27/3/18

Η προδοσία συνεχίζεται - Η Ρωσία εγκαταλείπει το Τελ Ριφάτ στην Τουρκία - Νέα έξοδος των Κούρδων

Η Τουρκία φαίνεται ότι εξασφαλίζει τεράστια γεωπολιτικά οφέλη, από την προσέγγισή της με τη Ρωσία.
Άσχετα με τις διάφορες δικαιολογίες που γράφονται και ακούγονται, η Ρωσία, για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα έναντι των ΗΠΑ, προδίδει πρώτα απ' όλα τη Συρία και τον Άσαντ και μετά τους Κούρδους.
Άσχετα με το πώς διαχειρίστηκαν τα πράγματα οι Κούρδοι, η Ρωσία ήταν αυτή που έδωσε την άδεια στην Τουρκία να εισβάλει πρώτα στην Αλ Μπαμπ, τον Αύγουστο του 2016, μετά, τον Ιανουάριο του 2018, στο Αφρίν και σήμερα στην επαρχία Σέχμπα, που έχει πρωτεύουσα το Τελ Ριφάτ.
Δηλαδή, η Ρωσία, για να εκδικηθεί τους Αμερικανούς και τους Κούρδους, παραδίδει σημαντικό μέρος της επικράτειας της Συρίας στους Τούρκους, οι οποίοι, με τη στήριξη της Μόσχας, πραγματοποιούν γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι συνεργάζονται με εγκληματίες τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ι.Κ. και της Αλ Κάιντα.
Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστούν οι ΗΠΑ την προέλαση της Τουρκίας προς τις περιοχές που κατέχουν από κοινού με τους Κούρδους, αρχής γενομένης από την Ιεάπολη/Μένπετζ.
Θα ταπεινωθούν υποχωρώντας ή θα συγκρουστούν με τους Τούρκους.
Αν υποχωρήσουν και συνεργαστούν οι ΗΠΑ με τους Τούρκους, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η Ρωσία.
Αν συγκρουστεί η Τουρκία με τις ΗΠΑ, μένει να δούμε τι κατάληξη θα έχει αυτή η σύγκρουση.
Αυτά προς το παρόν.

62 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως η Ρωσία ότι ώρα θέλει τους διατάζει να φύγουν όταν και εφόσον έχουν συρρικνωθεί σε σημείο που να πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν οι Αμερικάνοι από την Συρία. Το θέμα είναι θα φύγουν οι τούρκοι; δεν νομίζω, θα κάνουν κάτι παρόμοιο με την Κύπρο και θα έρθουν πάλι σε ρήξη αναμεταξύ τους αναγκάζοντας την Τουρκία πάλι να αλλάξει στρατόπεδο και αυτήν την φορά θα είναι και η τελευταία τους όχι μόνο το Αφρίν αλλά και όλη η ανατολική τουρκία θα γίνει Κουρδική. Οι Κούρδοι κατά την γνώμη μου θα πρέπει να κάνουν πίσω παντού και να κρατήσουν δυνάμεις και εξοπλισμό για εκείνη την στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Theo
      Οταν απλώς πιστεύεις ΧΩΡΙΣ επιχειρήματα τότε μπορείς να πιστεύεις ότι σου επιτρέπει η φαντασία σου.

      Διαγραφή
    2. Τα επιχειρήματα τα γράφω ότι θα αναγκαστεί η τουρκία να φύγει από το Αφριν όταν το ζητήσει η Ρωσία κάτι που δεν θα κάνει η τουρκία. Το πιστευω είναι γιατί με σιγουριά κανείς μας δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, στην αρχή όλοι λέγανε θα γίνει το Αφρίν το Βιετνάμ της τουρκίας και τελικά δεν έγινε. Να διαβάζεις καλύτερα τα σχόλια και να μην προτρέχεις σε σχολιασμούς χωρίς νόημα!

      Διαγραφή
  2. Έτσι απλά και ξάστερα κύριε Καλεντερίδη. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Έχουμε επίσης χρέος να αποκαλύψουμε σε όλο τον κόσμο την τουρκική κτηνωδία, αυτό θα έπρεπε να ήταν κύριος στόχος της εξωτερικής πολιτικής Ελλάδος - Κύπρου. Επίσης επιβάλλεται να μελετήσουμε στενά τον τρόπο που κινήθηκαν οι Τούρκοι πολιτικά και στρατιωτικά στην Συρία διότι μελλοντικά μάλλον θα εντείνουν τις διεκδικήσεις τους στα νότια και δυτικά σύνορα τους τα οποία είναι και πιο δύσκολα από στρατιωτικής άποψης (ειδικά τα δυτικά λόγω της σχετικής και προσωρινής ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας).

    Αν θέλετε προωθήστε αυτή την πρόσκληση για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 30 του μήνος όπου θα γίνουν παρεμβάσεις για τις τουρκικές επιδιώξεις στην ΝΑ Μεσόγειο, το συριακό και το παγκόσμιο τζιχαντιστικό κίνημα, τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας». Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που μου έστειλες δεν μπαίνει.
      Πες τους διοργανωτές να κάνουν μια κανονική πρόσκληση, για να τους παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά.
      Στείλε μου υλικό στο info@infognomon.gr να το προβάλω.

      Διαγραφή
    2. Η πορεία των πραγμάτων μου θυμίζει την επέλαση προς την Άγκυρα και την Μικρασιατική καταστροφή.

      Διαγραφή
    3. Απορω με την αρχικη τοποθετηση , λες και το Αφριν ειναι Ρωσικη επαρχια..
      Από την αλλη ας μου εξηγησει καποιος γιατι θα πρεπει αβλεπι και αξιωματικα να υποστηριζουμε την Κουρδικη ηγεσια και τις επιλογες της.. μιας ηγεσιας που τα δωσαν ΟΛΑ στις ΗΠΑ..?

      Διαγραφή
    4. Εαν συμφερει στη χωρα μας η στηριξη προς τους Κουρδους, δεν πρεπει να μας ενδιαφερει με ποιους συνμαχεισαν οι Κουρδοι.
      Δυστηχως οι πολιτικοι μας ειναι παγιδευμενοι σε ιδεοληψιες προς δεξια και αριστερα.

      Διαγραφή
  3. Βαλτε και μια αλλη παραμετρο,η Αμερικη να ξεφορτωθει την υποχρεωση των υποσχεσεων της,αφου εκανε βεβαια την δουλεια της,για δημιουργια αυτονομου Κουρδικου κρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Treason by whom? How could the Kurds invite Turkey in and not acepta a United Syria???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι οτι η Τουρκία έχει εμπλακεί ενεργά σε ένα ανοικτό πόλεμο και δεν μιλώ μόνο για την Συρία. Μάλλόν διαφαίνεται η απαρχή ενός εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου με τους Κούρδους. Εαν τελικά επιλεγεί να μεταφερθεί ο πόλεμος όπως το 2016 στα αστικά κέντρα της Τουκίας, τα πρόσφατα τείχη που έστησε η Τουρκία στα σύνορα δεν θα έχουν τόσο σημασία. Τελικά παρά την έρπουσα επέκταση πρός την Ιεράπολη, η Τουρκία κατά την γνώμη μου θα βρεθεί σε σηματνικότατους κινδύνους στο προσεχές μέλλον. Ακροβατεί ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις που κάθεμία από αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει το Κουρδικό παρά την εθελοτυφλία του Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικά αφελής ο ισχυρισμός ότι η Ρωσσία πουλάει την Συρία και τον Άσσαντ για χατήρι της Τουρκίας.

