18/7/16

Ποιο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς εφοριακών και πολιτικών προσπαθεί να καλύψει ο κ. Αλεξιάδης; Διαβάστε τα πρακτικά της Βουλής...

Δεν λέμε τίποτα.
Απλά σας καλούμε να διαβάσετε με προσοχή τα πρακτικά της Βουλής.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμού εφοριακών και πολιτικών, το οποίο γίνεται προσπάθεια να κουκουλωθεί.
Προς το παρόν διαβάστε τα πρακτικά της Βουλής και μετά βλέπουμε:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ.
Ακολουθεί η τρίτη 1121/11-7-2016 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αντισυνταγματική διάταξη για τα δικαιώματα του φορολογούμενου.
Ο κ. Λοβέρδος έχει το λόγο για δύο λεπτά για να πρωτολογήσει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

Ξεκινώντας, θέλω να εκφράσω τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση όλων τω μελών και των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξής για το τραγικό γεγονός χθες στη Γαλλία. Και να υπογραμμίσω, κύριε Πρόεδρε, ότι το φαινόμενο αυτό της τυφλής βίας, της αιματηρής βίας, θα συνεχιστεί. Θα έχει κέντρο αναφοράς, όπως όλα δείχνουν, την Ευρώπη και θα συνδυάζεται με όλα τα αίτια που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση σε χώρες της Ασίας και της περιοχής Μένα. Δεν πρόκειται να σταματήσει. Τα θύματα είναι και θα είναι πολλά. Η Δύση πρέπει κάπως να ξανασκεφτεί το θέμα της τρομοκρατίας, τα αίτιά της και να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί να είμαστε θεατές και παρατηρητές και να μας αρκεί ότι εκφράζουμε τα  συλλυπητήριά μας.
Τώρα, σε σχέση με την ερώτησή μου. Κύριε Υπουργέ, τι πράγματα είναι αυτά; Καταθέσατε ρύθμιση όπου φορολογικός επανέλεγχος -είναι στο σχέδιο νόμου τώρα- διατάσσεται από τη διοίκηση και επιτρέπεται μόνο αν είναι σε βάρος του φορολογουμένου; Και αν έχει δίκιο ο φορολογούμενος; Η φορολογική διοίκηση δεν πρέπει να το επανεξετάσει; Είναι τόσο άψογες οι υπηρεσίες μας που λάθη γίνονται μόνο σε βάρος του δημοσίου και όχι σε βάρος των φορολογουμένων; Γνωρίζετε το Σύνταγμα στο άρθρο 4, παρ. 1 και 5 τι ορίζει για την ισότητα των πολιτών απέναντι στο νόμο και για τη συμμετοχή στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός; Και μάλιστα, προκύπτει από την εισηγητική έκθεση -με μια λέξη αποσαφηνίζεται που έχετε βάλει- πως σκοπός σας είναι να καλύψετε και παρελθούσες περιπτώσεις και ειδικότερα μία, που είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει, το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που κρύβεται από πίσω.
Ενημερώνομαι πως με αυτή τη ρύθμιση παρεμβαίνετε στο έργο της δικαιοσύνης για ανοικτές  υποθέσεις, για κακουργήματα. Και ενημερώθηκα, επίσης, από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και από την εφημερίδα Kontra πως κάτι τέτοιο είχατε στην πρόθεσή σας και έκανα την επίκαιρη ερώτηση μήπως και σας αφυπνίσω, αν δεν ξέρετε και δεν καταθέσετε αυτήν τη διάταξη την αμαρτωλή.
Και επειδή τα λόγια τα πολλά είναι φτώχια, θα διαβάσω, κύριε Πρόεδρε,  τρεις σειρές από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ: «Τα ερωτήματα δημιουργούνται, γιατί πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν σε αυτή τη διάταξη», που σας λέω, «μια φωτογραφικού τύπου διάταξη που έχει ως στόχο την παροχή ασύλου σε κάποιους υπαλλήλους της εφορίας, με δεδομένο ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση στη Βόρειο Ελλάδα, που αφορά εφοριακούς που βρίσκονται στη διαδικασία ποινικής δίωξης από εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, με σκοπό να προσπορίσουν σε κάποιους παράνομο όφελος και να βλάψουν άλλους».
