10/2/12

Η στρατιά του Δράμαλη

Του Ηλία Σιαμέλα
«Της Ρούμελης οι μπέηδες και του Μοριά οι αγάδες
Στο Ντερβενάκι  κείτονται κορμιά δίχως κεφάλια
Στρώμά  ‘χουνε τη μαύρη γης, προσκέφαλο μια πέτρα
Κι απουπανωσκεπάσματα του φεγγαριού τη λάμψη».
Κλέφτικο τραγούδι
Έλα ψυχή μου να διαβείς, μες την αντάρα να περάσεις. Να δεις πως συντελείται το κακό, πως πάλε ατιμάζεται το σώμα της  Ελλάδας. Στα Τάρταρα ρίξαν τη ζωή, και στα σκυλιά την αξιοπρέπεια.
Έλα να δεις το πέρασμα του Δράμαλη, τη Νέα Εκστρατεία. Να δεις Σουλτάνους Μέρκελ – Σαρκοζί, να δεις «αλόγατα» και «ιππείς», ολάκερες στρατιές από ναζί, και πλάνους τοκογλύφους.  

Να δεις στο πρόσωπο του Δράμαλη, τον κούφο Παπαδήμο. Σα Σερασκέρης  χρίζεται, τομάρι λιόντα σαν του βάζουν. Κι ο Πασόκμπεης κοντά, σαν πληγωμένο όρνιο. Δίπλα, τ’ αδέρφι τ’ ομογάλαχτο,   Σαμάρμπεης τ’ όνομά του. Και να κι ο Καρατζαφέρ, με το μυαλό τ’ Αλήπασα, πως περιμένει ολάρματος, πρώτος, σε τούτης της στρατιάς τη μούλα για ν’ ανέβει. 
      Κι οι καμηλιέρηδες απόκοντα, βαστάζοι  ένας κι ένας.  Πρώτοι  και καλύτεροι, οι αγάδες καναλάρχες. Τα τουρκολάγνα σίριαλ τους, αρέσουν στο δοβλέτι. Βλέπω του «ουρανού» το κ(α)λοκάναλο σάλπιγγες να γυαλίζει, κι ακούω του Μπάμπη τη λαλιά της Μέρκελ τα κοντάρια ν’ ακονίζει. Βλέπω και τη Ρεπουσομάνα να μετρά, τ’ άστεγα κορμιά τα πληγωμένα, στα πεζοδρόμια όταν σέρνονται, γλυκά συνωστισμένα.  
Μα και του “MEGA” η μιλιά, πιοτό της Κίρκης είναι και μεθάει. Κάνει τους νάνους  αρχηγούς, κοράκια τα χρίζει περιστέρια. Κι ο Σημίτης από δίπλα τους, ω! ψυχή μου τι μου θύμισες, ω! χίλιες προδοσιές, ω! μιας κρεμάλας πανηγύρια! Είναι κι ο Ρέππας πιο κοντά, γερός  κι απελέκητος κι «Αρκουδάρχης» μέγας. Είναι και η Ντόρα η  τρανή, κόρη ικανή, της τρόικας βυζάχτρα.  Είναι και η Άννα η δούκισσα, που νείρεται του Νέου Δράμαλη το θρόνο.
Μα να κι ο Βενιζέλμπεης, μέσα στην κρυοχειμονιά,  ήρωας και σωτήρας:  «Παραδοθείτε αδέρφια μου, έτσι για να σωθούμε»!
 Ω, Μάνα γη που με ανάστησες, πες μου, ποιος με πατάει πρώτος; Ποιο είναι τούτο το πολυπλόκαμο θεριό, στο σβέρκο μου από πάνω; Ποιες είναι οι μήτρες οι κακές,  που γέννησαν της κόλασης το χρώμα; Τούτη η Νέα Στρατιά του Δράμαλη, έχει κομμέν’ αυτιά και χαλασμένα μάτια. Είν’ σάπιοι οι πιο πολλοί, στης διαφθοράς το  βάλτο βουτηγμένοι. Κλέφτες, φριχτοί, σιχαμεροί ασπάλακες, με στόμα χρυσωμένο. Την αρπαγή έχουν για στέμμα τους, το δόλο στο μυαλό τους.
Κι όμως, όλοι τούτοι οι τύραννοι, θέλουν εσαεί να κυβερνάνε. Διαγουμίζουν και καίνε αυτόν τον τόπο, χωρίς ντροπή και τσίπα. Συνεχίζουν οι άθλιοι να κατατρομάζουν τους πολίτες. Να τους φτωχαίνουν, να τους εξαθλιώνουν, να τους τρελαίνουν, να τους ταπεινώνουν, στην αιμοβόρα ανεργία να τους σπρώχνουν. Κάνουν ανθρώπους, μέχρι χτες νοικοκυραίους, άστεγους κι απελπισμένους. Τους κάνουν οι απάνθρωποι, να σέρνονται ημίγυμνοί και νηστικοί στα πάρκα, στα βρώμικα πεζοδρόμια. Τους κάνουν ν’ αυτοκτονούν από ντροπή, τους ωθούν σε ιδιόχειρα κρεματόρια…
Γι’ αυτό ήρθ’ η στιγμή να  παραθέσω πεζά και καθαρά, λίγες μόνο γραμμές από την πιο ένδοξη ιστορία αυτού του τόπου: Ο Δράμαλης, αφού προήχθη από τον Σουλτάνο σε Σερασκέρη, ετοίμασε ένα εντυπωσιακό για εκείνη την εποχή στράτευμα από 24.000 πεζούς και 6.000 ιππείς, με κανόνια, με χιλιάδες ημίονους και καμήλες, κι αναχώρησε από τη Λάρισα σπέρνοντας, απ’ όπου περνούσε, τον πανικό και το φόβο. Έτσι, χωρίς αντίσταση έφτασε μέχρι τη Βοιωτία, λεηλάτησε την Κωπαΐδα, έκαψε τη Θήβα, και προχώρησε ανενόχλητος μέχρι τον Ισθμό. Ο όγκος της Στρατιάς του Δράμαλη ήταν τόσο μεγάλος, που έκανε το σώμα στρατού που είχαν αποστείλει οι έλληνες στα Γεράνεια, υπό τον Ρήγα Παλαμήδη, να εγκαταλείψει τις θέσεις του αμαχητί. Όμως εκείνη η μεγάλη και μέχρι τότε αήττητη στρατιά, κυριολεκτικά κατατροπώθηκε στα Δερβενάκια, χάρις στο ανοιχτό μυαλό του στρατηγού Κολοκοτρώνη.  
Όλα αυτά τα γράφω, για να δούνε οι δοσίλογοι των Αθηνών, ότι όσες στρατιές τοκογλύφων κι αν έχουν πίσω τους, όσα ΔΝΤ, όσους ναζί, όσα ΜΜΕ, όσους προδότες, κάποια ώρα, σε κάποια Δερβενάκια, στο Γουδί, ή σε κάποιο Σύνταγμα, ο λαός, με αρχηγό κάποιον Νέο Κολοκοτρώνη, θα στριμώξει όλη τούτη τη Νέα διεφθαρμένη Στρατιά του Δράμαλη και θα την αποδεκατίσει. Δε μπορεί, είναι αξίωμα! Όλα σε τούτο τον κόσμο κάνουν τον κύκλο τους.
Μα, ήρθε και η στιγμή που πρέπει ν’ ακουστεί, κι αυτή η παραλλαγή, απ’ το παλιό ηρωικό τραγούδι. Έτσι όπως την άκουσα κι εγώ εκεί ψηλά στο Αρκουδόρεμα, στο έρμο Λιμποβίσι. Τα χιονισμένα έλατα κρατούσαν το σκοπό, κι ο προφητικός ψυχρός αέρας στ’ αυτί μου τραγουδούσε:
Αν μυαλό δε βάλουνε… Αν φρόνηση δεν έχουν…
Των Αθηνών οι μπέηδες, προέδροι και αγάδες
Στο Σύνταγμα σύντομα θα κείτονται, κορμιά δίχως κεφάλια
Για στρώμα θάχουνε την άσφαλτο, προσκέφαλο τη στάχτη
Και για πανωσκεπάσματα, τ’ αδάμαστου λαού τις μούντζες…  

Λιμποβίσι Αρκαδίας, (Συνειδησιακά Ελεύθερη Ζώνη, σε μια ατιμασμένη και υποδουλωμένη χώρα)
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

39 σχόλια:

  1. Αναζητείται ο Νέος Θοδωρής Κολοκοτρώνης και ο Νέος Δημήτριος Υψηλάντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό σήμερα είναι ότι οι ξένοι στρατό δεν έφεραν για να τους πολεμήσουμε,μόνο αξιωματούχους που κρατάνε απ'τα κάκαλα τους ντόπιους αφεντάδες.