    Εδώ οι Αμερικάνοι ηχούν τα τύμπανα του παγκόσμιου πολέμου με αφορμή την πανωλεθρία τους στην Συρία, και θα κάνουν πίσω οι Ρώσσοι που τους ξεφτίλησαν και γκρέμισαν εμπράκτως τον μύθο της μοναδικής υπερδύναμης και του παγκόσμιου νταβατζή ;

    Βέβαια οι Κούρδοι υφίστανται για μία ακόμη φορά τα επιχείρια των κακών αποφάσεων τους, και ειδικά από την σύμπραξη τους με τους Αμερικάνους. Αλλά τις αποφάσεις τις πήραν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitri, Συμφέρει στην Ελλάδα ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος? Ή δεν θέλεις ανεξάρτητο κουρδικό κράτος μην τυχών θιγούν τα συμφέροντα της Ρωσίας?

      Λές «οι Κούρδοι υφίστανται για μία ακόμη φορά τα επιχείρια των κακών αποφάσεων τους, και ειδικά από την σύμπραξη τους με τους Αμερικάνους» Δηλαδή καλώς υποφέρουν οι Κούρδοι στην ίδιο τους τον τόπο από την βάρβαρη Τουρκική εισβολή!!!

      Σύμφωνα τότε με την λογική σου και οι Τούρκοι καλώς παραβιάζουν το Αιγαίο μία που η Ελλάδας είναι σύμμαχος ΗΠΑ.

      Πώς λέγεται αυτός που υποστηρίζει αλλότρια συμφέροντα στα Ελληνικά?

      Διαγραφή
    2. Κοσμα Αιτωλε...υπαρχει ενα θεμα αν συμφερει την Ελλαδα..Ολη η συληψη εκει και τα γεγονοτα εγιναν για να γινει ενας διαδρομος κουρδων...απ τον οποιον θα περνουσε το φυσικο αεριο του Καταρ...για Ευρωπη..και ταυτοχρονα ο ιδιος θαδεινε στους Ισραηλινους χωρο να φτασουν στο Ιραν...για επιθεση οποτε λαχει.Ομως αν το αεριο εφτανε ετσι...οι τιμες και πισοτητες θα εκαναν ασυμφορες τις γεωτρησεις Κυπρου Ελλαδας....οπως και της Ρωσιας.Η δε επιθεση στο Ιραν...θακανε και την σνθρωποτητα ...μανταρα.Οι κουρδοι επαιξαν αυτο το σεναριο...με Ισραηλ Αμερικη.Οι ρωσοι παρενεβησαν...για την παρτη τους.Οποτε εκτος συναισθηματων ειναι θεμα αν συμφερουν την Ελλαδα...αυτα...Δεν ειναι απλο...ο εχθρος του εχθρου...φιλος...κλπ.Ενδεχεται ο φιλος να μας βλαψει πολυ...Γιαυτο ειπα ειναι θεμα.Θελει πολυ σκεψη η σταση μας...Η χωρα μας ειναι φτωχη.Μην κανει ..δωρεες σε αλλους...για να ζησουν αυτοι ...να πεθανουμε εμεις.Θελει σκεψη....Δεν ειναι οτι φαινεται.Θελει προσοχη μεγαλη.Οι ρωσοι εδειξαν αυτοσυντηριση...πουλανε αεριο και ζουν..καποιοι πηγαν να τους κοψουν το
      Φαι του λαου τους...χορτατοι κιολας...Αντεδρασαν....δεν ειναι χαιβανια οπως εμεις.Οι κατηγοριες ολες επρεπε να στρεφονται στους συμμαχους των κουρδων...που τους παρεσυραν και ..φαινεται...τους εγκαταλειπουν...οπως εμας στην Κυπρο...στο Αιγαιο...κλπ...Οπως στα...μνημονια που μας εξωντωνουν...φιλικα....κι ισως και με την Τουρκια τωρα....που θα την φαμε απ τους ιδιους...αν δεν προσεξουμε...Αν μπει θεμα να διαλλεξουν εμας η την τουρκια...εσυ πιστευεις θαναι με μας...?? Αν ειχαμε συμμαχο την Ρωσια οπως αυτους....οι ρωσοι θαταν με μας...οπως με τον Ασαντ...ειναι πιο τιμιοι...Ομως δεν ειμαστε....οποτε ο κινδυνος να γινουμε κουρδισταν....ειναι μεγας.

      Διαγραφή
    3. Το αρθρο λεει ...Η προδοσια των Ρωσων....στους Κουρδους....Ποτε ηταν μαζι....και τους ...προδοσαν ???? Εγω ξερω ηταν με τους Αμερικανους.Ο αρθρογραφος εκ παραδρομης αντι να πει την λεξη Αμερικανοι....ειπε Ρωσοι.Γινονται συτα στην Ελλαδα...Μια λεξη ειναι....εεε και ?? Την λες ....μπαμ εικουστει στον αερα και τα βολια πηγαν....περα....

      Διαγραφή
    4. Κατ΄αρχήν ουδείς μπορεί να εκτιμήσει εκ του ασφαλούς εάν συμφέρει στην χώρα μας η ίδρυση ενός Κουρδικού κράτους.

      Πρώτον γιατί ουδείς μπορεί να προβλέψει που εδαφικά, και με ποιές συνθήκες και με ποιές δεσμεύσεις και με ποιές υποχρεώσεις πρός τις μεγάλες δυνάμεις θα ιδρυθεί, έαν ποτέ ιδρυθεί ένα Κουρδικό κράτος.

      Ποιός μας εγγυάται ότι το ενδεχόμενο Κουρδικό κράτος θα είναι εχθρικό πρός την Τουρκία, άρα φιλικό πρός την Ελλάδα ; Και τι θα μας προσέφερε άραγε η υποτιθέμενη φιλικότητα ;

      Δεύτερον αυτό που παρακολουθούμε σήμερα στην Συρία είναι η εγκληματική προσπάθεια του βάλτου της Ουάσιγκτον να διαλύσει την χώρα, να καταστρέψει την ηγεσία της και να εγκαταστήσει ένα αμιγώς ισλαμοφασιστικό καθεστώς με το οποίο θα συνεργαζόταν άριστα, διότι είναι δημιούργημα της.

      Η προσπάθεια απέτυχε και τώρα ο βάλτος έχει εγκατασταθεί στην Βορειονατολική Συρία με χιλιάδες στρατιώτες, με 25 σταθερά στρατόπεδα και τρία αεροδρόμια. Ο μεγάλος σύμμαχος των Αμερικάνων στην περιοχή είναι οι Κούρδοι.

      Η Ρωσσία τους πρότεινε να απαγκιστρωθούν από τους Αμερικάνους και να τα βρούν με το Συριακό καθεστώς. Αρνήθηκαν.

      Οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία και απωθούν τους Κούρδους από την Βόρεια Συρία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους. Ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων και έαν τελικά θα επιχειρήσουν εναντίον των Αμερικάνων.

      Σε κάθε περίπτωση ακόμη παραμένει στον αέρα ακόμη και η προσέγγιση Ρωσσίας Τουρκίας.

