27/11/10

Στην αγκαλιά μιας μυστικής οργάνωσης οι ηγέτες των ΗΠΑ

Αποκαλύψεις για τα μέλη της και τους σκοπούς της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην οδό C της Ουάσιγκτον, τη C Street, έχει την έδρα της μια μυστηριώδης οργάνωση θρησκευτικών καταβολών. Ονομάζεται Τhe Fellowship (Η Συντροφιά) και από τη δεκαετία του 1930 επηρεάζει την πολιτική των ΗΠΑ, ωθώντας την προς την πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Σήμερα για πρώτη φορά ένας δημοσιογράφος κατάφερε να αποκαλύψει ποια είναι, τι πιστεύουν και πώς δραστηριοποιούνται τα μέλη της πιο ισχυρής «οικογένειας» της Αμερικής. 

«O πρώτος κανόνας της C Street», λέει ο Μπαρτ Στάπακ, «είναι πως δεν πρέπει να μιλάς για τη C Street». Ο Στάπακ είναι ο δημοκρατικός βουλευτής του Μίσιγκαν που έγινε διάσημος όταν εμπόδισε να ψηφιστεί από το Κογκρέσο η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που πρότεινε ο Ομπάμα, μέχρι να περιληφθεί στο νομοσχέδιο η απαγόρευση της χρηματοδότησης με ομοσπονδιακά κονδύλια των νοσοκομείων στα οποία γίνονται αμβλώσεις. «Είναι θέμα αποτελεσματικότητας», λέει ο μέγας διδάσκαλος της C Street, ο Νταγκ Κόου. «Οσο πιο αόρατη είναι η οργάνωση τόσο ισχυρότερη είναι η επιρροή της».

C Street είναι το όνομα του δρόμου της Ουάσιγκτον στον οποίο στεγάζεται η Fellowship, (η Συντροφιά). Η μυστηριώδης οργάνωση επηρεάζει τους ηγέτες των ΗΠΑ για να επιβάλλει το αντιδραστικό όραμά της. Στην έδρα της C Street, η Συντροφιά διαχειρίζεται έναν ξενώνα. Πρόκειται για την πανσιόν μιας αυστηρά επιλεγμένης ελίτ γερουσιαστών και βουλευτών. Εναντι λίγων εκατοντάδων δολαρίων τον μήνα, αποκτούν το δικαίωμα να τρώνε και να μένουν εκεί, να παρακολουθούν μαθήματα, να προσεύχονται, να ζητούν και να δέχονται πνευματική βοήθεια. Και, βέβαια, έχουν προστασία από τους αντιπάλους τους.

Τα μυστικά τους αποκάλυψε για πρώτη φορά ένας δημοσιογράφος των «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Τζεφ Σάρλετ, ειδικός στις φονταμενταλιστικές αιρέσεις. Ο Σάρλετ είναι ο μοναδικός «ξένος» που κατάφερε να διεισδύσει στην πιο αποκλειστική λέσχη της αμερικανικής πρωτεύουσας. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου του με τον τίτλο «C Street» (Εκδ. Little, Βrown and Company), που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή πραγματικότητα, η οποία υπερβαίνει τις πιο παρανοϊκές «θεωρίες συνωμοσίας». Το σύστημα που έστησε η Fellowship δεν ταυτίζεται με φαινόμενα όπως ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, που αφορά τις μάζες. Βρίσκεται πολύ πιο ψηλά και επιδιώκει να κατευθύνει τον φονταμενταλισμό του λαού προς τους δικούς του σκοπούς. Οι ρίζες του είναι πολύ παλαιότερες από τους νεοσυντηρητικούς, τους θεοσυντηρητικούς, το Τea Ρarty. Η γέννηση της Fellowship ανάγεται στη δεκαετία του 1930. Την ίδρυσε ο Εϊμπραχαμ Βεράιντε, θεωρητικός του «βιβλικού καπιταλισμού» και με μεγάλη συμπάθεια για τον φασισμό. Πρόσωπα που συνδέονται με το σύστημα της Fellowship βρίσκονται παντού, σε θέσεις διοίκησης. Η Συντροφιά έχει έντονη τη σφραγίδα της Δεξιάς, αν και περιλαμβάνει στις τάξεις της και Δημοκρατικούς. Στις Πρωινές Προσευχές της συμμετείχε ακόμη και η Χίλαρι Κλίντον. Ο προσηλυτισμός της Συντροφιάς έχει διαβρώσει τις ένοπλες δυνάμεις: η οργάνωση επηρεάζει τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ανώτατο διοικητή στο Αφγανιστάν. Η προστασία που προσφέρει είναι πολύτιμη. Δύο μέλη της, υπερσυντηρητικά και μισαλλόδοξα, βρέθηκαν πρόσφατα στο κέντρο σεξουαλικών σκανδάλων που θα είχαν καταστρέψει οποιονδήποτε άλλο αμερικανό πολιτικό. Ο Μαρκ Σάνφορντ, κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί επισήμως «για ένα προσκύνημα πνευματικού διαλογισμού στα Απαλάχια», στην πραγματικότητα βρισκόταν με την ερωμένη του στο Μπουένος Αϊρες. Ο Τζον Ενσαϊν, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Νεβάδας, είχε εξωσυζυγική σχέση με τη σύζυγο του πιο έμπιστου συνεργάτη του. Για αμφότερους κινητοποιήθηκε το δίκτυο άμυνας της Fellowship και αμφότεροι βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους. Για τους φιλοξενουμένους της C Street δεν ισχύουν οι συνηθισμένοι κανόνες. «Ακόμη και ο βασιλιάς Δαυίδ στη Βίβλο είναι ένας μεγάλος αμαρτωλός», εξηγεί ο Νταγκ Κόου, «αλλά είναι ένας εκλεκτός του Κυρίου. Η θέληση του Θεού υπερβαίνει την ηθική».