    Φτάνει λοιπόν,να κάνουμε ένα φού στο ντόπιο σκυλολόι,και τότε θα εκπλαγούμε απο το πόσο κενές ήταν οι απειλές τους.

    Το περίφημο μέγα δάνειο που το Μάρτιο πρέπει να πληρώσουμε είναι για τις τράπεζες τους,και άλλη τραπεζική κρίση δεν αντέχουν.

    Και θα το σκεφτούν πολύ καλά απο εδώ και πέρα,να εξαθλιώσουν άλλο λαό,όπως σχεδιάζουν. Γιατί το παράδειγμα των Ελλήνων και άλλοι λαοί θα ακολουθήσουν,και αυτό το φοβούντε πολύ.

    Με το φόβο μας ελέγχουν.Αλλά και αυτοί φοβούνται,γιατί έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν.

    Αν οι πρόγονοι μας σκέφτονταν όπως εμείς σήμερα,η Ευρώπη θα ήταν Πέρσικη,οι Ναζί και οι Ιταλοί θα είχαν κυριαρχήσει,η Οθωμανική αυτοκρατορία ακόμα θα υπήρχε και πόσα ακόμη.

    Ελπίζω,να μη χρειαστούν 400 χρόνια πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Ακρίτας είπε...
    Αναζητείται ο Νέος Θοδωρής Κολοκοτρώνης και ο Νέος Δημήτριος Υψηλάντης
    10 Φεβρουαρίου 2012 12:48 μ.μ.

    Αν δεν τους έχει κανείς ΗΔΗ μέσα του, , και δεν προστατεύει κανείς ο ίδιος με τιμή τη μνήμη για τη θυσία τους άστα να πάνε, είναι προδωμένοι ΟΧΙ μόνο οί ΗΓΕΤΕΣ ΑΛΛΑ κι ο ίδιος ο ΘΕΟΣ, από ηδονοβλεψίες της δικαιοβασίας και των ελεγκτών της αδικίας στους χώρους της σήψημίας της δικαιοσύνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεταφερω εδω καποια στοιχεια χωρις φυσικα να μπορω να παρω θεση γιατι δεν γνωριζω.Παντως ειναι συγκλονιστικα τα στοιχεια και ειναι ιστορικως αποδεδειγμενα.γιατι ολα εχουν δυο οψεις και η αληθεια πιθανως να βγαινει οταν καποιος θα κοιταξει και τις δυο μεριες ασχετα τι υποστηριζει.Αυτο που με παρακινησε να τα μεταφερω ειναι η εκκληση για εναν νεο κολοκοτρωνη η ενα νεο υψηλαντη.Διοτι η αληθεια δεν τροποποιειται αναλογα το που ανηκωμε εμεις.
    -1-
    >>>> Οι πρώτες σφαγές πραγματοποιούνται στη Μολδοβλαχία, υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Υψηλάντη, που περιστοιχιζόταν "από ένα συρφετό καταχραστών, απείθαρχων και ύπουλων ατόμων" [Τρικούπης 1993, σ. 116], και αποτελούν το προοίμιο των όσων θα ακολουθήσουν στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστής στο μακελειό βρίσκεται ο Φιλικός οπλαρχηγός Βασίλης Καραβιάς, αρχηγός ως τότε της χωροφυλακής στο Γαλάτσι.

    Στις 21 Φεβρουαρίου, παραμονή της εισόδου του Υψηλάντη στις ηγεμονίες, ο Καραβιάς σφάζει με τους μισθοφόρους του την οθωμανική φρουρά και όλους τους άμαχους τούρκους εμπόρους και ναυτικούς που βρίσκονται στο Γαλάτσι και πλιατσικολογεί τα εμπορικά τουρκικά καταστήματα [Βακαλόπουλος 1980, σ. 425]. Λίγες μέρες αργότερα, παρουσία του ίδιου του Υψηλάντη, ο Καραβιάς διατάζει τη σφαγή της οθωμανικής φρουράς του Ιασίου, που είχε παραδοθεί και όλων των τούρκων εμπόρων [Βακαλόπουλος 1980, σ. 185]. Ο Υψηλάντης γνωστοποιεί τις προθέσεις του, χαρακτηρίζοντας με προκήρυξη τις σφαγές των αιχμαλώτων στρατιωτών και των αμάχων εμπόρων και το πλιάτσικο της περιουσίας τους, ως "ηρωικά κατορθώματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -2-
    Η εξέγερση στο Μοριά, αρχίζει από τα Καλάβρυτα στις 21 Μαρτίου. Πρωτοστατούν οι Φιλικοί Σωτήρης Χαραλάμπης, Ασημάκης Φωτήλας, Βασίλης Πετμεζάς, Σωτήρης Θεοχαρόπουλος και Νίκος Σολιώτης. Οι τριακόσιοι περίπου τούρκοι κάτοικοι της κωμόπολης, μετά από μικρή αντίσταση παραδίδονται με συνθήκη, η οποία αμέσως καταπατάται από τους νικητές. Οι άντρες αιχμάλωτοι σφαγιάζονται και τα γυναικόπαιδα γίνονται δούλοι στα σπίτια των ισχυρότερων Ρωμιών της περιοχής, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γάλλου αξιωματικού Μαξίμ Ρεϊμπό.

    Ακολουθεί η Πάτρα στις 23 Μαρτίου. Επικεφαλής βρίσκονται οι Φιλικοί Παλαιών Πατρών Γερμανός, Ιωάννης Βλασσόπουλος (ρώσος πρόξενος), Ανδρέας Ζαΐμης, Ανδρέας Λόντος και Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος. Οι μουσουλμάνοι κλείνονται στο κάστρο.

    Ο γάλλος πρόξενος Χ. Πουκεβίλ γράφει στο ημερολόγιο του: "Δεν πίστευα πως θα ξαναδώ το φως ύστερα από αυτή την τρομερή νύχτα... Κραυγές ασυνάρτητες, μια πόλη είκοσι χιλιάδων κατοίκων χάνεται...Οι Έλληνες πυρπολούν τη μουσουλμανική συνοικία. Οι δρόμοι γεμάτοι πτώματα. Ο αρχιεπίσκοπος Γερμανός φορτώθηκε μεγάλη ευθύνη...Οι Έλληνες φθάνουν από τα χωριά κραυγάζοντας "θάνατος στους Τούρκους"...Η σημαία του Σταυρού κυματίζει πάνω στα τζαμιά. Οι παπάδες βαπτίζουν πολλά τουρκόπουλα...Μπαίνουν στην πόλη οι προεστοί της Βοστίτσας. Μπροστά πηγαίνουν άνθρωποί τους που έχουν μπηγμένα επάνω σε κοντάρια πέντε τουρκικά κεφάλια "[Σιμόπουλος 1979, σ. 189 - 190].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -3-
    Στις 23 Μαρτίου, μπαίνουν στην Καλαμάτα οι εξεγερμένοι με αρχηγούς τους Φιλικούς Θόδωρο Κολοκοτρώνη, Αναγνώστη Παπαγεωργίου (Αναγνωσταρά), Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και Νικήτα Τουρκολέκα ,που σύντομα λαμβάνει τα παρατσούκλια Νικηταράς ο τουρκοφάγος ή Νικηταρού [Βακαλόπουλος 1980, σ. 363].

    Οι τούρκοι κάτοικοι παραδίδονται, παίρνοντας όρκους προστασίας της ζωής και της τιμής τους. Οι αιχμάλωτοι μοιράζονται δούλοι. Τους περισσότερους από αυτούς, με εξαίρεση τα όμορφα κορίτσια, σύντομα τους "έφαγε το σκοτάδι", σύμφωνα με την έκφραση του Φιλικού Αμβρόσιου Φραντζή.
    Στις 24 Μαρτίου ο αρματολός και μέλος της Φιλικής Ξηροδημήτρης Πανουργιάς, μαζί με τον ξάδελφό του οπλαρχηγό Γιάννη Γκούρα, ηγούνται επίθεσης στα Σάλωνα (Άμφισσα). Οι μουσουλμάνοι κάτοικοι, μαζί με εκείνους που έχουν περάσει στα Σάλωνα από τη Βοστίτσα, κλείνονται στο κάστρο. Οι πολιορκημένοι παραδίδονται με όρους, λόγω δίψας. Οι περισσότεροι από αυτούς σφάζονται. Όσοι γλίτωσαν γίνονται δούλοι [Βακαλόπουλος 1980, σ. 425].

