεση να υπερασπιστω τον Γιανη αφου και αυτος με τις 3μηνες διαπραγματευσεις εδωσε χρονο στους δανειστες,τοτε όλα ηταν πολύ πιο ευκολα αφου δεν ειχαν οργανωθεί,τωρα σου λενε φυγε γιατι εχουν οχυρωθεί.

      Διαγραφή
  2. Με αυτά τα μυαλά, γερά και δυνατά κ. Βαρουφάκη. Ο δρόμος για την κόλασι είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά ένα σχήμα λόγου ήταν...Αμάν πιά με τους εγκάθετους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνοσοβιετικη αξιοπρεπεια δεν θελαμε; Εδω και το κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τότε τα ήξερε όλα ο Βαρουφάκης - είχε όλες τις απαντήσεις στο τσεπάκι του όπως και όλος ο αντιπολιτευμόμενος Σύριζα.
    Τι κρίμα που οι απαντήσεις που ξέβραζε εκείνη την εποχή, με ελαφρά καρδιά, ήταν τόσο μα τόσο λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βαρουφάκης τα ίδια έλεγε και έγραφε τότε, τα ίδια λέει και σήμερα, και τα ίδια θα λέει και αύριο.

    Έχει μια συγκροτημένη οικονομική σκέψη, πυρήνας της οποίας είναι η αρνητικώτατη αντίληψη για το μόρφωμα της ΕΕ και του Ευρώ, και ταυτόχρονα θεωρεί χωρίς να είναι ο μόνος, ότι η είσοδος της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα στο 2002 ήταν μία εγκληματική πράξη εις βάρος των συμφερόντων της.

    Αν θέλουν όμως τα παπαγαλάκια των ενταύθα Γερμανοτσολιάδων θέλουν να μιλήσουν περί φερεγγυότητος, ας ψάξουν τι έλεγε ο Αντωνάκης εναντίον του μνημονίου μέχρι το 2012 και τι έλεγε μετά. Εκεί γελάει και κάθε πικραμένος.

    Το mea culpa δεν αποτελεί φυσικά δικαιολογία, εκτός αν συνοδεύεται με παραίτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, το ότι ο Βαρουφάκης άλλα λέει την μία και άλλα την άλλη είναι πασιφανές. ΠΧ: εδώ στο βίντεο λέει ότι η «Γερμανία θα παρακαλεί την Ελλάδα να πάρει δάνειο» ενώ τώρα μιλά για ‘αμοιβαίες υποχωρήσεις’ δεν μπορεί τα ‘παρακάλια’ να είναι ίδια με ‘αμοιβαίες υποχωρήσεις’.

      Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα, ΠΧ παλιά υποστήριζε ‘δραχμή και στάση πληρωμών’ ενώ τώρα επιδιώκει μια ‘έντιμη συμφωνία’.

      Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Βαρουφάκης ήταν τόσο ΛΑΘΟΣ στις προβλέψεις του και δεν μπόρεσε να ‘προβλέψει’ την προφανή πραγματικότητα η οποία υπάρχει από καταβολής κόσμου και είναι εκτός του ακανόνιστου μαρξισμου που ονειρεύεται ο φαντασιόπληκτος ΥΠΕΞ μας.

      Κατά τα άλλα η το μίσος σου και οι χαρακτηρισμοί σου είναι καλοδεχούμενοι γιατί χαρακτηρίζουν αποκλειστικά εσένα και το επίπεδο σου και θυμίζουν προπαγανδιστή ‘ροζ-φρουρό’ (όπως λέγαμε κάποτε πράσινο-φρουρός)

      Διαγραφή
    2. Επίσης, κάθε φορά που κριτικάρουμε την κυβέρνηση Συριζανέλ φέρνεις την συζήτηση και κάνεις συγκρίσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά.
      Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά είναι το μέτρο για να κρίνει κανείς την ‘πρώτη’ αριστερή κυβέρνηση? Δηλαδή η ‘κυβέρνηση Τσολάκογλου’ είναι ο πήχης του Σύριζα?
      Δηλαδή πρέπει εσείς οι ίδιοι να θεωρείτε εαυτούς προδότες μια που έτσι εσείς οι ίδιοι χαρακτηρίζατε το μέτρο αυτοσύγκρισής σας.

