20/5/15

Stratfor : Πώς οι μπλόφες για δημοψήφισμα γύρισαν... μπούμερανγκ


Το δημοψήφισμα του Κάμερον ξεκίνησε από ένα εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Σήμερα απειλεί να βγάλει τη Βρετανία από την Ε.Ε. Το ελληνικό δημοψήφισμα σκόπευε να ενδυναμώσει το ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση, στρέφεται όμως εναντίον του.


Η λέξη «δημοψήφισμα» είναι στα χείλη όλων. Η μελλοντική συνοχή της Ευρώπης απειλείται από πιθανά δημοψηφίσματα στα δύο άκρα της ηπείρου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πηγές που βρίσκονται κοντά στον επανεκλεγέντα πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αποκάλυψαν ότι θα ήθελε να διεξάγει το δημοψήφισμα που υποσχέθηκε προεκλογικά όσο το δυνατό γρηγορότερα, ίσως και το 2016. Στην Ελλάδα, μετά από εβδομάδες νύξεων από κυβερνητικά στελέχη ότι ένα δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ίσως θα ήταν καλό, σημειώθηκε μια αλλαγή κατεύθυνσης καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ανέφερε σε μια δήλωσή του ότι η κυβέρνηση δε σχεδιάζει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές. Ενώ λοιπόν αυτά τα πιθανά δημοψηφίσματα αφορούν και τα δύο μία έξοδο χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα δύο στην πραγματικότητα είναι παραμυθάκια με μπαμπούλες. Καθένα όμως από αυτά έχει αυτονομηθεί πλέον από τις αρχικές του πολιτικές προθέσεις και τους δημιουργούς του κι έχει πάρει ζωή από μόνο του.
Για περισσότερα Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.