    Τη Λιβαδειά χτυπά ο αρματολός Φιλικός Θανάσης Διάκος στις 30 Μαρτίου. Τούρκοι και Αλβανοί μουσουλμάνοι καταφεύγουν στο κάστρο και αμύνονται μέχρι τις 25 Απριλίου. Παραδίδονται και σφάζονται όλοι χωρίς διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -4-
    Το Μεσολόγγι πέφτει την 1η Ιουνίου. Οι μουσουλμάνοι κάτοικοί του σφάζονται ή μοιράζονται δούλοι.

    Ακολουθεί το Βραχώρι (Αγρίνιο) στις 9 Ιουνίου. Εδώ μακελεύονται 500 μουσουλμανικές οικογένειες, που είχαν παραδώσει με συνθήκη τα όπλα και το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης (200 κάτοικοι). Την ίδια τύχη έχουν και οι μουσουλμάνοι στο Ζαπάντι. Πρωταγωνιστής στις σφαγές στη δυτική Ρούμελη, ήταν ο αρματολός Γιωργάκης Νικολού ή Βαρνακιώτης, ο οποίος αργότερα προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Οθωμανούς κατά των εξεγερμένων συμπατριωτών του και τελικά ξαναπέρασε στο ελληνικό στρατόπεδο, μετά την έλευση του Καποδίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -5-
    Ο Δημήτρης Υψηλάντης, που βρίσκεται στο Μοριά από τις 19 Ιουνίου ως πληρεξούσιος του αδελφού του Αλέξανδρου και αρχηγός της Φιλικής στην Ελλάδα, προβαίνει σε μία πράξη ανατριχιαστική. Επικηρύσσει το σύνολο του αντρικού μουσουλμανικού πληθυσμού. Για κάθε κομμένο κεφάλι Τούρκου που του φέρνουν, πληρώνει τρία γρόσια. Τόσα ήταν τα πεταμένα κεφάλια γύρω από την σκηνή του Υψηλάντη στο στρατόπεδο της Τριπολιτσάς (κατά τη διάρκεια της πολιορκίας), ώστε ήταν αδύνατον να μπεις μέσα χωρίς να σκοντάψεις πάνω τους.

    Δύο ευρωπαίοι αξιωματικοί, ο προαναφερόμενος γάλλος Ρειμπό και ο άγγλος Ουίλιαμ Χάμπφρεϋ, περιγράφουν με φρίκη δύο πανομοιότυπα περιστατικά που έζησαν και αφορούν περιπτώσεις άφιξης κεφαλοκυνηγών στο Δημήτρη Υψηλάντη, για παράδοση των τροπαίων και είσπραξης της αμοιβής. Και στα δυο περιστατικά οι ρωμιοί δολοφόνοι έχουν κυνηγήσει και αιχμαλωτίσει τρεις πεινασμένους άοπλους νεαρούς μουσουλμάνους, που αναζητούσαν απελπισμένοι τροφή στην ύπαιθρο χώρα. Σκοτώνουν τους δύο από αυτούς, κόβουν τα κεφάλια τους και τα δίνουν στον τρίτο να τα μεταφέρει στον Υψηλάντη, έτσι ώστε οι θύτες να γλιτώσουν τον κόπο της μεταφοράς. Το μεταφορέα αιχμάλωτο, σκοπεύουν να απαλλάξουν από το βάρος της κεφαλής του στο τέλος της διαδρομής, γεγονός που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αποφεύχθηκε εξ αιτίας της παρουσίας των δύο ξένων αξιωματικών [Σιμόπουλος 1979, σ. 246].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -6-
    Ανάμεσα στις μαζικές σφαγές των μουσουλμάνων, το μακελειό στο Νεόκαστρο ή Ναβαρίνο (Πύλο) υπερβαίνει όσα μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Η εδώ θηριωδία συντελείται σε δύο πράξεις.

    Πράξη πρώτη, στις 14 Ιουλίου. Μια ομάδα 350 περίπου μουσουλμάνων, που αποτελείται από πεινασμένα γυναικόπαιδα και γέροντες, παραδίδεται στους πολιορκητές. Από αυτούς, 16 άνδρες ηλικίας κάτω των εξήντα ετών, μεταφέρονται στο κάστρο της Αρκαδιάς (Κυπαρισσίας) και γκρεμίζονται από τα τείχη.
    Οι πολιορκημένοι μουσουλμάνοι στο Ναβαρίνο, παραδίδονται με όρους σεβασμού της ζωής και της τιμής τους. Η συμφωνία προβλέπει την παράδοση της περιουσίας τους και μεταφορά τους με καράβια στην Αίγυπτο. Για τα όσα διαπράττουν στη συνέχεια οι νικητές, με αρχηγό τον επίσκοπο Μεθώνης Γρηγόριο, δεν υπάρχουν επίθετα να τα χαρακτηρίσουν. Η μαρτυρία του Φραντζή το πιστοποιεί:

    "Τοιαύτη σφαγή τραγική και φόνος δεν εφάνησαν εις κανενός αιώνος ιστορίαν, καθότι όσοι εθανατώνοντο από βολήν πυροβόλου πάραυτα ελυτρούντο, αλλά όσοι επληγώντο, γυναίκες και άνδρες, έτρεχον εις την θάλασσαν ημιθανείς, τους οποίους, πλέοντας εις την θάλασσαν δι' αλλεπαλλήλων πυροβολισμών εθανάτωναν. Άλλοι δε πάλιν βλέποντες άλλους να θανατώνονται ανηλεώς, δειλιώντες τον θάνατον, μάλιστα αι γυναίκες με τα βρέφη εις τας αγκάλας, ερρίπτοντο εις την θάλασσαν ολόγυμνοι (καθότι τους εξέδυον ολογύμνους), οι δε Έλληνες και εν τη θαλάσση επυροβόλουν κατ' αυτών, ώστε τα ύδατα της θαλάσσης κατεφοινίσσοντο (κοκκίνισαν) από τα εκχεόμενα αίματα των δυστυχών αυτών ανθρώπων. Πολλοί δε πάλιν Έλληνες ήρπαζον εις χείρας των τα βρέφη και τους τριετείς και πενταετείς παίδας, και άλλα μεν έρριπτον κατά των πετρών και τα εθανάτωναν, άλλα δε ρίπτοντες ζώντα εις ην θάλλασσαν, επυροβόλουν κατ' αυτών εντός του ύδατος ώστε τα δυστυχή πλάσματα και πνιγόμενα ακόμη υπό των θαλασσίων υδάτων, επυροβολούντο" [Φραντζής 1839, σ. 384].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -7-
    Στον Ακροκόρινθο, παραδίδονται οι μισοί από τους 1300 μουσουλμάνους που επέζησαν από την πείνα και τις αρρώστιες. Τους μεταφέρουν στο Λουτράκι, όπου τα όμορφα αγόρια και κορίτσια τα μοιράζουν για να πουληθούν δούλοι. Από τους υπόλοιπους, άλλους σφάζουν και άλλους φορτώνουν σε δυο σκάφη. Με εντολή του Πανουργιά, τα σκάφη βυθίζονται στον Κορινθιακό και οι αιχμάλωτοι πνίγονται.
    Στη Νάξο, τις Σπέτσες και το Τσιρίγο (Κύθηρα), σφάζεται μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων που είχε μεταφερθεί εκεί αιχμάλωτος.

