3/12/16

Ένα εφιαλτικό σενάριο “ολοκληρωτικού” ελληνοτουρκικού πολέμου

pirauloi3
Του Κώστα Πικραμένου*
O κόσμος δε ξέρει από που να πιαστεί και τι να πιστέψει. Στο καθημερινό ορυμαγδό ειδήσεων (φορολογική καταιγίδα, 4ο μνημονίο, έκτακτα μέτρα, ΔΝΤ, Σόιμπλε κλπ) έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα και οι εθνικιστικές κορώνες του Σουλτάνου περί Λωζάνης, Κύπρου και οι απειλές ότι θα  «σπρώξει» στην Ελλάδα 3 εκ Σουνίτες Σύριους. Ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ πανικού και αφασίας την ίδια στιγμή που ο Επαναστάτης χωρίς Γραβάτα κηδεύει τον πνευματικό του Πατέρα στη Καραϊβική…
Ας τα πάρουμε από την αρχή και ψύχραιμα.


Όλα ξεκινούν στις αρχές του 2012 οταν οι Γκιουλενιστές στριμώχνουν τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, με την κατηγορία της συνεργασίας (μυστικές συνομιλίες) με το ΡΚΚ. Θα ακολουθήσουν οι αποκαλύψεις για τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα στους ισλαμιστές της Συριάς (αρχές 2013), οι μαζικές διαδηλώσεις στο Γκαζι της Κων/πολης (καλοκαίρι 2013), η απόφαση Ερντογάν για κλείσιμο των ιδιωτικών φροντιστηρίων μεγαλό τμήμα των οποιων ελέγχει η Κοινότητα Γκιουλέν (Νοέμβριος 2013), το σκάνδαλο διαφθοράς και σύλληψης αξιωματούχων του ΑΚΠ (Δεκέμβριος 2013), η επιχείρηση «σκούπα» για εκκαθάριση των Γκιουλενικών από Δικαιοσύνη και Αστυνομια (2014-2016), η επανέναρξη του ανταρτοπολέμου με το ΡΚΚ (Καλοκαίρι 2015), οι επιθέσεις αυτοκτονίας από το ΙΚ (2015-2016) και καταλήγουμε στο Πραξικόπημα (Ιούλιος 2016). Αυτο είναι το πλαίσιο που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας προτού επιχειρήσουμε ανάλυση των δεδομένων…
Το νεο-οθωμανικο όραμα του Νταβούτογλου και οι στόχοι για την Τουρκία του 2023 είναι εν πολλοίς γνωστοί σε όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Η κλιμάκωση που παρατηρείται δεν αφορά τη στρατηγική (αυτή παραμένει ίδια) αλλά περισσότερο την τακτική και αισθητική της διάσταση.
Ο Νταβούτογλου ακολουθούσε την φιλελεύθερη τακτική μέσω οικονομικών σχέσεων, εμπορίου, soft power και έντονης διπλωματικής παρουσίας (νέες Πρεσβείες, Προξενεία, ΜΚΟ κλπ)…Ο Ερντογάν επειδή ειναι brutal και με βασική μόρφωση εκφράζεται με το θυμικό και το ταπεραμέντο Τούρκου της Ανατολίας. Ο,τι έλεγε ο Νταβούτογλου με ακαδημαϊκο τρόπο μέσω του βιβλίου του «Στρατηγικό Βάθος» το ίδιο λέει ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας συμβολισμούς για να καταλάβει το σουνιτικό πόπολο…Βέβαια τα τσιτάτα του Σουλτάνου είναι βούτυρο στο ψωμί των δημοσιογράφων…Γραφικούς του ίδιου βεληνεκούς διαθέτει πολλούς και η αγαπημένη μας πατρίδα…
Την ίδια στιγμή παρατηρείται το εξής.
Η απομάκρυνση του Νταβούτογλου από τον κύκλο του Ερντογάν, άνοιξε το δρόμο σε γραφικούς τύπους, πρώην και νυν  δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν αναλάβει σύμβουλοι του Σουλτάνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, γεωπολιτικής και στρατηγικής…Είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι είναι που του φτιάχνουν και το Τούρκικο καφέ. Οι δύο πλέον γνωστοί είναι ο Μπουλουτ και ο Καραγκιουλ. Δημοσιογράφοι είναι, τίποτε παραπάνω. Δεν έχουν καμια ακαδημαϊκή περγαμηνη. Είναι σύμβουλοι – αυλικοί του Σουλτάνου. Ο καθηγητής Νταβούτογλου δεν θα τους είχε ούτε για γραμματεία.
Αυτοί οι τύποι (Μπουλουτ, Καραγκιουλ κλπ) έχουν ως πρότυπο τον Αλεξανδρο Ντούγκιν, μυστικο-σύμβουλο του Πουτιν (από το 2012 μέχρι σήμερα). Ο Ντούγκιν έχει έρθει και Ελλάδα προσκεκλημένος του Πανεπιστημιου Πειραιά όταν ο ΥΠΕΞ Κοτζιας ηταν εκεί καθηγητής (υπάρχει στο διαδίκτυο σχετική φωτογραφία). Όποιος διαβάσει τη βιογραφία του Ντούγκιν και τα όσα πρεσβεύει για τον Ευρασιατισμό, θα του περάσει ζουρλομανδύα. Το θέμα είναι ότι έχει πείσει τον Πούτιν για την ορθότητα των απόψεων του (για  παράδειγμα την εισβολή στη Κριμαία όπως και έγινε!!!) Ο Ντούγκιν πανηγυρίζει στα κανάλια οτι οι ιδέες του πλέον βρίσκονται εντός του Κρεμλίνου.
Οι συμβουλοι του Σουλτάνου βρίσκονται υπο την επιρροή του Ντούγκιν και πιέζουν τον Ερντογαν να ενταχθεί στον Οργανισμό της Σαγκάη και να εγκαταλείψει ΕΕ – ΝΑΤΟ. Εξ ου και οι δηλώσεις Ερντογάν για δημοψήφισμα στην Τουρκία σχετικά με την ΕΕ. Αν επέλθει οριστικο διαζύγιο, τα 3 εκ Σουνίτες Συριοι θα έρθουν για «μονιμές διακοπές» στα Ελληνικά νησια.
Οσον αφορά στην απειλή κατάληψης νήσων και βραχονησίδων που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις Συνθήκες Λωζάνης (1923) και Παρισίου (1947) δεν είναι κάτι το καινούργιο. Υφίσταται από το 1995, όταν η Ελλάδα επικύρωσε τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) και ξεκίνησε πρόγραμμα εγκατάστασης επί των νήσων προκειμένου να κατοχυρώσει ΑΟΖ. Γιατί μας εκπλήσουν οι κατα καιρούς δηλώσεις των Τούρκων;