Εχει και παρακλάδια. Ο Τζεφ Σάρλετ έπεσε σχεδόν κατά τύχη πάνω στη Συντροφιά. Συγγραφέας ήδη, το 2004, ενός βιβλίου με τον τίτλο «Σκοτώνοντας τον Βούδα» και θέμα ένα «ταξίδι» του στις πιο εκκεντρικές αιρέσεις των ΗΠΑ, ο Σάρλετ κατάφερε να διεισδύσει σε μια χριστιανική κοινότητα με την ονομασία Ιβανγουολντ, ένα κοσμικό μοναστήρι σε ένα προάστιο της Ουάσιγκτον. Συμμετέχοντας στις πνευματικές ασκήσεις, ανακάλυψε πως πίσω από το Ιβανγουολντ υπάρχει μια άλλη οργάνωση. Οι μυημένοι την αποκαλούσαν Η Οικογένεια. Το Ιβανγουολντ είναι ένα από τα πολλά κέντρα-δορυφόρους που χρησιμεύουν για να επιλέγονται νέοι στρατεύσιμοι, αυτοί οι οποίοι θα εισχωρήσουν στην «πιο απόρρητη δομή της αμερικανικής συντηρητικής εξουσίας». Μόνον οι καλύτεροι, επιτυχημένοι στην πολιτική καριέρα, μπαίνουν στην κεντρική έδρα στη C Street. Στην πανσιόν της C Street φιλοξενούνται τακτικά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως οι γερουσιαστές Τομ Κόμπερν και Τζιμ Ινχοφ της Οκλαχόμας. «Διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει την πιο ακροδεξιά θέση», γράφει ο Σάρλετ. «Ο Κόμπερν πρότεινε την ποινή του θανάτου για τους γιατρούς που κάνουν αμβλώσεις. Ο Ινχοφ υπεράσπισε τους βασανιστές της φυλακής Αμπου Γράιμπ.

Επίσης, ο πιο αντιδραστικός δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Κλάρενς Τόμας, εμπνέεται από τις θέσεις της Συντροφιάς. Στην έδρα της C Street γίνονται σεμινάρια στα οποία προετοιμάζονται η νομοθεσία στον ενεργειακό τομέα, οι ψηφοφορίες στο Κογκρέσο για την εξωτερική πολιτική, οι στρατηγικές που θα εφαρμοστούν σε παγκόσμιο επίπεδο κατά του Ισλάμ.

Οργάνωση στον στρατό. Η αδελφή οργάνωση στον στρατό ονομάζεται Οfficers΄ Christian Fellowship (Χριστιανική Συντροφιά Αξιωματικών). Το εγχειρίδιό της φέρει τον τίτλο «Υπό τις διαταγές» (Under Οrders: Α Spiritual Ηandbook for Μilitary Ρersonnel). Εχει γραφτεί από τον συνταγματάρχη Ουίλιαμ Μακόι και ο στρατηγός Πετρέους γράφει στο εξώφυλλό του πως «πρέπει να βρίσκεται στον σάκο κάθε στρατιώτη».

