2/12/09

Πιθανή φυγή από την Ελβετία των μουσουλμανικών κεφαλαίων


Πιθανή φυγή από την Ελβετία των μουσουλμανικών κεφαλαίων, σε αντίδραση για την απαγόρευση των μιναρέδων.

Οι μουσουλμάνοι πελάτες των ελβετικών τραπεζών αναμένεται να προβούν σε αναλήψεις των χρημάτων τους σε αντίδραση για το δημοψήφισμα που απαγορεύει την ανέγερση μιναρέδων στην Ελβετία, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγκίς.

"Είμαι σίγουρος ότι αυτό (το δημοψήφισμα) θα ωθήσει τους αδελφούς μας από μουσουλμανικές χώρες που έχουν χρήματα και επενδύσεις σε ελβετικές τράπεζες να αναθεωρήσου την απόφασή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, που επίσης είναι επικεφαλής των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ.

Τα σχόλια του υπουργού δημοσιεύτηκαν στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet.

Η τουρκική ηγεσία καταδίκασε την απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, εξέλιξη που κατονόμασε ως ένδειξη «ισλαμοφοβίας» στην Ευρώπη, καλώς την Ελβετία να αναθεωρήσει και «να διορθώσει το λάθος της το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Μπαγκίς είπε επίσης ότι «οι πόρτες του τουρκικού τραπεζικού συστήματος είναι ανοιχτές» για τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαιά τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFΡ

26 σχόλια:

  1. Αυτο πρεπει να γινει και στην Ελλαδα.Τα ματια των Αγιων στη Μονη της Παναγιας στη Σκαφιδια ειναι ακομη χαραγμενα απο τα σπαθια τους.Και θα χτιζουν και μιναρεδες οπου βρουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάμποσες από τις τράπεζες ανήκουν σε αραβικά συμφέροντα, τι θα κάνουν θα αυτομαστιγωθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια ,

    κριτηριο των πολιτικων και ηθικων επιλογων θα ειναι οι μετακινησεις των κεφαλαιων

    οποτε

    πουληστε τις μαναδες και τα κοκαλα των πατεραδων σας μπας και ξεχρεωσουμε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ανακατεύεται τόσο πολύ η "λαϊκή" ("άθεη") Τουρκία; Ενώ δεν χρηματοδοτεί, απ' όσο γνωρίζω, ανεγέρσεις τζαμιών και μιναρέδων στο εσωτερικό της, το κάνει στο εξωτερικό.
    Εν άλλοις λόγοις, ενώ στο εσωτερικό της δεν ενθαρρύνει την θρησκεία, ενθαρρύνει τα ισλαμικά αισθήματα των Τούρκων στο εξωτερικό (π.χ. Γερμανία).

    Από την άλλη πλευρά, είναι δυνατόν να ξεπουλήσει κανείς την εθνική του ταυτότητα και το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην πατρίδα του, για να μην χάσει τις όποιες καταθέσεις; Αυτό θα είναι τέλεια ποια υποδούλωση όχι στο Ισλάμ, αλλά στο παρά, στον κερδώο Ερμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αυτό δεν είναι δείγμα θρησκευτκού φανατισμού, τι είναι; Εκβιασμό οι "φιλειρηνικοί" μουσουλμάνοι;
    Γιατί κάτι τέτοιο δεν έκαναν και οι χριστιανοί στην Τουρκία που συνεχίζει να βεβηλώνει την Αγία Σοφιά και να περιορίζει τις ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ σωστη ιδεα! Να τα μαζεψουν και να φυγουν γενικα απο την Ευρωπη η οποια ανηκει στους Ευρωπαιους κι οχι στους ρυπαρους αξυριστους με τα τυλιγμενα σε σεντονια γυναικοειδη των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΝΙΣΙΟΙ, ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τὸ χρῆμα δὲν ἔχει θρησκεία. Αὐτὰ ἀλλοῦ.
    Θὰ ἀποσύρουν τὸ 10% γιὰ λίγο καὶ τέλος.
    Βασικὰ δὲν ἔχουν καὶ ποῦ νὰ τὰ πᾶνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά που δηλώνει ο κος. Μπαγίς, ειναι ιστορίες για πράσινους μουσουλμάνους.
    ------------
    Οσοι σεϊχιδες εχουν λεφτά τα τοποθετουν για ασφάλεια στην Ελβετία. Ολοι αυτοί πιστεύουν στο $$$ και μόνον για τα "μάτια του κόσμου" κανουν τους καλούς πιστούς.
    -----------Κανένας τους δεν θα αποσύρει κεφάλαια απο την (σταθερή και αξιόπιστη) Ελβετία, για να τα πάει στην (ασταθή και απρόβλεπτη) Τουρκία, οπως διαλαλεί ο Μπαγίς.


