17/2/17

Αποκάλυψη - Διαβάστε ποια είναι η άποψη των Κούρδων του ΡΚΚ και του Άπο για τον Σάββα Καλεντερίδη

Το εξώφυλλο του βιβλίου
του Σάββα Καλεντερίδη
"Η Παράδοση Οτζαλάν"
που κυκλοφόρησε στην Τουρκία
Το 2001 ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν με κατηγόρησε και ζήτησε να μιλήσω για την υπόθεση και να πω ό,τι ξέρω.
Αυτές τις κατηγορίες, τις πήραν ορισμένοι και τις διακινούν εδώ κι εκεί, χωρίς να λαβμάνουν υπ' όψιν την απάντηση που έδωσα για το θέμα στο βιβλίο μου, την οποία δημοσιοποίησα και πάλι με την εξής ανάρτηση: "Μια απάντηση σε όσα διακινούνται "ξαναζεσταμένα" για την παράδοση Οτζαλάν".
Φέτος, οι ίδιοι κύκλοι, συνεχίζουν τις ανοησίες, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψι τις εξηγήσεις του άρθρου.
Σήμερα, δημοσιεύω για πρώτη φορά την επιστολή που μου έστειλε η Ένωση κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), η οποία είναι η ανώτατη αρχή του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος και διοικείται απ όΔιοικούσα Επιτροπή, με Επίτιμο Αρχηγό τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Την επιστολή μου την έστειλαν το 2009, ως απάντηση στο βιβλίο που έστειλα στον ίδιο τον Οτζαλάν, μέσω των δικηγόρων του στη φυλακή, και στην ηγεσία του KCK, στο όρος Κανδήλι.

Σημειώνεται ότι το βιλίο μου "Παράδοση Οτζαλάν - Η Ωρα της Αλήθειας", το 2009 το μετέφρασα στα τουρκικά, το εξέδωσε στην Τουρκία ο εκδοτικός οίκος Pencere Yayinlari, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα.
Για το βιβλίο δέχτηκα απίστευτες ύβρεις από Τούρκους δημοσιογράφους, που έγραψαν ολόκληρα άρθρα γι' αυτό.
Στην επιστολή, που είναι του 2009 και γράφτηκε με έγκριση του Οτζαλάν, φαίνεται πια είναι άποψή του και του Κουρδικού Κινήματος για το βιβλίο και για τον συγγραφέα του και για το ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση.
Αφήνω τους περιθωριακούς που διακινούν την ανυπαρξία τους, στην κρίση των αναγνωστών:
Ακολουθεί η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Καλεντερίδη
Από τότε που ο Πρόεδρος Άπο, ως αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνομωσίας απήχθη και παραδόθηκε στην Τουρκία, έχουν περάσει 10 χρόνια. Από την αρχή αυτής της συνομωσίας ήσασταν παρών και αποτελείται ζωντανό μάρτυρα. Το γεγονός ότι αυτή σας τη μαρτυρία, έστω και με κάποια καθυστέρηση, την συμπεριλάβατε στο βιβλίο σας «Η Ώρα της Αλήθειας», αποτελεί μια θετική πράξη. Τέτοιου είδους εργασίες και εκδόσεις, είναι απαραίτητες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες της τις διαστάσεις και οι υπεύθυνοι αυτής της υπόθεσης να παραδοθούν στην Ιστορία αλλά και στην καταδίκη της συνείδησης των λαών.
Επί πλέον, αναφέρετε στο βιβλίο σας ότι εξ αιτίας αυτής της συνομωσίας έχουν ανοίξει βαθιές πληγές-ρήγματα ανάμεσα στον Κουρδιό και τον Ελληνικό λαό, έχουν παγώσει οι ιστορικά καλές σχέσεις των δυο λαών, κάτι που δεν είναι υπέρ των Ελλήνων ούτε των Κούρδων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για να αποκαθαρθεί αυτή η μαύρη κηλίδα που έχει κολλήσει πάνω στον Ελληνικό λαό, ούτως ώστε στη συνέχεια να καταστεί δυνατή η ανοικοδόμηση αυτής της ιστορικής σχέσης και η φιλίας μεταξύ των Κούρδων και των Ελλήνων. Για το λόγο αυτό, δεν αρκεί μόνο η ξερή παράθεση των γεγονότων που βιώθηκαν, αλλά και ο σχολιασμός τους.
Το ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας κι εσάς, έδωσε κρατικές εγγυήσεις στον Πρόεδρο Άπο, και έκανε πράξη αυτήν την συνομωσία. Όπως αναφέρετε κι εσείς στο βιβλίο σας, αν μετέφερε αυτές τις εγγυήσεις άλλος στον Πρόεδρο Άπο, είναι πιθανόν να μην μην εμπιστευόταν και μην είχε πειστεί από αυτές. Το Ελληνικό κράτος, επειδή το γνώριζε αυτό, σας ανέθεσε αυτήν την αποστολή. Σας χρησιμοποίησε στα βρώμικα σχέδιά του. Σας έφερε εκεί που ήθελε. Θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι που έστησαν αυτό το παιχνίδι, στο οποίο σας χρησιμοποίησαν κι εσάς. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Το γεγονός ότι αργήσατε να βγάλετε το βιβλίο και το εκδώσατε οκτώ χρόνια μετά τη συνομωσία, όπως αναφέρετε στο βιβλίο σας, το συνδέσατε με τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούσε η κυβέρνηση που έκανε τη συνομωσία, στο  τύπο και τα ΜΜΕ. Αυτό από μια άποψη είναι αποδεκτό. Όμως αυτή η κατάσταση ξεπεράστηκε.
Παρότι το Ελληνικό κράτος άσκησε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο Άπο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αυτό δεν αποδείχτηκε και το δικαστήριο αποφάσισε ότι το ελληνικό κράτος είχε άδικο. Με την απόφαση αυτή γενήθηκαν νέες δυνατότητες για την αποκάλυψη αυτών που έπαιξαν ρόλο στη συνομωσία. Περιμένουμε να συμμετέχετε στην δίκη που έχει ανοίξει στην Ελλάδα, με τα στοιχεία που έχετε στα χέρια σας και με την μαρτυρία σας. Αυτό είναι ένα ιστορικό καθήκον που αναμένει από σας να φέρετε σε πέρας ο Ελληνικός λαός και αυτό μπορεί να γίνει η γέφυρα για να ξαναχτίσουμε τις ελληνοκουρδικές σχέσεις.
Το ότι γράψατε αυτό το βιβλίο, δείχνει ότι έχετε αυτές τις προθέσεις και ότι καταβάλλετε προσπάθειες σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε να καταβάλετε αυτές τις προσπάθειες, το περιμένουμε και σας εμπιστευόμαστε. Σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας και ελπίζουμε ότι αυτό το βιβλίο θα εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό.

