11/2/17

Κάποια κέντρα θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή - Συνέλθετε Έλληνες και μη γίνεστε συνεργοί τους - O Καθηγητής Τεντ Μάλοχ στον ANT1

Ήλθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι αφελείς από τους εγκάθετους και τους προβοκάτορες, που οδηγούν την Ελλάδα στην απόλυτη οικονομική αλλά και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ καταστροφή
«Οι Έλληνες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας τους. Το πρόβλημα είναι αυταπόδεικτο. Το πρόγραμμα λιτότητας απέτυχε. Ο λόγος είναι προφανής, επειδή η ελληνική οικονομία πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο της δικής της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να έχει το δικό της νόμισμα».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ.

Μάλιστα, ο Μάλοχ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γλιτώσετε από το ΔΝΤ», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στις αγορές. «Το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει μεγάλο κούρεμα χρέους. Αυτό συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, μοιάζει με déjà vu. Πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι θα αποτραπεί η τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές της ευρωζώνης».
Σχετικό άρθρο: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Γιατί δεν πρέπει να φύγουμε τώρα απο το ευρώ

13 σχόλια:

  1. Αν αυτός ο κύριος Μολόχ ή Μαλόχ έχει την εντύπωση πως ο Τραμπ είναι ικανός να επιβάλλει τον διορισμό του ως πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς δεν έτυχε να συναντήσει ποτέ τον κ. Σόιμπλε :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι επιλέγουν να φύγομε από την ΕΕ για να βγούμε από το € (διότι, το έχομε πολλάκις πει, πρέπει να φύγομε από την ΕΕ πρώτα), απλώς παίζουν το παιχνίδι τού Σόιμπλε, ο οποίος μάς θέλει εκτός ΟΝΕ και ΕΕ, για να μάς ρημάξει εντελώς!

    Μήπως έτσι γίνομαι πιο αντιληπτός; Μήπως έτσι καταλάβουν κάποιοι τι υποστηρίζουν ίσως εν αγνοία των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβάμαι οτι δεν θα καταλάβουν.
      Εν αγνοία των έφεραν στην εξουσία το πιο αντιδραστικό ειδος της κομματοκρατίας που λέγεται Συριζανελ.
      Γιατί όχι και εν αγνοία των να μην έλθει ακόμα χειρότερη εθνική καταστροφή...;

      Διαγραφή
    2. Μα την πρόβλεψα πριν μία-δύο ημέρες σε κάποιο άλλο μου σχόλιο. Δεν έχομε πια και μηχανή αναζήτησης και δεν μπορώ να ψάξω για τίποτε. Είχα γράψει ότι πολύ φοβούμαι ότι, όπως πάνω στην απελπισία του ο μέσος ψηφοφόρος ψήφισε ένα απόκομμα και το έκανε κυβέρνηση, μαζί με κάτι γραφικούς Ελληναράδες, έτσι και τώρα είναι έτοιμος να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια τού πρώτου τυχόντος λαοπλάνου, που θα τού υποσχεθεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

      Πολύ φοβούμαι ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τώρα φούντωσε ξανά το θέμα. Εύχομαι να διαψευσθώ.

      Διαγραφή
  3. Γούστο έχουν οι οπαδοί του ευρωπαϊσμού (με την μορφή του λιγουρισμού) που παρουσιάζουν το αποτέλεσμα ως να είναι αυτό η αιτία.

    Για παράδεγμα όποτε οδηγούμαστε ένεκα των εκβιασμών κτλ έτι περισσότερο σε αδιέξοδα τότε θυμούνται το ευρώ και την αντιπάλοτητα με την δραχμή κτλ κτλ εφιαλτικά σενάρια.

    Και η "πλάκα" είναι πως το παρουσιάζουν έτσι σαν το κακό να πηγάζει από την ενδεχόμενη θέληση να πάμε σε εθνικό μας νόμισμα, και αν δηλαδή πούμε φωναχτά, απετάξαμην την δραχμή τότε θα σωθούμε!!!

    Πόσες φορές πρέπει να γραφτεί για να το καταλάβουν επιτέλους πως οι αποτυχημένες εν τέλει πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν από πολιτικά πρόσωπα και παρατάξεις που ήταν συνυφασμένα/νες με το ευρώ, το οποίο επι δεκαπέντε χρόνια χρησιμοποιούμε.

    Συνεπώς αν υπάρχει μία αιτία στην κρίση που περνάμε αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο ότι οι πολιτικοί φορείς που εγκαθίδρυσαν το ευρώ υπήρξαν -και συνεχύζουν να είναι- εκ των πραγμάτων ανικανοί και καταστροφικοί, και εξ οσων διαδραματίζονται επίσης το εννιαίο νομισμα που μέχρι τώρα έχουμε δείχνει ανίκανο να αντιμετωπίσει από νομισματική άποψη την κρίση.

    Αν και είναι φανερό ότι με το ευρώ μια πλειάδα κρατών που ανήκουν στην ευρωζώνη έχουν να αντιμετωπίσουν δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, και πως εν τέλει το ευρώ αποδεικνύεται ένα ασήκωτο βαρίδι που όλο και περισσότερο δυσχεραίνει την οποιαδήποτε διάσωση, ωστόσο παρά τις τρομερές δυσκολίες που φέρνει το ευρώ η οριστική λύση βρίσκεται στο πάγωμα των πληρωμών του χρέους.

    Εμείς χρεοκοπήσει αλλά ενώ μας συμπεριφέρονται ως χρεοκοπημένους απαιτούν από εμάς να είμαστε και καλοπληρωτές στην αποπληρωμή του χρέους.