    Mακκις Friss Tσιαβόλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όνειρα θερινής νυκτός κάνει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγκίς. Το χρήμα εκτός του ότι δεν έχει εθνικότητα δεν ασπάζεται και καμία θρησκεία.

    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτρέψατέ μου να σας θυμίσω ότι:
    1) Το 1971, η Τουρκία ήταν 40 χρόια πίσω από την Ελλάδα.

    2) Οι Ελβετοί γνωρίζουν καλώς πως να προασπίζουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους.

    3) Οι πλούσιοι Μουσουλμάνοι δεν πηγαίνουν τις περιουσίες τους για τους ... Ελβετικούς μιναρέδες, αλλά για την ασφάλεια που προσφέρουν οι Ελβετικές τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Etsi bravo ... na "mas" pidixoun ligo oi agarinoi na niosoume ta "poly-politismika" kai oraia!

    Gia dokimase n'anoixets mia ekklisia stin saoudiki aravia na desi ta oraia!

    Arkas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαμογια που εκφαιρετε γνωμες ολο ανοησιες και μερικοι προπαγανδιζουν για την υποθεση της Ελβετιας.
    Ναι δεν λεω εχθροι μας οι Τουρκαλαδες, αλλα το απο που βασταει η σκουφια των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ της Ελβετιας, τοχετε ψαξει;

    Ή βλεπετε το κοσερικο τυρι και οχι την φακα.

    Ξυπνατε....
    Μας διαβαζει κι ο Πασχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακάρι να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα.
    Να αποσυρθούν και τα κεφάλαια και οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες μαζί...
    Αμην και πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα πάρουν ,να τα πάνε που ;;; Αφού οι περισσότερες τράπεζες ανήκουν σε εβραίους,ανά τον κόσμο....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Ελβετία βρίσκεται πλέον στην πρωτοπορία του ευρωπαικού πολιτισμού τη στιγμή που η Ελλάδα περιθωριοποιείται και χλευάζεται από τον οποιοδήποτε.Ίσως ο εκφυλισμός του νεοελληνισμού είναι μη αναστρέψιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Arkas, στη Σαουδική αραβία όχι να λειτουργήσει εκκλησία, ακόμη και να φοράς σταυρό απαγορεύεται ρητώς. Σού θυμίζω το επεισόδιο με ελληνίδα διπλωματική ακόλουθο, η οποία σκόνταψε η άτυχη και φάνηκε ο σταυρός της. Συνελήφθη και εδάρη από το πλήθος που είδε το γεγονός. Τι να λέμε τώρα; Νύχτα και μέρα, πολιτισμός και βαρβαρότητα, άνθρωποι και υπάνθρωποι.[Ας έρθει ένας μόνο να με πει ρατσιστή, τίποτε άλλο δεν θέλω].
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα , σε όλους,
    Για τα μάτια του κόσμου,γίνονται όλα...Ας τα πάρουν τα λεφτά να τα πάνε στον Ομπάμα που το δολλάριο έναι αυτή τη στιγμή στο 1.5 (σιγά μη γίνει) ...Τα λεφτά δεν έχουν θεό και κανείς μα κανείς απο τους σαουδάραβες δεν θα χάσει για μερικούς μιναρέδες όμως πρέπει να δείξουν κάποια αντίδραση για λαικισμό ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο κ. Μπαγκίς είπε επίσης ότι «οι πόρτες του τουρκικού τραπεζικού συστήματος είναι ανοιχτές» για τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαιά τους.
    -------------------------------
    Αμέσως οι πονηροί οι Τούρκοι, μή χάσουν. Θα είναι τρελλός κάποιος να επενδύσει ή να βάλει τα χρήματα του να τα φυλάνε οι Τούρκοι. Σιγά την ισχυρή χώρα, με την ισχυρή λίρα, που δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει, με τις επενδύσεις κλπ κλπ.
    Και σιγά τους "χαζούς" άραβες μην τσιμπήσουν και το κάνουν.
    Οπως σωστά είπατε όλοι "το χρήμα δεν έχει θεό".
    Και σιγά μην αλλάξουν την απόφαση τους οι Ελβετοί, επειδή το είπαν οι Τούρκοι. Αυτοί έχουν καρδιά, πιστεύω, μυαλό και αγαπάνε την πατρίδα τους. Δεν είναι σαν τους μεταμοντέρνους νεοέλληνες της...πλάκας. Δεν εχουν αυτοκτονικές τάσεις σαν εμάς. Ούτε έχουν καταστρέψει την παιδεία τους όπως εμείς.
    Αλλά έχουν και μια βασική διαφορά.
    Δεν έχουν αριστερά σαν τη δική μας με τα τόσα μύρια προβλήματα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί για την Ελλάδα.
    Δεν έχουν αριστερά του....κώλου.

