26/12/16

Κάτι δεν πάει καλά στο μέτωπο της Συρίας - Οι Τούρκοι στέλνουν κι άλλα τεθωρακισμένα στην Αλ Μπαμπ

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στο μέτωπο της Συρίας, αφού σύμφωνα με ιστοσελίδα που περιγράφει τον πόλεμο στη Συρία, μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων της 1ης Στρατιάς, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, μεταφέρθηκε με συρμό τραίνου στο Αντέπ, για να μεταφερθούν στη συνέχεια στη Συρία και στο μέτωπο της Αλ Μπαμπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεθωρακισμένα οχήματα ανήκουν στην 66 ΜΚ Ταξιαρχία, η οποία είναι ο σχηματισμός που κατέλαβε τις γέφυρες του Βοσπόρου τη νύχτα του πραξικοπήματος και μεταστάθμευσε από συνοικία της Κωνσταντινούπολης στην Τυρολόη (Τσόρλου) του νομού Τεκιρντάγ, στην Αν. Θράκη.
Όσον αφορά τις απώλειες σε άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα της Τουρκίας στην Αλ Μπαμπ, αν και δεν υφίστανται ασφαλείς πληροφορίες, αυτές ανέρχονται σε αρκετές μονάδες, που ξεπερνούν αρκετά την δεκάδα.

9 σχόλια:

 1. Η απωλεια μιας δεκάδας αρμάτων δεν συνιστά τεράστια απώλεια,δεδομενου οτι τα τουρκικά άρματα στερούνται θωράκισης ( οπως και τα δικα μας),,κατι που την επαθαν και τα συριακά στην πρωτη φάση .Περαν αυτου η συγκέντρωση τέτοιας δύναμης ,μονο γα κατάληψη μεγάλης έκτασης εδάφους μπορει να δικαιολογηθεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά.
   Το αν είναι μικρός η μεγάλος αριθμός των απωλεσθέντων αρμάτων αυτό έχει να κάνει με την πρόοδο των επιχειρήσεων.
   Αν καταλάβεις την πόλη με αυτές τις απώλειες τότε το συζητάμε το θέμα.
   Αν έχεις αυτές τις απώλειες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα τότε είναι πολύ μεγάλες.
   Τα άρματα έχουν θωράκιση αλλά νομίζω ότι εννοείς την ενεργητική θωράκιση που πράγματι δεν έχουν.
   Από τις φωτογραφίες που βλέπω διαπιστώνω ότι οι τούρκοι μάλλον χρησιμοποιούν τα άρματα για υποστήριξη με άμεσες βολές παρά για επιθέσεις.
   Σε φωτογραφίες και βίντεο επίσης διαπιστώνει κανείς σωρεία λαθών σε θέματα κάλυψης σκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων (να ξέρεις ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης πάει "περίπατο" κατά τις πρώτες ωρες ή και ημέρες των επιχειρήσεων λόγω του στρές μάχης. Αυτό βελτιώνεται με τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις και αυτό κερδίζουν οι τούρκοι αυτή τη στιγμή).

   Διαγραφή
  2. Η για την καταληψη εδαφους που αλλη μοναδα απετυχε να καταλαβει..

   Διαγραφή
 2. Για να πηγαίνουν εκεί, σημαίνει υπάρχει κάποια συμφωνία ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας, αλλιώς δεν βλέπω καλά τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χμμμ!!! εχουμε και την ρωσικη βοηθεια να συνδραμει τα τουρκικα τεθωρακισμενα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια ίλη αρμάτων βλέπω (17 άρματα) εκτός και αν είναι και άλλοι συρμοί που δεν φαίνονται (ούτε καν επιλαρχία). Όπως και να έχει είναι φανερό ότι για να αντιμετωπίσουν τους ξυπόλητους στην Συρία χρειάζονται και άλλες δυνάμεις ... πόσο μάλλον να κρατήσουν τις περιοχές για να μη πω να έρθουν σ αντιπαράθεση με Κούρδους και Ασάντ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οσα πιο πολλά τόσο πιο καλά και περισσότερες καταστροφές αρμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.