Ποιό είναι όμως το δια ταύτα;
Επιστρέφουμε στη θεωρία του Θουκιδίδη περί δικαίου του ισχυρού. Αν η Τουρκία προχωρήσει σε κατάληψη νήσων – βραχονησίδων αυτή θα αφορά όχι μια αλλά πολλές. Θα επιχειρηθεί ταυτόχρονη κατάληψη πολλαπλών μικρών νησιών της οποιας θα προηγηθεί αερο-ναυτικός αποκλεισμός της ευρύτερης γεωγραφικής ζώνης. Το επιχειρησιακό σχέδιο το «δουλεύουν» οι Τούρκοι κάθε χρόνο στη διακλαδική αεροναυτική άσκηση ΕΦΕΣ (από το 1983 μέχρι σήμερα).
Τα νησια ευθύνης της ΑΣΔΕΝ οπως Κώς – Σάμος – Ρόδος θα βομβαρδιστούν μαζικά προκειμένου να εξουδετερωθούν οι δυναμεις των κατά τόπους ΑΔΤΕ πριν την κατάληψη των πέριξ νήσων. Μιλάμε για βροχή Γιλντιριμ – Κασίργκα που θα προκαλεσει απώλειες χιλιάδων νησιωτών. Ο άμαχος πληθυσμός θα βρεθεί σε περιβάλλον κόλασης. Θα καταστραφούν όλες οι ζωτικές υποδομές με πρώτες τα τοπικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αεροδρόμια και οι εγκαταστάσεις ραδιο-επικοινωνιών και κινητης τηλεφωνίας. Τα νησια θα επιστρέψουν σε συνθήκες δεκαετίας 1950.
Καταφύγια προστασίας του αμαχου πληθυσμού δεν υπάρχουν. Ασκήσεις παλλαϊκής άμυνας δεν γίνονται. Η εκπαίδευση εφέδρων είναι τυπική. Ασκήσεις  με τη συμμετοχή φορέων (όπως σχολεία, Πανεπιστημία κλπ) δεν υφίστανται. Γιατί; Διότι δεν έχουμε κουλτουρα Ισραήλ και Νότιας Κορέας. Όποτε όποιος πρόλαβε εγκατέλειψε το νησί του έγκαιρα.

Για να ακυρωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια των Τουρκών προτού ξεκινήσει τις βολές το Τουρκικό Πυροβολικό θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση μέσω ΕΥΠ, ενεργοποίηση των κανόνων εμπλοκής, κατάσταση συναγερμού σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και εξουδετέρωση του αερο-ναυτικού αποκλεισμού με έγκαιρη διασπορά του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Αλλά προπαντός ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για άμεση απάντηση μέχρι τέλους…Είμαστε σε θέση να τιμήσουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας;
  
*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συμβουλος Εξαγωγικών επιχειρήσεων – ειδικός σε θέματα economic intelligence. Συγγραφέας 12 βιβλίων για την Τουρκία – Μέση Ανατολή – Ισραήλ – Ιραν και τις Μυστικές Υπηρεσίες. Αρθρα του έχουν δημιοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή περιοδικό και Ηλεκτρονικό Τύπο. Τα βιβλία του ειναι διαθέσιμα στο  www.amazon.com (Κοstas Pikramenos)
Email: kpikramenos@yahoo.gr

Πηγή

59 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε ένα πόλεμο δεν έχουν τίποτα να χάσουν, διότι έτσι και αλλιώς είναι χαμένοι λόγω υπογεννητικότητας. Αντίθετα, αν καταφέρουμε στρατιωτικές νίκες θα δούμε ραγδαία άνοδο της οικονομίας και εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να πανηγυρίζουν την Ελληνική τους εθνική ή πολιτιστική τους ταυτότητα και να επιστρέφουν στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα αν δώσει ο στρατός φορητά αντιαεροπορικά και αντιαρματικά στους γέρους και τις γριές των νησιών δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας η Τουρκία, η θάλασσα θα γεμίσει τουρκικά σίδερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την υπογεννητικοτητα......
      τωρα εισαι περηφανος που εγραψες τετοιο σχολιο ετσι ;

      Διαγραφή
    2. Καθημερινα αναρτωνται σελιδες με σχεδια για επικειμενη τουρκικη εισβολη ενω ρεαλιστικα συμφωνω με τον Γιωργο οτι εμας μας συμφερει περισσοτερο ο συγκεκριμενος πολεμος αν τον παρουμε σοβαρα

      Διαγραφή
    3. Κ. Γκούφη, η πικρή αλήθεια είναι η ειρήνη δεν συμφέρει τη χώρα μας διότι θα οδηγήσει στο βέβαιο δημογραφικό αφανισμό της.
      Δεν με απασχολεί καθόλου η ικανότητα του Τουρκικού στρατού, το μόνο που με απασχολεί είναι η βούληση των ισχυρών για τη χώρα μας. Δεν θέλω να δω τεμμαχισμό της Ελλάδος και της Τουρκίας και σχηματισμό νέων μεικτών κρατιδίων από εδάφη και των δύο μας. Το ζήτημα είναι ένας πόλεμος να προκαλέσει την αναβίωση των αρχαίων θρησκειών και αρχαίων ταυτοτήτων των λαών της Τουρκίας. Με φοβίζει η αιώνια φιλοισλαμική στάση του Προτεσταντικού κόμσου από τότε που το Ισλάμ εισέβαλε στην Ευρώπη στο πλευρό των Προτεσταντών. Δεν θα υπήρχαν όπως τις γνωρίζουμε οι χώρες του Ευρωπαϊκού Βορά αν δεν είχαν κάνει συμμαχία με τους Τούρκους.