      Από που προκύπτει λοιπόν ότι καλώς οι Τούρκοι παραβιάζουν τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο ;

      Από που προκύπτει ότι οι Κούρδοι θα είναι σύμμαχοι μας ;

      Από που προκύπτει ότι όποιος αμφισβητεί την πολιτική των Κούρδων υποστηρίζει αλλότρια συμφέροντα ;

      Τα γραφόμενα σου είναι χονδροειδείς αφέλειες και αερολογίες.

      Διαγραφή
    5. @Dimitri: Μάθε ότι οι χαζοί είναι χειρότεροι και από προδότες. Γιατί οι χαζοί επαναλαμβάνουν τις ανοησίες τους στο διηνεκές. Για αυτό περιττό να συνεχίσω αν σου απαντώ.

      Διαγραφή
    6. Λάθος. Οι χαζοί κουράζονται εύκολα και τα παρατάνε, καλή ώρα.

      Διαγραφή
  7. Και θα ερθει το ξανθο το γενος και θα μας σωσει και μετα θα παρουμε την πολη με την βοηθεια των Ρωσων...λες και η Ρωσοι ειναι χαζοι και θα την εδωσουν σε μας που με δυσκολια κραταμε αυτα που εχουμε με τους αναρχοαπλυτους που μας διοικουν!Η μονη βοηθεια που θα μας δωθει ειναι πατριωτης μεταξυ πατριωτη Ελληνα μεταξυ Ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λέει ο Βελόπουλος κ οι προφητειες.το λέει κ το τραγούδι.

      Διαγραφή
  8. Εκπλήσσονται με τις εξελίξεις οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι 'διδάσκαλοι' γεωστρατηγικής, που δεν είχαν και... χρόνο να μας παραδώσουν μαθήματα γεωπολιτικής ανάλυσης, όταν προβλέπαμε σωστά από το 2016 βήμα προς βήμα την καταστροφή της αφριν και τον επερχόμενο διαμελισμό της τουρκίας. Η μόνη γλώσσα την οποία χρειάζεται κανείς για να προβλέψει την γεωπολιτική διεργασία σε κάθε περίπτωση είναι εκείνη της ισχύος και του συμφέροντος.
    Για τους λοιπούς ιεροδιδάσκαλους καλή επιτυχία στην πρόβλεψη του... 2008.
    https://www.youtube.com/watch?v=wYKwilAxnOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν εγραφα οτι η Ρωσια θα διασπασει το ΝΑΤΟ και θα κανει τα χατηρια του βλακα του σουλτανου εσεις γραφατε οτι ο Ρωσος και το ξανθο γενος και μπλα....μπλα...οι Κουρδοι θα κανουν κρατος με την βοηθεια των ΗΠΑ και αλλα τρελα. Το οτι με βοηθεια της Ρωσιας κανει διεισδυση στα Βαλκανια να κοψει το δρομο των βορειοαμερικανων εσεις γραφατε οτι η τουρκικη πολιτικη μπαινει στα Βαλκανια λες και ο σουλτανος μονος του θα μπορουσε να προβαλλει τη δυναμη του στα νεα κρατη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενω αυτη ειναι η κρυφη ατζεντα του Πουτιν για ολα αυτα που κανει η Τουρκια σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως,ολοι γουσταρουν τα κολλητιλικια με την τουρκια:Οι ρωσοι για να την στρεψουν κατα των αμερικανων,οι ισραηλινοι για να την στρεψουν κατα του ιραν,οι αμερικανοι να την στρεψουν εναντιον ρωσιας-ιραν και οι ευρωπαιοι κατα της ρωσιας στο μετωπο της Ουκρανιας.
    Ετσι,ολοι την ταϊζουν για να την ενδυναμωσουν...
    Οσον αφορα εμας,ειναι ολοι τους χεσμενοι.Μας χρησιμοποιουν σαν τους κουρδους...
    Ενω,θα μπορουσαμε να ενταχθουμε σενα σχημα που θα μας σεβοταν πολυ περισσοτερο.Εστω,αν αυτο θα ηταν μια προσωρινη συμμαχια με τους τουρκους.
    Τραγικο ε;
    Ε,ναι.Ειμαστε τραγικοι.
    Κιόχι μονο αυτο,αλλα επιμενουμε και στο να ειμαστε αυτο:Τα τραγικα τζουτζεκια των δυτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαζί κάνουν μπίζνες σε όλα τα επίπεδα .μη σκατε άμα γίνει η στραβή ο Βλαδίμηρος θα μας σωσει .κ θα βάζει και εκείνο το σπίρτου το Λαβρόφ να κάνει δηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα τα βάλουν με τους Αμερικανούς. Αν πάλι ο ερντογαν είναι παράφρων και το τολμήσει τότε βλέπω ακόμα γρηγορότερα την δημιουργία κουρδικού κράτους. Και στο κάτω κάτω όσο και αν είναι η τουρκια γεωστρατηγικός παράγων υπάρχουν και όρια και δεν μπορούν να υπερβούν τα εσκαμμένα. Ο Τραμπ είναι πρόεδρος διαφορετικοτερος απ´ολους τους άλλους. Αν τελικά η τουρκια αποτολμήσει να τα βάλει με τους Αμερικανούς θα μπλεχτούν κι άλλοι στον πόλεμο και σίγουρα κι εμείς. Οι Τούρκοι είναι δειλοί και τολμούν μόνο όταν είναι είκοσι προς ένα. Αυτή είναι προσωπική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας". Επόμενη επιχείρηση με πολλούς παίκτες η "Αγαπημένη Γειτονιά"...Λίαν συντόμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aγαπητή Συνέλληνες , δύο πραγματάκια θα πω μόνο : 1) για τον Πούτιν - είναι ανόητο να προσπαθείς να προβλέψεις τι στόχο έχει ένας άσος του σκάκι άμα δεν ξέρεις ο ίδιος καν σκάκι , για αυτό προτείνω να μην βιαζόμαστε με τα συμπεράσματα (.... εάν ήθελε στενότητες με τούρκους , δεν θα επισκεπτόταν το Άγιο Όρος ... στο κάτω κάτω , είναι ο μόνος χριστιανός ορθόδοξος από όλους τους ηγέτες ....έχει δηλώσει επίσης προς δύση και ανατολή να τον υπολογίζουν στο εξής ως προστάτη ορθοδοξίας και κάθε ορθοδόξου λαού .) τέλος πάντων , μην κρίνουμε από αυτά τα μόνα που ξέρουμε ...ένας Θεός ξέρει το τί στόχο έχει ο καθένας ...εάν όλα ήταν τόσο κατανοητά , θα ήταν άχρηστοι οι κατάσκοποι ...νομίζω πως ο κ Σάββας Καλεντερίδης θα συμφωνήσει στο τελευταίο .
    2) και δεύτερον : μη γινόμαστε υποκριτές ! μπήκαμε σε μια συμμαχία η οποία ιδρύθηκε για την διάλυση της υποτιθέμενης κάθε-ημάς "αδελφικής " χώρας τη Ρωσσία , και παραπονιόμαστε γιατί βοηθάει τον α' η' τον β' ....ο άνθρωπος σώζει το δικό του το έθνος πρώτα .... εμείς εμάς δεν θέλουμε να σώσουμε , θα το κάνει με το ζόρι ο Πούτιν ;;;;;; ....Δεν προκιτε να σωθούμε εάν συνεχίζουμε να έχουμε το όνειρο του καραγιόζη ...να περιμένουμε να σωθούμε λύνοντας δημοκρατικά ιτε πως η βοήθεια θα έρθει απ έξω . Δυστυχώς αλλά μόνο με ....." ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ " Γιατί ο εχθρός εντός τον πυλών είναι ξηρότερος από κάθε Τούρκο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον συμφωνώ (όπως λέει και μία εκ των απαντήσεων των δημοσκοπήσεων)

