31/12/11

Οι Τούρκοι χάκερ «υψώνουν» την ημισέληνο στο Διαδίκτυο

Οι Τούρκοι χάκερ «υψώνουν» την ημισέληνο στο Διαδίκτυο Η κόντρα με τη Γαλλία για τη γενοκτονία των Αρμενίων τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν επίδειξη πατριωτισμού στο Ιντερνετ. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπολύουν επιθέσεις για την «τιμή» της Τουρκίας

Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, με αφορμή την έγκριση από τη γαλλική κάτω Βουλή νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων, μεταφέρθηκε και στο Διαδίκτυο με τους Τούρκους χάκερ να βάζουν στο στόχαστρο τους γαλλικούς ιστότοπους και να απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις, κυρίως ενάντια εκείνων των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο.

Συγκεκριμένα, το πρωί των Χριστουγέννων, ο iSKORPiTX, ο πιο διάσημος Τούρκος χάκερ, κατάφερε να διεισδύσει στον ιστότοπο της Γαλλικής Βουλής, αποκλείοντάς τον για δύο σχεδόν ημέρες.
Επίσης, η ομάδα grayhatz διείσδυσε στην ιστοσελίδα της βουλευτού του κόμματος του Σαρκοζί, Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), και εισηγήτριας του νόμου, Βαλερί Μπογιέ. Η βουλευτής μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχτηκε και σοβαρές απειλές κατά της ζωής της όπως και η οικογένειά της. Θύμα των Τούρκων χάκερ έπεσε και ο βουλευτής του UMP Μπερνάρ Ντεπιέρ.

Στη σελίδα της Μπογιέ εμφανίζονταν σε μαύρο πλαίσιο η τουρκική σημαία και ένα μήνυμα σε αγγλικά και τουρκικά που έλεγε: «Γαλλία... τι δημοκρατική χώρα. Αντί να συζητάτε τι έγινε με τους Αρμένιους, κοιτάξτε τα δικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Αλγερία». Επίσης, στο σάιτ των grayhatz, η αρμενική κοινότητα στη Γαλλία χαρακτηρίζεται ως «εγωιστική», η οποία επιχειρεί να «εκμεταλλευτεί» την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Το μήνυμα
Αλλά οι κυβερνο-επιθέσεις είχαν και συνέχεια: η ομάδα Τούρκων εθνικιστών χάκερ MilliKuvvetler.net απέκτησαν παράνομη πρόσβαση σε περίπου 100 ιστότοπους που σχετίζονται με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία, «ανεβάζοντας» ένα μήνυμα στα τουρκικά και στα αγγλικά, το οποίο κατηγορούσε τη Γαλλία για τη «γενοκτονία στην Αλγερία». «Οι Γάλλοι στρατιώτες έσφαξαν τους Αλγερινούς και βίασαν τις γυναίκες» ανέφεραν τα μηνύματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που Τούρκοι χάκερ επιτίθενται σε γαλλικές ιστοσελίδες. Τον Νοέμβριο, μία άλλη ομάδα χάκερ, οι Akincilar, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην ιστοσελίδα της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo» εξαιτίας ενός αφιερώματος που είχε ετοιμάσει για την Τυνησία και το είχε ονομάσει «Charia Hebdo», κάνοντας λογοπαίγνιο με τον νόμο της Σαρία. Τότε, ο Εκμπέρ, 20χρονος φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Μαύρο Μήλο», είχε δηλώσει πως αυτός μαζί με μια μικρή ομάδα κατάφεραν να «χακέψουν» την ιστοσελίδα, μετά 6 ώρες δουλειάς, αρνήθηκε ωστόσο πως αυτός και η ομάδα του είχαν την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση με μολότοφ κατά των γραφείων της εφημερίδας.

Οι Akincilar (πήραν το όνομά τους από τους ιππείς του Οθωμανικού στρατού) έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές κυβερνο-επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, κυρίως εναντίων ισραηλινών, αρμενικών και κουρδικών ιστοτόπων σε μια προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, να «υπερασπιστούν τις τουρκικές εθνικές αξίες». Επίσης, είχαν «επιτεθεί» και στην ιστοσελίδα του τουρκικού σατιρικού περιοδικού, «Ο Πιγκουίνος», μετά ένα καρτούν που είχε δημοσιεύσει και το οποίο σατίριζε την ισλαμική πίστη. Ωστόσο, η ομάδα δεν έχει ουδέποτε ενοχληθεί από τις διωκτικές αρχές, σε αντίθεση με το... περιοδικό το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Οι διάφορες ομάδες χάκερ έχουν ενωθεί υπό την ομπρέλα του Τουρκικού Στρατού Κυβερνοπολεμιστών, με εθνικιστική δράση. Συμμετέχουν οι πρωτοπόροι 1923Turk, οι Akincilar, οι Ayyildiz Tim, οι TurkGuvenligi κ.ά. που δρουν εδώ κι αρκετά χρόνια.

