27/6/17

Gilad Atzmon: Γιατί έγινε η Κύπρος μια επαρχία του Ισραήλ;

Gilad Atzmon
 
Το ισραηλινό βίντεο που ακολουθεί δείχνει μια ισραηλινή ταξιαρχία κομάντο ελίτ σε επιθετική στρατιωτική επιχείρηση ρουτίνας γύρω από το όρος Τρόοδος στη Κύπρο.

Πως μπορούσε να συμβεί αυτό το γεγονός;
 Πώς οι Κύπριοι, γνωστοί για την παραδοσιακή τους υποστήριξή στη παλαιστινιακή υπόθεση, έγιναν μια επαρχία της ισραηλινής αυτοκρατορίας;

Η απάντηση είναι: μια συμφωνία για έναν αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ-Ευρώπη.

Στις αρχές Απριλίου, μάθαμε για το σχέδιο ενός υποθαλάσσιου αγωγού 2.000 χιλιομέτρων που συνδέει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανοικτά της Γάζας και της Κύπρου με την Ελλάδα και πιθανώς την Ιταλία (είπαμε ήδη πολύ πρόσφατα ότι αυτά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ήταν στην πραγματικότητα το ίδιο κοίτασμα, κατανεμημένο σε διάφορες θέσεις ... όπου περνούν «θαλάσσια σύνορα» και ναι, υπάρχει πολύ φυσικό αέριο στα ανοικτά της Γάζας, το οποίο, φυσικά, το Ισραήλ θέλει να αρπάξει ...). 

Η συμφωνία του αγωγού μεταξύ του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας αφήνει έξω τους Τούρκους και τους Παλαιστινίους. 
Ενώ η Γάζα αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση με διανομή ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα, το Ισραήλ στοχεύει να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια από το αρκετά μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρίσκεται ανοικτά της ακτής της Γάζας, και μάλιστα σε παλαιστινιακό έδαφος, στα παλαιστινιακά χωρικά ύδατα (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιος όρος).

Ο Yuval Steinitz, υπουργός ενέργειας του Ισραήλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το σχέδιο του αγωγού και περιμένει να τεθεί σε λειτουργία το 2025, ως «αρχή μιας όμορφης φιλίας μεταξύ τεσσάρων μεσογειακών χωρών». 
Φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα μεσογειακά έθνη σε αυτή τη συμφωνία.

Μπορούμε να προβλέψουμε ότι πρόκειται για μια συνταγή για όλεθρο: ο αγωγός και οι εγκαταστάσεις για το  φυσικό αέριο είναι εύκολοι στόχοι. Η περιοχή είναι μια πυριτιδαποθήκη. 

Η Κύπρος βάζει την κυριαρχία της σε κίνδυνο. Εντός ολίγου, μπορεί, ο Θεός να βάλει το χέρι του!, το νησί να γίνει πεδίο μάχης για κυνικούς παγκόσμιους παίκτες, χωρίς πίστη ούτε νόμο και χωρίς οίκτο.
Οι ηγέτες της Κύπρου γνωρίζουν ότι, αν θέλει το νησί έναν αγωγό που διανέμει το φυσικό αέριο κλεμμένο από τους Παλαιστίνιους, θα πρέπει να γίνει μια επαρχία του Ισραήλ. Και, όπως αποκαλύπτει το βίντεο, η Κύπρος προστατεύεται τώρα από τον ισραηλινό «μεγάλο αδελφό» της. 


Οι κοινές ισραηλινο-κυπριακές ασκήσεις έγιναν για να σταλεί μήνυμα στους Τούρκους και όποιους άλλους παίκτες στην περιοχή: κάθε προσπάθεια παρεμβολής στο σχέδιο κλεμμένου αερίου τους θα αντιμετωπιστεί με την ισραηλινή γνωστή  βιαιότητα.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά32 σχόλια:

 1. Πρώτη φορά μαθαίνουμε ἐμεῖς πού στήν Ἐλλάδα προσπαθο[θμε νά εἴμαστε ἐνημερωμένοι, ὅτι τό φυσικό ἀέριο βρίσκεται ἀνοικτά τῆς Γάζας καί ἀνήκει στήν οὐσία στούς Παλιστίνιους.
  Μά τί στό καλό κάνουν οἱ δημοσιογράφοι καί οἱ πολιτικοί "μας";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιώργο Πετρέα
   σου έσβησα το σχόλιο για δυο λόγους.
   Πρώτον, ήταν γραμμένο με κεφαλαία, που δεν επιτρέπεται.
   Δεύτερον, το υδρογονονενέργεια το είχες με ήτα και πάω οφθαλμίατρο τώρα.

