31/12/11

Μεγάλη διαδήλωση Κούρδων στο Ντιγιάμπακιρ

Εκατοντάδες Κούρδοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά το θάνατο δύο κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία) σε ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας επέμβασης των δυνάμεων της τάξης.Σύμφωνα με την αστυνομία, την οποία επικαλείται η τηλεόραση, οι δύο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αρνήθηκαν να παραδοθούν και εκτόξευσαν χειροβομβίδες εναντίον της αστυνομίας η οποία είχε επιτεθεί στον κρυψώνα τους.Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τουφέκια και τρεις χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικό της περιοχής.


Το μεσημέρι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, μερικές φορές εκτοξεύοντας πέτρες κατά της αστυνομίας που απάντησε με κανόνια νερού και δακρυγόνα. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με μάρτυρες, και η αστυνομία απαγόρευσε στον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου να μιλήσει στους διαδηλωτές.

Η ένταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή μετά το θάνατο το βράδυ της Τετάρτης (28/12), σε αεροπορική επιδρομή, 35 κούρδων λαθρεμπόρων τους οποίους ο στρατός εξέλαβε ως κούρδους αντάρτες στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για εξωδικαστική εκτέλεση δύο νεαρών που το μόνο έγκλημα τους είναι ότι δεν αποδέχτηκαν ότι είναι Τούρκοι οι οποίοι ξέχασαν την καταγωγή τους.Κρίμα που η ενημέρωση βασίζεται μόνο στα όσα αναμεταδίδει η προπαγάνδα της Τουρκίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.