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ζήτω η Ελλάδα ή ζητώ την Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Anonime 7.58 milas san nazi i stoli ton SS sou leipei! Ston dimo Telio i euxi sou pramatopoiithike safos auto pou egine me tin ellinida dilpomatisa einai apotrpaio kai tha eprepe na kanoume toulaxiston diavima diamartirias (kai giati oxi na analakalesoume to diplomatiko mas prosopiko alla pou...)an opos ferhoume san autous se ti akrivos eimaste kaliteroi? Episis exeis skeftei oti an allakseis merikes lekseis to minima sou me auta tou Bin Laden/Himmler? Se ti akrivos diaferis apo autous? Den se apokalo ratstisti giati auto sou einai ligo eisai fasistas kai opos kai gia ton parapano i stoli ton SS sou paei ganti gia auto min tin foreseis tis apokris giati auto den tha einai metamfiesi alla apokalipsi... Ntisou Ellinas (xlomo) i apla anthropos (sxedon adinato alla kane kamia prospatheia)S' olous tous upoloipous milate snaxristianikes ekdoxes tou Bin Laden! exete koitaksei ton euato sas ston kathepti? to teleutaio pragma to opoio xreiazomaste einai enas thriskeutikos polemos...Otheos na mas lipithei an arxizoume na skeftomaste oloi san esas.teoia sxolia einai ntropi gia to pneuma tou xristianismou kai tairiazoun perissoteo se mousoulmanous!
    ZITO I ELLADA KAI I DIKAIA KAI CHRISTIANIKI EUROPI
    Chriatos voulgaris apo Londino
    YS signomi gia to makros tis simiosis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Chriatos voulgaris apo Londino, μιξοβάρβαρε έπρεπε να σ' έχω εδώ. Τότε θα καταλάβαινες. Στις αποκριές δεν θα ντυθώ ναζί, γιατί αυτό είναι το καθημερινό μου ντύσιμο. Στις αποκριές πρέπει να ντυνόμαστε κάτι άλλο. Φέτος αποφάσισα να ντυθώ Chriatos voulgaris. Είσαι ρατσιστής διότι λες ''ζήτω η ελλάδα και η χριστιανική ευρώπη''. Και μόνο που το λες είσαι ρατσιστής. Μάθε ότι εγώ καμμία σχέση δεν έχω με την ευρώπη σου. Εχώ είμαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος και γράφω στην ελληνική με ελληνικούς χαρακτήρες. Χειρογράφως γράφω μόνο σε πολυτονικό. Κατάλαβες Chriatos voulgaris apo Londino ή να τα ξαναπώ; Η διαφορά της νομοθεσίας (Ελλάς-σαουδική αραβία) είναι ρατσισμός φραγκολεβαντίνε;; Κοίτα εκεί στο Αγγλία που σε λίγα χρόνια θα είσαι μειονότητα (έναντι των μουσουλμάνων του φίλου σου Μπιν Λάντεν) και τα υπόλοιπα άφησέ 'τα σε μάς.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα πρέπει ο διαχειριστής κάποια στιγμή να αποφασίσει να διαγράφει τα κείμενα σε ελληνοαγγλικά. Δεν φταίμε σε τίποτε εμείς οι υπόλοιποι. Και γλώσσα έχουμε και γραφή έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαχεισιστά μαζί με τον 7:48 και τον Δήμο Τσέλιος βάλε κι εμενα με τους φασίστες, διότι αγαπάω κι εγώ την πατρίδα μου.
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η τουρκια τι μιλαει που εχει τις εκκλησιες για μαντρια???ΕΛΕΟΣ ΡΕ ερτογαν αλλα μακαρι ναχαμε και στην Ελλαδα μερικους σαν εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.