      Διαγραφή
  15. Λές "Ο Πούτιν ... εάν ήθελε στενότητες με τούρκους". Καλά δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι ο Πούτιν έχει ήδη στενές σχέσεις με Τούρκους? Εχεις ακούσει για κάποιο Αφρίν το οποίο ειναι υπο Τουρκική κατοχή με ρωσική αεροπορική κάλυψη? Δηλαδή γράφεις αερολογίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λυπαμαι ...αλλά τόσα ξέρεις τόσα λες . εάν προσέξεις την σταδιοδρομία του Πούτιν (έχει βάλει σχεδόν όλο τον πλανήτη στα τέσσερα καθαρά λόγω του ότι όλοι κρίνανε από τα τρεχούμενα γεγονότα ) το εάν έκανε και το τη στο Αφρίν , ακόμα καλά καλά δεν ξέρουμε , το τη συμφωνίες , το εάν έδωσε ένα πιόνι και θέλει να φάει την βασίλισα δεν το ξέρει κανείς μας . Για αυτό μια κριτική εκ του καναπέ είναι μαλον αερολογία . Παραδηγμα λάθους προβλέψεων ...Αμερικανοί και νατοϊκοί και τούρκοι σχεδίασαν να ρίξουν οι τούρκοι το ρωσσικό σούχοι με αποτέλεσμα να εμπλακεί η Ρωσία σε πόλεμο με όλο το ΝΑΤΟ . Και τη έκανε ο Πούτιν .....ΓΎΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΣΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥ !!! Δεύτερο παράδειγμα , ο Πούτιν μέρα νύχτα σε συνεντεύξεις έλεγε χωρίς να τον ρωτούν , ότι η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη ...... μεεεχρι .... που ανακινοσέ τα ειδοί οπλικών συστημάτων που έχει η Ρωσία και έχει αφήσει αμερικανούς τουλάχιστον 20-30 χρόνια πίσω . ( ενώ όλος ο κόσμος έλεγε πως η Ρωσία δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί υπερδύναμη , αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός της όλη μέρα αναφέρει πως η Αμερική είναι η μόνη δύναμη και κανένας δεν τα βγάζει πέρα μαζί της ) ....ένα έχω να πω ....τζούντο ιτε σκάκι .... τσούντο = δίνεις ξέρει περνεις όλη την αναμέτρηση ...σκάκι = δίνεις πιόνι περνεις το παιχνίδι όλο . Εάν ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο προβλέψιμος ώστε σε ένα blog της Ελλάδος ένας απλώς πολίτης να ρποέβλεπε τον σκοπό και τον στόχο του , τότε δεν θα ευτανε της μέρες μας εν ζωή , πόσο ακόμα να ανέβει τόσο ψηλά . Είναι ιτε θέλουμε ιτε όχι ένας συγχρόνως Μέγας Αλέξανδρος .... Βασικά θα έλεγαpws ξέρει πολύ περισοτερο για την στρατηγική των αρχαίων μας προγόνων απ ότι εμείς ,....νους υγιής εν σώματι υγιεί ...νομίζω είναι ο μόνος παγκόσμιος που το τηρεί ;)))

      Διαγραφή
    2. ....όσον αφορά το θέμα των Ρωσοτουρκικών σχέσεων ...εγώ βλέπω πως η τουρκία ξαφνικά απέκτησε αφεντικό ...τους Ρώσους ...μην ξεχνάμε , παραπαίδι αμερικανών , και όχι σκυλάκι της ρωσσίας .... γαβγίζουν παντού . δεν τολμούν να αναφέρουν τίποτα για Ρώσους παρόλο του ότι χωρίς την αδια του Πούτιν δεν παν ούτε για κατουρημα ... δεύτερον , η Ρωσία διαλάει το ΝΑΤΟ . τi το παράξενο ;;;; Το ξαναλέω , το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε καθαρά και μόνο επισήμως για την διάλυση της σοβιετικής ένωσης , με υπόσχεση προς σοβιετική κυβέρνηση πως θα διαλυόταν αφού διαλυόταν πρώτα η σοβιετική εν. . κάτι που φυσικά δεν το έκανε και αντιθέτως αφκανόταν και έκλινε ο κλειος γύρω από την Ρωσία . αφού γνωστό είναι πως το σχεδειο συμπεριλάμβανε την ολική ισοπέδωση της Ρωσίας . Έχουμε λιπών το ΝΑΤΟ =διαολική συνένωση με απευθείας κίνδυνο για Ρωσσία και συζητάμε το πόσο κακός είναι ένας πρωθυπουργός που κάνει τα πάντα να σκοτώσει το φίδι που θέλει να φάει την πατρίδα του .....εεεε είμαστε για γέλια ... και να επροκητώ να προδώσει Συρία ιτε Κούρδους ...σκοτώνει το ΝΑΤΟ ρε παιδιά .
      ΕΝΏ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΜΆΓΚΕΣ ΟΎΤΕ ΠΡΟΔΏΣΑΜΕ .....ΠΧ ΣΕΡΒΊΑ , ΚΎΠΡΟΣ ....ΠΌΝΤΟΣ . ΤΟΛΜΆΜΕ ΝΑ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΊΕΣ !!!! ΕΕΕΕ τα θέλει ο ποπός μας . (μην μπερδευτούνε μερικοί . θαυμάζω τον Πούτιν . δεν τον έχω όμως για ήρωα μου ..... αν και δεν έχουμε και εμείς εδώ κανένα μα κανένα . για να λέμε τουλάχιστον ότι δεν θα πάνε όλα χαμένα ))))

      Διαγραφή
    3. Οι Αμερικανοι τι σχεσεις εχουν 50 χρονια Κοσμα ?? Εχθρικες ?? Το ξεχασες....στο θυμιζω...ξεχνας μαλλον....ευκολα.Χαλασε το...μονοπωλειο φαινεται...και εχει ζορι η καταποση....Ειναι σαν να σε τσιμπουν 1000.000 κουνουπια....κι οταν ερχεται το ...τελευταιο να φωναζεις ...με τσιμπισε ....αυτο...!!

      Διαγραφή
    4. Vladimir: Είσαι πραγματικός πατριώτης και καλά κάνεις που παινεύεις Πούτιν αν είσαι όντως Ρώσος.
      Αν τυχαίνει να είσαι έλληνας τότε σταμάτα να είσαι μισέλληνας ..

      Διαγραφή
    5. @Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε

      Ποιος είναι πραγματικός πατριώτης θα πρέπει πρώτα να μας το εξηγήσεις, είναι αυτοί που είναι σύμφωνοι με τις δικές σου απόψεις και μόνο;

      Διαγραφή
  16. Υπάρχουν πολλές πτυχές που απαιτούν ανάλυση του συμβάντος.

    1) η Ρωσία δίνει στην Τουρκία περισσότερα από όσα χρειάζεται για να ανυψωθεί το κλονισμένο εσωτερικό κύρος του Ερντογάν. Για να το κάνει, υπάρχει λόγος. Ποιος; Δεν ξέρουμε ακριβώς.

    2) Όσο περισσότερα δίνει η Ρωσία, τόσο αυξάνεται η στρατηγική της εξάρτηση από τη συμμαχία με την Τουρκία, η οποία όμως κάθε άλλο παρά σταθερή είναι.

