27/5/15

Η ασφάλεια και η σταθερότητα των Βαλκανίων στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της SEECP


Ομαδική φωτογραφία της Συνόδου Κορυφής της SEECP.                                                                        Twitter/@presedinte_md
Ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στην οποία οι ηγέτες των Βαλκανίων συζήτησαν τις προκλήσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.
Στο τέλος της Συνόδου ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της παράδοσης της προεδρίας στην Βουλγαρία.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αναφερόμενος στα γεγονότα του Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι τα εθνικά σύνορα της κάθε χώρας στα Βαλκάνια δεν πρέπει να παραβιάζονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι χώρες θα πρέπει να εργαστούν για ειρήνη και ευημερία στα Βαλκάνια.
Ο πρόεδρος της Αλβανίας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της αλβανικής Προεδρίας της SEECP είχε άριστη συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, και τόνισε ότι φέτος έμφαση δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και την ανάπτυξη των υποδομών.
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα επεσήμανε ότι τα Βαλκάνια θα πρέπει να μείνουν μακριά από συγκρούσεις και διαμάχες.
«Είμαστε μέλη της Ε.Ε. και μαζί με τη Βουλγαρία στηρίζουμε την είσοδο των χώρων της περιοχής στην ευρωπαϊκή οικογένειά. Πιστεύουμε στην περιφερειακή συνεργασία με τη μορφή της SEECP, για την προώθηση κοινών περιφερειακών έργων. Η νέα πρόκληση είναι η διαδικτυακή ασφάλεια. Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι», πρόσθεσε.
«Οι εθνοτικές διαμάχες, δεν μας προσφέρουν κανένα καλό μέλλον. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην κατασκευή σιδηροδρόμων, στην δημιουργία νέων αγορών, να απορροφήσουμε ξένες επενδύσεις. Μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμη για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές και τις θεομηνίες και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας .
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Απέσυραν οι Αλβανοί τις "αλυτρωτικές" (=> επεκτατικές) των βλέψεις εις βάρος των γειτόνων των και τις ονειρώξεις των για μία "Μεγάλη Αλβανία"; Άλλαξαν τα βιβλία στα σχολεία, που μαθαίνουν στα παιδιά ότι τα νότια σύνορα της "Φυσικής Αλβανίας" περιλαμβάνουν την Πρέβεζα; Αν όχι, για ποια συνεργασία και τρίχες κατσαρές μιλάνε; Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους Αλβανούς αλήτες;

    Οι προκλήσεις της Αλβανίας και οι Τζιχαντιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.