28/1/11

Στη Νομική είδαμε το ναυάγιο της γενιάς της μεταπολίτευσης



του enkripto
Τελικά η κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες κατέληξε σε πλήρη εξευτελισμό του ελληνικού κράτους: αφού επί ώρες διαπραγματεύτηκαν ισότιμα με όλες τις αρμόδιες αρχές, πέτυχαν τελικά να φύγουν από τη Νομική για να μετεγκατασταθούν ανενόχλητοι σε άλλο κτίριο, χωρίς φυσικά να συλληφθούν για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα και την κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου. Αργά τη νύχτα μάλιστα όλες οι αρχές είχαν υποχωρήσει στα "δίκαια αιτήματα" τους και το "πρόβλημα" ήταν ο ιδιοκτήτης του χώρου μετεγκατάστασης, που ζητούσε εγγυήσεις ασφαλείας που η κυβέρνηση δεν έδινε, πιέζοντάς τον να υποχωρήσει αυτός "για να δοθεί λύση".
Το "κερασάκι στην τούρτα" της ντροπής ήταν η θριαμβευτική πορεία των λαθρομεταναστών από τη Νομική μέσα από το κέντρο της Αθήνας ως το νέο τους "στέκι", με την αστυνομία σε ρόλο θεατή, όπως είχαν απαιτήσει.
Ίσως πολλοί να μην περίμεναν τέτοιον εξευτελισμό, ούτε καν από αυτή την κυβέρνηση. Κι όμως: η εικόνα των "αρμοδίων" (υπουργών, πρύτανη, δημάρχου) που πετούσαν ο ένας στον άλλο την "καυτή πατάτα", ήταν εξ αρχής χαρακτηριστική. Η εικόνα όλων αυτών των "αρμοδίων", που περίμεναν (!) να αποφασίσει η συνέλευση των 250 λαθρομεταναστών αν δέχονταν (!!) να εγκαταλείψουν το κτίριο, επίσης χαρακτηριστική: η έννομη τάξη σε "αναστολή", οι κρατικές αρχές παραιτημένες από τις ευθύνες τους και όλοι περίμεναν να αποφασίσουν οι λαθρομετανάστες ή να τους "ξελασπώσουν" κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αυτή η εικόνα αναποφασιστικότητας και απόσεισης ευθυνών δεν είναι τυχαία: απεικονίζει ανάγλυφα την ιδεολογική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής γενιάς που μας κυβερνάει.

Πώς να χειριστεί κάποιος μια ζόρικη κατάσταση, όταν του λείπει ο "μπούσουλας", δηλαδή η ιδεολογική συγκρότηση;

- Πώς να εκτιμήσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ένας πρωθυπουργός που ομνύει στην "πολυπολιτισμικότητα" και την "παγκόσμια διακυβέρνηση";

- Πώς να αντιμετωπίσει τη συσσώρευση λαθρομεταναστών ένας πρωθυπουργός που το 2003 υπέγραψε το "Δουβλίνο ΙΙ", κάνοντας την Ελλάδα ανθρωποχαβούζα της Ευρώπης;

- Πώς να αρνηθεί πειστικά τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, ένας υπουργός που τους δίνει με δικό του νόμο την ελληνική ιθαγένεια;

- Πώς να διατάξει την εκκένωση της Νομικής ένας υπουργός που πρωταγωνίστησε στην παρακμή και τις καταλήψεις της μεταπολιτευτικής ΕΦΕΕ;

- Πώς να ζητήσει την άρση του ασύλου ένας πρύτανης - προϊόν του άθλιου καθεστώτος συνδιοίκησης με τις φοιτητικές παρατάξεις, που χαρακτηρίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο;

- Πώς να παρέμβει ένας δήμαρχος που προτείνει ως λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών την φιλοξενία και "καταγραφή" τους, δηλαδή το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση;

- Πώς μπορούν όλοι αυτοί να εφαρμόσουν τον θεμελιωδέστερο κανόνα κάθε κοινωνίας, την τήρηση των νόμων, όταν βάσισαν την κοσμοθεωρία τους στη σχετικοποίησή του;