Σε τράπεζες, ΕΠΟ και αυτοδιοίκηση
Και η Ελλάδα θύμα τουρκικών επιθέσεων
Στο στόχαστρο των Τούρκων χάκερ έχει μπει και η χώρα μας. Πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε επίθεση στο site της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, στην πρώτη σελίδα του οποίου εμφανιζόταν η τουρκική σημαία, ο Κεμάλ Ατατούρκ και ένα «ιστορικό» κείμενο για την ελληνική ήττα στη Σμύρνη. Επίσης, τον Νοέμβριο «χάκεψαν» την τράπεζα Aegean Baltic Bank, η οποία έχει πλούσια δραστηριότητα στον ναυτιλιακό χώρο. Αλλά και ελληνορθόδοξες ιστοσελίδες έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα Τούρκων χάκερ, ενώ το 2007 η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε δεχτεί επίθεση, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Τουρκία για τον 3ο προκριματικό όμιλο του EURO 2008. Είχε προηγηθεί η νίκη της Εθνικής μας μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

iSKORPiTx
Ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο
Πρώτος διδάξας των τουρκικών κυβερνοεπιθέσεων είναι ο iSKORPiTx, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση του το 2003 και καυχιέται ότι έχει «χακέψει» 117.000 sites - 21.549 σε μία μόνο ημέρα. Δεν είναι τίποτα γνωστό γι' αυτόν -εικάζεται μόνο ότι είναι γύρω στα 45-, ο ίδιος ωστόσο έχει επινοήσει τη μέθοδο επίθεσης που ακο-λουθούν και άλλοι χάκερ: αλλάζει την εικόνα του site εναντίον του οποίου επιτίθε-ται, τοποθετώντας ένα μαύρο φόντο με την τουρκική ση-μαία κι ένα σύντομο μήνυμα με το οποίο εξηγεί τους λό-γους της επίθεσης. Οι στόχοι των Τούρκων χάκερ είναι πολλοί: το γαλλικό κανάλι TF1, η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», μεγάλες εταιρείες όπως η Vodafone, η μεταφορική UPS, το «National Geographic» και η κατασκευ-άστρια υπολογιστών Acer («χτυπήθηκαν» από τους TurkGuvenligi τον περασμένο Σεπτέμβριο), ενώ οι επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισραήλ πύκνωσαν μετά την αιματηρή απόβαση Ισραηλινών κομάντο στο τουρκικό πλοίο «Mavi Marmara» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα τον Μάιο του 2010.

Και οι λόγοι για τις επιθέσεις είναι πολλοί: ορισμένες γίνονται μόνο για... εξάσκη-ση, άλλες για το γόητρο, στην πλειονότητά τους όμως είναι ιδεολογικές-εθνικιστικές. Ισως γι' αυτό, οι περισσότερες από τις ομάδες δρουν ανενό-χλητες. Αντιθέτως, οι Αρχές κινήθηκαν πολύ πιο αποτε-λεσματικά, μετά την επίθεση εναντίον σημαντικών κρατι-κών ιστοσελίδων στην Τουρκία που πραγματοποίησε το καλοκαίρι η ομάδα χάκερ «Anonymous», συλλαμβά-νοντας 32 άτομα ως ύποπτα για την επίθεση.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
katsarou@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/

2 σχόλια:

 1. "Οι Τούρκοι χάκερ «υψώνουν» την ημισέληνο στο Διαδίκτυο"

  @@@@$%^&%#@!!!
  Κοιτάξτε αυτά έτσι πάνε. Κάποιοι υψώνουν την ημισέληνο και άλλοι την..ναι καταλάβατε...εχμ ας είμαστε κόσμιοι. Εκεί υπάρχει το καλό ότι δεν υπάρχει υπουργείο...Εξω(φρ)τερικών. Ούτε... διαβήματα για το WC.

  1)http://www.bloglife.gr/pid/7509

  2)http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/11/site.html

  3)http://greece-salonika.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html

  4)http://www.istories.eu/el/2010-04-15-09-47-02/121-2010-04-28-08-12-34/10143-2010-12-15-030000

  Οι "ιερές" μέρες για τους Έλληνες χάκερς:

  1 Ιανουαρίου
  31 Ιανουαρίου
  3 Φεβρουαρίου
  25 Μαρτίου
  8 Μαΐου
  19 Μαΐου
  20 Μαΐου
  29 Μαΐου
  8 Ιουνίου
  20 Ιουλίου
  26 Ιουλίου
  27 Ιουλίου
  28 Ιουλίου
  Αύγουστος
  Σεπτέμβριος
  29 Οκτωβρίου(όχι 28 μην το μπερδέψετε με τους Ιταλούς)
  3 Δεκεμβρίου
  25 Δεκεμβρίου
  +
  Στο Μπαϊράμι
  Ημέρα Πάσχα
  Εορτή Αγίου Γεωργίου(προστάτη στρατού)

  Ουσιαστικά όλος ο χρόνος :)

  Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους/ες τους/τις φίλους/ες του ιστολογίου

  ΥΓ:
  Σχετικά με την ευχή θέλω να τονίσω το εξής:
  Μην ανησυχείτε συγγένεια με τον "Γκαντεμόσαυρο" της χώρας και του πλανήτη ολόκληρου δεν έχω :);)
  Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε έχει ευχηθεί να μην χρεοκοπήσουμε,οπότε...καταλάβατε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε δε πα να την υψώσουν και πάνω απο την κεφαλή τους εδώ στην Ελλάδα μας θα τους την συσκευάσουμε, έτσι και το σκεφτούν, σε ειδική χρυσοποίκιλτη συσκευασία δώρου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.