Η Fellowship έχει χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν από άλλες συναθροίσεις ισχυρών. Δεν αναγνωρίζει θρησκευτική αρχή ανώτερη από την ίδια. Δεν επιδιώκει την πλήρη μυστικότητα ορισμένων μασονικών στοών, προτιμά να είναι «διακριτική». «Εργαζόμαστε όχι για να αφυπνίσουμε τις μάζες αλλά μέσω προσωπικών σχέσεων με τους βασιλείς, τους ηγέτες του κόσμου μας» αναφέρεται σε πρόσφατο έγγραφό της. Ο αρχηγός της Fellowship Νταγκ Κόου αναφέρει μεταξύ των προτύπων του τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μάο Τσετούνγκ. «Ο Ιησούς διδάσκει ότι πρέπει να Τον βάλουμε πάνω από τη μητέρα μας και τον αδελφό μας», λέει ο Κόου, «και είναι αυτό που ο Χίτλερ, ο Λένιν, ο Μάο, δίδασκαν στα παιδιά. Ο Μάο κατάφερε να πείσει τους νέους Ερυθροφρουρούς να εκτελούν τους γονείς τους. Δεν ήταν φόνος, ήταν η οικοδόμηση ενός νέου έθνους. Το νέο βασίλειο».

Τώρα η Ενωση Εκκλησιών των Μεθοδιστών έκανε μια καταγγελία. «Στην καρδιά της πρωτεύουσας», γράφει στο κείμενό της, «μια κατοικία για ισχυρούς πολιτικούς περνιέται για Εκκλησία και καταχράται τις φορολογικές εξαιρέσεις που έχουν οι πραγματικοί χώροι λατρείας». Η Ομοσπονδιακή Εφορία (ΙRS) άνοιξε έρευνα. Αραγε, έπειτα από 70 χρόνια ανεμπόδιστης λειτουργίας, μπορεί τώρα αυτό το δίκτυο των ισχυρών να σκοντάψει σε μια μπανάλ υπόθεση φοροδιαφυγής; Δύσκολο... Με τον πολιτικό άνεμο να πνέει και πάλι προς τα δεξιά και με το Τea Ρarty σε πόλεμο κατά της φορολογίας, μπορεί κανείς να υποθέσει πως η Fellowship έχει ακόμη μέλλον μπροστά της.

6 σχόλια:

 1. Αν κάποιος μετρήσει τις μυστικές εταιρείες που υπάρχουν στις ΗΠΑ (κολέγια, πανεπιστήμια και αλλού), θα βρεί περισσότερες από ... Αμερικανούς πολίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι ηλίθιοι και θρησκόληπτοι αναλυτές της "βαθιάς" Ελλάδος, όλα για χρόνια τα φορτώνουν σε Σιωνιστές της Αμερικής. Όποιος μιλήσει για τις αντισημιτικές φιλότουρκες οργανώσεις των ΗΠΑ, βγαίνουν 10 σχολιαστές και τον βρίζουν ή τον χλευάζουν. Όποιος μιλήσει για τη σχέση Ελλήνων και Αμερικάνών οπαδών του Χίτλερ, είναι από άλλο πλανήτη. Φάτε τώρα την Ελλάδα που εσείς φτιάξατε κύριοι αντισημίτες αναλυτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Ο Ιησούς διδάσκει ότι πρέπει να Τον βάλουμε πάνω από τη μητέρα μας και τον αδελφό μας ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ Αν κάποιος μετρήσει τις μυστικές εταιρείες που υπάρχουν στις ΗΠΑ (κολέγια, πανεπιστήμια και αλλού), θα βρεί περισσότερες από ... Αμερικανούς πολίτες ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗ ΤΡΕΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ PUN.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. στις ηπα οσοι βρισκονται σε υψηλες θεσεις της ηγεσιας πολιτικοι,στρατιωτικοι κτλ εχουν εμπλακει σε σκανδαλα σεξουαλικα,οικονομικα,διαφθορας κτλ.και λεγεται οτι ανηκουν ολοι σε οργανωσεις- αδελφοτητες απο τοτε που ηταν σε κολεγια και πανεπιστημια και στις οποιες πιθανον να κρυβονται οι μυστικες υπηρεσιες των ηπα, .οτι υπαρχουν αρχεια στις οργανωσεις αυτες,βιντεο,στοιχεια και αφου αυτοι τους ανεδειξαν και τους κανανε μεγαλους τους κρατανε στο χερι,τους ελενχουνε.

  de gaulle

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πρεπει ,ειναι επιτακτικη αναγκη να δημιουργισουμαι τον Οργανισμο Χριστιανικης διεθνης Διασκεσκεψης με IXCF internacional cristians coyntres and faith organizetion με την συμετοχει ολλων των Χριστιανικων κρατων με βασικο στοχο την διαδοση των Χριστιανικων αξιων , και της χριστιανικης ιστοριας τεχνης και πολιτισμου και παραδοση των Χριστιανικων ιδεοδων της πληρους ελευθεριας παγκοσμιως ,καθως και την μελετη της εμπειριας των χριστιανων σε σχεσει με της αλλες θρησκειες. Τ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλα αυτά και μια μερίδα πατάτες τηγανητές.
  Και γαρνιτούρα απο μιά ολίγη Σιδηρούντιο.

  Ακάλεστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.