    Δύο υδραίικα μπρίκια, υπό τον Σαχτούρη και τον Πινότση, κυριεύουν ένα καράβι που επιβαίνει ο ανώτατος θρησκευτικός αρχηγός των Οθωμανών, ο Σέιχ Ουλ Ισλάμ, κάτι αντίστοιχο του Πατριάρχη των ορθοδόξων. Στο σκάφος βρίσκονται και πολλές τουρκικές οικογένειες. Σύμφωνα με το Φίνλεϋ, οι υδραίοι ναύτες τους σκοτώνουν όλους με πολύ άγριο τρόπο: "Γέροι ανυπεράσπιστοι, αρχόντισσες, όμορφες σκλάβες, ακόμη και βρέφη, σφάχτηκαν πάνω στο κατάστρωμα σαν τραγιά" [Φίνλεϋ, σ. 239].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -8-
    Στην οχυρωμένη Τριπολιτσά, που αποτελούσε τη διοικητική πρωτεύουσα του Μοριά, είχε καταφύγει κυνηγημένος από τις πρώτες μέρες της εξέγερσης μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, μέσα εις αυτήν εκατοίκουν, σύμφωνα με το Φωτάκο, "υπέρ τας 35000 ψυχαί Τούρκοι, Χριστιανοί και Εβραίοι, και είχον έλθει εκεί και έως 4000 Αλβανοί με τον Κεχαγιάμπεη. Ήλθον ακόμη μέσα έως 8000 ψυχαί Μπαρδουνιώται, Μυστριώται, Φαναρίται, Λεονταρίται, Καρυτινοί και λοιποί (μουσουλμάνοι)". Οι περισσότεροι από τους 7000 χριστιανούς, που ζούσαν εκεί πριν την εξέγερση, είχαν εγκαταλείψει την πόλη [Φωτάκος 1960, σ. 134].Αρχηγός των εξεγερμένων ήταν ο Δημήτρης Υψηλάντης, επικεφαλής δε των τεσσάρων διοικήσεων οι Κολοκοτρώνης, Πετρόμπεης, Γιατράκος και Αναγνωσταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -9-
    Η ηγεσία της πόλης διαπραγματεύεται τους όρους για μια συνθήκη παράδοσης. Οι οπλαρχηγοί των πολιορκητών, υπόσχονται χωριστά στις αρχοντικές οικογένειες των Τούρκων προστασία με αντάλλαγμα τις περιουσίες τους. Χιλιάδες χριστιανοί αγρότες έχουν αφήσει τα χωριά τους και έχουν μαζευτεί για να πάρουν μέρος στο πλιάτσικο. Ο Κολοκοτρώνης πουλάει χωριστή συμφωνία - άδεια διαφυγής στους τουρκαλβανούς στρατιώτες του Ελμάζ μπέη, έναντι θησαυρού αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων γροσίων, που του παραδίδεται εντός 13 κιβωτίων (βάσει αυτής θα περάσουν στη Ρούμελη 800 άτομα). Η Μπουμπουλίνα μπαίνει στην πόλη και μαζεύει τα κοσμήματα από τις απελπισμένες τουρκάλες αρχόντισσες."Τότε άρχισαν εκείνες οι επαίσχυντες συναλλαγές, που μέσα σε λίγες μέρες φόρτωσαν με αμύθητα πλούτη την Μπουμπουλίνα, τον Κολοκοτρώνη, τον Μαυρομιχάλη και άλλους...Τρέμοντας οι Τούρκοι και οι Εβραίοι για τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους, έτρεχαν να εξαγοράσουν με τεράστια ποσά ένα καταφύγιο στο τσαντίρι των εχθρών τους. Τα παζάρια γίνονταν την ημέρα αλλά το τίμημα του αίματος καταβαλλόταν τη νύχτα. Από το σούρουπο ως την αυγή, υποζύγια φορτωμένα με ασήμι και πολύτιμα αντικείμενα έβγαιναν από την πόλη και τραβούσαν για τις τέντες των καπεταναίων" [Σιμόπουλος 1979, σ. 260 - 261].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μπορουσα να μεταφερω εδω πολυ περισσοτερα στοιχεια ιστορικα που δειχνουν την αγριοτητα των λαων οταν ζητουνε να κουμανταρουν τον τοπο τους και οι αλλοι επιμενουν να διαφεντευουν ξενα υποσυστηματα λαων.Τωρα γιατι τα ανεβασα τα παραπανω.Πιστευω οτι σε καθε συγκρουση δυο ανθρωπων,ενος ανθρωπου με το περιβαλλον του, δυο λαων μεταξυ τους κλπ,δηλαδη σε καθε συγκρουση ενος υποσυστηματος με ενα αλλο συστημα η σε καθε συγκρουση δυο υποσυστηματων μεταξυ τους υπαρχει κατι που διαφευγει απο τους πολλους και υτο οποιο δεν ερχεται στην επιφανεια για επιλυση.Φυσικα αυτο δεν μπορει να γινει με κανενα τροπο στις κοινωνιες που ζουμε και οι οποιες ειναι κοπιες απλες κοινωνιων αυτων πριν 3.000 και βαλε χρονια.Το να φτασωμε σε μια εποχη οπου τα παντα θα συζητουνται και θα εξουδετερωνεται με αμοιβαια κατανοηση και υποχωρηση αυτο το τριτο και υποκρυπτομενο στοιχειο που προκαλει την συγκρουση μεσα σε θυελλα συναισθηματικων εξωτερικευσεων θα πρεπει πολλα να αλλαξουν και δεν το βλεπω για αλλα 300 χρονια και βαλε.Απλα καλον ειναι να γνωριζωμε καποιους μηχανισμους κοινους σε ολα τα ζωντανα-ζωα και ανθρωπους-που δρουνε εξω απο τις βουλες μας και κυριαρχουμενες μονο απο τρελλα συναισθηματα με αποτελεσμα να πονταρουν στην αγνοια μας και αντανακλαστικη μας κινηση καποιοι που γνωριζουν τους μηχανισμους αυτους και να παιζουν τους εμπολεμους η αλληλομισουμενος στα δακτυλα τους με σκοπο της διαιτησιας τους το δικο τους ωφελος.....Οποιος καταλαβε....καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και τώρα μόνοι μας, πρόσωπο με πρόσωπο εμείς με την ιστορία μας, για να δούμε τι κάναμε τόσα χρόνια με το αίμα των προγόνων μας που χύθηκε για μας!

    Ακρίτα, τι τους θέλεις τους Κολοκοτρώνηδες; αυτοί τελείωσαν προ πολλού, όπως τα κορόιδα και τα ξυραφάκια ΑΣΤΟΡ, αν θέλεις κανένα σύγχρονο αιλουροειδές στον πιτόγυρο και τη μπουγάτσα (τύπου αντιπροέδρων) έχει καλώς, εξάλλου στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έτσι δεν είναι; η χώρα μας σύμφωνα με τα λεγόμενα του νυν ΠτΔ τα τελευταία 35 χρόνια γνώρισε την καλλίτερη δημοκρατία, άρα μην ανησυχείς όλα θα λυθούν απ'αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλως τους αναμενομενους που θα συζητησουν την ιστορια.παντως δεν τα εγραψα εγω ουτε ημουνα τοτε γεννημενος και δεν ξερω καποια στοιχεια που θα ηθελα να ξερω για να αντικρουσω τα οσα εγραψαν αλλοι.αν καποιος γνωριζει στοιχεια για να αντικρουσωμε μαζι τα γραφεντα θα μου κανουν και εμενα πολυ καλο,γιατι ακομα δεν θελω να τα πιστεψω ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://papaioannou.files.wordpress.com/2012/02/pentoxiliaro-kolokotronis-660.jpg?w=538&h=244

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγκάτοικε σε αυτή την όσο υπάρχειο κόαμος θα υπάρχει και η Ρωμηοσύνη και όσο θα υπάρχει η Ρωμηοσύνη δεν θα λέιψει ούτε το θαρρος ουτε η παληκαριά ούτε η περηφάνεια ούτε η αξιοπρέπεια, ουτε η ατρομιά,Μάζωξε τα όλα μαζί και θα ιδείς αν έπαψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aγαπητέ Στεργκ, πολύ ωραία τα σχόλιά σου. Θα ήθελα, ει δυνατόν,να παραθέσεις κ άλλα τέτοια στοιχεία ή να με παραπέμψεις για τα μελετήσω κ μόνος μου. Έχω μελετήσει κ εγώ αρκετά τα εγκλήματα πολέμου των Ελλήνων τόσο στην Εθνέγερση του 21 όσο κ στους Βαλκανικούς πολέμους κ την Μικρασιατική Εκστρατεία. Οφείλω να τονίσω την λέξη εγκλήματα πολέμου για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις. Οι Έλληνες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που διαλύθηκε η συμμαχία μεταξύ Αλβανών κ Ελλήνων. Ο Μακρυγιάννης κ ο Φωτιάδης παραθέτουν τα ανάλογα χωριά για τα περιστατικό. Οι Έλληνες όμως διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά ενός εχθρού που είχε τελειοποιήσει την τέχνη της γενεοκτονίας. Το βιβλίο του Σπύρου Βρυώνη (Η παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού στην Μικρά Ασία) είναι ενδεικτικό της πολιτικής που είχαν υιοθετήσει εξαρχής οι Τούρκοι νομάδες κατά των Ελλήνων κ Ελληνοφόνων της Μ.Ασίας. Δεν χρειάζεται να παραθέσω έναν μακρύ κατάλογο βιβλίων με τις σφαγές, λεηλασίες, εξισλαμισμούς, παιδομάζωμα, γενεοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός από τους Τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγκλημα πολέμου για την περιοδο 1821-1919 δεν υφίσταται ως όρος

