28/1/12

ΗΠΑ: Πλωτή βάση στη Μ. Ανατολή σχεδιάζει το Πολεμικό Ναυτικό

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προβλέπει να δημιουργήσει μια τεράστια πλωτή βάση για να δέχεται μονάδες καταδρομών στη Μέση Ανατολή, λόγω της αύξησης της έντασης με το Ιράν και της κλιμάκωσης των μαχών στην Υεμένη, γράφει η εφημερίδα Washington Post.Επικαλούμενη έγγραφα την προέλευση των οποίων δεν διευκρινίζει, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται να παροπλίσει μια φρεγάτα για να τη μετατρέψει σε πλωτή βάση για καταδρομείς, ύστερα από αίτημα της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης.

Η βάση θα μπορεί να δέχεται μικρά αναγνωριστικά ταχύπλοα και ελικόπτερα που συχνά χρησιμοποιούν οι Navy SEALs, οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, διευκρινίζει η εφημερίδα. Οι ειδικές δυνάμεις αποτελούν το επίκεντρο της στρατηγικής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για μικρότερες σε μέγεθος και αποτελεσματικότερες ένοπλες δυνάμεις, μετά και την ψήφιση των περικοπών στον προϋπολογισμό της Άμυνας. Ο Μάικ Κάφκα εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού αρνήθηκε να σχολιάσει το σχέδιο αυτό.

Σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους του πολεμικού ναυτικού, η βάση θα σταλεί στην περιοχή στις αρχές του καλοκαιριού. Τα έγγραφα που αποκαλύπτει η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η πλωτή βάση θα εγκατασταθεί στον Κόλπο, όπου το Ιράν προειδοποιεί ότι θα κλείσει τα Στενά του Χορμούζ.
http://www.ant1online.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.