Προσοχή. SOS για σας κύριε Υπουργέ, για το τι γίνεται πίσω από αυτή την αμαρτωλή διάταξη. Θα εκτεθείτε. Fair play, κύριε Αλεξιάδη, σας το ζητούν οι πολίτες. Fair play. Δεν έχουν γίνει στην περίοδό σας αυτά, αλλά εσείς πάτε να τα καλύψετε.
 Περιμένω με αληθινή περιέργεια, πραγματική περιέργεια, όχι ρητορική περιέργεια τι θα μου πείτε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε. 
Ο κύριος Υπουργός έχει το λόγο.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Σεβόμενος τις νομικές σας σπουδές -γιατί εγώ οικονομικά έχω σπουδάσει- θα ξεπεράσω το «τι πράγματα είναι αυτά» και δεν θα μπω σε μια αντιπαράθεση για αυτό το ζήτημα. Απλά, εγώ έχω μάθει νομικά μέσα από την πορεία μου στο Υπουργείο Οικονομικών και σε όσες φορολογικές υποθέσεις έχω πει. Βρίσκω εδώ ένα νόμο του 1994 κωδικοποιημένο σύμφωνα με το νόμο 4203/13. Είναι ο νόμος 2238/94. Τι λέει; Φύλλο ελέγχου, και αν ακόμη έγινε οριστικό, δεν αποκλείει την έκδοση και κοινοποίηση συμπληρωματικού φύλου ελέγχου, αν: α) από τα συμπληρωματικά στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του προϊσταμένου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας εξακριβώνει ότι το εισόδημα του φορολογούμενου υπερβαίνει αυτό που έχει περιληφθεί στο προηγούμενο φύλο ελέγχου. Όχι αν είναι λιγότερο. Αν υπερβαίνει.
Όμως, επειδή μας εγκαλέσατε και αφήσατε και υπονοούμενα, εάν μπείτε στον κόπο και διαβάσετε την εισηγητική έκθεση της συγκεκριμένης διάταξης, που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί άνετα την επόμενη βδομάδα και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, λέει με σαφήνεια ότι: «Αποσαφηνίζεται ότι για τη διενέργεια επανελέγχου τα νέα στοιχεία απαιτείται να είναι σε κάθε περίπτωση επιβαρυντικά και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή που προσδιορίστηκε κατά τον αρχικό έλεγχο».
Κύριε Λοβέρδο, δεν λέω τι γινόταν στην Ελλάδα, γιατί οι φορολογικές Υπηρεσίες έχουν μια ιστορία εδώ και ήσασταν μέλος κυβερνήσεων που έχουν συμμετοχή και συνενοχή, αν έγινε κάτι.
Να σας θυμίσω ότι υπήρχε «ψιλοβελονιά», όχι απλά «κεντήματα» σε ορισμένες διατάξεις που έρχονταν στη Βουλή και ότι ευνοούνταν συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή κλάδοι ή οτιδήποτε άλλο.
Να σας θυμίσω, επίσης, ότι σε κάποιες περιπτώσεις επανέλεγχοι είχαν γίνει όχι για να πληρώσει περισσότερα η επιχείρηση. Υπήρχαν τέτοιες διατάξεις μέσα στη Βουλή. Έχω καταθέσει στα Πρακτικά τέτοια διάταξη.
