28/6/17

Συγκλονιστικό βίντεο: Η σφαίρα περνά δίπλα από το κεφάλι Κούρδισσας «αμαζόνας» κι εκείνη γελάει!

Μαχήτρια των Κούρδων αντιμετωπίζει τη ζωή και το θάνατο σε μια στιγμή 
Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει την ζωή όσων τάχθηκαν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και παίζουν την ζωή τους κορώνα - γράμματα, ανέβηκε στην σελίδα του facebook «The Women’s Revolution in Rojava», που περιγράφει όσα βιώνουν οι μαχήτριες των Κούρδων.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, γυρισμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, που είναι η βάση μιας ομάδας μαχητριών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, όπου μαίνεται ο πόλεμος, βλέπουμε μια πολύ νεαρή κοπέλα να κρατά όπλο, να σημαδεύει και να πυροβολεί.
Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, μια σφαίρα, προφανώς από ελεύθερο σκοπευτή των τζιχαντιστών, περνάει ξυστά από το κεφάλι της και σκάει στον τοίχο πίσω της. 
Η κοπέλα είναι ψύχραιμη, δεν πανικοβάλλεται, γνωρίζει καλά πως αυτή τη ζωή επέλεξε να ζήσει: Να μάχεται με τη ζωή της για την ελευθερία της και τα δικαιώματά της. Ξεσπά σε γέλια και μετά μιλά με τις συναγωνίστριές της γι' αυτό που μόλις συνέβη, σαν να περιγράφει μια φάση από τον αγώνα που παίζει...
Τα σχόλια στο βίντεο είναι δεκάδες, από πολίτες όλου του κόσμου που εξυμνούν την προσπάθειά της και το θάρρος της, ενώ θέλοντας να δώσει έναν ανάλαφρο τόνο, κάποιος προσέχει πως η «αμαζόνα» των Κούρδων φορά κάλτσες με την αγαπημένη των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο «Hello Kitty».

Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

 1. Παντελής έλλειψη εκπαίδευσης δείχνει. Ούτε ψυχραιμία ούτε τις λοιπές υπερβολές φανερώνει το στιγμιότυπο... Και μόνο η μπλε μαντήλα στο κεφάλι που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα δείχνει την απειρία της...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αμηχανία δείχνει και φυσικά έλλειψη εκπαίδευσης. Ας πούμε οι γυναίκες του ΔΣΕ στον εμφύλιο έτσι ήταν ντυμένες; http://www.zougla.gr/assets/images/324437.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παντελής έλλειψη εκπαίδευσης και παντελής άγνοια κινδύνου, άγνοια κανόνων παραλλαγής και απόκρυψης, όχι μόνον ελεύθερου σκοπευτή, αλλά και ΑΠΛΟΥ μαχιτή, αλλά και άγνοια του οπλισμού της (κάποια στιγμή, πιάνει κατά λάθος, την θερμή ακόμα, κάννη του όπλου της). Το κορίτσι αυτό, είναι προφανές, ότι για κάποιους ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ της, έχει τοποθετηθεί εκεί, ως "ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ" (λόγω ακριβώς αυτής της ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ). ΝΤΡΟΠΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να σε φυλάει ο θεός Κούρδισα μαχήτρια .!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.