30/12/11

Υποθήκευση ακίνητων Ε/κ στα κατεχόμενα δέχεται τουρκική τράπεζα

Sigmalive/KYΠΕ

Η τουρκική ιδιωτική τράπεζα Γκαραντί (Garanti) που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, έχει προχωρήσει στην αποδοχή υποθήκευσης των ακίνητων περιουσιών ίσης αξίας με σκοπό την παραχώρηση πίστωσης και αφορά ουσιαστικά ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα που πήραν οι Τ/κ που εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές το 1974.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ, ο διευθυντής της τράπεζας Γκαραντί, Μαχμούτ Καριμίς ανέφερε ότι εδώ και χρόνια, οι τουρκικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα δεν αποδέχονταν την υποθήκευση των ακίνητων περιουσιών που αποκτήθηκαν κάτω από το καθεστώς της ίσης αξίας περιουσιών, κάτι το οποίο άρχισε να κάνει η δική του τράπεζα. (Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι τράπεζες στα κατεχόμενα, για να παραχωρήσουν πίστωση αποδέχονταν μόνο τις τ/κ ιδιοκτησίας ακίνητες περιουσίες).

Ο κ. Καριμίς τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική, τόσο από πολιτικής όσο και από οικονομικής πλευράς και ότι με την απόφαση αυτή θα επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη στο ψευδοκράτος. Η πίστωση, πρόσθεσε, που θα παραχωρεί η τράπεζα Γκαραντί προς τους Τ/κ αιτητές, θα έχει τους ίδιους όρους που ισχύουν στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα Γκαραντί έχει συνάψει κοινοπραξία με την ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. (B.B.V.A.), η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα αντιμετώπισε πολύ θετικά αυτή την απόφαση. Σε δηλώσεις για το θέμα προέβη και ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κουτσιούκ, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση της Γκαραντί ως μια φυσιολογική και πολύ ικανοποιητική εξέλιξη, η οποία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες τράπεζες στα κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.