Εδώ, λοιπόν, τι λέει η συγκεκριμένα διάταξη; Ότι ο «Αλεξιάδης» θα μπορεί να ζητήσει επανέλεγχο για μια υπόθεση –ο «x» Αλεξιάδης, γιατί εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να ζητήσω για καμία υπόθεση με βάση τον νόμο και σωστά δεν την έχω- αν τα νέα στοιχεία είναι επιβαρυντικά -αυτό απαιτείται σε κάθε περίπτωση- και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό σας λέω.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Ναι. Δηλαδή, διαφωνείτε ότι ο επανέλεγχος πρέπει να γίνεται από την Υπηρεσία μόνο εάν είναι επιβαρυντικός και όχι σε όφελος του φορολογούμενου;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: … (Δεν ακούστηκε)

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Μισό λεπτό. Ο φορολογούμενος -διότι αυτό λέτε- αν έχει ο ίδιος στοιχεία και ζητά επανέλεγχο, βεβαίως, και υπάρχει διαδικασία και στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών να προσκομίσει τα νέα στοιχεία και στο δικαστήριο να εξεταστούν αυτά. Όμως, εσείς θέλετε μια φορολογική διοίκηση, η οποία η ίδια θα διατάζει επανελέγχους, για να ωφεληθεί ο φορολογούμενος ή για να επιβαρυνθεί; Εμείς λοιπόν…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αν έχει άδικο;

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Μα σας είπα, αν έχει δίκιο ο φορολογούμενος, μπορεί ο ίδιος να ζητήσει επανέλεγχο. Όμως, εδώ η διάταξη αυτή πάει να καλύψει τις περιπτώσεις, όπου θα διατάζεται επανέλεγχος μόνο όταν τα νέα στοιχεία είναι επιβαρυντικά, ακριβώς για να αποφύγουμε καταστάσεις όπου ο οποιοσδήποτε θα ζητήσει επανέλεγχο σε μια υπόθεση για να ωφεληθεί ο φορολογούμενος. Αυτά τα νοσηρά φαινόμενα θέλουμε να τα κλείσουμε.
Τώρα, σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που είπατε, σε καμία περίπτωση -το έχουμε αποδείξει- δεν θέλουμε να καλύψουμε κανέναν. Θα εξετάσω αμέσως, σήμερα κιόλας, τις καταγγελίες που είπατε και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων -Νομίζω είναι την Τρίτη; Κάτι τέτοιο ενημερώθηκα- θα έχετε πλήρη απάντηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι που να καλύπτει οποιονδήποτε. Δεν υπάρχει περίπτωση.
Παρακαλώ, εάν υπάρχει οποιοδήποτε μέλος του Κοινοβουλίου ή οποιοσδήποτε πολίτης, που έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο -το είπα και χθες εδώ- να μας καταγγελθεί επώνυμα, ανώνυμα, με όποιον τρόπο θέλετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψουμε οποιονδήποτε, είτε συγγενική είτε πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη σχέση έχουμε ή οποιοσδήποτε είναι ή οπουδήποτε είναι. Άσυλο και άβατο για τις φορολογικές υπηρεσίες δεν υπάρχει πουθενά. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης):  Μάλιστα. Κύριε Υπουργέ, στη δευτερολογία σας τα άλλα. Κύριε συνάδελφε, έχετε τον λόγο για τρία λεπτά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Υπουργέ, δεν έχετε δει την κίνηση των πραγμάτων; Δεν ακούσατε τον Πρωθυπουργό χθες το βράδυ στην απολογία του ενώπιον του ελληνικού λαού επί τη αποχωρήσει του; Μετράτε χρόνο. Ο χρόνος μετράει ανάποδα. Και φέρνετε σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο αυτή τη ρύθμιση και τολμάτε να την υπερασπίζεστε;
Είναι δικό σας δημιούργημα, κύριε Υπουργέ, ή των Υπηρεσιών σας; 
Εδώ με αυτά που λέτε, φαίνεται ότι είναι δικό σας δημιούργημα. 
Είναι θέμα που σας κινητοποιεί, επειδή αφορά επιχείρηση της Καβάλας; 
Διότι οι απατεώνες εκεί είναι στην προκειμένη περίπτωση. Πρόκειται για απάτη πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων. 
Διότι πέρα από τον παραλογισμό πως ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει επανεξέταση μόνο για να επιβαρυνθεί, πέρα από το αξίωμα, το αναπόδεικτο που προκαλεί και γέλιο, ότι το δημόσιο μπορεί να κάνει λάθος μόνον όταν είναι σε βάρος του πολίτη, ενώ όταν είναι υπέρ του πολίτη δεν κάνει ποτέ λάθος -αυτά τα αξιώματα είναι αξιώματα που η ζωή τα έχει απορρίψει- υπάρχει σκάνδαλο που η αναδρομικότητα της διατύπωσης της εισηγητικής έκθεσης πάει να το καλύψει. 
Μην μου πείτε πως δεν ξέρετε ποια καβαλιώτικη επιχείρηση ελέγχεται. 