    Ήτοι Χρεο- κοπία ανευ του κοψίματος ισούται με αιωνιο χρέος, και κατά τα άλλα αν παραμείνουμε στο ευρώ θα διασωθούμε! Με ποιο χέρι να κάνω στον σταυρό μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απίστευτο το πώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οι "Ευρωλιγούριδες",φίλε asper...

      Διαγραφή
    2. Παιχνιδι παιζεται asper...παιχνιδι ομως για λιγους...
      οι πολλοι ειναι αυτοι που φταινε για οποια τυχουσα καταντια μας...οχι οι πολιτικοι...ας το καταλαβουμε κιαυτο επιτελους...η οπλιτικη φαλαγγα δεν εγινε απο τους πολιτικους αλλα απο τους πολιτες...

      Διαγραφή
    3. Εγραψες.Αιώνιο χρέος, αιώνια στην ευρωπαϊκή -γερμανική- ένωση.για πάντα ευρωπέοι.Ούτε φαι δεν θα θέλει πλέον ο γραικυλος.το ονειρο του θα γινει πραγματικοτητα.Που ΄σαι Κοραή να δεις τι εφτιαξες.

      Διαγραφή
  4. Για να τα παμε καλύτερα με τη δραχμή (Την Ελληνική οχι Σοιμπλε-δραχμη) θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση ικανη , ανθεκτική σε εκβιασμους, και με σχέδιο (δηλ ΟΧΙ Συριζα ΝΔ κλπ). Και πάλι βέβαια μπορεί να μήν πάνε καλά τα πράγματα.
    Από την άλλη βέβαια αρκεί να δει κανεις τι έχει κάνει η Γερμανία στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και θα καταλάβει ότι το ευρώ είναι (σχεδιάστηκε να ειναι) ένα όπλο της τραπεζικής/ χρηματιστηριακής ελιτ
    Εκτιμώ με όσα ίχνη πατριωτισμού μου έχουν απομείνει ότι για το καλό αυτης της χώρας πρέπει να φύγουμε γρήγορα απο το ευρω. Απλα δεν μπορω να διανοηθω ποιος από τους πολιτικούς μας θα είναι ικανός για κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μονος λογος να μεινουμε στο ευρω μπορει ειναι το να εκβιασουμε τους αμερικανους -οι οποιοι κατα τα φαινομενα θελουν διακαως να βγουμε απο την ευρωζωνη- να πιεσουν την τουρκια να βγαλλει τα στρατευματα απο την κυπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Asper αληθώς ωμίλησας. Αλλά βλέπεις το άλας στον τόπον μας έχει μωρανθεί. Ο λόγος σου χάνεται σε ένα καταιγισμό παπαρολογίας. "Ο κύριος εκφυλισμός του Έλληνα είναι πολιτισμικός. Που τον τροφοδότησαν τα ξένα λεφτά και οι ίδιες ψευτιές, που μοίρασαν και μοιράζουν τα χθεσινά και σημερινά σάπια φρούτα", λέει πιο πάνω ο άγνωστος μου Nikos Sakkas, σε μια σωστή διάγνωση -όσο και αν τον επικαλούνται για την πώληση χαλασμένων τροφίμων. Λέει ο καθένα ό,τι του κατέβει, ό,τι ακούει στο χαζοκούτι , ό,τι του υπαγορεύει ο τρόμος μη χάσει τα ευρώ που του έχουν ακόμα αφήσει στο στρώμα ή στο τραπεζικό σταγονόμετρο. Και ο κ.Myron προειδοποιεί τον Μάλοχ πως δεν θα εγκρίνει τον διορισμό του ο Σόϊμπλε. Από που του κατέβηκε τώρα πως ο Σόϊμπλε εγκρίνει και τους Αμερικανούς πρεσβευτές, άιντε γύρευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ εμέ δραχμή και ΔΝΤ είναι απείρως καλύτερη από το ευρώ και ΔΝΤ.Δεν μπορώ να το αναλύσω διεξοδικότερα αλλά μας συμφέρει απείρως περισσότερο.Αν είχε δεχθεί ο Τσίπρας το πακέτο Σόιμπλε τον Ιούλιο του 2015 ίσως σήμερα το βλέπαμε.ΑΝ και τα Δύο είναι κακά σενάρια και υπάρχει εναλλακτική τους ! Η νομισματική ευχαίρια μίας χωράς ακόμα και εντός ΔΝΤ είναι μεγάλη ανάσα που λείπει από τη σημερινή Ελλάδα,η οποία δεν έχει σχεδόν καμία οικονομική ελευθερία σε κεντρικό επίπεδο.
    Προσωπικά εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω που είναι το κακό να βγει μία χώρα από την ΕΕ και το ευρώ.Ακόμα και αν χρειάζεται μνημόνιο και ΔΝΤ ! Αυτό που ενδιαφέρει τον λαό είναι πόσα σουβλάκια αγοράζει με το μισθό του και αν έχει δουλειά.Αν αγοράζεις 1000 σουβλάκια με δραχμή ή με δηνάριο ή με ό,τι θέλετε και 10 με ευρώ είναι απείρως συμφερότερο το πρώτο σενάριο.Επίσης αν έχουμε ανεργία κοντα στο φυσιολογικό σε σύντομη περίοδο ενώ με ευρώ θα το έχουμε σε 60 χρόνια τότε μας συμφέρει.Τώρα οι επιχειρηματίες μας ίσως πρέπει να δανείζονται με επαχθέστερους όρους αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.Αυτό ενδιαφέρει το ΣΕΒ.Επίσης οι καθηγητές οικονομικών ίσως χάσουν τα κονδύλια της Ευρωπαικής ένωσης αλλα πάλι αυτό δεν ενδιαφέρει τον κάτοικο του Περάματος που ζει χωρίς ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.