30/1/12

Ντιγιαρμπακίρ: Ζητήθηκε η απελευθέρωση Οτσαλάν και Κουρδική Αυτονομία


Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία.

Το κόμμα DTK, δηλαδή, του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου, αγνοώντας ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, είναι ένα τρομοκρατικό κόμμα, στο διήμερο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ και στο οποίο συμμετείχαν 800 σύνεδροι, ζήτησε,  την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και άλλων ηγετικών μορφών των Κούρδων,  γράφει το τουρκικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρει  συνοπτικά ότι οι Κούρδοι ζητούν άμεσα νέο τουρκικό Σύνταγμα.
Η ανεξάρτητη βουλευτής  Αϊσέλ Τουγκλούκ/ Aysel Tugluk (φωτό)  τόνισε ότι η λύση στο κουρδικό ζήτημα θα μπορούσε να δοθεί  με μια συνταγματική αναθεώρηση.

«Η λύση πρέπει να είναι συνταγματική. Πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα των Κούρδων. Στο νέο Σύνταγμα πρέπει να καθορίζεται οι Κούρδοι  να έχουν τη δική τους γλώσσα, την ταυτότητα, τον πολιτισμό τους , να ζήσουν και να αναπτυχθούν ελεύθερα με συνταγματικές εγγυήσεις που θα μεταφερθούν στις μελλοντικές γενιές.
Να δοθεί πολιτική αυτονομία, η οποία σε αυτό το συνέδριο τονίστηκε ως λύση. Η Τουρκία, οφείλει να αναγνωρίσει το αυτόνομο Κουρδιστάν, στο οποίο θα υπάρχει μια περιφερειακή κουρδική διοίκηση, μια διοικητική μορφή, ένα μοντέλο διαχείρισης για το σύνολο της Τουρκίας», τόνισε η βουλευτής.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.