      Διαγραφή
  3. Του Κώστα Πικραμένου*
    O κόσμος δε ξέρει από που να πιαστεί και τι να πιστέψει. Στο καθημερινό ορυμαγδό ειδήσεων (φορολογική καταιγίδα, 4ο μνημονίο, έκτακτα μέτρα, ΔΝΤ, Σόιμπλε κλπ) έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα και οι εθνικιστικές κορώνες του Σουλτάνου περί Λωζάνης, Κύπρου και οι απειλές ότι θα «σπρώξει» στην Ελλάδα 3 εκ Σουνίτες Σύριους. Ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ πανικού και αφασίας την ίδια στιγμή που ο Επαναστάτης χωρίς Γραβάτα κηδεύει τον πνευματικό του Πατέρα στη Καραϊβική…
    Ας τα πάρουμε από την αρχή και ψύχραιμα.



    ------------------------------------------------

    οταν λεω οτι χρησιμοποιειτε αρθρα ταχα για εξωτερικα θεματα αλλα να κανετε μικροπολιτικη κανετε τον θυμωμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καθηγητης επιστημων
      το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα, σύμφωνα μια μια άποψη, την οποία ενστερνίζομαι κι εγώ, έβλαψε τη διεθνή εικόνα της χώρας.
      Γιατί δεν πρέπει να το λέμε αυτό;
      Μήπως θα πρέπει να μας στέιλουν σε κανένα γουλάγκ επειδή κάνουμε κριτική;
      Δεν σε καταλαβαίνω.
      Για πες μας τι ακριβώς εννοείς;

      Διαγραφή
    2. Να θυμησω οτι στην κηδεια του Καστρο,δεν πηγε ουτε ο Πουτιν,ουτε ο Τρουντο,που ο πατερας του,ηταν φιλος με τον Καστρο.Οποτε το αρθρο δεν μπορει να χαρακτηριστει οτι κανει μικροπολιτικη.Δεν επρεπε να παει ο Τσιπρας,αυτο ειναι γεγονος

      Διαγραφή
    3. μ αρεσει που κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, σε κατεκρινα αν διαμαρτυρεσαι για την κηδεια η χρησιμοποιωντας αρθρο ασχετο κανεις κομμαρτικη κριτικη. Προσβαλλεις τους αναγνωστες απλα.

      Διαγραφή
    4. Γιατί το ταξίδι Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα ? Η παρουσία σε μία κηδεία μίας παγκοσμίου προσωπικότητος και η ομιλία μπροστά σε 1 εκ. κόσμου και οι σχέσεις με δυνάμεις της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής έβλαψαν τη χώρα (ήδη έχει προσκληθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας σε πλήθος χωρών της Λατινικής Αμειρικής) ? Κατά τη γνώμη μου ήταν εφάμιλλα επιτυχές με το ταξίδι του Ομπάμα στην Ελλάδα ,το ταξίδι και η παρουσία Τσίπρα στην Κούβα που κόστισε απειροελάχιστα σε σχέση με άλλες δαπάνες που πρέπει να περικοπούν.Ο Μεξικανός δηλαδή πρόεδρος που ήταν εκεί και προσκάλεσε τον Τσίπρα στη χώρα του έβλαψε το Μεξικό ?

      Διαγραφή
    5. Η χωρα ειναι σε διαπραγματευση και ο Τσιπρας,κανει ταξιδακια.Καμια επιτυχια δεν ειναι,οπως επιτυχια δεν ηταν και το ταξιδι του Ομπαμα.Αν δεις ποιοι πρωθυπουργοι ηταν εκει,θα καταλαβεις οτι ο δικος μας δεν ειχε λογο να παει.Δεν ξερω αν εβλαψε την χωρα,αλλα σαν κινηση ειναι λανθασμενη,αν κρινουμε και αυτα που ειπε.

      Διαγραφή
  4. πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο ανά πάσα στιγμή, αυτο είναι το πρώτο απ όλα, Αλλά πιστεύω οτι η Τουρκία κάνει την ύστατη προσπάθεια για να μπει στην Ευρωπαϊκή ένωση απειλώντας με πόλεμο την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραφικούς του ίδιου βεληνεκούς διαθέτει πολλούς και η αγαπημένη μας πατρίδα

    δυστυχως ποσο δικιο εχει...

    Οσο για την εισβολη στην Κριμαια,μην αναμασαμε οτι λενε τα πολεμικα γερακια στην Αμερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚ 1995(ΚΡΙΣΗ ΙΜΙΩΝ) ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΦΩΝΑΖΕ, ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΟΤΙ ΓΚΑΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΤ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Θ΄ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὁ συγγραφέας τοῦ ἀνωτέρω ἄρθρου, ἔχει σέ μεγάλη ὑπόληψη τόν Νταβούτογλου καί σέ ἀρνητική ἐκτίμηση τόν Ντόύγκιν. Διαφωνῶ σφόδρα. Ἀκριβῶς ἀντιθέτως εἶναι. Ζουρλομανδύα χρειέζεται ὅποιος πρεσβεύει τίς ἀπόψεις Νταβούτογλου.
    Ἀντίθετα, οἱ ἀπόψεις Ντούγκιν πλήν τοῦ ὁράμτος γιά Εὐρασία, εἶναι ρεαλιστική ἀνάγνωση τῆς ἱστορικῆς πραγματικότητας, έπηρεασμένη τόσο ἀπό τήν ρεαλιστικότατη ἀξία τῆς Ὀρθοδοξίας καί τό πραγματικό μίσος κατ' αὐτῆς π.χ. τῶν παπικο-κίνητων καί τευτονο-κίνητων Οὐκρανῶν, ὅσο καί ἀπό τόν παλαιό πανσλαβικό Ρωσικό ἐθνικισμό, πού μετασχηματίζεται σέ ὅραμα Εὐρασίας. Εἶναι ὅμως κατά βάσιν ὁ Ντούγκιν ἀξιόλογος ἀναλυτής καί χρήσμος ὡς σύμβουλος, στόν βαθμό πού στηρίζεται σέ πραγματικότητες πού πολλοί ἄλλοι παραβλέπουν, ἤ ἀγνοοῦν ἠθελημένα.
    Ἀντίθετα, ὁ Νταβούτογλου, κάθε τόσο πετάει ἀνοησίες, λόγια πού ἔχουν στόχευση χωρίς ρίζα στήν ἀλήθεια, ἀλλά μόνο στό ψέμμα καί στήν βουλησιαρχική του παραποίηση τῆς πραγματικότητας- καί ἱστορικῆς καί σύγχρονης. Γι'αὐτό εἶναι ἐπικίνδυνος ὁ Ἐρντογκάν καί ὄχι διότι πίνει καφέ μέ θαυμαστές τοῦ Ντούγκιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να προσθεσω κατι σ αυτο που λες,οτι ο ΜΑρκ Σλεμποντα,που ειναι θαυμαστης του Ντουγκιν(γι αυτο πηγε και Ρωσια),ειναι εναντιον του Ερντογαν.

