9/2/17

Σε μπελάδες η Τουρκία: Το πρόβλημα των τριών σωμάτων

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)
Επιφυλακτικές ως προς το αποτέλεσμα της συνομιλίας  του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλτ Τραμπ είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν αμερικανικές και τουρκικές πηγές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν επιφυλακτικός στις απαντήσεις του προς τον Τούρκο ομόλογό του, χωρίς να θέλει να τον απογοητεύσει.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία θέλουν να γυρίσουν σελίδα από την εποχή της προεδρίας Ομπάμα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να το πετύχουν.
Ανώτεροι στρατιωτικοί σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τον εξοπλισμό των Κούρδων ανταρτών, αλλά δεν έχουν προτείνει ούτε έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία ακύρωσης της συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας επί της προηγούμενης αμερικανικής διοίκησης.
Κατά τη συνομιλία του με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να επιχείρησε να τον πείσει πως μια αμερικανική υποστήριξη προς την Τουρκία και τις αραβικές δυνάμεις τις οποίες υποστηρίζει στη Συρία θα είναι πιο αποτελεσματική για την κατάληψη της οιονεί πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους Ράκκας από την υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία ταυτίζει με το PKK.
(Φωτ.: EPA / Chris Kleponis)
Όπως επισημάναμε και χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους στρατηγούς του εναλλακτικά σχέδια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Η όλη υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της μελέτης. Καμιά τελική απόφαση, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις, δεν έχει ληφθεί.
Η συνέχεια του άρθρου Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.