27/6/17

Το ήδη ρεζιλίκι και το Κρανς Μοντάνα

Λάζαρος Μαύρος
Ρ Ε Ζ Ι Λ Ι  είναι ένας από τους ηπιότερους χαρακτηρισμούς για το επίπεδο υποστάθμης των διπλωματικών και διαπραγματευτικών ικανοτήτων του προέδρου Αναστασιάδη. Είναι το ασφαλές συμπέρασμα όσων ο ίδιος ομολογεί ως προτελευταίο προϊόν και αποτέλεσμα και απότοκο και επακόλουθο και παράγωγο των δικών του ενεργειών και… «θριαμβευτικών επιτευγμάτων», στις διαδικασίες με τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, εδώ και στη Νέα Υόρκη.
- ΕΚΕΙΝΟ που ο ίδιος διατεινόταν ότι πέτυχε να συμφωνηθεί στη Ν.Υόρκη, ως «κοινό έγγραφο» με βάση το οποίο θα διεξαγόταν, ως διαδικασία και ως ουσία, η Πενταμερής της 28ης Ιουνίου:

- ΛΙΓΕΣ μόλις ώρες προτού αναχωρήσει για την 2η Πενταμερή «του» στο Κρανς Μοντάνα της Γενεύης βγήκε χθες με επίσημη δήλωσή του και ανακοίνωσε τα ακόλουθα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ έγγραφα που δεν έχουν ετοιμαστεί με βάση τις αποφάσεις της συνάντησης της 4ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες και που προνοούσε την ετοιμασία κοινού εγγράφου. Έγγραφα, μάλιστα, τα οποία ιδιαιτέρως παραγνωρίζουν ότι ο διάλογος είναι κυπριακής ιδιοκτησίας. Συνεπώς, ως και η σχετική συνεννόηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, το προσχέδιο του εγγράφου που παρουσιάστηκε θα έπρεπε να αντανακλά τις θέσεις του συνόλου των μερών και να μην παραγνωρίζει θέματα ουσιώδους σημασίας για την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ως εκ τούτου, και ενόψει του γεγονότος ότι το προσχέδιο εγγράφου, το οποίο ετοίμασε ο κ.Έιντε, δεν ανταποκρίνεται στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά την 4η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ουδόλως το θεωρώ δεσμευτικό και η όποια επίκληση ή αναφορά στο το εν λόγω έγγραφο δεν είναι αποδεκτή»… 
Α Κ Ο Μ Η  ΚΑΙ οι νεοπροσληφθέντες αρχάριοι διπλωμάτες στο ημέτερο υπουργείο Εξωτερικών ντρέπονται για την κατάντια! Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στο Ψευδοκράτος του Αττίλα και στα γραφεία του Φόρεϊν Όφεως οι εκεί διπλωμάτες προφανώς καγχάζουν. Διπλώθηκαν απ’ τα γέλια…
Α Κ Ο Μ Η και οι πλέον άσχετοι περί διπλωματίας, περί διαπραγματεύσεων, περί ΟΗΕ και περί «διακοινοτικών» συνομιλιών, γνωρίζουν ότι:
- ΚΑΝΕΝΑΣ Έιντε (ή Άιντα, ή Άιντε κ.ο.κ.) δεν θα συνέραπτε και δεν θα τολμούσε να παρουσιάσει ένα τέτοιο έγγραφο, εάν ήξερε ότι απέναντί του δεν είχε έναν Αναστασιάδη, παραστατούμενο από τους κ.κ. Αβέρωφ-ΔηΣυ, Άντρο-ΑΚΕΛ, με τους Τριάκοντα Βουλευτές του «Νόμου Ακιντζί», τις εφημερίδες «Αλήθεια», «Πολίτη», «Χαραυγή» και τα λοιπά «πιασμένα» ΜΜΕ.
Χ Θ Ε Σ  Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης… δεσμεύτηκε δημοσίως ότι «ουδόλως θεωρεί [το Έγγραφο Έιντε] δεσμευτικό και η όποια επίκληση ή αναφορά στο το εν λόγω έγγραφο δεν είναι αποδεκτή».
- ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη ο κ. Αναστασιάδης αναχωρεί για το Κρανς Μοντάνα, χωρίς άλλο έγγραφο, όπου αύριο αρχίζει η 2η Πενταμερής «του».
- ΠΡΙΝ - φευ - εκλεγεί Πρόεδρος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, δεσμευόταν και ορκιζόταν, με πρωτοσέλιδα και στην «Αλήθεια» και παντού ότι δεν επρόκειτο ποτέ να δεχθεί «κούρεμα των καταθέσεων».
- ΠΡΙΝ ξημερώσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, πήγε στο Γιούρογκρουπ και «με το πιστόλι στον κρόταφο» τις… κούρεψε.
Μ Ε  ΑΥΤΑ τα προσόντα, ανέκαθεν γνωστά και στους νυν συγκροτούντες την Πενταμερή (και τον υπόλοιπο… διεθνή παράγοντα) θα «δώσει» (ή θα του… δώσουν) τη… «μάχη» των διαπραγματεύσεων, «δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε» (Διον. Σολωμός)!
Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.