Και για να μην παρεξηγηθούμε: όταν μιλάμε για "μεταπολιτευτική γενιά", δε μιλάμε για τη "γενιά του Πολυτεχνείου". Όσοι ήταν όντως στο Πολυτεχνείο (και στη Νομική πριν από αυτό), έχουν το σεβασμό μας, ειδικά όσοι δεν το εξαργύρωσαν ποτέ. Δεν ξεχνάμε ότι διαδήλωσαν για τη δημοκρατία, όχι για την αναρχία. Ότι διαδήλωσαν κατά της χούντας, όχι κατά του κράτους - και ότι είχαν την ελληνική σημαία ψηλά, ως το τέλος.

Όταν μιλάμε για "γενιά της μεταπολίτευσης, μιλάμε για τη γενιά που ακολούθησε το Πολυτεχνείο - και το εξαργύρωσε.
Για τη γενιά που "δεν έβγαζες γκόμενα αν δε δήλωνες αριστερός" (Σαββόπουλος).
Για τους "προοδευτικούς νεολαίους" του '70, που από τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα τους έμειναν μόνο τα Montecristos που καπνίζουν στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Για αυτούς που διέστρεψαν το νόημα του Πολυτεχνείου στο οποίο δε συμμετείχαν, για να αποθεώσουν την "αντικαπιταλιστική βία".
Που πρόθυμα στελέχωσαν τη νέα νομενκλατούρα των πρασινοφρουρών, νερώνοντας το δήθεν "επαναστατικό" κρασί τους όταν είδαν εξουσία.
Που συμμετείχαν στο πράσινο κύμα του '80 που σάρωσε ό,τι θεσμό υπήρχε στη χώρα, χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη, καταργώντας την ιεραρχία στο Δημόσιο, καταστρέφοντας επιχειρηματίες, αναδεικνύοντας απατεώνες και πράκτορες σε "νέα επιχειρηματικά τζάκια", και εξαγοράζοντας τη στήριξη του λαού με ρουσφέτια και δανεικό χρήμα.
Που άλωσαν και τα ελληνικά πανεπιστήμια, εισάγοντας τον κομματισμό, τη μετριοκρατία και την ασυδοσία, και διαμορφώνοντας τελικά μια "πνευματική ηγεσία" του χεριού τους, που αναπαράγει εθνομηδενιστικά πρότυπα και τα επιβάλλει στα σχολικά βιβλία.
Που μετά το 1989 αντικατέστησαν το τοτέμ του κομμουνισμού με αυτό του "εκσυγχρονισμού" και συνέχισαν ακάθεκτοι την ιδεολογική τους ηγεμονία.
Που επί "εκσυγχρονισμού" μπήκαν στα κόλπα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, του χρηματιστηρίου και των off shore.
Που όπως κάποτε τάιζαν τους επιχειρηματίες "τους" μεγάλα έργα, τώρα τους ταϊζουν "πράσινη ανάπτυξη" και αιολικά με εξασφαλισμένη υπερτιμολόγηση ρεύματος...
Που σήμερα προσπαθούν και πάλι να ηγεμονεύσουν ιδεολογικά, μιλώντας για "πολυπολιτισμικότητα" και "παγκόσμια διακυβέρνηση".
Που μιλούν για "πατρίδα" και "εθνική προσπάθεια" όταν ζητούν να καταπιούμε νέα μνημόνια, αλλά όχι όταν δίνουν την ελληνική ιθαγένεια σε κάθε Πακιστανό, ούτε όταν δέχονται Ίμια και σχέδια Ανάν.

Που κατάντησαν τελικά να θεωρούν μέτρο "προοδευτικότητας" την αποδόμηση του εθνικού κράτους και την ανοχή στη λαθρομετανάστευση...

Πώς λοιπόν να χειριστούν όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" το θέμα των λαθρομεταναστών, στη Νομική αλλά και γενικά στην Ελλάδα;
Πώς να μην πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο;

Αν δεν έφτανε η οικονομική χρεωκοπία της χώρας για να καταλάβουμε πού μας έφερε αυτή η γενιά, το βραχυκύκλωμα όλων αυτών των "ταγών" όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους λαθρομετανάστες στη Νομική τα είπε όλα.