Με τους χαιρετισμούς και το σεβασμό μας
05-01-2009
Η Επιτροπή Επιστημών και Διαφώτισης
Της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK)*

*Το  KCK είναι η ανώτατη αρχή του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, που διοικείται απόΔιοικούσα Επιτροπή, με Επίτιμο Αρχηγό τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

Ακολουθεί η πρωτότυπη επιστολή, όπως μου παραδώθηκε από ανώτατα στελέχη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος στις Βρυξέλλες, παρουσία του Πρέσβη Γεωργίου Κωστούλα.




13 σχόλια:

  1. Σαββα τους εσκισες. ειμαι σιγουρος οτι τα στοιχεια που ζητουν οι Κουρδοι θα βγουν στον καταλληλο χρονο, ωστε να μη βλαφτουν τα εθνικα μας συμφεροντα. Συγχαρητηρια και για την εμφανιση σου χτες στην εκπομπη του Μυλωνακη. απεδειξες οτι εχεις ηθος. διδαξες ηθος στα λαμογια της μεταπολιτευσης που διελυσαν την Ελλαδα. πιστευω οτι με την αναμενομενη εξοδο της χωρας απο το ευρω και τη διαλυση της Ε.Ε. θα <> αναγκαστικα η διοικηση της χωρας και οι κατσαπλιασδες της μεταπ[ολιτευσης θα μπουν στη φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαββα τους εσκισες. ειμαι σιγουρος οτι τα στοιχεια που ζητουν οι Κουρδοι θα βγουν στον καταλληλο χρονο, ωστε να μη βλαφτουν τα εθνικα μας συμφεροντα. Συγχαρητηρια και για την εμφανιση σου χτες στην εκπομπη του Μυλωνακη. απεδειξες οτι εχεις ηθος. διδαξες ηθος στα λαμογια της μεταπολιτευσης που διελυσαν την Ελλαδα. πιστευω οτι με την αναμενομενη εξοδο της χωρας απο το ευρω και τη διαλυση της Ε.Ε. θα <> αναγκαστικα η διοικηση της χωρας και οι κατσαπλιασδες της μεταπ[ολιτευσης θα μπουν στη φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκλονιστικό κείμενο. Σου αναγνωρίζουν την προσφορά σου στην πατρίδα οι ξένοι την στιγμή που οι δικοί μας σε λοιδορούν.

