15/2/17

Άλλο χαστούκι στην Τουκρία σήμερα - Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν Τούρκους ιμάμηδες για κατασκοπεία!

Το τζαμί της Κολονίας (φωτ.: EPA / Oliver Berg)
Το ζήτημα του ρόλου και της δράσης γενικώς των ιμάμηδων που στέλνει η Τουρκία –και συγκεκριμένα η πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων– σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχουν πολυάριθμες τουρκικές κοινότητες έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, που ο Ερντογάν τα έχει βάλει με τους Κούρδους, τους αλεβίτες, και εσχάτως με τους οπαδούς του Γκιουλέν.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιμάμηδες σε Γερμανία και Αυστρία έχουν κατηγορηθεί ανοικτά για κατασκοπεία.
Τη φορά αυτή ήλθε η σειρά τεσσάρων ιμάμηδων που ανήκουν στην περίφημη DİTİB, υπηρεσία που υπάγεται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων του τουρκικού κράτους, για τους οποίους ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Γερμανίας έχει διατάξει έρευνα στα σπίτια τους, επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κατασκοπεία εις βάρος της Γερμανίας και υπέρ της Τουρκίας. Με βάση το spiegel.de, τμήματα της Ομοσπονδιακής Ασφάλειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διενήργησαν έρευνα στα σπίτια τεσσάρων ιμάμηδων του DİTİB και ζήτησαν τη σύλληψή τους. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας προς στιγμήν δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διέταξε όμως να κρατηθεί μυστική η έρευνα.
Σημειώνεται ότι οι έρευνες γίνονται λίγες μέρες πριν από τη συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Γερμανία, και πριν από την επίσκεψη του διοικητή της MIT Χακάν Φιντάν.

2 σχόλια:

 1. εμ ταγιπάκο οι πιρουέτες είναι για τα μπαλέτα ,όχι για διεθνείς σχέσεις... πρόβλεψη? η σφαλιάρα θα πάει σύννεφο μέχρι ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρίχες. Εδώ και κοντά εκατό χρόνια, η Τουρκία είναι συνεχώς από πάνω.
   Και με τον Τραμπ έλεγαν ότι παραμερίζεται και είδες τι βγήκε τελικά.
   Ειδικά η Γερμανία ανέκαθεν είχε ισχυρούς δεσμούς μαζί της.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.