3/8/19

Το «Συνδικάτο» του Μισελληνισμού…


Ακούω τελευταία (και παλαιότερα, βέβαια) το γνωστό «επιχείρημα» ότι οι Έλληνες απελευθερώθηκαν το… 1827, χάρις στην παρέμβαση των τριών συμμαχικών στόλων (Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας) στο Ναυαρίνο!
Άρα, δεν «κερδίσαμε» την Ανεξαρτησία μας. Μας τη «χάρισαν»
Μήπως τους τη… «χρωστάμε», κι όλα;
Πρώτη παρατήρηση: Κάθε μεγάλη Επανάσταση βοηθήθηκε με κάποιο τρόπο από το εξωτερικό. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Παντού
Στην Αμερικανική Επανάσταση (1775-81) καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Γαλλικού Ναυτικού και του ίδιου του Γάλλου ευγενούς Λαφαγιέτ, ο οποίος άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο πολεμούσαν ως τότε οι «Πατριώτες» του Τζόρτζ Ουάσιγκτον.
Στην κορύφωση του Πολέμου (μετά το 1780), μάλιστα, το Γαλλικό Ναυτικό υπό τον Ναύαρχο Κόμη Γκράς, κατάφερε να νικήσει (και να αποκλείσει) παρέμβαση του Βρετανικού Ναυτικού. Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που το Γαλλικό Ναυτικό νίκησε τη θαλασσοκράτειρα Βρετανία!
Την ίδια εποχή, στο Πόλεμο κατά των Βρετανών – και υπέρ των Αμερικανών Επαναστατών – είχε μπει και η Ισπανία με την Αρμάδα της υπό τον Ναύαρχο Λουί ντε Κορντομπά (σε ξεχωριστές – αλλά και σε κοινές – ναυτικές επιχειρήσεις με το γαλλικό στόλο του Ατλαντικού, κατά του βρετανικού ναυτικού).
Στην τελική και πιο αποφασιστική μάχη του Yorktown (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 1781) ο Βρετανός αρχιστράτηγος Κορνουάλις, έχασε, γιατί οι ενισχύσεις που περίμενε δεν έφτασαν ποτέ – τους παρεμπόδισε το Γαλλικό Ναυτικό. Αντίθετα αποβιβάστηκαν τότε μερικές χιλιάδες Γαλλικού τακτικού στρατού (με πυροβόλα), που ενώθηκαν με τους Αμερικανούς και έγειραν την πλάστιγγα της μάχης υπέρ τους.

Για τη συνέχεια LastPoint

2 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να καταπνίξουν μόνοι τους την επανάσταση, και γι αυτό κάλεσαν τους Αιγύτιους.
    Οι Αιγύπτιοι ανήκαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία τυπικά, αλλά ουσιαστικά ήταν ανεξάρτητοι. Είχα ήδη στην κατοχή τους όλη τη Β. Αφρική, το Σουδάν και τη Σ. Αραβία.
    Γι αυτό ο Σουλτάνος ως αντάλλαγμα τους υποσχέθηκε την Κρήτη και την Πελ/σο.
    Τα εμπορικά πλοία- μεταγωγικά ήταν των Αυστριακών. Οι Αυστριακοί είχαν εκπαιδεύσει τον Αιγυπτιακό στρατό (μαζί με τους Γάλλους). Οι Έλληνες ψήφισαν στην Εθνοσυνέλευση ότι όποιο κράτος βοηθά τους Οθωμανούς, είναι και αυτό εχθρικό και μπορούν να βουλιάζουν τα πλοία του. Μετά από απειλές των Αυστριακών, το ψήφισμα αυτό ανεκλείθη και ο Αιγυπτιακός στόλος έφτασε ουσιαστικά ανενόχλητος στην Κρήτη και στην Πελ/νησο.
    Οι Μ. Δυνάμεις βλέποντας ότι οι Αιγύπτιοι επεκτείνονται και στην Ευρώπη, προκάλεσαν την ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    4 χρόνια αργότερα, (1831) οι Αιγύπτιοι κινήθηκαν κατά των Τούρκων, καταλαμβάνοντας την Παλαιστίνη και την Συρία και βαδίζοντας προς την Κων/πολη. Τους σταμάτησαν οι Ρώσοι που έτρεξαν να βοηθήσουν τους Τούρκους. (Ενώ μόλις το 1828-29 είχε γίνει ρωσο-τουρκικός πόλεμος!).
    Το 1839 ξαναέγινε Τουρκο-Αιγυπτιακός πόλεμος, όπου οι Τούρκοι ηττήθηκαν στο Ικόνιο. Νέα παρέμβαση των Μ. Δυνάμεων υπέρ της Τουρκίας και η Αίγυπτος αναγκάσθηκε να δώσει πίσω στους Τούρκους την Κρήτη (1830-1849 Αιγυπτιοκρατία Κρήτης).

    Νίκησαν οι Έλληνες τους Τούρκους; Ναι, γι αυτό κάλεσαν τους Αιγύπτιους με ανταλλάγματα.
    Τους Αιγύπτιους + Αυστριακούς προφανώς δεν μπορούσαν να νικήσουν, αφού ήμασταν ήδη εξαντλημένοι. Τους νίκησαν οι Αγγλοι-Γάλλοι- Ρώσοι για τους δικούς τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίος τίτλος.Το συνδικάτο των ξενόδουλων που συνωμότησαν για να ματώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποτύχει η επανάσταση και οι στόχοι των πρωταγωνιστών της για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή πατρίδα οδήγησε σε δύο εμφυλίους και στη δολοφονία τόσων αγωνιστών και τέλος του Κυβερνήτη και αρχηγού της επανάστασης, οδήγησε σε μια υποτελή πατρίδα υπό των αφεντικών του συνδικάτου.Το ίδιο συνδικάτο έρχεται σήμερα με τους απογόνους εκείνων των συνδικαλιστών να μας υπενθυμίσει ότι την ελευθερία μας την αποκτήσαμε επειδή τάχα μας την προσέφεραν τα αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.