    Μπορεί να περιμένει κάποιος κάτι καλύτερο από την χώρα που φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης
    Το βιβλίο του κ. Καλεντερίδη θα πρέπει να διαβάσει κάθε Έλληνας. Για να γνωρίσει τον Πάγκαλο σε ξένο πρακτορικό ρόλο μεγάλου τραγουδιστή και για να γνωρίσει το ποιόν του Έλληνα πρέσβη στην Κύπρο Παπαϊωάννου. Και γενικά να γνωρίσει όλην την σαπίλα των νεοταξικών πρακτόρων των ξένων που έφεραν και την Ελλάδα στη σημερινή αισχρή υποδούλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ιστορικά αποδεικτικά στοιχεία αποστομώνουν τούς εξυπνάκηδες που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα για να συσκοτίσουν τις ευθύνες των πραγματικά υπευθύνων και με "δημιουργική δημοσιογραφία" (γνωστού copyright) να ρίξουν σκιές στα φωτεινά σημεία, ώστε να παρουσιάσουν ως δήθεν υπεύθυνο εκείνον που έπαιξε την ζωή του κορώνα - γράμματα για να σώσει τον "Άπο". Παρά την προδοσία των υψηλά ισταμένων (σε σκοτεινές θέσεις και διασυνδέσεις) ακόμα και αν τελικά αυτοί πέτυχαν να παραδώσουν τον Οτζαλάν, η παρέμβαση και ο έντιμος αγώνας τού Σάββα Καλεντρίδη για την προστασία τού τελευταίου εσωσε τα όσα μπορούσαν να σωθούν ίχνη τής Ελληνικής αξιοπρέπειας. Πεποίθησή μου είναι πως και το γεγονός ότι έφυγε ζωντανός ο Οτζαλάν από την Κένυα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επίμονη μέχρις αυτοθυσίας συμπαράσταση τού Σάββα Καλεντερίδη.
    Ως επιδόρπιο προς όσους παριστάνουν ότι αγνοούν τις αληθινές διαστάσεις και τα πραγματικά περιστατικά τής υποθεσης παρατίθεται link και μερικά αποσπάσματα από την απόρρητη έκθεση του Έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι Γιώργου Κωστούλα που έχει δημοσιευθεί στο "κουρδιστό πορτοκάλι" στις 5/12/2016 και έχουν ως εξής:
    «Κρυπτό Ναϊρόμπι 21 Φεβρουαρίου 1999
    ΑΠ 1847Β/5/ΑΣ 162
    Από: Πρεσβεία Ναϊρόμπι
    Προς: Γραφείο ΑΝΥΠΕΞ (για κ. ΑΝΥΠΕΞ)
    Κοιν.: Γραφείο Υπουργού (για κ. Υπουργό) Γραφείο Γενικού Γραμματέα
    (για κ. Γενικό)
    WWWW Ζ01, Ζ02, Ζ05
    Άκρως απόρρητο – ειδικού χειρισμού άμεση επίδοση
    Θέμα: Υπόθεση Οτσαλάν .............
    ........ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1999 .....Μετ’ ολίγον, κος Διακοφωτάκης απαντά σε τηλέφωνο, σε οποίο «κάποιος ονόματι Μιχάλης»ζητά κ.Καλεντερίδη.
    Κος Καλεντερίδης προσέρχεται και σε ανοικτή ακρόαση λέγονται εξής:
    «Σάββα άκουσέ με, είμαι ο Τζοβάρας, είναι εδώ τρεις υπουργοί και ο αρχηγός, κρέμονται τρεις υπουργοί από σένα, το καταλαβαίνεις; Να πας αμέσως και να τον πετάξεις έξω με τη βία».
    Κος Καλεντερίδης απάντησε σε έντονο ύφος ότι δεν είναι δυνατόν να του ζητούν να κάνει τέτοια πράγματα. Συζήτηση ήταν εντονώτατη και προκάλεσε προσοχή δικηγόρου κ. Κρανιδιώτη, οποίος βρισκόταν σε διάδρομο και, ανοίγοντας πόρτα γραφείου, προσήλθε σε συνακρόαση. Τζοβάρας συνεχίζει:«Σε παρακαλώ Σάββα, πέτα τα έξω τα μουνόπανα να τελειώνομε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ».
    Τελικώς συνομιλία έκλεισε με δηλωμένη θέση κ. Καλεντερίδη ότι αδυνατεί χρησιμοποιήσει βία. ..........ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1999 ......Υπογράφων και κ. Καλεντερίδης επιστρέφουν σε κατοικία. Ατμόσφαιρα σε συνοδούς Οτσαλάν είναι μάλλον συγκεχυμένη. Παρατηρείται ηρεμία αλλά και αγωνία μαζί για τα μελλούμενα.Οτσαλάν λέγει σε υπογράφοντα και κ. Καλεντερίδη ότι «αισθάνομαι πως τελείωσε μια φάση αυτής της ιστορίας».
    Και η παραπάνω απόρρητη επίσημη υπηρεσιακή έκθεση τελειώνει με τα εξής:
    «….Ζωή υπογράφοντος και συνεργάτου του ετέθη αδικαιολόγητα και κατ’ επανάληψιν σε κίνδυνο.
    Το ίδιο ισχύει και για κ. Καλεντερίδη.
    Ευρισκόμενοι σε Ναϊρόμπι, δεν είμαστε σε θέση εκτιμήσωμε γενικώτερες επιπτώσεις υποθέσεως Οτσαλάν για χώρα μας. Όμως, όσον αφορά στάση πρεσβείας, υπογράφων εκτιμά ότι αυτή ήταν πάντοτε σύννομη, με σεβασμό και τήρηση ελληνικού Συντάγματος, ελληνικών νόμων, καθώς και κανόνων διεθνούς δικαίου.
    Τέλος, αναφέρω ότι ευχαριστώ κ. αναπληρωτή υπουργό διότι μας επετράπη γραπτή επικοινωνία με κεντρική υπηρεσία μετά από δεκαπέντε ημέρες κρίσεως και σιωπής.»
    Η απόρρητη έκθεση στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://kourdistoportocali.com/news-desk/kyvernisi-xepleni-tin-ntropi-tis-paradosis-tou-otsalan-apo-pasok/.

