3/2/17

Τράμπ και Πούτιν σχεδιάζουν τις ζώνες ασφαλείας στη Συρία! Τι παίρνει η Τουρκία


Γράφει ο Πολυδεύκης
Η Συρία βρίσκεται στο κατώφλι δραµατικών αλλαγών, οι οποίες αναµένεται να επηρεάσουν άμεσα τη στρατηγική και στρατιωτική κατάσταση κατά μήκος των συριακών συνόρων, όπερ μεταφράζεται σε γεωπολιτική αλλαγή για τη Μ. Ανατολή. 
Η περιβόητη συμφωνία που εξετάζεται µεταξύ του νέου Αμερικανού Προέδρου και του Ρώσου ομολόγου του για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία, αποτελεί ένα τεράστιο βήµα για την περιοχή. Ο TRUMP ήδη βιάστηκε να το ανακοινώσει προς τα ΜΜΕ, θέλοντας να επιδείξει την πολιτική ισχύ του, σε εσωτερικό επίπεδο, για την εδραίωση της εξουσίας του, εν μέσω αµφισβητήσεων από τους νεοσυντηρητικούς. Το εν λόγω σχέδιο πρόκειται να μεταφέρει τον στρατιωτικό έλεγχο της Συρίας σε ΗΠΑ και Ρωσία και ενδεχομένως και στην Τουρκία, καθώς η κάθε µία από αυτές τις χώρες θα είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη ζώνη, της οποίας τα όρια θα διαμορφώνονται από την Washington και τη Μόσχα.
Η Συµφωνία αυτή δείχνει πως οι υπόλοιπες Δυνάμεις του ιρανικού Στρατού, οι φιλο-ιρανικές σιιτικές οµάδες, καθώς και η «ΗΕΖΒΟLLΑΗ», θα χρειασθεί να εγκαταλείψουν τη Συρία, περιορίζοντας έτσι την Τεχεράνη, που ο πρώην Πρόεδρος OBAMA είχε προωθήσει διπλωµατικά. Αυτό θα δείξει επίσης τη διαφορά στην εξωτερική πολιτική μεταξύ των δύο αμερικανών Προέδρων, µε τον νέο να προτάσσει μία πιο παραδοσιακή αμερικανική πολιτική εναντίον του ακραίου ισλαµισμού.

Για τη συνέχεια Militaire

2 σχόλια:

  1. Ο Πολυδεύκης έχει κακή πληροφόρηση και άγνοια σταθερών παραμέτρων.
    Το σχέδιο που περιγράφει σημαίνει στην απλούστερη διατύπωση πως η Μόσχα θα πουλούσε πιστούς συμμάχους, το Ιράν, τον ΄Ασαντ και τους Εσμπολάχ για μιαν αβέβαιη εξομάλυνση σχέσεων με την Ουάσιγκτων, στοχεύουσα στη διάσπαση της συμμαχίας της με την Κίνα.
    Ιστορίες νηπιαγωγίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω,οτι κατι ισως μπορει να γινει εφοσον συμφωνησουν να δωσουν μια ναυτικη βαση με μια αεροπορικη στους ρωσους εν κυπρω ή εν κρητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.