23/12/09

“Watch for Jerusalem”

Το κύμα διαμαρτυριών που προκάλεσαν στην τουρκική κοινή γνώμη η Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι στην Γάζα και στην οποία πρωτοστάτησε το κόμμα του SP πιστεύεται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αντίδραση του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ στο Νταβός (ο Τούρκος πρωθυπουργός ύστερα από μια άνευ προηγουμένου φραστική αντιπαράθεση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες κατά τη διάρκεια φόρουμ στο οποίο έπαιρναν μέρος και οι δύο αποχώρησε.


Σε μια σκηνή στη συνοικία της Eyüp Κωνσταντινούπολης υπάρχει έκθεση φωτογραφιών με θέμα το τι πραγματικά συμβαίνει στην Παλαιστινη, την σύγκρουση δηλαδή μεταξύ Παλαιστινιών και Ισραηλινών.Οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν για τα συναισθήματά τους σε ένα βιβλίο.

Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε απο το πολιτικό κόμμα Saadet Partisi(SP)(ηγέτης του κόμματος είναι ο Numan Kurtulmuş) για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη παλαιστινιακή σύγκρουση και προκάλεσε εντάσεις με το κυβερνών κόμμα AKP του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο συντηρητικά κόμματα έρχονται σε σύγκρουση για το θέμα αυτό. Το κύμα διαμαρτυριών που προκάλεσαν στην τουρκική κοινή γνώμη η Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι στην Γάζα και στην οποία πρωτοστάτησε το κόμμα του SP πιστεύεται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αντίδραση του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ στο Νταβός (ο Τούρκος πρωθυπουργός ύστερα από μια άνευ προηγουμένου φραστική αντιπαράθεση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες κατά τη διάρκεια φόρουμ στο οποίο έπαιρναν μέρος και οι δύο αποχώρησε.

Βασικός άξονας της πολιτικής του Saadet Partisi(SP) είναι η Τουρκία καταστεί μια ισχυρή χώρα και πάλι και να αναγνωρίσει τις αξίες και τον πολιτισμό του του παρελθόντος της.

Και τα δύο κόμματα χρησιμοποιούν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παλαιστινιακή σύγκρουση για να προσελκύσουν ένα σημαντικό σημαντικό αριθμό ψήφων από το συντηρητικό εκλογικό σώμα.

Η εκδήλωση ονομάζεται “Watch for Jerusalem” και η σκηνή θα είναι ανοιχτή μέχρι το νέο έτος, κατα την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν και μαι σειρά εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, προβολή ταινιών και συζητήσεις.

Ο δήμος Eyüp του οποίου ο δήμαρχος είναι μέλος του ΑΚΡ, απαίτησε η σκηνή να αφαιρεθεί μετά απο μία εβδομάδα λειτουργίας δήλωσαν αξιωματούχοι του SP.

"Έχουμε λάβει την σχετική άδεια από το γραφείο του κυβερνήτη ενημέρωσε τον δήμαρχο της Eyüp ο Ερόλ Ερντογάν, ο επικεφαλής στη Κωνσταντινούπολη του παραρτήματος του SP.Αλλά μετά την έκδοση της άδειας για την λειτουργία της σκηνής η δημοτική αστυνομία ζήτησε την απομάκρυνση της σκηνής.

Οι εντάσεις συνεχίστηκαν για μια ακόμη εβδομάδα, σύμφωνα με τα μέλη του SP , αναγκάζοντας τα μέλη του κόμματος να παραμείνουν σε βάρδια για να τη προστατεύσουν
hurriyetdailynews.com

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.