Η εποχή τους τελείωσε.Ας μην αργήσει το Καινούριο, γιατί δεν αντέχει άλλο ο τόπος.

29 σχόλια:

  1. Η κατασροφή πού μάς έρχεται θά κάνει τό 74 νά φαντάζει ασήμαντο.
    Δέν υπάρχει κράτος δέν υπάρχει τίποτα.
    Αυτοί πού κυβερνούν είναι τελείως ανίκανοι.
    Τί σχέση έχουμε εμείς μέ τούς ....προγόνους μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιοι με χρησιμοποιηση των λαθρομεταναστων γραψανε με βουλα και υπογραφη υποθηκη για παρομοιες μελλοντικες πραξεις στην Ελλαδα.
    Αν νομιζουμε οτι ελεγχουμε την κατασταση ειμαστε βαθεια νυχτωμενοι.Θα δουμε συντομα την συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θεός να μας φυλάει, γιατί δεν υπάρχει ελπίδα από πουθενά αλλού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Νομική είδαμε το ναυάγιο της γενιάς της μεταπολίτευσης.....

    Στήν Νομική είδαμε τήν άλωση τού Ελληνικού (?) κράτους (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω κάπου εκεί έξω να υπάρχει μία ομάς πεφωτισμένων αξιωματικών που μυστικά, αθόρυβα και προσεκτικά να ετοιμάζει κάτι, οτιδήποτε αρκεί αν μας βγάλει από αυτό τον φαύλο κύκλο που έχουμε κολλήσει.
    Heads must roll...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αρχή είχε γίνει με την εξέγερση των λαθρομεταναστών, που ατιμωρητί έκαψαν την Αθήνα, με πρόσχημα κάτι κωλόχαρτα που έσχισε ένας αστυνομικός και το οποία ήταν, λέει, από το Κοράνι.

    Τούτη ήταν η δεύτερη επίδειξη δυνάμεως, η οποία κυριολεκτικώς εξευτέλισε το ελληνικό "κράτος".

    Τα χειρότερα έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο την ωρα που οι οικοδομοι και αγροτες γονεις μας εμαθαν οτι πρεπει να σπουδασουμε για να μην περασουμε οτι αυτοι περασαν,ειναι
    επομενο να συνωστιζομαστε στα "εκπαιδευτικα" ιδρυματα.
    Και μη υπηρετουντας πια τιποτα το χρησιμο για την κοινωνια πια, αλητευουμε στα αει και τει αποτελωντας ενα ΒΑΡΟΣ επι της ουσιας γιαυτην...
    Η κοινωνια λοιπον εχασε την νεολαια της.
    Πως λοιπον να μην υποχωρουμε στους λαθρομεταναστες που επι της ουσιας αντικαθιστα την νεολαια μας.
    Και πεστε μου ποιος πραγματικα φταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν και πρέπει να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάληψη της Νομικής, η οποία έγινε με την συνεργασία συριζαίων και κράτους. Οι λαθρομετανάστες υπήρξαν απλώς τα όργανα επιβολής της πολιτικής του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την οποία το κράτος δεν μάς προστάτευσε (τους Έλληνες πολίτες).

    Οι υπεύθυνοι ξεκινούν από τα Χανιά και καταλήγουν στα υπουργεία της Αθήνας, απ' όπου δεν εδόθη εντολή πρόληψης, δηλαδή απαγόρευσης της μετάβασης των λαθρομεταναστών στην Αθήνα και τα οποία υπουργεία ευθύνονται για την μη εφαρμογή του νόμου περί λαθρομετανάστευσης.

    Οι λαθρομετανάστες δεν θα έπρεπε καν να είναι στην Ελλάδα.

    Για ό,τι στο μέλλον συμβεί, οι ανίκανοι κρατικοί και άλλοι φορείς φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλαβάνος:

    «Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει κατάργηση του ασύλου»

    Αν ο Αλαβάνος με θεωρούσε Έλληνα, θα το έφερα βαρέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 28 Ιανουαρίου 2011 10:31 π.μ.