    Συγχαρητήρια Σάββα Καλεντερίδη. Πάντα άξιος, όπου και αν "επιχειρείς".
    Εύχομαι να υπάρχουν και να βρίσκονται και στο μέλλον και άλλοι όμοιοί σου στις κρίσιμες για την Πατρίδα μας θέσεις και να σώζουν την αξιοπρέπεια και την τιμή Της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ίδια απόρρητη έκθεση έχει αναρτηθεί ήδη από τις αρχές τού 2016 (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή) και σε άλλους ιστότοπους. Όπως:
      http://palio.antibaro.gr/diplomacy/kostoulas_ocalan.htm
      http://www.imerodromos.gr/otsalan-2/
      και άλλοι που ανηπαρήγαγαν το κείμενό της.
      Επομένως δεν δικαιολογείται άγνοια των αναφερομένων σε αυτήν πληροφοριών που καταγράφουν την εργώδη και αγωνιώδη προσπάθεια (ίσως με τα συνήθη μέτρα μέσου κρατικού στελέχους και "υπεράνθρωπη") τού Σάββα Καλεντερίδη να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τον Οτζαλάν.
      Συνεπώς όλα τα εναντίον του δημοσιεύματα δεν είναι απλώς αβάσιμα , αλλά (εν όψει και τού ότι οι πληροφορίες αυτές εκτίθενται στην κοινή ενημέρωση εδώ και τόσον καιρό, πανεύκολα διαπιστώσιμες ιδίως για όσους δηλώνουν "δημοσιογράφοι")είναι και κακόπιστα και συκοφαντικά.

