10/2/17

Γιατί η Ρωσία βομβάρδισε τους Τούρκους στην αλ Μπαμπ – Τι συμβαίνει στις ρωσοτουρκικές σχέσεις

Σάββας Καλεντερίδης

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter και φέρεται να δείχνει το κτήριο που δέχτηκε το ρωσικό βομβαρδισμό
Κάτι σοβαρό είναι σε εξέλιξη στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Το πρώτο ρήγμα εμφανίστηκε στην Αστάνα, όταν η Ρωσία παρουσίασε προσχέδιο συντάγματος της Συρίας, στο οποίο προτείνεται η παροχή προωθημένης αυτονομίας στους Κούρδους της Συρίας. Το ρήγμα έγινε ορατό λίγες μέρες μετά τη σύνοδο της Αστάνα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αυτοπροσώπως συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κούρδων της Συρίας, και τους βολιδοσκόπησε για δυο πράγματα.

Το πρώτο ήταν η συμμετοχή τους στις συνομιλίες της Γενεύης, που αναμένεται να γίνουν τις προσεχείς εβδομάδες και το δεύτερο ήταν το προσχέδιο συντάγματος. Παρεμπιπτόντως, το πρώτο το αποδέχτηκαν, το δεύτερο το απέρριψαν.
Τα προβλήματα οξύνθηκαν, όταν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου ο αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ,Αλεξάντρ Μποτσάν, δήλωσε ότι για τη Ρωσία το ΡΚΚ και το YPG/PYD δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Σήμερα ήλθε και άλλη δήλωση αξιωματούχου του ρωσικού ΥΠΕΞ, με την οποία
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

8 σχόλια:

  1. Κλασσικη ανατολιτικη μπαμπεσια!!!! Η Μπουγιουκ Τουρκια πηγε να καταλαβει, κατα λαθος, την Αλ - μπαμπ για να δοξαστει ο πολυχρονεμενος Πατισσαχ -ερντογαν , και οι Ρωσσοι τους συνεφεραν και αυτοι με ενα λαθος!!!!!Οι ισορροπιες ενιοτε κρατωνται και με φαπες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να επαναλαμβάνετε αυτό το λάθος σε καθημερινή βάση παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λάθος δεν πρέπει να αποκλείεται σε παρόμειες περιπτώσεις,όταν αντιμαχόμενες επίγειες δυνάμεις βρίσκεται η μία πλησίον της άλλης και εντός κατοικιμένης περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μια εξέλιξη η οποία έχει περάσει στα ψιλά.Το καθεστώς Ασαντ φέρεται να ζητά απο τους Κούρδους της Κουρδικής πολιτοφυλακής YPG να παραδώσουν τις περιοχές που κατέλαβαν σε μάχες με τον FSA στα προάστια του Χαλεπίου. Είναι πιο πιθανό αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο Ekurdnet πως το καθεστώς θα ζητήσει αυτό να ισχύσει και πέραν του Χαλεπίου. Το κέρδος της Τουρκίας λέγεται άξονας Jarablus-Azaz με οτι αυτό συνεπάγεται και επάγεται.Αυτο προσπαθεί να διασώσει ο Ταγίπ Ερντογάν για αυτό και κυριολεκτικά ικετεύει τις ΗΠΑ. Ηδη έχει ανακαλέσει το αίτημα για έκδοση Γκιουλέν και έχει συμμορφωθεί με πρόνοιες ΗΠΑ σε Ιράκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ηδη έχει ανακαλέσει το αίτημα για έκδοση Γκιουλέν"

      Αυτό το ξέρεις από;;;;;

      Διαγραφή
  5. Σε τουρκικά μέσα διεδόθη οτι οι ιδιοι οι Τούρκοι έδωσαν κατα λάθος στους Ρώσους τις συντεταγμένες του κτιρίου που βομβαρδίστηκε.

    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-38930519?ocid=socialflow_twitter

    μετάφραση...

    https://translate.google.de/translate?sl=tr&tl=el&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fturkce%2Fhaberler-dunya-38930519%3Focid%3Dsocialflow_twitter&edit-text=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπαν αυτό οι Ρώσοι.
      Είπαν ότι οι Τούρκοι βρέθηκαν σε τοποθεσία εκτός των συντεταγμένων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας.
      Με άλλα λόγια, τους είπαν "προχωρήσατε πέραν των συμφωνηθέντων και γι' αυτό τη φάγατε".

      Διαγραφή
    2. Όπως το λέει ο Σάββας είναι:

      Κρεμλίνο: Η Τουρκία έδωσε τις συντεταγμένες για τις επιδρομές στις οποίες σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες

      "«Δυστυχώς, ο στρατός μας, την ώρα που εξαπέλυε πλήγματα εναντίον τρομοκρατών, καθοδηγήθηκε από συντεταγμένες που του δόθηκαν από τους Τούρκους εταίρους μας. Τούρκοι στρατιώτες δεν θα έπρεπε να είναι παρόντες σε αυτές τις συντεταγμένες», δήλωσε ο Πεσκόφ."

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.