    Ξαναδιάβασε λοιπόν τον ορισμό της λέξης και πες μου ποιά συμβαση διεθνούς δικαίου καλύπτει τον βαρβαρο λεηλάτη κατακτητή

    Παρακαλώ μην συνωστίζεστε! η αποβάθρα είναι γεμάτη όλοι θα σφαγιαστείτε ή θα πνιγείτε με την σειρά σας

    Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Oι Έλληνες στην Επανάσταση αναταπέδιδαν την αγριότητα που είχαν βιώσει οι ίδιοι κατά την Δεύτερη Τουρκοκρατία. Οι μνήμες από τα Ορλωφικά δεν είχαν σβήσει ουτε επίσης μπορούσε να ξεχάσει ο Έλληνας την τρομοκρατία των Αλβανών. Μέχρι τον χαλασμό της Αρβανιτιάς, υποστηρίζουν ιστορικοί πως άνω των 20.000 Ελληνων είχαν υποπέσει σε καθεστώς δουλείας από τα πρώην μίσθαρνα όργανα της Υψηλής Πύλης. Είναι γεγονός πως από τους 63.000 Μουσουλμάνους του Μοριά κ της Στερεάς, ελάχιστες χιλιάδες διεσώθηκαν. Εγινε μια εθνοκάθαρση. Για την αντίστοιχη εθνοκάθαρση των Ελλήνων στις Κυδωνίες, Μοσχανήσια, Πόλη??? Εκεί τι να πούμε? Εκεί δεν υπήρχαν επαναστάτες. Πέρα από τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν σε μέρη της επαναστατημένης κ μη Ελλάδας, οι Τουρκοι εξαπέλυσαν απηνή διωγμό του Ελληνικού στοιχείου από την Μολοδο-βλαχία μέχρι κ την Κύπρο. Προκάλεσαν μάλιστα την μήνι των Ευρωπαίων διπλωματών, ιδαιίτερα του Ρώσου που απείλησε με πόλεμο. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτική στην μελέτη του ιστορικού υπόβαθρου των γεγονότων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Ακρίτα, μπορεί να μην υφίσταται ως όρος του διεθνιύς δικαίου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρίσει γεγονότα του παρελθόντος. όπως λόγου χάρη όταν χρησιμοποιούνται σύγχρονοι όροι υψηλής στρατηγικής για να περιγράψουν εναργέστερα παλαιότερα στρατιωτικά γεγονότα. Οι Τούρκοι διέπραταν κ συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. Δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτό. Εδώ όμως επιχειρούμε να ερευνήσουμε την συμπεριφορά των Ελλήνων επαναστατών. Η σφαγή αιχμαλώτων ή παραδοθέντων πληθυσμών ανέκαθεν προκαλούσε αποτροπιασμό, ακόμα κ την εποχή της Επαναστάσεως. Οι Έλληνες αγωνιστές ήθελαν κ επέτυχαν να σπείρουν τον φόβο στις καρδιές των αντιπάλων τους, σφαγιάζοντας για παραδειγματισμό ακόμα κ υπόσπονδες φρουρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εθνοκάθαρση αντίστοιχη του Ελληνικού στοιχείου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αγαπητέ σχολιαστή γράφε ελεύθερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η εθνοκάθαρση που υπέστησαν οι Έλληνες κατά την Τουρκοκρατία συνεχίζεται ακόμα κ σήμερα. Σε Κύπρο, Βασιλεύουσα, Ίμβρο κ Τένεδο. Ειδικά για την Επανάσταση ο Καργάκος έχει υποστηρίξει πως ο Ελληνικός πληθυσμός βρέθηκε μειωμένος, αν θυμάμαι καλά, κατά 800,000 ψυχές. Χώρια οι Έλληνες της Κύπρου, Πόλης κ άλλων εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έχασαν την ζωή τους σε ένα χωρίς προηγούμενο όργιο αίματος. Ο Ελληνισμός έχει υποστεί μια αλληλουχία εθνοκαθάρσεων κ γενεοκτονιών από τους Τούρκους ήδη από τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Κ δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι όπως κ επί Βυζαντίου, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι συνεργάτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Spyridon
    Ευχαριστω για τα σχολια σου που στρεφονται εναντι οιουδηποτε και για οιοδηποτε σκοπο,ακομα και για δημιουργια κρατους,που εκανε εκκαθαριση πληθυσμων-γυναικοπαιδων και αιχμαλωτων-και ενω φαινεται οτι μεροληπτεις υπερ του νεοσυστατου ελληνικου εθνοτισμου δεν παυεις να κατακεραυνωνεις και τους δικους μας οταν εκαναν τα ιδια,ασχετα του σκοπου.Ο δικος μου σκοπος δεν ητανε να ξεσηκωσω συζητηση μονον,αυτο το ...πετυχαινω ευκολα... οταν το θελησω,αλλα σε εναν προσεκτικο μελετητη των δυο δικων μου σχολιων (διοτι τα υπολοιπα ητανε απλως παραθεση ιστορικων στοιχειων)θα αποκαλυπτοταν καποια αλλη οπτικη που θα επρεπε να συζητηθει αλλα αγνοηθηκε λογω των σφοδρα ενοχλητικων ιστορικων στοιχειων που κυριαρχησαν.Ξαναδιαβαστε με προσοχη τα περι συστηματων-υποσυστηματων,τριτου παραγοντα μη ορατου αμεσα,συναισθηματικης επικαλυψης και τυφλωσης της απαντησης ενος υποσυστηματος προς αλλο και το κυριοτερο αυτο για τον "τριτο" που θα παρακολουθει την διαμαχη δυο υποσυστηματων ,θα την μοχλευει απο το ...απαρατηρητο του και τελος θα την χρησιμοποιει προς ιδιον οφελος χρησιμοποιωντας την διαμαχη και τα θυματα σαν καυσιμα στο σχεδιο του.Και αυτο γινεται και σημερα παντου.και αυτο θα χρησιμοποιηθει και αυριο στην χωρα μας οταν τα εξαναγκασμενα βασει σχεδιου πληθη θα βγουνε στους δρομους αγανακτισμενα (απο μια αγανακτιση κατασκευασμενη σε μαυρα εργαστηρια του satan και εν αγνοια τους) θα ματωσουν τους δρομους για να ανοιξει ο δρομος για την επομενη λυση που θα ειναι ο αγανακτισμενος στρατος(αγανακτισμενος και για λογους αφαιμαξης του εισοδηματος τους σκοπιμα)που θα δωσει "λυση".Λυση ομοια με αυτην που δινεται σχεδον καθε ενα μηνα σε χωρες νοτιου αμερικης,αφρικης κλπ και που παντα ειναι χωρις να γινεται αντιληπτο απο ολους για λογαριασμο του "τριτου",του αφανους που προανεφερα.Αυτο ητανε και το ζητουμενο στο γραπτο αυτο εστω και αν επρεπε να σας παω πρωτα μια ...βολτα στο τετραγωνο του σπιτιου σας,ισα για να σας κουρασω για να το θυμαστε γιατι ερχεται και στην Ελλαδα μας συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ο/Η stergείπε...

    ΣΤΕΡΓΚ Αλλάξανε τα γούστα σου και φωτίζεις πτυχές δήθεν ανομολόγητες προς όφελος ΠΟΙΩΝ?
    Να μπούμε σε συνθηματολογία τύπου MEGA CHANEL αν το επιθυμείς ΠΩΣ:

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ
    ΑΠΟ ΑΥΤΗ
    ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
    ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΙΣΩΝ?

    Αν θυμάμαι ορθώς, είχες διαχωρίσει την θέση σου από ένα άλλο Στέργκ που έγραφε εδώ.

    Τελικά ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ?

    Για το τέλος μια μικρή λεπτομέρεια που διέφυγε του χρονικού πλαισίου:
    ΤΗΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ,ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΡΙΚΑΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΥΤΖΙ ΣΟΥ ΚΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?

    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ -ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ -ΛΕΩ ΙΣΩΣ- ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΟΛΜΕΡΑΥΕΡ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ?