    Υπομονη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 28 Ιανουαρίου 2011 11:42 π.μ.

    όταν γίνει ότι γίνει θα πάω άμεσα να (ξανα) καταταγώ να πάρω μέρος στο γλέντι πάνω στα κορμάκια ΟΛΩΝ όσων έφεραν την Ελλαδίτσα στο σημερινό χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @10.59 ο αλαβανος κολλησε απο την χρυση αυγη...
    Περαστικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαοραχτηκε σειρα ποινικων αδικηματων για τα οποία κανεις δεν ενδιαφέρθηκε. Συγχαρητήρια, προκειται για κρατος μπ@@ελο!!!

    Και γιατι παρακαλώ να είναι νεοκλασσικο το κτιριο που μετεγκατεσταθηκα (αντι να τους απελασουν αμεσως)? Τους ρωτησαν αν τους αρεσει?? Προβλέπεται room service????



    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο εξευτελισμός ήταν μάλλον εκείνων που προσπάθησαν χειραγωγώντας τους λαθρομετανάστες να δημιουργήσουν την αφορμή για συντονισμένα επεισόδια στην Αθήνα.
    Ο χειρισμός της κυβέρνησης ήταν τέτοιος ώστε να εξουδετερώσει αυτή την απειλή.
    Δεν ξέρω ποιός επιχείρησε αυτά τα προβοκάτσια αλλά ελπίζω να τον βρουν.
    Ας μην σκάνε κάποιοι που δεν τους "βγήκε" η όλη απόπειρα.
    Όσο για τους συγκεκριμένους λαθρομετανάστες, αυτοί είναι ως επί το πλείστον χρόνια στην Ελλάδα, ζούνε και δουλεύουνε αλλά δεν μπορούν να ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ή και να αποκτήσουν για πρώτη φορά νόμιμα έγγραφα. Μετανάστες με μετανάστες έχει διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΟΧΙ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ.

    ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Κ Ρ Α Τ Ο Σ +

    ΑΝΑΡΧΙΔ** ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤEΣ
    ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΟΣ!


    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμετικό το πρώτο μέρος του κειμένου,όπως και τα σχόλια-πλην του 2:42.... Επειδή βαριέμαι να γράφω αυτονόητα πράγματα που όμως πια έχουν ξεχαστεί..., θα υπενθυμίσω σε όσους ξέρουν να διαβάζουν, του Διονυσίου Σολωμού το έργο, "Η γυναίκα της Ζάκυθος". Όταν υπάρχει τέτοιο κείμενο, να μιλήσω εγώ για την απανθρωπιά είναι θράσος... Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί "ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ" (έχω αμφίβολιες για το αν αξίζουμε τέτοιον προσδιορισμό πλέον) ακόμα δεν είδατε τίποτα , αυτό που έγινε στη νομική ήταν μια μικρή πρόβα για να διαπιστωθούν (αλήθεια, από ποιους άραγε;) οι αντοχές και ανοχές όλων τον εμπλεκομένων ( ΜΜΕ , αστυνομία ,κοινωνία ,κυβέρνηση).
    Η πρεμιέρα σύντομα στις οθόνες σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλα με τετοιους πολιτικους που εβγαλε για κλαματα ειναι κι νομικη κι δικαστικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Για τους "προοδευτικούς νεολαίους" του '70, που από τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα τους έμειναν μόνο τα Montecristos που καπνίζουν στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών."