      Διαγραφή
    3. @ Dimitri.-12.53 μμ.
      Εχεις σκεφτει φιλε μου μηπως ο Βαρουφακης γαλουχημένος και αποδεκτος από το Αμερικανικο κατεστημενο, σαν διαπιστευμενος αριστερος θα μπορουσε να αποτελεσει τον ιδανικο big brother χωρις να κινησει υποψίες ;.
      Δεν είναι η πρωτη φορα που από αριστερες 'μητρες' εχουν επιλεγει και στελεχωσει κομματα και πολιτικες ομαδες,αριστερων καταβολων γενίτσαροι.
      Υπαρχει καλλίτερος τροπος να εχεις μια Ματα Χαρι στην καρδια της οικονομικης Ευρώπης ώστε αφ'ενος να εισαι αμεσσα ενημερος και αφ'ετερου να μπορεις με τις πραξεις σου να ξεχαρβαλώνεις τα θεμελια μιας αντιπαλης οικονομιας όπως η Ευρωπαικη για τους Αμερικανους ;.

      Διαγραφή
    4. Βαρουφάκης είπα-ξείπα συνεχίζονται – Ο άνθρωπος πρέπει να έχει πολλαπλές προσωπικότητες – ΧαΧαΧα
      1. Βαρουφάκης Α «[Α] lmost παραδόξως, η τεχνολογία του Bitcoin, αν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επωφελώς στην Ευρωζώνη ως όπλο κατά του αποπληθωρισμού».
      2. Βαρουφάκης Β “Η Bitcoin και η επικίνδυνη φαντασίωση για «απολιτικο» χρήμα"

      Διαγραφή
    5. Η Ευρωζώνη είναι μία διακριτικά πρός το παρόν κατεχόμενη οικονομική ζώνη από τους Αμερικάνους, με προγραμματισμό να γίνει και στο φανερό με την περίφημη συμφωνία Διατλαντικού Εμπορίου, η οποία ώ τω θαύματι, θα δημοσιευτεί 5 χρόνια μετά την υπογραφή της.

      Για τα στρατιωτικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αρκούν μόνο δύο λέξεις. ΝΑΤΟ και Ουκρανία.

      Μία προσωπικότητα ώς ο Βαρουφάκης δεν είναι καθόλου μα καθόλου βολική στους νεοταξίτες γιατί απλά χαλάει την κρέμα, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ο Στουρνάρας για παράδειγμα.

      Οι Αμερικάνοι σχεδιάζουν και αποφασίζουν, οι Γερμανοί εκτελούν και οι λοβοτομημένες ηγεσίες της ΕΕ ακολουθούν σαν σκυλάκια.

      Το ότι υπάρχει κυβέρνηση στην ΕΕ που πάει κόντρα στην θέληση του Γερμανού λιανοπωλητή της παγκοσμιοποίησης, είναι ουσιαστικά μία πολιτική κατάσταση "εκτός manual".

      Οι αιρετικοί μόνο ζημία τους κάνουν.

      Διαγραφή
    6. Δημήτρη: Εγώ πάντως καραγκιζιάκο σου απέδειξα με στοιχεία ότι ο Βαρουφάκης φάσκει και αντιφάσκει ενώ εσύ με βρίζεις χυδαία από το ασφαλές πληκτρολόγιο σου δειλό αντράκι.

      Διαγραφή
    7. Αν συμφωνήσει η δική τους κυβέρνηση, να δείτε τι ωραία και γρήγορα θα αλλάξουν όλα αυτά περί "Γερμανοτσολιάδων"...Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...

      Διαγραφή
  7. Αὐτὴ ἡ λάσπη μὲ τὴν οποία χαρακτηρίζουμε γερμανοτσολιά, ὅποιου δὲν μᾶς ἀρέσουν οἱ ἀπόψεις του πρέπει νὰ σταματήσῃ.
    Τέλος ἂς μὴν ξεχνᾶμε οἱ βλακεῖες τοὺς ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ἔκαναν τοὺς συμμάχους νὰ στηριχθοῦν στοὺς πραγματικοὺς γερμανοτσολιάδες. Τώρα ἂς προσέξουμε νὰ ἀποφύγουμε τοὺς πραγματικοὺς πράκτορες τῶν ξένων δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαρακτηρισμός Γερμανοτσολιάς αφορά τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων 2010 - 2014, και όχι τις απόψεις τους.

      Σημειωτέον ότι ο Αντωνάκης μέχρι το 2012 έλεγε και έγραφε τα μύρια όσα εναντίον των μνημονίων, και διέγραφε την μισή κοινοβουλευτική ομάδα που ψήφιζε ανάποδα από τις επιθυμίες του.

      Και μετά απεδείχθη ότι άλλα έλεγε και άλλα έκανε.

      Κρίνεται όμως για τις πράξεις του, και όχι για τα λόγια του.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.