    3) Η Τουρκία θα παίξει και με τις ΗΠΑ και τελικά θα πάει με όποιον της δώσει περισσότερα. Προς το παρόν, αυτός είναι η Ρωσία. Δεν θα είναι όμως πάντοτε έτσι.

    4) Το κρίσιμο ερώτημα είναι, τι θα κάνει τελικά ο Ερντογάν με τα κατακτημένα εδάφη. Η απάντηση που τείνουν να δώσουν όλοι είναι ότι "αποκλείεται" να τα επιστρέψει. Η ορθή υπόθεση εργασίας θα πρέπει να είναι ότι δεν θα τα επιστρέψει.

    5) Εκτός από τη Συρία, υπάρχει και το εξίσου αυτοκρατορικό με την Τουρκία Ιράν, που δείχνει ανεξήγητη ανοχή στην τουρκική επεκτατικότητα. Αν για τη Ρωσία μπορούμε να καταλάβουμε τι την ωθεί σε ενθάρρυνση της τουρκικής πολεμικής δράσης, το Ιράν; Είναι μόνον οι ισορροπίες με τη Ρωσία ή είναι και κάτι περισσότερο;

    6) Η Ρωσία του Πούτιν ήταν πάντοτε ιδιαίτερα προσεκτική. Τώρα με την Τουρκία ανοίγει μέτωπο που δεν είναι βέβαιο ότι είναι για τα μέτρα της. Παρά την πυρηνική της ισχύ και το συμβατικό της οπλοστάσιο, από οικονομικής απόψεως η Ρωσία δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αντέξει μια ανοικτή στρατιωτική αντιπαράθεση με την Δύση.

    Τώρα ο προφανής στόχος είναι να αρπάξει την Τουρκία από τη Δύση, κάτι που αυξανόμενα το καταφέρνει. Η Δύση όμως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι επιλογές που έχει η Δύση είναι δύο: Η μία είναι η αντιπαράθεση με την Τουρκία (και τη Ρωσία) και η άλλη είναι να δώσουν στην Τουρκία ακόμη περισσότερα από ό,τι της δίνει η Ρωσία για να την κρατήσουν μαζί τους.

    Τι περισσότερο μπορεί να δώσει η Δύση στην Τουρκία; Μόνον τη δυνατότητα να κρατήσει αυτά τα εδάφη για πάντα, με βάση τις παρούσες εξελίξεις.

    7) Στην εξίσωση πρέπει να μπει οπωσδήποτε και το Ισραήλ. Ο παραδοσιακός υποστηρικτής των Κούρδων παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός στο κουρδο-τουρκικό ζήτημα. Τα αμερικανικά σχέδια για "30.000 άνδρες συνοριακή δύναμη" στις αμερικανο-κουρδικές περιοχές της Συρίας είχαν προφανώς την πλήρη υποστήριξη του Ισραήλ, εντασσόμενα σε ευρύτερο σχεδιασμό. Προφανώς δεν άλλαξε αυτό. Ποια θα είναι η στρατηγική του Ισραήλ στις τουρκικές προκλήσεις; Να γίνει φίλος με την Τουρκία; Γνωρίζει ότι με τον "προστάτη των Παλαιστινίων" Ερντογάν αυτό θα είναι αδύνατον. Εν γένει, με την ισλαμοποίηση της Τουρκίας θα είναι αδύνατον.

    Με το Ισραήλ απέναντι, η Δύση δεν θα δεχθεί ποτέ να φθάσει η Τουρκία στο επίπεδο να γίνει γενικός δερβέναγας της περιοχής χωρίς να χρειάζεται να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

    8 ) Παρά τις υπερβολικές παραχωρήσεις Πούτιν στους Τούρκους, θα ήταν απίθανο, τελικά, να δεχθεί και αυτός να γίνει η Τουρκία ανεξέλεγκτη έτσι ώστε να μπορεί να καταστεί και εχθρός της Ρωσίας, αν αυτό την εξυπηρετεί, και ιστορικά η Τουρκία τείνει να είναι εχθρός της Ρωσίας. Ο Πούτιν θέλει μια Τουρκία που να την ελέγχει, όχι μια Τουρκία που να μην την ελέγχει.

    9) Οι Ρώσοι έχουν επενδύσει υπερβολικά πολλές ζωές και πολλά χρήματα στη Συρία για να την εγκαταλείψουν. Η μεγάλη εικόνα είναι Ρωσία εναντίον ΗΠΑ και εν μέρει και εναντίον Ισραήλ. Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή ένα πιόνι, ορθότερα (αν θέλουμε να μιλήσουμε με σκακιστικούς όρους) ένας "πύργος" στη μάχη αυτή των Ρώσων. Προς το παρόν η πρωτοβουλία παραμένει στους Ρώσους και όχι στους Τούρκους.

    10) Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και κρυφές συμφωνίες των Ρώσων με τους Τούρκους. Αν όμως ο Πούτιν επένδυσε στην μπέσα των Τούρκων, πιθανόν να δούμε να επαληθεύεται η παροιμία για το έξυπνο πουλί που πιάνεται από τη μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μερικές συμπληρωματικές σκέψεις:

    Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία ζήτησε από τους Κούρδους να επιστρέψουν τις περιοχές αυτές "απλά και καθαρά" στην συριακή κυβέρνηση, χωρίς αστερίσκους δικών τους δομών, παρά μόνον στα πλαίσια πιθανής μεταπολεμικής συνταγματικής αναθεώρησης.

    Γνωρίζουμε επίσης ότι στο Ταλ Ριφάατ υπάρχουν συριακές δυνάμεις και δεν υπήρχε ιδιαίτερη πίεση από τον Ερντογάν να το κατακτήσει και αυτό. Οι στόχοι του, εσωτερικά και εξωτερικά, είχαν επιτευχθεί με την κατάκτηση του Αφρίν. Εξάλλου, το Ταλ Ριφάατ είναι αραβική και όχι κουρδική περιοχή. Ήταν απλώς υπό κουρδικό έλεγχο στα πλαίσια του πολέμου και των εδαφικών ανακατατάξεων που έγιναν για τον ένα ή τον άλλο λόγο (εν προκειμένω σε προσπάθεια ένωσης του Αφρίν με την Ιεράπολη/Μανμπίτζ).

    Άρα, ποιος είναι ο λόγος να θέλει η Ρωσία ειδικά το Ταλ Ριφάατ να πάει στους Τούρκους και σχεδόν να τους ζητάει να το πάρουν;

    Ο προφανής κατ' εμέ λόγος είναι η συστηματική άρνηση επιστροφής των εδαφών που ελέγχει το YPG/PYD προς την συριακή κυβέρνηση.

    Αν ομιλούμε μία φορά για προδοσία των Κούρδων (και των Σύρων) από τους Ρώσους, τι να πούμε για την συμπεριφορά του YPG; Προτίμησαν να υποστεί ο λαός τους εθνοκάθαρση και γενοκτονία από τους Τούρκους, παρά να επιστρέψουν τα εδάφη αυτά στη νόμιμη συριακή κυβέρνηση.

    Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι σε όλο αυτό το παιχνίδι αποκλείεται να μην παρενέβησαν και οι ΗΠΑ, προφανώς ενθαρρύνοντας τους Κούρδους να μην επιστρέψουν εδάφη στην νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Πράγματι, εάν είχαν επιστρέψει το Αφρίν ή έστω το Ταλ Ριφάατ, θα είχε δημιουργηθεί ένα πολύ κακό προηγούμενο για τους YPG/SDF και τις ΗΠΑ: Μόλις θα υπήρχε τουρκική πίεση, οι Κούρδοι θα επέστρεφαν τα εδάφη στον Άσαντ και οι αμερικανικές βλέψεις για ημιανεξάρτητο κουρδο-αραβικό κρατίδιο στη βόρεια και ανατολική Συρία θα πήγαιναν περίπατο. Έτσι, ο Πούτιν θα έπαιρνε με "περίπατο" πολλά εδάφη για λογαριασμό του Άσαντ. Οι Αμερικανοί έπρεπε να το αποτρέψουν και το απέτρεψαν, βάζοντας το YPG να ανεχθεί εθνοκάθαρση και γενοκτονία του λαού τους στο Αφρίν και ήδη και στο Ταλ Ριφάατ.

    Στην ουσία ο Πούτιν (και ο Άσαντ και το Ιράν) αυτό που λένε είναι: Εδώ θα δοκιμάσουμε πόσο προσδεμένοι στο αμερικανικό άρμα είναι οι Κούρδοι. Απέδειξαν ότι είναι πλήρως προσδεμένοι στο αμερικανικό άρμα. Άρα, οι περιοχές αυτές ήταν χαμένες για χαμένες για το συριακό κράτος και τους ίδιους. Σου λέει, αν τα πάρουν οι Τούρκοι, αφενός δείχνω στους Κούρδους την αναξιοπιστία των Αμερικανών (και άρα αυξάνω τις ελπίδες να τους πάρω με το μέρος μου), αφετέρου με τους Τούρκους μπορεί μια μέρα να καταφέρω να τα πάρω, ενώ από τους Αμερικανούς (και τους Ισραηλινούς, μην το ξεχνούμε) αποκλείεται.

    Η σιωπή λοιπόν του Άσαντ και του Ιράν προφανώς εξηγείται από το ότι, όσο και εάν εξοργίζονται με την τουρκική εισβολή και το τουρκικό θράσος, αντιλαμβάνονται τους Τούρκος μακροπρόθεσμα ως μικρότερη απειλή από τις ΗΠΑ.

    Μένει να αποδειχθεί ότι οι Τούρκοι είναι όντως μικρότερη απειλή. Τώρα φαίνονται (και είναι) μικρότερη, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα είναι η κατάσταση σε δύο τρία πέντε χρόνια από σήμερα. Αυτό είναι το μεγάλο γεωπολιτικό ρίσκο του Πούτιν. Δεν μπορείς να ταΐζεις έναν κροκόδειλο με τους άλλους, έχοντας την ελπίδα να μην σε φάει, διότι τελικά μπορεί απλώς να σε φάει τελευταίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποια καλυψη ?? Πετανε ρωσικα μαζι με τουρκικα ? Την αεραμυνα δεν ενεργοποιουν.Το ιδιο και οι αμερικανοι...οι οποιοι δεν αφηνουν μυγα ανατολικα του Ευφρατη..!! Ελευθερια κινησης λεγεται.Κατα παραδοξο τροπο οι αμερικανοι ειναι ...συμμαχοι των ..Κουρδων.Οι ρωσοι ...οχι τοσο.Κι ομως την....προδοσια την κανουν...οι Ρωσοι !!! Οι αλλοι....αφαντοι !! Η Αλικη στην χωρα των θαυματων....τα παραμυθια στα βιβλια του Αντερσεν....και τα σπανακια ειναι....μπλε !! Ολα γινονται....εκ παραδρομης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οταν εγκατελειπε τη Συρια και χτυπαγε τον Αραβικο Συριακο στρατο το περιφιμο Κουρδισταν τοτε σας τα ελεγα εχοντας τις πλατες των Αμερικανων.
    Ουτε στα ονειρα τους δεν θα δουνε κρατος ο ταλαιπωρος λαος τους, μονοι τους βγαζουν τα ματια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΟΥΡΔΟΙ = NEO ISIS

    Oι Κούρδοι πληρώνουν τα λάθη τους να αποτελούν το νέο ISIS των ΗΠΑ. Αφού κατέλαβαν την Ράκκα με συμφωνία με το ISIS, το ISIS πάλι με συμφωνία τούς παρέδωσε τα πετρέλαια Deir El Zour και απείλησαν ότι εάν ο συριακός στρατός πάει να απελευθερώσει τα πετρέλαιά του θα τούς χτυπήσουν οι Κούρδοι.
    Οι Ρώσσοι τούς πρότεινα συμφωνία να παραδώσουν τα βαριά όπλα τους στον συριακό στρατό και την κεντρική διοίκηση στην Δαμασκό. ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Ετσι ο Πούτιν έδωσε το ΟΚ στους Τούρκους.
    Άρα οι Κούρδοι πρόδωσαν την Συρία κατ΄εντολήν των ΗΠΑ. Κούρδοι στην Συρία δεν υπήρχαν παρά μονάχα από το 1980 τότε που οι Τούρκοι τους εκτόπισαν και οι Σύριοι τους καλοδέχθηκαν. Που να ήξεραν οι Σύριοι ότι μετά από 30 χρόνια οι πρόσφυγες Κούρδοι θα ήθελαν δικό τους κράτος στην Συρία;
    https://istosnews.com/2018/02/to-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O αγαπητος κυριος Καλεντεριδης διεφωνησε τοτε οταν ειχαμε κουβεντα τονιζοντας πως η Συρια δεν υπηρχε πως οι Κουρδοι ητανε απο παλια στην περιοχη και πως ειναι η ωρα να ιδρυθει κουρδικο κρατος. Βεβαια επεσε εξω κατα πολυ η προβλεψη του!
      Οταν χτυπανε στη Ρακα στην Ντειρ Αλ Ζορ στο Αφριν τον νομιμο και κυριαρχο Συριακο Αραβικο στρατο σαν κατσαπλιαδες αυτο θα ηταν το αποτελεσμα και το τελος τους. Κριμα

      Διαγραφή
    2. Ρωσόδουλοι Ελληνες = Σύμμαχοι-Ερντογάν-Πούτιν

      Διαγραφή
    3. οι Κούρδοι έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας ΙΣΙΣ ενώ οι Τούρκοι Σύμμαχοι του Πούτιν ήταν/είναι η ΙΣΙΣ. Δηλαδή η Ρωσοδουλία σου σε κάνει να είσαι υπέρ της Τουρκίας και κατά Ελλάδας ... Καλή η Ρωσία αλλά όχι και έτσι! Να παν στον αγύριστο Ρωσία & ΗΠΑ μόνο η Ελλάδα μετράει για τους πατριώτες …

      Διαγραφή
  21. *Τα τραγικα τζουτζεκια των δυτικων* Ηλια εγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Oι Κούρδοι πληρώνουν τα λάθη τους. Μπορεί εμείς οι Έλληνες να είμαστε στρατηγικοί εταίροι των Κούρδων εφόσον έχουμε ως κοινό εχθρό την Τουρκία, αλλά στην Συρία οι Κούρδοι είναι προδότες.
    https://istosnews.com/2018/02/to-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af/