      Αφου οι συμβουλοι του Ερντογαν,βρισκονται υπο την επιρροη του Ντουγκιν(καποια αποδειξη;),γιατι ο Ερντογαν εριξε το αεροπλανο των Ρωσων και πριν λιγες μερες ειπε οτι ο Ασαντ,πρεπει να φυγει;οσο για το δημοψηφισμα στην ΤΟυρκια,ξεκαθαρα ο Ερντογαν το κανει για εκφοβισμο απεναντι στην Ευρωπη.Γιατι απειλει αφου θελει να παει Ευρασια;οι πορτες ανοικτες και τα σκυλια δεμενα.

      Οσο για τον Ευρασιατισμο,ειναι η αληθεια,οτι 1 χρονο πριν τις κυρωσιες της Δυσης,η Ρωσια ενστερνιστηκε ενα προγραμμα που θα την εκανε να κοιταξει προς Ανατολη.Αλλα ο Πουτιν,δηλωσε πριν λιγες μερες οτι θελει να συνεργαστει με οποιαδηποτε χωρα ειναι διατεθειμενη να κανει το ιδιο.

      Νομιζω οτι ειναι απλοικη η αναλυση του Πικραμενου για Ντουγκιν και Ρωσια,αν και στο αρθρο λεει καποια σωστα.

      Διαγραφή
  8. Dear Kosta,
    I am sorry I am confused. I didnt know the islands have larger popupations than Konstantinopole. Please stop playing the game of fear.
    I predicted this rhetoric since GAP came to power. "Turkey is too powerful. Better give a few islands and live in peace".
    Istead of using Turkey's identity crisis to our benefit, we force people to one here at home. We are Greeks. Nothing less.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΙΚΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΘΟΣ , ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ...ΑΤΥΧΗ ΤΥΧΗ (ΝΕΚΡΟΙ) ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
    ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΟΥΝ ΒΟΥΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΩΝ. ΘΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ , Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ .ΕΝΑ ΜΟΝΟΒΟΛΟ ΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΡΟΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕς.
    Ο Α.ΚΑΛΒΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΩΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΜΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΜΙΑΚΟ ΛΑΟ ....... ΜΟΛΩΝ ΛΕΒΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ , ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ....ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΑΙ Ο Λ Ο Ι ΟΙ Σ Α Μ Ι Ο Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον Εβρο τι θα γινει ομως και στην Κυπρο, οκ στα νησια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι στρατιώτες της Τουρκίας σε Θράκη και Κύπρο είναι Κούρδοι. Αν σε αυτούς προσθέσεις και όσους είναι φυλακή και θέλουν με την πρώτη ευκαιρία να φύγουν από την Τουρκία, το μισό της Τουρκικής δύναμης είναι εν δυνάμει λιποτάκτες. Αυτό που με φοβίζει δεν είναι ο Τουρκικός στρατός αλλά τι θα αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον το δικό μας και της Τουρκίας.

      Διαγραφή
  11. o μονος πραγματικος εκ τουρκιας φοβος ειναι οι προσφυγες και μεταναστες που ο ερντογαν ως μοχλο πιεσης μπορει πραγματι να τον χρησιμοποιησει ως ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ.ΤΕΛΕΙΑ!
    κ για να ειμαστε σοβαροι,οι τουρκοι οικονομικα,ειναι στενα συνδεδεμενοι με την δυση,τουρισμος,εμποριο,ενεργεια κ.α.,σε καμια περιπτωση δεν θα ρισκαραν οικονομικη απομονωση απο την Ε.Ε .ο πολεμος μες την τουρκια ειναι γραφικο σεναριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ναι ο,τι πεις ....Άλλωστε και μετά την εισβολή στην Κύπρο απομονώθηκαν πολύ....τρομερή η σκέψη σου....

      Διαγραφή
    2. Δεν υπολογίζουν τις οικονομικές συνέπειες όσοι κάνουν πόλεμο κατά τον ίδιο τρόπο που ένας δολοφόνος δεν υπολογίζει τη φυλακή.Τους λαούς δεν τους συνέφερε κανένας σύγχρονος πόλεμος της ιστορίας μας κι όμως έγιναν.Τις αστικές τάξεις επίσης.Όσοι λένε ότι τον πόλεμο τον κάνουν οι εκάστοτε αστικές τάξεις και μόνο πλανώνται.Συνέφερε την γερμανική αστική τάξη ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος π.χ. ? Ένα ιερατείο τρελών απεφάσισε και εξετέλεσε την εντολή ΠΟΛΕΜΟΣ.Π.χ. στο πραξικόπημα της Τουρκίας επήρε κανείς αξιωματικός τις οικονομικές ή κοινωνικές συνέπειες υπόψιν του ? Ο τρόπος σκέψης των στρατιωτικών είναι άλλος...Εκπαιδεύονται να σκέπτονται μακροπρόθεσμα όχι όπως ένας οικονομολογός ή πολιτικός.Το ίδιο σκέπτονται και οι εκάστοτε ιδεολογοί είτε αριστεροί είτε δεξιοί.Ο Ερντογάν είναι ένας τέτοιος ιδεολογός.Ισλαμιστής.

      Διαγραφή
    3. Ο δολοφόνος υπολογίζει την φυλακή και ακόμη περισσότερο την θανατική ποινή, αν υπάρχει. Ρισκάρει, όμως, ευκολότερα, όταν ξέρει ότι ανώτατη ποινή είναι τα 25 χρόνια, τα οποία με τις αγροτικές γίνονται 12,5 με την καλή συμπεριφορά ακόμη λιγότερο και καταντούν 2-3 χρόνια.