Μη που πείτε πως δεν γνωρίζετε πως ο Προϊστάμενος Φορολογικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος που διέταξε τον έλεγχο, τον νέο έλεγχο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κρατείται, πως είναι προφυλακισμένος μετά από εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος να ελεγχθεί για σειρά υποθέσεων επί δέκα χρόνια, μεταξύ των οποίων και αυτή.
Μη που πείτε πως δεν τα γνωρίζετε.
Εγώ δεν είμαι λαϊκιστής.
Έχω εδώ την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για δυο συγκεκριμένους υπαλλήλους που έκαναν τον επανέλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης, στην οποία αναφέρομαι όχι με υπονοούμενα, αλλά με ρητή αναφορά. Απλώς δεν λέω τα ονόματα. 
Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται αυτοί οι δύο αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Δεν τα καταθέτω. Δεν θέλω να εκθέτω τα ονόματα. Είναι κατηγορούμενοι. Δεν έχουν καταδικαστεί ακόμη.
Όμως, εσείς είστε ο πολιτικός τους προϊστάμενος και φέρνετε αυτήν τη διάταξη εδώ;
Μη μου πείτε πως θέλετε από εμάς πληροφορίες, διότι, όπως μας λέτε τώρα εδώ, δεν γνωρίζετε την πολιτική προέκταση αυτού του οικονομικού σκανδάλου, που μάλιστα παίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, κατά τη διάρκεια και πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τα ξέρετε αυτά. Δεν θέλετε από μένα πληροφόρηση. Τα ξέρετε καλά.
Επειδή πολλά συμβαίνουν στη βόρειο Ελλάδα σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και με άλλες -και πολύ καλά έχει κάνει η Δικαιοσύνη εκεί και οι  αρμόδιοι εισαγγελείς διαφθοράς και έχουν κινητοποιηθεί- μην κάνετε το λάθος και κρατήσετε αυτήν τη διάταξη. Να έχετε, τουλάχιστον, τη στοιχειώδη πολιτική εξυπνάδα να την αποσύρετε.
Ελπίζω, αν εσείς δεν έχετε αυτήν τη στοιχειώδη πολιτική εξυπνάδα να την αποσύρετε, κάποιος προϊστάμενός σας ή η Γραμματεία της Κυβέρνησης να ακούσει αυτήν τη συζήτηση και να ενδιαφερθεί.
Δεν θα μείνει εδώ.
Θα τα ακούσετε και από αλλού.
Υπάρχουν και άλλα κόμματα τα οποία έχουν κινητοποιηθεί για την υπόθεση αυτή.
Φροντίστε να μην εκτεθείτε.
Σε ό,τι αφορά τα περίφημα δικαιώματα του φορολογουμένου, που θα του παραμείνουν στα χέρια, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα, κύριε Υπουργέ, μην αστειεύεστε με τον πόνο των ανθρώπων. Τον σπρώχνετε στη Δικαιοσύνη. Στη Δικαιοσύνη, όμως, ο φορολογούμενος θέλει χρόνο για να βρει το δίκιο του και θέλει και χρήματα. Μην το κάνετε αυτό. Είστε λάθος. Η διοίκηση μπορεί να σφάλλει και όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δημοσίου, μα και όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του φορολογουμένου. Ίσες αποστάσεις κρατάει ο πολιτικός απέναντι σ’ αυτό. Ίσα δικαιώματα δίνει και στον έναν και στον άλλον, είτε πρόκειται για προθεσμίες είτε πρόκειται για όπλα αμύνης απέναντι στο δημόσιο.
Είναι κλασικά αυτά, κύριε Υπουργέ, και αφήστε τις αναφορές στο παρελθόν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.
Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών):   Εγώ, κύριε Λοβέρδο, δεν έχω συνηθίσει ούτε από γαλατική ούτε από μακεδονική ευγένεια, γιατί από την Καβάλα είμαι, ώστε να θεωρώ ότι όταν ακούγονται τέτοιες βαρύτατες εκφράσεις, δεν ειπώθηκε κάτι.