    Υ.Γ. Ποιές είναι οι πηγές που παραθέτεις και αν επιδέχονται κριτικής ιστορικής έρευνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Georgia Eleonor
    Καλως την.Χαιρομαι που εβγαλα και εσενα απο το κουκουλι σου γιατι σε ειχα επιθυμησει.Που ησουνα τελευταια και σε εχω χασει.Καποια μου θυμιζεις αλλα δεν εχει και τοση σημασια.Για να σου απαντησω τωρα.Ειμαι ο ...."Sterg" και αυτοι που ειναι να καταλαβουν απο τα κουκις το ξερουνε.Δεν αλλαξαν τα γουστα μου,το ιστολογιο ψυχορραγει γιατι ολοι σας εξαφανιστηκατε λες και ασχολειστε μονο με το πως θα σωσετε τις καταθεσεις σας η πως θα τις μεταφερετε στην ελβετια η στα καναρια νησια η στην Σεληνη.
    Οσον αφορα για αυτα που μετεφερα απευθυνομαι και σε εσενα πρωτα να κανεις....ελεγχο αγορας βασει των πηγων που εχουν τα ιστορικα στοιχεια που δεν ειναι δικα μου,δικο μου ειναι μονο το σχολιο που ομως εξηγει και σε παραπεμπει να εισαι προσεκτικη στο μελλον διοτι οι σκοπιμοι και αληθινοι κινδυνοι για τον Ελληνικο Λαο ειναι αμεσοι και φοβερα επικινδυνοι.Αν δεν κατανοησες το σχολιο,και μονον,γραψε το να επεκταθουμε οσο γινεται,οχι παραπανω.Ευχαριστω που με διαβαζεις εσυ γιατι το θεωρω προνομιο που μου εδωσε η Φυση να με διαβαζει μια "Ελεονορ Γεωργια".Τα σεβη μου σε μια κρυφη θαυμαστρια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σε σχέση με τις βίαιες ενέργειες και τις σφαγές στις οποίες προέβησαν οι Έλληνες απέναντι στους Τούρκους, υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη μας.
    Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τη βία για να καταλάβουν ή να διατηρήσουν εδάφη που ιστορικά τους ήταν ξένα και δεν τους ανήκαν.
    Ενώ, οι υπόδουλοι λαοί, Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αρμένιοι, Κούρδοι τώρα, χρησιμοποίησαν τη βία και κατέφυγαν στα όπλα για να απελευθερωθούν.
    Και η Ιστορία έχει νομιμοποιήσει τον αγώνα για την Ελευθερία, ενώ έχει καταδικάσει τη χρήση βίας για την υποδούλωση ή τη συνέχιση της υποδούλωσης των λαών και των εθνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ύπουλο και πιο άτιμο από το να κατηγορείται ένας λαός για τους αγώνες που έδωσε για την απελευθέρωση σου, ιδιαίτερα ο Ελληνικός για τους αγώνες που έδωσε ενάντια σε έναν δυνάστη που δεν ήξερε τι θα πει έλεος και ευσπλαχνία!

    ¨¨Ολοι αυτοί οι δήθεν ανθρωπιστές, οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων παραποιούν και τα ιστορικά στοιχεία με μόνο στόχο να ενοχοποιήσουν ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα για να σταματήσει αυτή η κατάρα την υποδούλωσης μας στον Τούρκο κατακτητή, όλοι αυτοί οι κιοτήδες, που περιδιαβαίνουν τα κανάλια, απλώς θέλουν να νομιμοποιήσουν τον κατακτητή, τον αρπαχτή, τον δολοφόνο της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του κάθε λαού στον αιώνα τον άπαντα.

    Ολοι αυτοί είναι πληρωμένα τομάρια από τον Σόρο και όλους τους διεθνείς δολοφόνους περί των Σορο και Ρόκφέλερ.

    Ωστόσο, θα ήθελα να πω και τούτο:'

    Το 1204, όταν η ενάρετη Δύση μπήκε στην Πόλη, έσφαξε τόσους ώστε να πέσει ο πληθυσμός της πιο πολυπληθούς, της πιο όμορφης, της πιο ένδοξης πόλης του τότε κόσμου στο μόλις 10%! Η δε περιουσία της λεηλατήθηκε μέχρις εσχάτων.
    Εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι πηγές για να μάθω αν οι Αγωνιστές του 21 έσφαξαν ή δεν έσφαξαν, διότι επανάσταση με κουράδες δεν γίνεται. Οι υμνητές της κουράδας, ας πάνε στην Τουρκία να τους γλύφουν ότι τους ζητάνε. Ας προσκυνάνε τον κάθε κατακτητή! Θα έρθει και αυτών η σειρά να βλέπουν τα κεφάλια τους στους δρόμους που τώρα είναι γεμάτοι με αυτοκίνητα. Οργή Λαού –Οργή Θεού λέει ο λαός και ξέρει τι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παντα η υστερη απαντηση ειναι πιο ωριμη και καλυτερα ψημενη.Ελπιζω να εγινε αντιληπτο οτι εκτος το ο,τι ειναι ΚΑΤΑΚΡΗΤΕΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ να σφαζεις γυναικοπαιδα και μαλιστα αθετωντας τον λογο σου και τις συμφωνιες που εχουν την ιεροτητα της ιπποσυνης, αφου εχεις εισπραξει και λυτρα για να συμφωνησεις να... μη σφαξεις ....αιχμαλωτους,εγω αλλου το πηγαινα και ελπιζω το μηνυμα μου να εγινε κατανοητο απο τους περισσοτερους εδω γιατι δεν ξερεις σε λιγο τι προβοκατορικο μπορει να συμβει σε ανυποψιαστους πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Sterg
    επειδή δεν είναι όλοι ψιλιασμένοι και δεν ξέρουν τι εστί Στεργκ, να τους πούμε ότι η αναφορά σου στις ηρωικές προσωπικότητες και τις αγριότητες που ενέχονται, έγινε για να μην παρασυρθούμε και τώρα σε κάτι τέτοιο, εναντίον εκείνων που κάποιοι είναι δυνατόν να δείξουν στο εξαγριωμένο πλήθος ως εχθρούς.
    Ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Sterg
    Ειλικρινά η ανακίνηση αυτών που γράφεις τις στιγμές που ζούμε μου θύμισαν ΣΚΑΙ ΕΛΙΑΜΕΠ Βερέμηδες και Ρεπούσηδες.
    Εγώ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια- αν και τα βρίσκω υπερβολικά.

    Υπ΄όψιν πώς στην Γερμανία τις μέρες αυτές οργιάζουν οι φήμες περί Τουρκικής εισβολής που θα συνοδεύσουν την χρεοκοπία μας.
    Ας πούμε λοιπόν πως δεν ήταν σωστό τουλάχιστον το timing .

    Δεν γράφω τον τελευταίο καιρό γιατί κυρίως με ενδιέφερε η αφύπνηση και πρόληψη όσων τώρα υλοποιούνται.
    Άλλωστε τώρα τα γράφουν οι πάντες και πολύ καλύτερα από εμένα.

    Πάντως αν σε απασχολεί ο πολιτικός πολιτισμός και η ανωτερότητα που θα πρέπει να επιδειχθεί την στιγμή της κάθαρσης, αυτό θα εξαρτηθεί από του Αγρίους που μας κυβερνούν και έχουν χώσει το νυστέρι στην έδρα του υποθαλάμου πειραματιζόμενοι με τα κτηνώδη ένστικτα στην έδρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Skal
    το χειροτερο και πιο δυσκολο εδω μεσα ειναι να προσπαθεις να προωθησεις την σκεψη καποιων και αυτοι αντι να κοιτανε τι δειχνεις να κοιτανε το δακτυλο σου και απο μεγιστη αγνοια και ταυτοχρονα και αλλα πιο φτηνα συναισθηματα να σου αφηνουν ,αν ειναι δυνατον,διαφορα αλλα κοσμητικα ,που απλα δειχνουν το δικο τους χαλι και το αιτιο του γιατι βρισκομαστε στην παρουσα κατασταση της συμφορας και να μη ξερουν οτι πιθανως ερχονται χειροτερα λογω αυτης της συνηθειας τους να μη μαθαινουν απο παθηματα και να φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο αυτους τους ....αψογους στην ζωη,εθνολατρεια,ηθικη,Γνωση,αυτους τους ..."τελειους" κατοικους της συγχρονης ελλαδας που ...θυσιαζονται για τους αλλους(!!!!!) του ιδιου με αυτους συστηματος.Ρε! παλιοψευτες! Γνωστοι και καλα αναλυομενοι ειστε απο τους "γνωριζοντες".
    ΥΓ
    Δεν εχεις παραπονο.39 χοντρα ΝΤΑΑΑΑΑΑΝ εκανε η καμπανα εδω και μαλιστα σε εποχη λιτοτητας και...πενιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Georgia Eleonor
    " η ανακίνηση αυτών που γράφεις τις στιγμές που ζούμε μου θύμισαν ΣΚΑΙ ΕΛΙΑΜΕΠ"

    Δεν τους ξερω τους κυριους που αναφερεσαι οπως δεν γνωριζεις φαινεται και εσυ την τακτικη του μεγιστου shock που εφαρμοζεται για αφυπνηση επωδυνη και την ωρα που ο αλλος χαλαρωνει μεσα στις προσωπικες του ψευδαισθησεις κοιμωμενος στην πραγματικοτητα τον υπνο του "δικαιου".Σου βαζω το πρωτο (-)1 στην αναλυτικη σου δυνατοτητα.Μη σε απασχολει εχεις μαζεψει καλη βαθμολογια στα υπολοιπα.