      >ους λαούς δεν τους συνέφερε κανένας σύγχρονος πόλεμος της ιστορίας μας κι όμως έγιναν<

      Τούς πολέμους τούς αποφασίζουν οι κυβερνήσεις. Όχι οι λαοί.

      Διαγραφή
  12. Νομίζω ότι η ανάλυση σας είναι απλοϊκή, Περισσότερο εναντίον του poutin και της Ρωσίας και τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όποιος δεν βλέπει ότι είναι θέμα χρόνου να εισβάλει ο Σουλτάνος είναι τυφλός ή αποχαυνωμενος ή προδότης. Και ο Νταβούτογλου δεν ήταν καθόλου φιλελεύθερος στα βιβλία του γράφει ξεκάθαρα ότι με κάθε μέσον η Τουρκία πρέπει να υπερισχύσει σε Αιγαίο και Κύπρο και έχει ολόκληρα κεφάλαια για τη σημασία της στρατιωτικής ισχύος. Οι Τούρκοι θα εισβάλλουν προετοιμάζονται χρόνια για αυτό και οι δικοί μας δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαιδουριων άχυρα και να συμφωνήσουν για τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει ούτε ΕΕ ούτε ΝΑΤΟ ειδαμε τι έγινε στην Κύπρο η αποτροπη είναι αποκλειστικά δική μας υποχρέωση και ευθύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνας ομως οτι ο Ερντογαν τα εχει κανει θαλασσα στην Συρια και το Ιρακ.Πως θα επιτεθει στην Ελλαδα;μπορει να τα βγαλει περα σε 3 μετωπα;

      Διαγραφή
    2. Για να καταλαβει ένα νησάκι μέχρι να μπουν οι αμερικανοί στη μέση και να εδραιώσει την εισβολή μια χαρά δυνάμεις εχει

      Διαγραφή
    3. Ετσι οπως το θετεις,δικιο εχεις...

      Διαγραφή
  14. Εγώ έχω πει επανειλημμένα ότι ουδείς παίρνει στα σοβαρά και εξετάζει την απέναντι πλευρά.Χρειάζεται επειγόντως ένας σοβαρός σχεδιασμος που θα διαβάζει προσεκτικά και θα αναλύει οτιδήποτε έχει να κάνει με τον νεο-οθωμανισμό που ζούμε τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης τη άλλο να πει το έρημο αυτό άρθρο για να καταλάβουμε άπαντες ότι ότι όταν θα γινει το μπαμ θα έχουμε μείνει για μία ακόμα φορά παγωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα επιτεθει σε μια χωρα, ομως που δεν ειναι στρατιωτικα αδυναμη...οσο και θελουν η ελλαδα εχει στρατιωτική δυναμη υπολογισημη ναυτικο, αεροπορεια,στρατο ξηρας δεν θα κανουμε κλεφτοπολεμο σαν τους κουρδους η τους καταπονημενους συριους....θα τους χτυπησουμε με οτι εχουμε και φθσικα δεν θα μας αφησουν να συνεχησουμε τον πολεμο παραπανω απο 3 μερες οι αμερικανοι λογω συμφεροντων και οι ευρωπη θα δει τα συνορα της να βαλλονται...ειναι πολυ ποιο πολυπλοκο να επιτεθης στην ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά είναι Ταγίπ Ερντογάν ή Ταΐπ Ερντοάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναφορικά με τον Ντούνκιν και τον...ζουρλομανδύα. Τι είναι αυτό που διακρίνει τον οραματιστή από τον "γραφικό"; Μάλλον τελικά το αποτέλεσμα. Αν ο Μέγας Αλέξανδρος ηττάτο στην πρώτη μάχη με τους Πέρσες και έφευγε σιδηροδέσμιος για τα βάθη της Ανατολής θα ήταν ακόμη Μέγας; Ποιος δε θα τον χαρακτήριζε ως ένα ανόητο-τρελό παιδαρέλι που με κάποιες δεκάδες χιλιάδες στατό πήγε να κατακτήσει την Περσική Αυτοκρατορία, παρασύροντας στην καταστροφή ποιος ξέρει πόσους ακόμη;
    Καλός ο ρόλος του αναλυτή, αλλά πρέπει να ξέρει τα όριά του. Σαν κάποιον συνετό καθηγητή μου που έλεγε ότι ναι μεν κρίνουμε μάχες και στρατηγούς, αλλά άκαπνοι όντες πρέπει να ξέρουμε ότι δεν τους κρίνουμε ως ανώτεροί τους, αλλά ως ερευνητές, οπότε και το ύφος μας πρέπει να είναι ανάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάτι δεν μου πάει καλά με το άρθρο του Πικραμένου. Μια περίεργη μυρουδιά προσωπικών κινήτρων. Πολλή τρομολαγνεία. Ανύπαρκτη εθνική στόχευση. Δεν ενημερώνει, δεν εισηγείται, δεν εισάγει τίποτα θετικό, μόνο ενέσεις πανικού.
    Και ας μάθει ο κ.Πικραμένος (και ένιοι σχολιαστές του) πως δεν υπάρχει ον με το όνομα Σύριος. Υπάρχει Σείριος στον ουρανό. Της Συρίας οι υπήκοοι λέγονται Σ Υ Ρ Ο Ι. Είναι πιο σύντομο. Μαθαίνεται εύκολα.
    Πρώτη αμυντική φροντίδα ενός έθνους -και αναίμακτη- η άμυνα της γλώσσας και της παιδείας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν γράφετε πολλά, αλλά όποτε εντοπίσω το #Asterios Toxotis, οπωσδήποτε θα σταματήσω να διαβάσω με προσοχή το σχόλιό σας. να ΄στε καλά!