Αυτό που είπατε είναι βαρύτατο σήμερα και επειδή πολύ συχνά προσπαθείτε να αποφύγετε το παρελθόν και το τι έγινε, ιδιαίτερα στα θέματα φορολογικής πολιτικής, και να καταφύγετε σε καταγγελίες, εγώ ξεκαθαρίζω το εξής: Μέχρι την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα έχετε πλήρη απάντηση γι’ αυτό το θέμα και για όσα καταγγείλατε.
Όμως, κάποια στιγμή σ’ αυτήν την Αίθουσα θα μας απαντήσετε για το μεγάλο πάρτι που έγινε στα θέματα φορολογίας τα προηγούμενα χρόνια;
Θα απαντήσετε για το τι ευθύνες υπήρχαν;
Θα απαντήσετε για τροπολογίες που φέρνατε εδώ για να εξυπηρετήσετε επιχειρήσεις;
Για τον συγκεκριμένο έλεγχο που είπατε και με μοναδική γνώση ότι έχει δημοσιευθεί στον Τύπο και επειδή είμαι από την Καβάλα και γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, εσείς τι θεωρείτε; Ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους οι ελεγκτές ή ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους; 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα το δούμε.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Να πάρετε θέση, διότι εδώ πατάτε σε δύο βάρκες. Την επιχείρηση υπερασπίζεστε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εσείς παίρνετε θέση υπέρ του ενός.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό, αλλά εγώ δεν σας διέκοψα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καταλαβαίνω γιατί είστε φανατικός.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Λέω, λοιπόν…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εσείς παίρνετε θέση υπέρ του ενός.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Κύριε Πρόεδρε, έτσι θέλετε να διεξαχθεί η συζήτηση;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Υπουργέ, να αποφύγετε, όμως, και τις ερωτήσεις.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Δεν κατάλαβα. Όταν κάνει ερωτήσεις ο κ. Λοβέρδος, μπορώ εγώ μην επεμβαίνω;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Λέω ότι απαντάτε δια ερωτήσεων και προκαλείτε και ανταπαντήσεις. Γι’ αυτό το λέω.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών):  Τι θα πει «προκαλώ», κύριε Πρόεδρε; Μιλάμε μέσα στο Κοινοβούλιο. Τι θα πει «προκαλώ»; Το πώς θα απαντήσω είναι δική μου υπόθεση. Το αν θα διακοπώ ή όχι είναι δική σας υποχρέωση. Διαφορετικά, να διακόπτω κι εγώ τους άλλους όταν κάνουν ερωτήσεις.
Σε ό,τι αφορά τον λόγο μου, θα πω αυτό που νομίζω εγώ σωστό και θα πρέπει να απαντηθεί με την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Λέω, λοιπόν, σχετικά με το ζήτημα αυτό: Μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε –αντιστρέφω- το τι έγινε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την εμπλοκή πολιτικών από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στον έλεγχο συγκεκριμένων υποθέσεων στη Βόρειο Ελλάδα, για το τι έγινε με φυλακίσεις, με έρευνες και τα λοιπά. Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε για αυτά τα πράγματα.
Και επειδή χρησιμοποιήσατε τη λέξη «τολμάτε», τολμάτε να έρχεστε σήμερα και να κατηγορείτε την Κυβέρνηση που προσπαθεί να αποκαλύψει όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όταν συμμετείχατε σε κυβερνήσεις με συγκεκριμένο νομοθετικό έργο, με συγκεκριμένη διοίκηση στις φορολογικές υπηρεσίες;
Εμείς, λοιπόν, ξεκαθαρίζουμε: Ούτε στη συγκεκριμένη υπόθεση της Καβάλας ούτε σε καμία άλλη υπόθεση δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.
Θα προστατεύσουμε τους ελεγκτές από βιομηχανία μηνύσεων και καταγγελιών, διότι έχουμε τέτοιες καταστάσεις σε πάρα πολλές υποθέσεις.
Θα προστατεύσουμε τους ελεγκτές. 
Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, είτε φοροφυγά είτε φορολογικό ελεγκτή, στη δουλειά που πρέπει να γίνει. Τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου είναι πάνω από οποιονδήποτε άλλο. Τα αναπάντητα πολιτικά ερωτήματα, όμως, βαρύνουν εσάς!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.