   Διαγραφή
  2. >Πρώτον, ήταν γραμμένο με κεφαλαία, που δεν επιτρέπεται<

   Πού το γράφει αυτό, Σάββα; Η μόνη πληροφορία/κανονισμός για τα σχόλια είναι το "Υφίσταται μετριασμός των σχολίων". Όλα τα άλλα έχουν προ πολλού καταργηθεί/αρθεί.

   Διαγραφή
 3. Και λέω και εγώ στον αρθρογράφο.Επειδή κάνω πολλές βρώμικες σκέψεις και δεν είμαι καλός άνθρωπος με την ίδια λογική το αέριο της Κύπρου ανήκει στους Τουρκοκύπριους και όχι στο κράτος της Κύπρου.Λέω εγώ τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαβί, η βρώμικη σκέψη σου δεν κάνει ούτε ένα κοπέκ, σε οποιαδήποτε τράπεζα εκτός Τουρκίας. Μόνο τουρκικο κεφάλι μπορούσε να κατεβάσει μια σκέψη που να συγκρίνει τους Τουρκοκύπριους με τους Παλαιστίνιους. Και οι δυο καταπιεσμένοι, κατεχόμενοι, φυλακιζόμενοι χωρίς δίκη, σταυρωμένοι. ΄Ετσι; Κλεμένο λοιπόν από τους τουρκοκυπρίους το αέριο της Κύπρου όπως από τους δυναστευόμενους Παλαιστινίους το Ισραηλινό.
  Μπράβο ρε Κοπέκ. Εσύ κάνεις για υψηλά αξιώματα. Στη Τουρκία φυσικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελπίζω αγαπητέ μου προτού να αρχίσεις να πουλάς τσάμπα ελληνοφροσύνη να διάβασες και να κατανόησες τι έγραψα και τι κατάλαβες εσύ.Αλλά εσύ το πήγες ένα βήμα παρακάτω και μου μοίρασες αξιώματα στην Τουρκία.Απλά λυπάμαι φίλε μου.

   Διαγραφή
 5. Μήπως λέει ανοησίες και βγάζει συμπεράσματα τραβηγμένα από τα μαλλιά;

  Γράφει: "Το ισραηλινό βίντεο που ακολουθεί δείχνει μια ισραηλινή ταξιαρχία κομάντο ελίτ σε επιθετική στρατιωτική επιχείρηση ρουτίνας γύρω από το όρος Τρόοδος στη Κύπρο" και συνεχίζει:

  "Πως μπορούσε να συμβεί αυτό το γεγονός; Πώς οι Κύπριοι, γνωστοί για την παραδοσιακή τους υποστήριξή στη παλαιστινιακή υπόθεση, έγιναν μια επαρχία της ισραηλινής αυτοκρατορίας;"

  Όλη αυτή η παράγραφος είναι μία ανοησία. Πώς μπορούσε να συμβεί; Γιατί να μην μπορούσε, δηλαδή; Ο ίδιος λέει παραπάνω ότι ήταν άσκηση ρουτίνας. Πού το περίεργο;

  Πώς είναι γνωστοί οι Κύπριοι "για την παραδοσιακή τους υποστήριξή στη παλαιστινιακή υπόθεση;". Τι το ιδιαίτερο έχουν κάνει γι αυτήν; Άλλωστε, δεν χρωστούν και τίποτε στους Παλαιστίνιους, αφού οι τελευταίοι όχι μόνο δεν έχουν βγάλει άχνα για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, αλλά είναι και φανατικοί υποστηρικτές τής Τουρκίας, η οποία, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, δεν τούς έχει προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Αντιθέτως μάλιστα, ήταν πάντα σε αγαστή συνεργασία με το Ισραήλ, μέχρι την ρήξη των σχέσεών των το 2010.

  "Η Κύπρος βάζει την κυριαρχία της σε κίνδυνο"

  Μήπως υποτιμά την νοημοσύνη των Κυπρίων, χειρότερα απ' ό,τι την δική μας;