      Διαγραφή
  20. ας πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι να πολέμησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. >Της Συρίας οι υπήκοοι λέγονται Σ Υ Ρ Ο Ι. Είναι πιο σύντομο. Μαθαίνεται εύκολα.
    Πρώτη αμυντική φροντίδα ενός έθνους -και αναίμακτη- η άμυνα της γλώσσας και της παιδείας του...<

    Όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. > Το θέμα είναι ότι έχει πείσει τον Πούτιν για την ορθότητα των απόψεων του (για παράδειγμα την εισβολή στη Κριμαία όπως και έγινε!!!)<

    Πρώτον, δεν έγινε εισβολή στην Κριμαία. Μετά το πραξικόπημα και την ανατροπή τού νομίμου προέδρου τής Ουκρανίας από μία δράκα ξενοκίνητων γκαγκστερίσκων, η Ρωσία έστειλε ειδικές δυνάμεις για την προστασία του Ναυστάθμου τού Ρωσικού Στόλου τής Μαύρης Θαλάσσης στην Σεβαστούπολη. Απόλυτα κατανοητό και φυσικό.

    Κι αν ο Ντούγκιν έπεισε (sic) τον Πούτιν για την απόφασή του αυτή, ποιος έπεισε άραγε π.χ. τον πρώην Γερμανό καγκελάριο Helmut Schmidt να πει ότι "κι εγώ στην θέση του το ίδιο θα έκανα";

    Σε καταλαβαίνω, Κώστα Πικραμένε, διότι είσαι γαλλοτραφής και αναπαράγεις την κρατούσα εν Εσπερία αντίληψη περί Ρωσίας και Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και να μας επιτεθούν δεν έχουν καμιά ελπίδα.Οι Γερμανοί "φίλοι μας - θεοί μας" και λοιποί ευρωπαίοι θα έρθουν αμέσως να μας προστατέψουν.Μην ανησυχείτε, τώρα που άρχισε και η αναπτυξη, απλά αλλάξτε πλευρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ἔχετε δίκηο, ἀλλά δέν εἶναι καί θέμα γλωσσικῆς "ἀμύνης", περί γλωσσικῶν κατά συνθήκη συνηθειῶν πρόκειται: Σύρος - Συρία, Πέρσης-Περσία, Γάλλος-Γαλλία, Γερμανός-Γερμανία, Τοῦρκος=-Τουρκία, Ρῶσος-Ρωσία, Ἰνδός-Ἰνδία, Νορβηγός-Νορβηγία, Ἄραψ/-βος-'Αραβία, Λιθουανός-Λιθουανία, Ἰάπων-'Ιαπωνία, κλπ., ἀλλά Αἴγυπτος-Αἰγύπτιος, Κύπρος-Κύπριος, Λιβύη-Λίβιος, καί περαιτέρω, Ἀλγερία-'Αλγερινός, Λίβανος-Λιβανέζος, Βραζιλία-Βραζιλιάνος, Κίνα-Κινέζος, Μεξικό-Μεξικάνος, Ἰράν-Ἰρανός, Χιλή-Χιλιανός, Φιλιππίνες- Φιλιππινέζος, Κούβα-Κουβανός, κλπ.
    Ὑπάρχουν δέ καί παραδείγματα στά ὁποῖα δέν ξεχωρίζει τί προηγεῖται γλωσσικῶς : Ἀργεντινή - Ἀργεντινός ἤ Ἀργεντινός-'Αργεντινή.
    Παρεμφερές καί πιό ἐνδιαφέρον τό θέμα, ἐκεῖ ὅπου ὑπάρχει οὐσιαστική σύγχυση, στά ἰδεολογικά θέματα : Πρῶτα ὑπῆρξε ἀριστερά καί ὕστερα ὁ ἀριστερός, πρῶτα ἡ δεξιά καί ὕστερα ὁ δεξιός, ἤ ἀντιστρόφως; Πρῶτα ὑπῆρξε ὁ κουμουνισμός καί ὕστερα ὁ κουμουνιστής , ἤ ἀντιστρόφως; Πρῶτα ὑπῆρξε ὁ φασισμός καί ὕστερα ὁ φασίστας, ἤ ἀντιστρόφως;
    Καί ἀκόμη πιό δύσκολο διότι ἐμπλέκει ἱστορία, ἰδεολογία, καί ἐθνισμό, συγχρόνως! Πρῶτα ὑπῆρξε ὁ τοῦρκος καί ὕστερα ὁ τουρκισμός καί ἡ Τουρκία, ἤ πρῶτα ὀ (ὀθωμανικός) τουρκισμός καί ὕστερα ὁ τοῦρκος καί ἡ Τουρκία, ἤ πρῶτα ἡ (ὀθωμανική) Τουρκία καί ὕστερα ὁ τοῦρκος καί ὁ τουρκισμός; Ἤ πάλι καί οἸ τρεῖς παράμετροι αὐτοί συνυπάρχουν μέν στήν ἱστορία, καί σήμερα, ἀλλά καί ἀλληλοδιαδέχονται τό ἕνα τό ἄλλο μέ κύριο πότε τό ἕνα καί πότε τό ἄλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μην συγκρινουν καποιοι συνολικα την δυναμη της τουρκιας με την ελλαδα οπως βλεπω συγκριτικα βιντεακια στρατιωτικης ισχυος γιατι πολυ απλα δεν ειναι δυαντον οι τουρκοι να χρησιμοποιησουν ολο τον στρατο τους κ να τον παραταξουν εναντιον μας.σε αντιθεση με εμας που οπως ειναι η γεωγραφικη θεση της ελλαδας μπορουμε ευκολα να το κανουμε.οποτε οσο περιεργο κ αν ακουστει η ελλαδα θα εχει την ιδια ισχυ για να μην πω κ μεγαλυτερη απο την τουρκια σε ενδεχομενη συγκρουση.πιστευω ο ερντογαν θα κανει πολυ μεγαλο λαθος αν επιτεθει.συγνωμη αλλα ισως καποια στιγμη θα πρεπει να συγκρουστουμε για να παψει η τουρκια να μας ενοχλει για τα υπολοιπα εκατο χρονια.βοηθεια μην περιμενετε απο κανεναν κ ειδικα το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πολλα μπουρου-μπουρου...οποιος δεν θελει να φουρνισει χιλια χρονια ζυμωνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ειναι μόνο η Τουρκία, αλλα και η επιρροή που εχει στις γύρω απο την Ελλαδα χώρες. Βουλγαρία, Σκοπιά και Αλβανία πολυ θα ήθελαν να βγάλουν τα "αποθυμενα" τους.
    Και βέβαια μην ξεχνάτε και ολους αυτούς που ζουν χρονια στην Ελλαδα και σε περίπτωση σύγκρουσης θα μείνουν στα μετοπισθεν. Όλοι αυτοι τι στάση θα κρατήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστο αυτο που λες.Ο πρεσβηες του Πακισταν(στην Τουρκια) ειπε οτι οι εχθροι της Τουρκιας ειναι και εχθροι του Πακισταν.Και εχουμε αρκετους απο αυτους στην χωρα

