28/5/15

Τι ζητάνε οι συνδικαλιστές του Δημοσίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοικούσα Επιτροπή Δημοσίων Υπαλλήλων) σήμερα Πέμπτη 12.00 – 3 μ.μ., στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας (12.30 ) και συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υπουργό (1 μ.μ.), για  τη «σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων». Λεπτομερέστερα, οι συνδικαλιστές του Δημοσίου ζητάνε:
•«Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με νόμο, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα Κυβέρνηση.
•Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ., που καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
•Διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και σταθερή εγγύηση του Κράτους για τη βιωσιμότητα των Ταμείων μας. Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
•Καμία νέα μείωση στο ΕΦΑΠΑΞ και σ’ όλα τα Ταμεία. Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλες οι μειώσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επικουρικά ταμεία και στο ΕΦΑΠΑΞ.
•Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
•Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους».

7 σχόλια:

  1. Καλά κάνουν!!!
    Αφού δεν κατεβαίνουν 500.000 άτομα άνεργοι και ελ. επαγγελματίες στο Σύνταγμα να πιάσουν τα υπουργεία ένα ένα και να τους λιώσουν στη σφαλιάρα, καλά κάνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To να κάνεις ένα κολάζ τον Μπέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δύο πράγματα, είτε είσαι μισογραμματιζούμενος που ξέρεις κάποια ονόματα και καταστάσεις χωρίς βάθος, είτε απευθύνεσαι σε αμόρφωτους ή ημιγραμματιζούμενους που ακούν αυτό που θέλουν να ακούσουν, αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο διότι νεοφιλελέ απευθύνονται αποκλειστικά σε νεοφιλελέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις ότι τα κεφάλαια ων Επικουρικών Ταμείων προέρχονται από καταθέσεις των ασφαλισμένων και που το "ανέντιμο" κράτος τα παρακρατεί χωρίς να πληρώνει τόκο; Ξέρεις ότι αν τα χρήματα που έχουν συνεισφέρει οι φη.οσιοι υπάλληλοι τα τόκιζαν σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς την παρέμβαση του δημοσίου, στο τέλος θα έπαιρναν τα διπλάσια χρήματα; Όποιος είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγηούδια ξέρει...

      Διαγραφή
    2. Κατι το Μπερια,κατι το α, ε δεν ειμαστε και τοσο ημιγραμματιζουμενοι,φιλε μου.

      Διαγραφή
  3. Mιχάλης Σαρηγιάννης μαζί σου, επί 40 χρόνια τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, 1950-1990, ήταν κατατεθειμένα στην τράπεζα με αρνητικό επιτόκιο, από εκεί και μετά οι κυβερνήσεις έπαιρναν από τα ταμεία το ρευστό και τα εξανάγκαζαν σε δανεισμό, στο τέλος ήρθε και το PSI και τα αποτέλειωσε.
    Ναιας για σένα Μπερία αφού είσαι τόσο σχολαστικός αν και δεν απευθυνόμουν σε εσένα, αν τυχόν και διαβάσεις Καζαντζάκη και δεις γραμμένο ως πόλη την Λόνδρα μην την ψάξεις στον χάρτη, το Λονδίνο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
      Εγω παλι φιλε μου συνδιασα το Μπερια (αρχηγος των Σοβιετικών μυστικων υπηρεσιων του Σταλιν) με το -α- της αναρχιας .
      Μην μου πεις ότι δεν ειχα δικιο.

      Διαγραφή
    2. @ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠOΥΛΟΣ. - 09:39.
      Τελικα όπως και ο ιδιος ο σχολιαστης εμφανιζει φωτογραφια του Μπερια ,ΕΣΣΔ,φαινεται φιλε μου ότι βιαστηκες να μας χαρακτηρίσεις ημιγραμματιζουμενους και να με ειρωνευτείς για την Λοντρα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.