    Πολύ εύκολα κατηγορούμε την Ρωσσία και όχι τις ΗΠΑ. Γιατί; Οι Ρώσσοι προσέφεραν στους Κούρδους την ευκαιρία να παραμείνουν στο Αφρίν με δύο όρους.
    1ον Να επιστρέψουν τα πετρέλαια της Συρίας στην Δαμασκό
    2ον Να παραδώσουν τα βαρέα όπλα και την διοίκηση του Αφρίν στην Δαμασκό

    αλλά αυτοί δεν ήθελαν. Ξέρετε γιατί; Διότι έχουν αποσχιστικές τάσεις στην Συρία και θέλουν το δικό τους κράτος εντός Συρίας. Δηλάδη οι πρόσφυγες που ήρθαν το 1980 καταδιωκόμενοι από την Τουρκία θέλουν τώρα κράτος ή μάλλον αμερικανικό προτεκτοράτο.
    Εαν λοιπόν δεν είναι προδότες, τότε και οι Αλβανοί στην Ελλάδα που ήρθαν λαθραία δικαίως θα θέλουν Τσαμουριά !!!
    https://istosnews.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή δεν υπάκουσαν οι Κούρδοι στα κελεύσματα των Ρώσων, οι Ρώσοι έδωσαν άδεια στους Τούρκους να εισβάλουν στη Συρία και μάλιστα χωρίς να ρωτήσουν τον Άσαντ.
      Ωραία λογική.
      Όσο για τα πετρέλαια, οι Ρώσοι τα ήθελαν για τον εαυτό τους, όχι για τη Συρία και το λαό της.
      Η διαφορά μας είναι ότι για μένα Ρώσοι και Αμερικανοί είναι ίδιοι στις πολιτικές τους, ενώ εσύ μάλλον αλληθωρίζεις.
      Ξαναρωτάω:
      Με ποιο δικαίωμα οι Ρώσοι έδωσαν άδεια στους Τούρκους να εισβάλουν στη Συρία τρεις φορές.
      Μια τον Αύγουστο του 2016 στην Αλ Μπαμπ και είναι ακόμα εκεί.
      Δεύτερη φορά στο Ιντλίμπ, τα τέλη του 2017, όπου έχουν στήσει επτά στρατόπεδα με 10 χιλιάδες στρατό.
      Τρίτη στο Αφρίν, τον Ιανουάριου του 2018, που συνεχίζεται στη Σέχμπα-Τελ Ριφάτ, τα τέλη Μαρτίου 2018.
      Εδώ απαντάμε και όχι στο τι έκαναν οι Κούρδοι.
      Με ποιο δικαίωμα παρέδωσαν το έδαφος μιας άλλης χώρας στους Τούρκους και τους τρομοκράτες τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ι.Κ.

      Διαγραφή
    2. Περί προδοσίας.

      Κύριε Καλεντερίδη, στην ανάρτηση σας δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τον FSA (Free Syrian Army), προφανώς σας διέφυγε, παρά μόνο αναφέρεστε και μιλάτε για: “εγκληματίες τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ι.Κ. και της Αλ Κάιντα”.

      Αληθεύει ή όχι κύριε Καλεντερίδη, ότι πριν την κατάληψη της Συριακής πόλης Αφρίν από μια ΝΑΤΟική χώρα (Τουρκία) και από ΝΑΤΟικούς μισθοφόρους (FSA), οι Κούρδοι ήταν συναγωνιστές και σύμμαχοι του FSA; (Στο Internet εκτός των άλλων υπάρχουν και Selfie φωτογραφίες ανάμεσα στους Κούρδους και τον FSA)

      Είναι κατακριτέο το ΑΝ η Ρωσία έδωσε την άδεια στην ΝΑΤΟική Τουρκία να εισβάλει , το γεγονός όμως (κατά τον κύριο Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο) που αναφέρει ότι οι Ρώσοι είπαν: “Προτείναμε στους Κούρδους να πάνε Συριακά και μαζί και Ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές τους, αλλά δεν το δέχθηκαν” αυτό είναι κατακριτέο ή όχι για τους Κούρδους;

      Επίσης έδωσε ή όχι η Ρωσία την άδεια στην ΝΑΤΟική Τουρκία να εισβάλει, μας διαφεύγει το γεγονός ότι η ΝΑΤΟική Τουρκία εισέβαλε κατόπιν αδείας από τους Αμερικανούς. Ή πιστεύουμε ότι οι Αμερικανοί πιάστηκαν στον... ύπνο και δεν έχουν την ισχύ-μέσα-δυνατότητα και ικανότητα, να τραβήξουν το αυτάκι της ΝΑΤΟικής Τουρκίας πρίν την εισβολή, ειδικά δε όταν αυτή η εισβολή (της ΝΑΤΟικής Τουρκίας) είναι ενάντια στα Αμερικανικά-ΝΑΤΟικά συμφέροντα στην Συρία;

      Τέλος, κύριε Καλεντερίδη αναφερόμενος στους Ρώσους γράφεται: “Με ποιο δικαίωμα παρέδωσαν το έδαφος μιας άλλης χώρας στους Τούρκους και τους τρομοκράτες τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ι.Κ.”. Θα σας ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: “Οι Κούρδοι με ποιο δικαίωμα παρέδωσαν Συριακά εδάφη και επέτρεψαν στο ανθρωπιστικό και δημοκρατικό ΝΑΤΟ να στήσει (επ’ αόριστο!) 20 στρατιωτικές βάσεις στην Συρία για να δολοφονεί τους Σύριους πολίτες;” Αυτό κύριε Καλεντερίδη κατά την γνώμη σας θεωρείτε προδοσία ή όχι;

      Διαγραφή
    3. @ Acer Aspire
      Πότε/πού έδωσαν οι ΗΠΑ άδεια στην Τουρκία να εισβάλει στο Αφρίν? Αν έδωσαν οι ΗΠΑ άδεια στην Τουρκία να εισβάλει στο Αφρίν τότε πολύ κακώς έκαναν και να πάν να γ... .
      Εσύ μπορείς να πείς το ίδιο για την ρωσία που όντως τους έδωσε άδεια???
      Διαφορετικά να πάς εσύ να .... τους δικαιλογήσεις ... Ρωσόδουλε

      Διαγραφή
    4. Αν κ. Καλεντερίδη ακόμη σε αυτή την ηλικία πιστεύετε ότι Αμερικάνοι και Ρώσσοι έχουν τις ίδιες πολιτικές, λυπούμαι αλλά έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει σ΄αυτόν τον πλανήτη.

      Διαγραφή
  23. Eπειδη ειναι σαφες οτι δεν εγινα αντιληπτος,επαναλαμβανω :

    Παντως,ολοι γουσταρουν τα κολλητιλικια με την τουρκια:Οι ρωσοι για να την στρεψουν κατα των αμερικανων,οι ισραηλινοι για να την στρεψουν κατα του ιραν,οι αμερικανοι να την στρεψουν εναντιον ρωσιας-ιραν και οι ευρωπαιοι κατα της ρωσιας στο μετωπο της Ουκρανιας.
    Ετσι,ολοι την ταϊζουν για να την ενδυναμωσουν...

    Να συμπληρωσω: Η τουρκια δεν ειναι πιονι κανενος.

    Η ελλαδα δειχνει καποια αχνα στοιχεια ηπιας απεξαρτησης απο την αμερικανικη-ισραηλινη επιρροη.

    Ειναι πολυ πιθανον να υπαρχουν υπογειοι διαυλοι επικοινωνιας Ελλαδας-τουρκιας σε πολυ υψηλο επιπεδο και οχι μονο...

