3/2/17

Μουζάλας: Στελέχη των ΟΤΑ και ξενοδόχοι φταίνε για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια

Ενώ το Spiegel γράφει ότι οι πρόσφυγες πεθαίνουν από την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ
Μουζάλας: Στελέχη των ΟΤΑ και ξενοδόχοι φταίνε για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια

Επέμεινε στη δήλωση ότι οι θάνατοι «μας έκαναν σοφότερους» - Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόρια 

Xρήστος Μπόκας
 Τη «βαθιά θλίψη» για τους τρεις θανάτους στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια εξέφρασε ο κ. Γιάννης Μουζάλας σπεύδοντας ωστόσο να αποποιηθεί κάθε ευθύνης. Και μάλιστα ενώ το θέμα παίρνει διαστάσεις στον ξένο Τύπο που σχεδόν καθημερινά φιλοξενεί άρθρα για την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. «Ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η ΕΕ δεν είναι σε θέση ή δεν είναι πρόθυμες να προσφέρουν ένα μίνιμουμ υποδομών για τους πρόσφυγες», αναφέρει σε σχόλιό της η ιστοσελίδα του Spiegel.

Στις σημερινές του δηλώσεις πάντως ο κ. Μουζάλας «έδειξε» ως μοναδικούς υπεύθυνους για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα hot spots και που προκάλεσαν τους θανάτους τα στελέχη των ΟΤΑ και τους ξενοδόχους οι οποίοι -όπως είπε- «ανήκουν σε άλλο κόμμα».

«Αυτά τα τρία περιστατικά οφείλονται στις κακές συνθήκες που από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπαθούμε να διορθώσουμε αλλά σημαντικοί παράγοντες των ΟΤΑ, μέλη της ΝΔ, δεν μας άφησαν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γιώργου Βλάχου (ΝΔ).

Σε άλλο σημείο δε, επέμεινε στη δήλωση ότι οι θάνατοι «μας έκαναν σοφότερους» καθώς όπως είπε «λύγισαν οι ξενοδόχοι και παραχώρησαν δωμάτια» και πως «υποχώρησαν οι ξενοδόχοι που ανήκουν σε άλλο κόμμα. Γίναμε σοφότεροι γιατί άνθρωποι υποχώρησαν σε καλύτερες θέσεις».

Αναφορικά με τα κονδύλια είπε πως υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Επισήμανε ωστόσο ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει ή να ελέγξει τα ποσά που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ.

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Μόρια με «εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό»


Εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος παρουσιάζει το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας που θα εκφωνήσει στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να επισκεφθεί τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, όπου το τελευταίο διάστημα έχασαν τις ζωές τους μετανάστες, εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης. Ενώ θα επισκεφτεί και το ομώνυμο χωριό για να συνομιλήσει με τους κατοίκους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικού.

Νωρίτερα, θα έχει συναντήσεις με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Λέσβου. Ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την 98 ΑΔΤΕ.

Στις 18:30 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.

Για την προετοιμασία της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, σύσκεψη με τους δημάρχους των νησιών του Β.Α. Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι της Κω Γιώργος Κυρίτσης, της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και της Χίου Μανώλης Βουρνούς. Απουσίαζε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Παρόντες ήταν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας, Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και Χίου Νότης Μηταράκης.
Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά από την αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης της κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να δοθεί θετική διέξοδος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πέντε νησιά του Β.Α. Αιγαίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

protothema

5 σχόλια:

  1. Η "ευθύνη" (όπως κι "ευθιξία" κι η "αξιοπιστία", η "σταθερότητα" κ.α.) είναι λέξη άγνωστη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αλλά αν τους το θυμίσεις αρχίζουν κάτι αλαμπουρνέζικα περί ηθικού δικαιώματος της Αριστεράς (να είναι μάλλον ες αεί στο απυρόβλητο) κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Can you properly feed, house, educate, provide health care to someone for 400 euros a month? The answer is no. The government should stop passing the ball to local businesses and residents and go back to EU and ask 2000. One per immigrant we host and one for the poor Greek who has the right to live in his own country.
    SYRIZA what it does is funnel the funds to its own people and blackmail local societies to pick up the bill. Leaving them with no economic alternatives (the fires in the mastic villages were not an accident), they might accept anything

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τἀϋγέτη

    Ἔμαθες Κύρ-Μουζάλα τὶ ἔκαναν στὰ Γερμανικὰ ξενοδοχεῖα ὅταν οἱ γερμανικὲς ἀρχὲς τοὺς ἐγκατέστησαν ἐκεῖ;

    Πολὺ καλὰ ἔκαναν οἱ ξενοδόχοι.

    Καλλίτερα εἶναι νὰ τοὺς ἀπελάσης διότι δὲν σὲ βλέπω νὰ μακροημερεύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Τσίπρα, Τασία, Μουζάλα και άλλους υπευθύνους: Το πρώτο και κύριο έγκλημα είναι ότι τους καλέσατε σωρηδόν και αδιακρίτως σε μια χώρα χρεωκοπημένη και επιτηρούμενη ακόμα και για εκατοστό του ευρώ που θέλει να ξοδέψει. Φέρατε το πρόβλημα μπροστά στην πόρτα μας και μετά κουνάτε το δάχτυλο στο πενόμενο κοινωνικό σύνολο για τα μοιραίως επισυμβαίνοντα. Έτι εκνευριστικότερο, αποκαλείτε την φυσική τάση για βοήθεια στα δράματα, που τα φέρατε "αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν" στην πόρτα μας ως σύσσωμη επικρότηση της κοινωνίας στο μεγαλειώδες έργο σας. Εύχομαι ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει για τα εγκλήματά σας εναντίον αλλοδαπών τε και ημεδαπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Υπήρξε χαλάρωση τής φύλαξης των συνόρων, αλλά με την προοπτική ότι η ΕΕ θα έπαιρνε κάποιους απ' αυτούς. Και μάλιστα για την Γερμανία έλεγαν ότι το κάνει, επειδή χρειάζεται φθηνά εργατικά χέρια.

    Πόσους, όμως, πήρε τελικά;

    "Όμως η αδράνεια που επιδεικνύουν τα κράτη μέλη της ΕΕ και η Κομισιόν στο φλέγον αυτό ζήτημα είναι πρωτόγνωρη. Οι δεσμεύσεις δεν εφαρμόζονται. Από τις 66.400 μετεγκαταστάσεις που έχουν συμφωνηθεί να γίνουν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν γίνει μόνο 5.700!!!" (Νότης Μαριάς).

    Όχι μόνο στάθηκαν εντελώς ασυνεπείς οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά κάποιοι ύψωσαν και συρματοπλέγματα, έκαναν τις χώρες των φρούρια, έκλεισαν τον βαλκανικό διάδρομο και τώρα αυτοί οι ίδιοι Ταρτούφοι κατηγορούν τον Τραμπ για τα μέτρα που παίρνει.

    Η αφόρητη υποκρισία της Ευρώπης

    Δεν φταίει για όλα Ο Τσίπρας, ο Μουζάλας και η Τασία. Φταίνε για πολλά, αλλά όχι για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.