    ...και που πολύ βολικά (και με το αζημείωτο) μπερδεύουν τον διεθνισμό με την παγκοσμιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τουλαχιστον τους κατεγραψαν οι αρχες,ωστε οταν θα μας καινε να ξερουμε ποιοι ειναι;.Περιμενω καποιος να με ενημερωσει για τον νομο περι εθνικης προδοσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γύρω-γύρω όλοι στήν μέση ο Μανώλης.
    Ο λαός είναι αλάνθαστος κριτής!
    Δέν λαθεύει!
    Όλοι ήταν εκεί...
    Πολιτικοί Αρχηγοί(Εξουσιαστές)
    Παρατηρητήρια,ξένα καί ντόπια!
    Μή κυβερνητικές Οργανώσεις,χρηματοδοτύμενες από εμάς!
    Γιατροί ...(γιά τούς Έλληνες δυστυχείς,ιδίως τής ελληνικής επαρχίας;πού πεθαίνει γερασμένη...καί άκληρη!,τίποτε,κανένα ενδιαφέρον!)
    Αστυνομικές Αρχές!
    Πρυτανικές Αρχές!
    Κλητήρες-Συνδικαλιστές...
    Κομματαρχία...
    Δημοσιογράφοι!Τηλε-οράσεις...
    Καί όλο αυτό γιατί;
    Εμείς οι Ελληνες τί φταιμε;
    Πλερώνουμε τά ...σπασμένα,τίς δικές τους παραλήψεις διαχρονικώς!
    Ωρισμένοι όλοι μιά αλυσίδα συνέπειας καί συνέχειας!
    Γι'αυτό βρήκαν καί τά κάνουν...

    Γιατί τούς ανεχτήκαμε καί τους ανεχόμαστε ακόμα...έως ότου μας διαλύσουν ως χώρα καί πολίτες όλωςδιόλου!
    Τά παιδιά τών Ελλήνων δέν κάνουν οικογένεια πλέον!!!σχέτη γενοκτονία!!!

    Καί οι Έλληνες Πολίτες πού είμαστε;
    Ύπνον Αιώνιον!
    ΄Α!Βγήκαν καί από τήν Ορθόδοξη εκκλησιά καί ....τώρα λένε δέν χωράνε άλλοι Λάθρα-Μετανάστες!
    Μάς δουλεύουν απαξάπαντες συνέλληνες!Αλλοίμονό μας!
    ΔΙΚΑΊΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @28 Ιανουαρίου 2011 3:08 μ.μ.

    Ανόητε μην μπερδεύεις τον ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ και τό έργο Γυναίκα της Ζακύθος με την φαρσοκωμωδία του εν λόγω κράτους και των ομοίων σου.

    Εσείς είστε η πεμπτουσία του ΚΑΚΟΥ σε αυτή την άναρχη και βίαιη απο ΒΛΑΚΕΙΑ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @28 Ιανουαρίου 2011 3:08 μ.μ.

    Από τον 'Υμνο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

    "ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ"

    ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΩΝ .


    Πίσω στην σπηλιά σου εσύ και οι ομοιοί σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ε ρε γέλια πού θά κάνουν οι τουρκαλάδες! Αποδίδει η πολιτική τους καί μάλιστα μέ γρήγορους ρυθμούς.