    "Υπ΄όψιν πώς στην Γερμανία τις μέρες αυτές οργιάζουν οι φήμες περί Τουρκικής εισβολής που θα συνοδεύσουν την χρεοκοπία μας.
    Ας πούμε λοιπόν πως δεν ήταν σωστό τουλάχιστον το timing "

    Αυτο ειναι γνωστο και αναμενομενο και δεν χρειαζεται να το ξαναπουμε.Ηδη η στρατιωτικη μας ηγεσια οργωνει τις περιοχες που πρεπει.Ενα κλικ ειναι η κρισιμη διαφορα αν συμβει κατι στην φαση που διανυωμε μεταξυ της διαλυσης της δικης μας η της διαλυσης του καιροσκοπου επιτιθεμενου.Η οργη και το αισθημα του αδικου καλο ειναι να κυριαρχει αυτο το διαστημα στο λαο μας αλλα παντα ελεγχομενο απο αυτους που γνωριζουν. και να δοθει προς τα εξω αν χρειαστει πολλαπλα ενισχυμενο και αιφνιδιαστικα.Αυτο ειναι και μεσα στο timing που αναφερεσαι.

    "Πάντως αν σε απασχολεί ο πολιτικός πολιτισμός και η ανωτερότητα που θα πρέπει να επιδειχθεί την στιγμή της κάθαρσης"

    Νομιζω η κανω λαθος οτι τωρα ακονιζεις τα μαχαιρια σου γιαυτο και χαθηκες?Θεωρεις τον εαυτο σου καταλληλο να ξερεις αν πρεπει να γινει καθαρση και τι ειδους πρεπει να ειναι αυτη? και μη ξεχνας την βορεια αφρικη οπου η "καθαρση" συνεχιζεται ακομα με εκατομβες αθωων θυματων που κανουν μισθοφοροι ακριβοπληρωμμενοι απο τα παγκοσμια αφεντικα.Τα πραγματα δεν ειναι οπως πρεσβευει το συναισθημα αλλα μονο οσα πρεσβευει η γνωση,πληροφορηση και λογικη.Προσοχη λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το χειροτερο και πιο εύκολο εδώ μέσα -μα και παντού στην Ελληνική κοινωνία- σε πολλούς είναι που λειτουργούν και κινούνται σαν αγριόβατοι.Δεν τους αρκεί το ύψος τους και η διάσταση τους

    Εχω πεί πολλές φορές η αυτοκριτική δεν βλάπτει και μια ματιά στον χρόνο δείχνει τι σημαίνει σταθερότητα

    Αυτο το σάπιο καρκίνωμα που βασανίζει τον ελληνάκο δεν είναι άλλο απο το γεγονός ότι πάντα έψαχνε δεκανίκια όταν ήταν η ώρα των ευθυνών πάντα υιοθετούσε αγελαία συμπεριφορά για να κρύψει την μικρότητα του

    Οτι πάντα θεωρούσε τον εαυτό του αξιότερο πάντων και τους άλλους υποδιέστερους αυτού και τον εαυτο του θύμα δολοπλοκιών κάτι σαν τους μοιραίους του Βαρνάλη.

    Συνέπεια και συνέχεια λοιπόν και αφείστε τα μαγνητικά φαινόμενα να επηρεάζουν μόνο φυσικά στοιχεία

    Σάββα συγνωμη που δεν μπορώ να σου παρέχω μεγάλο αριθμό σχολίων.Είναι ενα μεγέθος και αυτό που δείχνει -σε οπαδικούς- την δύναμη ενός χώρου και την αξία του.

    Ως γνωρίζεις κύκλο δεν έχω ούτε και σκοπεύω να φτιάξω.Καιρός είναι να ικανοποιήσεις τον διακαή πόθο τους να τους δώσεις βήμα για να ανέβει και το Ιστολόγιο να θημηθούμε τα παλιά και να ζήσουμε ξανά ενδοξες μέρες.

    Διαφωνησα σε πολλά μαζί σου και θα διαφωνησω ξανα αν χρειαστεί.Δεν διαφωνησα απλά για να διαφωνησω, υπερασπίστηκα την άποψη μου με επιχειρήματα

    Μέ όρκισαν παιδί του Ελληνικού Λαού και αυτό ήμουν πάντα και ποτέ δεν γύρισα την πλάτη σε αυτούς, όπως και ποτές δεν παραβίασα τον όρκο που εδωκα.

    Να γιατί Σάββα δεν θα μας καταλάβουν οι ξένοι γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει φιλότιμο, γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει υπερασπίζομαι το δίκηο.

    Μπορεί να έχεις δίκαια όσα παράπονα θέλεις απο μένα θα το δεχτώ,όμως σε παρακαλώ πές μου και πές τους πότε ενιωσες ότι σε απειλώ; Πότε ένιωσες ότι έπαψες να σε θεωρώ τον αδιαφιλονίκητο αρχηγό αυτής της προσπάθειας;Πότε ένιωσες ότι δεν αποτελείς τον άνθρωπο που λειτουργεί ως συνισταμένη των πόθων και των ελπίδων για μια νέα Ελλάδα;Πότε ένιωσες ότι προσπαθώ να σε υπερκεράσω αξιοποιώντας την απουσία σου;Πότε ένιωσες ότι υποβαθμίζω τον αγώνα σου την προσπάθεια σου; Πότε ενιωσες ότι αποτελώ βραχίονα αλλων;

    Δέν φυγομάχησα όμως ποτέ, δεν υπήρξε στιγμή και λεπτό να μην καταθέσω εδώ την ψυχή μου ολάκερη προσπαθώντας να φανώ αντάξιος στην τιμή που μου έκανες.

    Αυτό που έλαβα απλόχερα ήταν η φιλία σου και η αδερφοσύνη σου κάτι που ξέρεις τι σημαίνει για τους απλούς Ελληνες.

    Ψεγάδια θα βρείτε λοιπόν, άτιμος όμως δεν υπήρξα και πιστεύω σύ Σάββα αδερφέ είσαι ο πλέον ικανότερος στο να διακρίνεις εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών σε μια πορεία τεσσάρων χρόνων.Μπορείς ως ο πλέον ικανότερος να διακρίνεις τι σημαίνει ευρίσκομαι σε εντεταλμένη αποστολή και αν είμαι σε τέτοιο ρόλο.

    Για τα δίκαια των Ελληνων σε Ελλάδα Κύπρο και σε καρτερικά Ελληνικά ονόματα, για τα δίκαια του Κουρδικού Λαού ότι μπορούσα έκανα, ότι μπορούσα έπραξα.Δεν με νοιάζει το ύψος με νοιάζει που πάντα τα αφουγκραζόμουν και τα εξέφραζα, με νοιάζει που δεν τα ξέχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Sterg

    ΡΩΤΑΣ: Θεωρεις τον εαυτο σου καταλληλο να ξερεις αν πρεπει να γινει καθαρση και τι ειδους πρεπει να ειναι αυτη?
    ΑΠΑΝΤΩ:ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
    ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (εδώ ξεκινά η ουσιαστική κάθαρση) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΛΕΣ: και μη ξεχνας την βορεια αφρικη οπου η "καθαρση" συνεχιζεται ακομα με εκατομβες αθωων θυματων που κανουν μισθοφοροι ακριβοπληρωμμενοι απο τα παγκοσμια αφεντικα.Τα πραγματα δεν ειναι οπως πρεσβευει το συναισθημα αλλα μονο οσα πρεσβευει η γνωση,πληροφορηση και λογικη.Προσοχη λοιπον.
    ΑΠΑΝΤΩ: ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ?
    Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ- ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ?