    Ολα οσα βλεπουμε μπορει να μην ισχυουν,γιατι αναιρουνται απο αυτε τις πιθανες μυστικες διαπραγματευσεις.

    Ειναι πολυ λογικο,οσοι γνωριζουν μερος ή το συνολο των μυστικων συμφωνιων-διαπραγματευσεων, οχι μονο να μην τις αποκαλυπτουν,αλλα αντιθετα να τις συσκοτιζουν.

    Οποτε,λογικα ο καθενας που ενδιαφερεται,καλειται να κανει την ερμηνεια του, βασει του ενστικτου του αφενος και αφετερου,βασει στοιχειωδων γνωσεων γεο-οικονομιας-ιστοριας-τρεχοντων αναλυσεων.

    Παρακαλω με βαση τα παραπανω βαλτε στην εξισωση την ραγδαια αναπτυξη της τουρκιας απο την στιγμη της ανοδου του Ερδογαν(επιλεγμενου απο το βαθυ κρατος των ΗΠΑ κατοπιν υποδειξεως αραγε ποιου;) και την περιβοητη επιθεση φιλιας της Ελλαδος "κατα" της τουρκιας που εγκαινιασθηκαν με τους σεισμους του 1999,οταν τα ελληνο-τουρκικα επιμελητηρια γκρεμιζαν τα εως τοτε ψυχροπολεμικο συνορα και επιδιδονταν με πυρινους φιλοτουρκικους λογους σε αθροες επενδυσεις στην τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστούν οι ΗΠΑ την προέλαση της Τουρκίας προς τις περιοχές που κατέχουν από κοινού με τους Κούρδους, αρχής γενομένης από την Ιεάπολη/Μένπετζ.Θα ταπεινωθούν υποχωρώντας ή θα συγκρουστούν με τους Τούρκους.
    Αν υποχωρήσουν και συνεργαστούν οι ΗΠΑ με τους Τούρκους, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η Ρωσία."

    Μάλλον οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Τουρκία. Η στάση της Ρωσίας που απέβλεπε καθαρά στο προσωπικό της συμφέρον (να συγκρουστούν ΗΠΑ-Τουρκία), τελικά δεν θα αποδώσει ενώ ευνοεί αφάνταστα σε γεωπολιτικό επίπεδο την Τουρκία. Αυτό ίσως γίνει μπούμερανγκ για τη Ρωσία αφού διαταράσσει την ισορροπία στην περιοχή σε βάρος της Συρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Ρωσία πούλησε ξεδιάντροπα τους Κούρδους διότι οι Τούρκοι πρέπει να της το έθεσαν ως προαπαιτούμενο για να συνεργαστούν στη Συρία μετα την αναθέρμανση των σχέσεων τους και σ διότι περίμενε οτι ετσι θα έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ η Τουρκισ.Πριν οι Κούρδοι είχαν μέχρι και αντιπροσωπεία στη Μόσχα ! Το ίδιο και οι ΗΠΑ.Αμφιταλαντευονται διότι εχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην γεωπολιτικά σημαντική Τουρκία που καλοβλέπει τη Μόσχα και τους γεωπολιτικά λιγότερο σημαντικούς Κούρδους ! Με μια διαφορά οτι οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερο τους Κούρδους απο τη Ρωσία άρα θα τους αδειάσουν και πιο δύσκολα.Κατα η γνώμη μου θα ειναι έκπληξη να συνεχίσει η Τουρκία τις εκαθαριστικες επιχειρήσεις στον κουρδικο διάδρομο ! Νομίζω πως θα σταματήσει.Οσο για τη Ρώσο τουρκικη προσεγγιση ειναι μια σχέση σε σαθρά θεμέλια εφόσον η Τουρκία ειναι μέλος του ΝΑΤΟ αφενός και αφετέρου και οι δυο χώρες γνωρίζουν οτι χρησιμοποιούν η κια την άλλη για να μπουν στο μάτι της Ουάσινγκτον.Κανεις σοβαρός αναλυτής στη Μόσχα δε συνεργάζεται στενά με μια νατοϊκή χώρα ! Αν βγει απο το ΝΑΤΟ η Τουκρια αλλάζει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παντως συμφωνα με syria live update https://syria.liveuamap.com/en/2018/27-march-tall-rifaat--former-leader-of-the-syrian-rebel-faction
    παραμενει κατω απο την διοικηση της Συριακης κυβερησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η SANA, το πρακτορείο ειδήσεων της συριακής κυβέρνησης αυτό λέει, μάλιστα έχει σημερινό ρεπορτάζ με φωτογραφίες.

      https://sana.sy/fr/?p=115255
      https://sana.sy/fr/?p=115302
      (και στις δυο σελίδες υπάρχουν αγγλικές μεταφράσεις)

      Διαγραφή
    2. και σχετικά με τη τουρκική εισβολή και κατοχή:

      https://sana.sy/fr/?p=115058

      Διαγραφή
    3. :) το σχεδιο σε πληρη αναπτυξη.

      Διαγραφή
  27. Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ισραήλ, ... είναι μόνο για να εκμεταλλευόμαστε συγκυριακά/στρατηγικά όχι να προσκυνάμε ΔΟΥΛΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ωραίο αυτό με την τουρκική εισβολή. Apropos, έχεις σφάξει ποτέ αρνί Κριστάν; Γιατί κατά πως σε βλέπω, ακούς τα καλοπιάσματα, δεν βλέπεις το κρεββάτι. Η τουρκία καθαρίζει τον κουρδικό διάδρομο από ρώσους και σύρους και τον στρώνει στους κούρδους και τους Αμερικάνους. Σαν καλή μελλοθανατη η τουρκία σκάβει τον τάφο της. Όταν τον τελειώσει θα πέσει η πιστολιά (όπως στα έργα). Φυσικά, τα Δαρδανέλια (και αν είμαστε λίγο προσεκτικοί και η Σμύρνη) θα αλλάξουν χέρια, αφού ανήκουν στην Δύση. Και τότε θα γίνει της Τροπολιτσάς.
    https://www.youtube.com/watch?v=JGDxp67RlvI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η Ρωσια ποτε δεν ειχε στοχο συγκρουση Τουρκιας Αμερικης.Αυτα δεν γινονται στο ΝΑΤΟ.Το ξερει.Ολοι οι στρατιωτικοι και πολιτικοι στην τουρκια ειναι γαλουχημενοι στην δυση....μια μικρη χρηση τους κανει για ιδιο οφελος....προσκαιρα.Το ξερει. Θα το παει οσο παει...Οταν παψει να παει....και διοτι το ΝΑΤΟ θαχει ξεσαλωσει...κι αλλο.....τοτε....θα τους χτυπησει και θαχει συμμαχο και την Κινα...που ολα αυτα της χαλανε τις δουλειες της...κι εχουν στοχο και αυτην κυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. παραμύθια μου ακούγονται, μόνο και μόνο έτσι που τα γράφει μου θυμίζει στημένο άρθρο.
    συγνώμη που το λέω άλλα αν κάποιος παρατηρήσει καλύτερα τις καταστάσεις διαπιστώνει ακριβώς τα αντίθετα ....

    οι κουρδοι εμπιστευτικαν τους Αμερικανούς και θα πάθουν πλήρες γενοκτονία. ας πρόσεχαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρωσόδουλοι σε λίγο θα στήσετε πανηγύρι στον Σύνταγμα για την νίκη των Συμμάχων του Πούτιν στο Αφρίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.