      Διαγραφή
  28. Ειτε συμφωνει καποιος με τον αρθρογραφο ειτε όχι, ειτε συμφωνει εν μερει ειτε εξ ολοκληρου,δεν μπορει κανει να αρνηθεί την ευαλωτητα των Νησων μας λογω της πληθώρας τους. Μπορει λογω της Εθνικης μας Υπερηφάνειας να μην δεχομαστε την ευπαθεια μας και να προτάσσουμε τη Ρωμη μας , την Ψυχη μας κ.α. τα οποια οντως υπαρχουν....όμως τα Νησια μας είναι πολλα και δυστυχως χωρις Υποδομες Καταφυγιων !!! Ετσι είναι, διοτι σε μια ενδεχομενη εισβολή ,οι Μεμετηδες θα θελησουν να πληξουν ολο τον αμαχο πληθυσμο που θα τους αντισταθεί ετεγενεστερα επι της αποβασεως και ασφαλως ολες τις στρατιωτικες και πολιτικες εγκαταστασεις. Τα Νησια μας πρεπει να εφοδιαστουν ΑΜΕΣΑ με συστηματα Αντιεροπορικα και Πυραυλικα , περων την ηδη υπαρχόντων! Ποτε δεν μπορεις να πεις ότι φτανουν , γιατι πρωτον δεν ξερεις το μέγεθος της επίθεσης που θα δεχθείς...και δευτερον και κυριοτερον γιατι πρεπει νασ ανταποδωσεις ΑΜΕΣΑ στην επιθεση ! ! ! ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 48 ΩΡΕΣ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρέπει να καταλάβουμε ότι από την στιγμή που οι Τούρκοι έχουν την επιλογή τόπου και χρόνου δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Θα καταλάβουν 1 - 2 νησάκια και θα μας αναγκάσουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο μόνος τρόπος να βγούμε νικητές είναι να έχουμε προετοιμαστεί για μαζικό πρώτο πλήγμα σε όλη τη δυτική Μικρά Ασία, με σκοπό την ολική καταστροφή των στρατιωτικών και στρατηγικών πολιτικών υποδομών τους. Η εξαπόλυση της επίθεσης μας θα πρέπει εκ των προτέρων να έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει με την απόπειρα κατάληψης από τους Τούρκους ακόμη και της πιο μικρής βραχονησίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω απολυτως. ομως την στιγμη που θα ειμαστε ετοιμοι να ανταποδωσουμε το ιδιο σκληρα, θα επεμβουν οι Αγγλοσαξωνες για αμεση καταπαυση οποτε θα συρθουμε σε διαπραγματευσεις δηλαδη να υπογραψουμε την ηττα μας. κατι τετοιο δεν συνεμη στα Ιμια; θα τους χτυπαγαμε τον στολο αλλα οι Αμερικανοι μας ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ - ως λεγεται - με αμεση καταστροφη του στολου μας.

      Διαγραφή
  30. Οι σύμμαχοί μας κάποτε, με πρωτοστάτες τους Γάλλους και τους Γερμανούς και αργότερα και τους Άγγλους, επέλεξαν να αναστήσουν τη νεκρή Οθωμανία και εκ του μηδενός να φτιάξουν μια Τουρκία. Το 1920 η Οθωμανία δεν είχε αρχηγό, δεν είχε στρατό, δεν είχε στόλο, δεν είχε στόλο, δεν είχε πληθυσμό, δεν είχε πρωτεύουσα, δεν υπήρχε. Το θέμα είναι αν οι σύμμαχοί μας μετά από τόσα χρόνια πήραν το μάθημα ότι η Τουρκία είναι εν δυνάμει απειλή για δικά τους συφμέροντα, και ότι θα ήταν καταστροφική για αυτούς η επέκτασή της προς τη Δύση. Σε βάθος χρόνου θα δούμε εισβολή διεθνών δυνάμεων στην Τουρκία, μοίρασμα των γεών της και αναβίωση των αρχαίων προ-ισλαμικών παραδόσεών της. Στο κοντινό μέλλον δύσκολο να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανιστόρητες ανοησίες.

      α) Οι Γάλλοι ήσαν σύμμαχοί μας στον Α'ΠΠ, όπως και στον Β'ΠΠ. Οι Γερμανοί όχι.

      β) Το 1920 η Οθωμανία είχε τον σούλτάνο με έδρα την Κων/λη.

      Προφανώς, αφού οι εδώ και 100 χρόνια οι "σύμμαχοί" μας εξακολουθούν να υποστηρίζουν την Τουρκία, εν δυνάμει απειλή για δικά τους συμφέροντα, τα οποία μάλλον γνωρίζουν καλύτερα από σένα.

      >Σε βάθος χρόνου θα δούμε εισβολή διεθνών δυνάμεων στην Τουρκία, μοίρασμα των γεών της και αναβίωση των αρχαίων προ-ισλαμικών παραδόσεών της<

      Συγγνώμη, πάτερ Παΐσιε, εσείς είστε;

      Διαγραφή
  31. Η ήρωάς σου ο βασιλέας Κωνσταντίνος, έδειξε προς τη μεριά των Γάλλων ως υποστηρικτών του Κεμάλ, αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Η Πόλη το 1920 ήταν στην ουσία με Άγγλους ιδιοκτήτες και ο Σουλτάνος ήταν ανύπαρκτος. Η Τουρκία δεν υπήρχε, τα είχαν χάσει όλα, και με δυό καραβιές πυρομαχικά στον Πόντο και δύο στη Σμύρνη δεν θα υπήρχε σήμερα Τουρκία. Δεν είμαι προφήτης, απλά τα σχέδια αυτά που τα είπαν αυτοί που θα τα πραγματοποιήσουν, και είναι ισχυροί και σοβαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρωάς μου; Από πού κι ως πού; Η Πόλη ήταν υπό κατοχήν, αλλά σουλτάνος υπήρχε. Η Τουρκία, ως Τουρκική Δημοκρατία, ασφαλώς έγινε αργότερα από τον Κεμάλ.
      Ποιοι είναι αυτοί οι ισχυροί και σοβαροί, που είπαν τα σχέδια και θα τα πραγματοποιήσουν; Σίγουρα όχι εσύ, διότι ούτε ισχυρός είσαι, ούτε -προπάντων- σοβαρός.