      Διαγραφή
  6. Η Ελλάδα θα εξορίζει Αριστείδηδες, θα φυλακίζει Κολοκοτρώνηδες, θα περιθωριοποιεί Νικηταράδες και θα σκοτώνει Καποδίστριες, αλλά πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι να την λατρεύουν και να πολεμούν για αυτήν. Εσύ τη γλίτωσες φτηνά γιατί δεν τυφλώθηκες όπως ο Νικηταράς, αντίθετα ήσουν αρκετά ανοιχτομάτης για να δεις ότι μέσα από το διαδίκτυο θα μπορούσες να βγεις από τη σιωπή που θέλαν να σε ρίξουν. Τι θα έκανε ο πάγκαλος; Θα σου έστηνε άγαλμα; Το ήθος του το έχει δείξει πολλές φορές. Με τη σημαία που πήρε ο άνεμος. Με το "μαζί τα φάγαμε" με το "πετάξτέ τον έξω". Με τα εγκώμια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τον έχω ακούσει πολλές φορές να τις εγκωμιαζει τουλάχιστον ποσοτικά. Κάτι που μοιάζει σαν φωνή λογικής, αλλά δημιουργούσε στον Έλληνα φόβο. Δεν μπορεί να συγκριθεί στο ήθος μαζί σου με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επι τελους, εστω και αργα, να μπαινουν μερικα πραγματα στη θεση τους. Και δε θαταν ασχημο, να ακουστουν καποτε και τα παραμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα οι Έλληνες πατριώτες γνωρίζουν την ιστορία σου και την τιμούν. Ειδικά κάποιοι που έχουν αγωνιστή για αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πολιτική ηγεσία εκείνης της εποχής έπαιξε ενα παιχνίδι πολυ βρώμικο ! Εκείνο που θέλω να πω ειναι οτι ο Ελληνικος λαος το ξέρει αυτο , ξερει πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα κατι που πολυ εύκολα μπορεί να γίνει και σήμερα !! Ο λαος ξέρει επίσης οτι παντα θα υπάρχουν παλικάρια , γι αυτο και υπάρχουμε ακόμα και σήμερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Σάββα όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΑΠΟ παραδόθηκε απο την Ελληνική Κυβέρνηση του Σημίτη στους Τούρκους απο φόβο κλπ. Εσείς υπήρξατε το πρώτο θύμα της Ελληνικής και ξένης σκευωρίας, επίσης μετά απο σας γνωρίζω υπήρξε θύμα και ο τότε εξαιρετικός άνθρωπος, Διευθυντής του Κρατικού VIP lounge του τότε αερολιμένος των Αθηνών. πράξατε το καθήκον σας,αλλά όπως γίνεται πάντα οι Αρχές μας σας άφησαν μόνο, όπως μόνους άφησαν τους ηρωικούς ήρωες, τα παλληκάρια μας στην Κύπρο. Η Ιστορία που είναι αμείλικτη θα γράψει για σας τα καλύτερα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαββα, για αλλη μια φορα συγχαρητηρια για τις προσπαθειες σου και για το βιβλιο σου, σχετικα με τα γεγονοτα με τον Απο. Ενα βιβλιο, που θα επρεπε να εχουν διαβασει ολοι οι Ελληνες, ωστε να γνωριζουν πως δουλευει αυτο το αθλιο και κομματοκρατουμενο κρατος. Ακομα πιο ενδιαφερουσες ομως, ειναι οι επιπλεον πληροφοριες που μας εδωσες σχετικα με τα Ιμια, αλλα και τη κατασταση των ενοπλων δυναμεων της τουρκιας, εκεινη την εποχη. Ειλικρινα, ευχαριστω για την εκδοση του βιβλιου σου. Συνεχισε να μας δινεις τις πληροφοριες και τις αποψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "για να αποκαθαρθεί αυτή η μαύρη κηλίδα που έχει κολλήσει πάνω στον Ελληνικό λαό"

    Αυτοί οι θλιβεροί καραγκιόζηδες πως τολμούν και κατηγορούν τους άλλους, όταν οι ίδιοι στάθηκαν ανίκανοι να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια στον ηγέτη τους; Ο Οτσαλάν είχε γίνει μπαλάκι του τένις μεταξύ των χωρών επειδή το "κουρδικό κίνημα" δεν μπορούσε να τον προστατέψει. Αλλά έτσι είναι οι τριτοκοσμικοί. Δεν φτάνει που διακινδυνεύεις τη ζωή σου για χάρη τους, σε βρίζουν και από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.