8/2/17

Η Τουρκία, μετά τα ελληνικά νησιά, άρχισε τις "επιθετικές επιχειρήσεις" ΚΑΙ εναντίον της Κύπρου - Σχέδιο μεταφοράς 700 προσφύγων από τη Μερσίνα

Η Ευρώπη στην κυριολεξία κοιμάται και αφήνει την Τουρκία, ένα κράτος προαγωγό και λαθρέμπορο ναρκωτικών και ψυχών, να παίζει παιχνίδια με πρόσφυγες και μετανάστες εις βάρος κρατών μελών της Ε.Ε.

Ευγενία Σέργη
Ανησυχία προκαλεί η ροή προσφύγων στην Κύπρο τονίζει ο Υπουργός Εσωτερικών μετά από μαρτυρίες ότι σε καταυλισμό της Μερσίνας λειτουργεί καλά οργανωμένο κύκλωμα που προωθεί πρόσφυγες προς τις ελεύθερες περιοχές. Μάλιστα, όπως ανέφερε, αναμένεται νέο σκάφος με πρόσφυγες εντός των ημερών ενώ οι ενενήντα πρόσφυγες που έφθασαν στην Κύπρο το Σάββατο αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.
Ανησυχία και προβληματισμός μετά και τις μαρτυρίες Σύρων προσφύγων ότι λειτουργεί οργανωμένο κύκλωμα διακινητών στην Τουρκία που στέλνει πρόσφυγες στην Κύπρο.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Αντεννα Μέρα μεσημέρι , έκανε λόγο για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διακινητών σε καταυλισμό στην Μερσίνα, με εκατοντάδες πρόσφυγες να περιμένουν να τους υποδειχθεί ποιος θα είναι ο προορισμός τους .

Μάλιστα όπως είπε αναμένεται εντός των ημερών νέο κύμα προσφύγων στις ακτές της κυπριακής δημοκρατίας ενώ πληροφορίες του Αντεννα κάνουν λόγο για αυξημένες περιπολίες της λιμενικής αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος «Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ανησυχητική.Με την έννοια ότι παραλάβαμε προχθές 90 τόσους και στην βάση πληροφοριών αυτών των ανθρώπων υπάρχει ένας καταυλισμός στην Μερσίνα που αριθμείς περί τα 700 άτομα και ότι πάντοτε στην βάση πληροφοριών θα έρθουν άλλοι τόσοι αυτήν την εβδομάδα δηλαδή άλλοι 90. Υπάρχει συγκεκριμένος διακινητής ο οποίος στοχευμένα τους φέρνει στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου παρόλο ότι βολεύει η βάρκα να πάει στις κατεχόμενες περιοχές Κερύνεια για παράδειγμα."

Απόδειξη των καλά οργανωμένων κυκλωμάτων στην Τουρκία όπως ανέφερε ο Σωκράτης Χάσικος είναι και το γεγονός ότι πέραν των μισών προσφύγων που έφτασαν στην Κύπρο ξημερώματα του Σαββάτου ανέφεραν ότι έχουν συγγενικά πρόσωπα στην Κύπρο καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι 90 από τους 93 αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.

Οι υπόλοιποι τρεις τέθηκαν υπό κράτηση για μία ημέρα καθώς είχαν απελαθεί στο παρελθόν και εναντίον τους διερευνώνται μεταξύ άλλων τα αδικήματα της παράνομης εισόδου και την παράνομης παραμονής.

Εάν συνεχιστεί η ροή μεταναστών στο νησί ,τότε ,ανέφερε ο κύριος Χάσικος ,ενδέχεται να χρειαστούμε νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας καθώς οι υφιστάμενες δεν θα είναι αρκετές .

Μετά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων οι 90 πρόσφυγες που έφθασαν στις ακτές του Κάτω Πύργου και φιλοξενούνται στην Κοκκιντριμιθιά, μέχρι αργά απόψε θα αποχωρήσουν για να πάνε σε συγγενείς και φίλους.
http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/261911/suroi-prosfuges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.