      Διαγραφή
    2. >Ποιοι είναι αυτοί οι ισχυροί και σοβαροί, που είπαν τα σχέδια και θα τα πραγματοποιήσουν;<

      Απάντηση;;

      Διαγραφή
  32. Εσύ που είσαι ισχυρός και σοβαρός δεν έπρεπε να κοιτάς τι λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ας αφήσουμε το σενάριο “ολοκληρωτικού πολέμου” αλλά ας ασχοληθούμε με το σενάριο μιας σοβαρής κρίσης 48 ωρών(σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο) με κατάληψη 2 Ελληνικών νησιών μικρού μεγέθους. Οι Τούρκοι χρειάζονται μια επιχείρηση που να είναι σίγουρο ότι θα πετύχει για να οδηγήσουν την Ελλάδα στον διπλωματικό τραπέζι.

    1) Κατοικημένο νησί.

    2) Μικρός πληθυσμός μέχρι 100 άτομα.

    3) Μικρό μέγεθος,όχι πάνω από 10 - 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

    4) Να υπάρχουν και βραχονησίδες που να υπάγονται διοικητικά σε αυτό.

    5) Ανύπαρκτη ή μικρή Ελληνική στρατιωτική φρουρά.

    6) Έξω από την εμβέλεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων και των ΠΕΠ των μεγαλύτερων Ελληνικών νησιών (που διαθέτουν τέτοια συστήματα).

    7) Στόχος που να βρίσκεται πίσω (έστω και οριακά) από την "αμυντική γραμμή" των κυριότερων(ή κάποιων) μεγάλων νησιών - φρουριων του ανατολικού Αιγαίου

    8) Νησιά που να μην έχουν ξαναγίνει το επίκεντρο οποιαδήποτε αμφισβήτησης από τη Τουρκία (παρά μόνο να υπάρχει στη λίστα νησιών που διεκδικεί). Οι Έλληνες να περιμένουν την κύρια ενέργεια σε Καστελόριζο ή Οινούσσες κι αυτοί να κάνουν με μία κίνηση την έκπληξη διότι η αθόρυβη διείσδυση και ο αιφνιδιασμός είναι το βασικό για την επιτυχία μιας στρατιωτικής επιχείρησης ειδικά όταν σε πιέζει ο χρόνος.

    Ανοίγουμε χάρτη Αιγαίου και ψάχνουμε κυρίως από τα Ίμια μέχρι Οινούσσες, ζυγίζουμε προσεκτικά διάφορα δεδομένα και καταλήγουμε στα 6 μαγικά νούμερα της "κλήρωσης":

    37 23 15

    26 44 15

    Γενικά, η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τρίγωνο Σάμος - Ικαρία - Κως.

    Ανάμεσα στους διάφορους στόχους σε αυτό το τρίγωνο, υπάρχει ένα “δίδυμο” Ελληνικών μικρών νησιών (το ένα εκ των οποίων υπάρχει στη λίστα των Τούρκων), κατοικημένων νησιών, που μπορούν να γίνουν τα νέα Ίμια (αυτή τη φορά κατοικημένα).

    Το δίδυμο αυτό είναι ιδανικό (από πολλές απόψεις) για γρήγορη νυχτερινή καταδρομική επιχείρηση κατάληψης τους, ταχύτατο αεροπορικό "κλείδωμα" και ταυτόχρονα πτήση λίγων λεπτών και σε χαμηλό ύψος, 8 μεταφορικών ελικοπτέρων προς άμεση ενίσχυση με την ανάλογη δύναμη κομάντος.

    Αυτό το δίδυμο νησιών δεν έχει αναφερθεί σε προηγούμενα σχέδια των Τούρκων,ποτέ δεν έγινε κάτι εκεί και μπορεί να είναι ο κρυμμένος άσσος(ή ένας από αυτούς) τους για αιφνιδιασμό της Ελληνικής πλευράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όσον αφορά την σκέψη κάποιων ότι "αυτά που λες δεν γίνονται έτσι εύκολα" αρκεί να αναφερθούν τα Ίμια του 1996. Πολλά δεν γίνονταν σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο κι όμως έγιναν.
    Και το χτύπημα στο Pearl Harbor το 1941 "δεν ήταν δυνατόν να συμβεί" κι όμως έγινε.
    Και η εισβολή στα Φώκλαντς το 1982 “δεν ήταν δυνατόν να συμβεί” και όμως έγινε.

    Οι Τούρκοι "παίζουν" καλά. Την επιχείρηση την σχεδιάζουν πάντα υπολογίζοντας τα μέσα του αντιπάλου και την διάταξη δυνάμεων του αντιπάλου και όχι μόνο με την θέληση του για να αντιδράσει ή όχι.
    Δεν σε ενδιαφέρει πρώτα η θέληση του αντιπάλου αλλά ΤΟ ΒΑΣΙΚΌ που σε ενδιαφέρει είναι ποιες δυνατότητες έχει σε υλικό και ποια η διάταξη.
    Διότι ακόμα κι αν δεν έχει θέληση να αντιδράσει, μπορεί ξαφνικά να αντιδράσει για πολλούς και διάφορους λόγους.

    Ο πόλεμος των Φώκλαντς (και τα πολλά διδάγματα του) αποτελεί σταθμό στον σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων σε νησιά από πολλές απόψεις. Με τη διαφορά ότι στο Αιγαίο ότι θα γίνει θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Ο χρόνος θα πιέζει και τις δυο πλευρές(Ελλάδα και Τουρκία).

    Τα υπολογίζουν λοιπόν όλα οι Τούρκοι επιτελείς διότι όταν πουν να κάνουν κάτι ξέρουν ότι δεν έχουν το περιθώριο να αποτύχουν, για πολλούς λόγους.

    Το θέμα είναι τι κάνει η Ελληνική πλευρά πέρα από τα λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.