14/4/10

Το Βατικανό δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο

Το Βατικανό δεν αναγνώρισε το Κόσοβο ως κράτος από σεβασμό προς τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), δήλωσε ο καρδινάλιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μέλος του Παπικού Συμβουλίου, Βάλτερ Κάσπερ.

«Εμείς φυσικά γνωρίζουμε ότι το Κόσοβο είναι για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία μεγάλη πληγή και οδύνη. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το λίκνο και το κέντρο της σερβικής ορθοδοξίας είναι στο Κόσοβο. Το κατανοούμε και επιθυμούμε να το σεβόμαστε», ανέφερε ο καρδινάλιος Κάσπερ, σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της αυστριακής ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «Kathpress» .

Ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι το Βατικανό τάσσεται υπέρ της προστασίας των ορθόδοξων μνημείων, μονών και εκκλησιών στο Κόσοβο και ότι έχει ταραχθεί από «συγκεκριμένες βαναυσότητες σε πολιτιστικά μνημεία» .

«Στο Κόσοβο καταστρέφονται σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Δεν μπορεί με τέτοιο τρόπο να απαλείφεται η ιστορία», τόνισε ο Γερμανός καρδινάλιος.

Ο κ. Κάσπερ σημείωσε ότι πρέπει ακόμη να προωθηθεί η συμφιλίωση μεταξύ Σέρβων και Κροατών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Φυσικό δεν είναι. Από παλιοπαιδεραστές μην περιμένεις ούτε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να σεβαστούν ! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που υπάρχει και το Βατικανό!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. +1 στους ρωμαιοκαθολικούς.

    Ανώνυμε 14 Απριλίου 2010 3:32 μ.μ. αμερικανόδουλε (κρυπτοεβραίε) σε λάθος μέρος έγραψες την ισοποεδωτική π@π@ριά σου. Ήμουν το Πάσχα στο Βατικανό και το βράδυ της Ανάστασης μπορεί να μην είχε πάνω από 200-300 άτομα έξω (απ' τους οποίους πολλοί Έλληνες) αλλά την ημέρα οι ουρές επισκεπτών στην εκκλησία έχουν αναμονή ωρών.Το πατριαρχείο μας... ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ήταν το λιγότερο που μπορούσε να πράξη η αγια έδρα ,διότι το βατικανό έχει βαρύτατες ευθύνες στην συγκάλυψη της δράσεως του αρχιεπισκοπου στέπινατς την υποστήριξη στη κυβέρνηση των ουστάσιαλλα και την δράση φραγκισκανών μοναχών στα στρατόπεδα εξόντωσης Γιασένοβατς και Σταρά Γκραντίσκα ,όπου μαρτύρησαν χιλιάδες σέρβοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν ποτέ ο Χριστός απεφάσιζε να διαλύσει την Εκκλησία Του, θα το έκανε λόγω του Βατικανού. Δεν υπάρχει βρωμερότερη παραποίηση και καπήλευση της χριστιανικής διδασκαλίας, απ' αυτήν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, της μεγαλύτερης πολυεθνικής εταιρείας του κόσμου.

    Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι κάποιο συμφέρον έχει, το οποίο δεν φαίνεται, τουλάχιστον προσώρας, για να δείχνει αλληλέγγυο στην Σερβική Εκκλησία. Αύριο, μπορεί να κάνει στροφή 180 μ. και να αναγνωρίσει το Κόσοβο, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

    Οι αγύρτες αυτοί δεν δίστασαν να υποστηρίξουν τους Μουσουλμάνους στον πόλεμο της Βοσνίας, να δείξουν ανοχή στα εγκλήματα του Χίτλερ έναντι των Εβραίων και βεβαίως, όπως σωστά αναφέρει ο Παναγιώτης Μ, τέκνον τους ήταν και ο διαβόητος Ο Αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας, Αλόιζιγιε Στέπινατς.

    Απ' όπου και να τους πιάσει κανείς βρωμάνε. Για να μην θυμηθούμε τίνος έργο ήταν η Ιερά Εξέτασις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ KALLIOPE

    Επειδή το Βατικανό αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Αναγνωρίζοντας την σχισματική "Εκκλησία" τους, μίαν εκκλησία που κανείς άλλος δεν αναγνωρίζει, καταφέρνει χτύπημα στο Πατριαρχείο Σερβίας, το οποίο λέει στο άρθρο ότι ... σέβεται. Από κει και μόνο μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

    Για περαιτέρω ανάγνωση: ΠΑΠΑ-ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.