    Για τα υπόλοιπα δεν πειράζει - ολοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας. Αυτό που με βγάζει εκτός εαυτού - επειδή το ακούω διαρκώς τα τελευταία χρόνια- είναι το: και εμείς σφάξαμε ή και εμείς είμαστε Εθνικιστές. Είτε πρόκειται για το 1821, για την Μικρασιατική καταστροφή, το Κυπριακό κλπ.
    Δεν αμφισβητώ τη προσπάθειά σου για αντικειμενικότητα από καθαρά Ανθρωπιστικής πλευράς, η αποσπασματική αυτη ερμηνεία όμως τελικά παρέχει άλλοθι και στους εχθρούς μας και Κυρίως στο εκκολαπτόμενο αυγό του φιδιού που θα είναι στο μέλλον -αν δεν αλλάξει κάτι- το μεγαλύτερο εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας. Θα γεννηθεί και θα θεριέψει τροφοδοτούμενο από την αντίδραση που δημιουργεί συσσωρευτικά το άδικο στα Εθνικά μας θέματα, όπου τώρα προστίθενται οι ρήτρες του Μνημονίου.
    Μακάρι να κάνω λάθος σε όλα, ειλικρινά θα χαρώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξυπνησα γιατι κρυωνα,δεν εχω καλοριφερ,για να βαλω ξυλο στο τζακι εδω στην ερημια και επεσα σε εναν αχταρμα προσωπικης περιαυτολογιας εκτος τοπου και χρονου.Νομιζω οτι αλλα πρεπει να μας απασχολουν τουλαχιστον αυτες τις εποχες και οχι το τι ειμαστε εμεις,τι εχωμε δωσει στον "αρχηγο" (ΟΧΙ φυσικα δικο μου) και μαλιστα εντελως αφιλοκερδως,που εγω το συνηθιζω ΠΑΝΤΟΥ αυτο.Διαβασα στο ιδιο μοτιβο κατι για "αγριοβατους" που ".Δεν τους αρκεί το ύψος τους και η διάσταση τους ".Εψαξα παντου,ρωτησα και τα σκυλια μου αλλα πουθενα ερμηνεια για "αγριοβατους".Κοιταχτηκα στον Ουρανο σαν καθρεφτι για "υψος και διασταση" και μου επανελαβε στο ιδιο παντα μοτιβο"εισαι πολυ μικρος για να σηκωσεις τα ματια σου εδω Πανω,θα συνεχισεις να ασχολεισαι με τους κατω,σχολειο περνας και γραμματα ακομα δεν εμαθες",ξανακοιταξα στο μπλοκ και τοτε διαπιστωσα αγωνια και χαιδεμα αρχηγου,οιασδηποτε μορφης.Κοιταξα στον καθρεφτι πλεον τον γηινο και ερωτησα "καλα ρε μ@@@@a εσυ ποτε στην ζωη σου δεν θα εχεις αρχηγο και παντα θα εισαι εκτος ομαδων και οχι σαν αυτους που παντα ανηκουν καπου και το διαλαλουν γιατι ειναι εμπορευμα [ " πάντα υιοθετούσε αγελαία συμπεριφορά για να κρύψει την μικρότητα του" ].Σαν να μου χαμογελασε ο καθρεφτης αυτος και σαν να μου ψηθηρισε "συνεχισε να κανεις αυτο που σε γεμιζει και παρατα τους αρχηγους και τους οπαδους με αποζημειωση η χωρις ,μη ασχολεισαι με αυτους ,ακομα γραμματα δεν εμαθες και νομισα οτι τελειωνεις την πρωτη Δημοτικου".Τοτε καταλαβα ποσο ασημαντοι ειμαστε ολοι,μπαλκονατοι η μη,αρχηγοι η οπαδοι,καλοι η κακοι και οτι απλα το δικο μας υποσυστημα μεσα στο παλι δικο μας συστημα υποστηριζωμε για λογους πολλαπλους που θελουν πολυ ωρα για αναλυση.Το τζακι ειχε ζεστανει,ο γατος που δεν με μιλουσε τελικα μου μιλησε γιατι ζεσταθηκε,εγω φορτωθηκα αλλα 4 τσιγαρα και ειπα να προσπαθησω να δω κανενα απο αυτα τα ονειρα που μου αρεσουν τοσο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από τα πρώτα γραπτά δημιουργήματα του ελληνικού πολιτισμού αποδεικνύεται ο πόθος του Έλληνα για μάθηση , για καλλιέργεια των διανοητικών του ικανοτήτων .

    Στόχος του ομηρικού ανθρώπου είναι η συνεχής προσπάθεια για την πολύπλευρη βελτίωσή του ώστε "αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμεναι άλλων μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν"-"Πάντα να είσαι πρώτος και ανώτερος από τους άλλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων".

    Οι αρχαίοι Έλληνες ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την εύρεση των κατάλληλων μέσων και μεθόδων
    για την επίτευξη του υψηλού τους στόχου, την προαγωγή των πνευματικών τους ικανοτήτων.

    Ελπίζω στο μέλλον τα γατιά, τα σκυλιά σου και όλες οι αλλες συνηθειες σου (άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αρχές κα ιτις αξίες της Ελληνικής Φυλής) να αναβαθμίσουν το ιστολόγιο προάγοντας τις πνευματικές ικανότητες μας

    Μάλιστα στην προσπάθεια αναγέννησης -δικής σου και της αγέλης σου- βάλε ως τίτλο το "Στραβός στραβό οδήγαγε κι ηύραν κι οι δυο το βράχο",

    Επειδή δε τα γατιά τα σκυλιά και γενικά όλος ο συρφετός που κουβαλείς μέσα και όξω δεν ξέρουν απο λαική σοφία σου χαρίζω την ρήση του Γέρου Αποστόλ "Τα στραβά τα βόδια την νύχτα βοσκάν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ακρίτα
    για τη σχέση μας δεν χρειάζεται να μιλήσω, μιλάει η δουλειά μας, που συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον.
    Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί ανάμεσά μας, είναι πλέον πολύχρονη και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης και ανταγωνισμού, ούτε από τη μια πλευρά, ούτε από την άλλη.
    Νομίζω ότι πέρα από την προσωπική εκτίμηση, υπάρχει και η κρισιμότητα του αγώνα που μας ενώνει, όπως και τους λοιπούς συνδιαχειριστές, σχολιαστές και απλούς αναγνώστες.
    Δεν έχω καμία αγωνία για το πόσοι θα μας διαβάζουν ή πόσα σχόλια θα γραφούν.
    Αυτό είναι σημαντικό, όταν είναι πηγαίο.
    Αν οι Έλληνες πολίτες θεωρούν σημαντικό το ιστολόγιο, θα το αγαπήσουν και θα αυξηθεί η αναγνωσιμότητά του.
    Αν θεωρούν οι αναγνώστες ότι πρέπει να σχολιάσουν, θα το κάνουν.
    Δεν θα ήθελα αυτό να είναι προϊόν ειδικού σχεδιασμού, γιατί τότε θα χάσουμε την αυθεντικότητά μας, που είναι πιο πολύτιμη από όλα τ' άλλα.
    Αυτά αδέλφια, ειρήνη ημίν και υμίν και να δούμε τί θα γίνει από αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προβλημα δικο σας και δεν με απασχολει
    ΥΓ
    Αν θελεις δημοσιευσε μια και τελευταια απαντηση μου (που σου εχω στειλει εδω και μια ωρα)στον "κυριο" αυτον που χωνεται συνεχεια αναμεσα στα ποδια μου προκαλωντας την μοναδικη λογικη αντιδραση που ειναι η κλωτσια.
    Δεν με ενδιαφερουν οι σχεσεις σας ουτε και αυτο που τον κανει να σε γλυφει συνεχεια.ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και συμφωνα με αυτα που εγραψε και ο ιδιος "Δεν τους αρκεί το ύψος τους και η διάσταση τους " και " "Στραβός στραβό οδήγαγε κι ηύραν κι οι δυο το βράχο" που ειναι απο τα λιγα περι αυτογωσιας που εστω ανεληφθει ο ιδιος εχω απλα να διευκρινησω(διοτι στους ασημαντους αυθαδεις πρεπει να απαντας σκληρα και αυθεως και καλο θα τους κανεις)οτι αν δεν ητανε αυτο το ιστολογιο δεν υπηρχε περιπτωση να ανταλλαξω με αυτον τον ανθρωπο ουτε καλημερα,στην οποια ειμαι πολυ επιλεκτικος ,και το γνωριζουν οι περιξ εμου.Και φυσικα θα ητανε δικαιωμα μου αυτο ,ο καθενας στον Κοσμο της δικης του αξιας.
    ΥΓ1
    Η επομενη κινηση μου αν κοπρισει παλι ειναι να περασω εξω την ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ αλλου γνωμη των συγχωριανων του για το ατομο του.
    ΥΓ2
    Προσωπικα βγαζω "σπυρια" οταν εμφανιζονται εμπρος μου διαιτητες την ωρα που εκφραζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.