    Συνασπισμός καί Τουρκία. Συμμαχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι... Η περιφημη γενιά του 114 που μας πηρε στο λαιμό της.Η καθηγήτρια μου απο την Ικαρια που μου ελεγε οτι ηταν στα γεγονοτα του Πολυτεχνείου και καμαρωνε σα γυφτικο σκεπαρνη.Οταν καταλαβε οτι-15 χρονων παιδι- της τη βγαινω απο δεξια, η συμπαθεια που ειχε στο προσωπό μου εξαφανιστηκε για των αριστερων φρονημάτων συμαθητή μου απο ενα κατσικοχώρι της Αρκαδίας.Βλεπεις, στο σχολίο ο,τι μας λεγανε αυτοι οι προφεσοροι, επρεπε να λεμε ναι!Μπορει να μη πρόκοψα οπως οι αλλοι συμαθητες μου αλλα ειμαι υπερηφανος εμεινα ελευθερος απο αυτες τις ιδεοληψίες για τη δηθεν γενιά του Πολυτεχνείου.... Αυτοι ολοι τους ξεπερασαν το Πατακό και το Μακαρέζο... γινανε καλύτεροί τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνώ με τον φίλο που αναφέρει το σκίσιμο του δήθεν κορανίου ως την 1η επιχείρηση επιβολής του ισλάμ.Πριν τη τελευταία πράξη με τη νομική, να συμπληρώσω την προκλητική προσευχή τους στα Προπύλαια και στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και την πορεία των αναρχοκομμουνιστών και των λαθρομεταναστών στην ίδια περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υποθέτω πως αν 300 έλληνες συνταξιούχοι αποφάσιζαν να διαμαρτυρηθούν για την σύνταξη -χαρτζιλίκι, την πανάκριβα πληρωμένη μα ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψή τους και την κοινωνική και οικονομική ευθανασία που πρέπει να υποστούν (στο όνομα της αναστάσεως του ευρισκομένου σε προχωρημένη σήψη οικονομικού πτώματος του Ελληνικού κράτους του οποίου τα άκρα έχουν φαγωθεί και χωνευθεί στις ξεχειλωμένες κοιλιές των πολιτικών και επιχειρηματικών όρνεων εγχώριων και μη) και στο εξής να συνεχίσουν την απεργία πείνας στην οποία είναι καταδικασμένοι («προσωρινές δυσάρεστες συνέπειες» τις αποκαλεί το κράτος και ο Πρωθυπουργός μάλιστα πονάει για αυτές ως ανήμπορος πατέρας-Ξανθόπουλος)- μέσα από το χώρο την Νομική σχολής, σε 2 - 3 ωρίτσες το δακρυγόνο και το γκλόμπ θα έπεφτε σύννεφο. Οι ΜΑΤάνθρωποι θα είχαν λάβει εντολή και θα είχαν εισβάλει, εκδιώξει και συλλάβει τους ασεβείς τραμπούκους που όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τον χώρο της γνώσης και τον πνευματικό μόχθο του ανθού του τόπου - των παιδιών μας - και των καθηγητών τους, την έννοια του ασύλου και την ιστορία του ιερού αυτού χώρου, αλλά που μάλιστα αποπειράθηκαν να το καταχραστούν στο βωμό της μικροπρέπειας του ατομικού συμφέροντος. (Ενδεχομένως να είχαν προλάβει τους ΜΑΤατζήδες οι ίδιοι οι δημοκρατικοί φοιτητές που θα θυμούνταν στην περίπτωση αυτή να δώσουν για πρώτη φορά υπόσταση στην έννοια "λαϊκή αυτοπροστασία του πανεπιστημιακού ασύλου"). Ένας απρόσωπος εκπρόσωπος την Κυβέρνησης θα μας ενημέρωνε πως η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είχε αποκατασταθεί. Το ίδιο και η εμπιστοσύνη των αγορών και των ξένων επενδυτών προς την Ελλάδα. Η οικουμένη σύμπασα θα είχε λάβει το μήνυμα πως παρά τις δυσκολίες υπάρχει υπεύθυνη ηγεσία με στιβαρότητα, θέληση και επίγνωση της κρισιμότητας της καταστάσεως εδώ πέρα. Όλα τα παραπάνω με τις ευλογίες και την ομοφωνία βεβαίως, βεβαίως του πρύτανη, της διοικήσεως του Πανεπιστημίου, των σπουδαστών, του ακαδημαϊκού κόσμου και των τηλεδιανοουμένων, των κομμάτων και των οικολογικών κινημάτων, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σία, του αξιότιμου προέδρου της Δημοκρατίας και σύσσωμου του δημοσιογραφικού κόσμου. Όλου αυτού του «υπέροχου πολύχρωμου» σιναφιού εν ολίγοις, με γραβάτες ή με κουκούλες που βάλθηκαν απο κοινού να βιάζουν και να ατιμάζουν τα ήθη και την ιστορία των ανθρώπων μας, να διαστρέφουν την λογική, να προσβάλουν την αισθητική μας, να λοιδορούν την αγανάκτησή μας. Πάντα με σαδιστική ηδονή. Το χειρότερο όμως για αυτούς: Να υποτιμούν εκτός από την αντίληψή μας και την οργή μας…

    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. βρε σεις, ας αποκτήσει η άποψη σας ονομα, δεν βαρεθηκατε να βλέπετε το "ανωνυμος" πριν τις σκέψεις σας;
    τουλάχιστον οι λαθρομεταναστες ή οι πολιτικοί που τους τα χώνετε έχουν ένα, εσείς γιατί τόσο άσημοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.