  Το άρθρο είναι ένα φιλοπαλαιστινιακό φληνάφημα, γραμμένο από τον ... πολυτάλαντο σαξοφωνονίστα της τζαζ, γνωστό για τον αντισημιτισμό του (είναι και αρνητής τού Ολοκαυτώματος), Gilad Atzmon.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πω πωωωωω ΜΙΤιές...του απίστευτου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Πως μπορούσε να συμβεί αυτό το γεγονός; Πώς οι Κύπριοι, γνωστοί για την παραδοσιακή τους υποστήριξή στη παλαιστινιακή υπόθεση, έγιναν μια επαρχία της ισραηλινής αυτοκρατορίας;"...εδω στην Κυπρο υπαρχει μια παροιμια που λεει "απον απεξω του χορου πολλα τραουδκια ξερει" ο αρθογραφος,σαν κοκορας μιλα,αν στην χωρα του υπηρχαν 45.000 χιλιαδες τουρκοι εσβολεις σε επιθετικη διαταξη και με την Τουρκια ενος τσιγαρου αποσταση,θα ειχε αλλη αποψη!Τωρα οσον αφορα το "κλεμμενο αεριο" των Παλαιστινιων ας δει καλα τα κοιτασματα Ταμαρ και Λεβιαθαν που βρισκονται !Τι κερδισαμε τοσα χρονια που υποστηριζαμαι μονοπλευρα τους Παλαιστινιους;
  Ας ξυπνησουμε επιτελους και να δουμε πως εχουν αλλαξει τα πραγματα "οι φιλοι μας"Παλαιστινιοι διπλα απο την φωτογραφια του Αραφατ εχουν τον Ερτογαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμπλεκόμενα συμφέροντα φίλε! Και μπράβο μας,αυτό έπρεπε να γίνει. Οι Παλαιστίνιοι σε τι μας έχουν υποστηριξει;

   Διαγραφή
  2. Να αντιστρέψω την ερώτηση: το Ισραήλ σε τι μας έχει βοηθήσει;

   Διαγραφή
  3. Είναι εύκολη η απάντηση σε τίποτα.Αν το δούμε εντελώς ψυχρά η βοήθεια που έχουν δώσει οι Ισραηλινοί στην Τουρκία είναι μεγάλη.Το θέμα είναι ότι η προσέγγιση δυο κρατών δεν πρέπει να γίνονται βάση του συναισθήματος αλλά βάση του συμφέροντος και των γεωπολιτικών εξελίξεων μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Βέβαια όλα αυτά είναι συνάρτηση πως ασκείς την πολιτική σου ως Ελληνικό κράτος.Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν μπορούν να χωρέσουν.Έγραψα ένα σχόλιο παραπάνω και ήμουν στα όρια της παρεξηγήσεως.Η Κυπριακή δημοκρατία είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο κράτος(τουλάχιστον μέχρι τα αποτελέσματα της Γενεύης).Υπέγραψε συμφωνία για ΑΟΖ με Ισραήλ-Αίγυπτο-ΚΛΠ.Γιατί δεν υπέγραψε συμφωνία ΑΟΖ με την Παλαιστινιακή αρχή??Αναγνωρίζεται σαν κράτος από 136 χώρες μεταξύ τους και η Τουρκία αλλά μαντέψετε από ποιους δεν αναγνωρίζεται!!!Από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ-το σύνολο τον ευρωπαϊκών χωρών (πλην των χωρών της ανατολικής Ευρώπης) και όλη τα κράτη της βόρειας Αμερικής!!Είναι σαν να πήγαινε το Ισραήλ και να υπόγραφε ΑΟΖ με τα κατεχόμενα!!Προς θεού δεν συγκρίνω κατεχόμενα με Παλαιστίνιους .Αν την άσκηση στην Κύπρο την έκαναν Άγγλοι ή Αμερικάνοι ή Αιγύπτιοι όλα καλά??Το πρόβλημα του αρθρογράφου δεν είναι αν θα γίνει αποικία η Κύπρος.Το πρόβλημα είναι μην γίνει αποικία του Ισραήλ!!!Αν γίνει αποικία των Τούρκων τον ενοχλεί??Και πάλι αυτά υποθετικά τα γράφω διότι δεν έχω παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο αρθρογράφο.Μπορεί αν έχει γράψει πολλά κείμενα να υπάρχουν και κάποια που να καταδικάζουν την Τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο.Υπάρχουν??Θα μου αρκούσε μια καταδίκη επίσημη της Τουρκικής εισβολής από το κράτος της Παλαιστίνης το οποίο ανακηρύχθηκε το 1988 κατά την διάρκεια της Ισλαμικής διάσκεψης.Υπάρχει??Δεν το γνωρίζω πραγματικά και ζητώ ενημέρωση.Και επειδή βλέπω να μου αντιστρέφετε το ερώτημα για το Ισραήλ σας απαντώ από τώρα όχι.Όπως και νομίζω δεν υπάρχει καταδίκη της Τουρκικής εισβολής.Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 20 Ιουλίου 1974 το 353 νομίζω ότι μπορεί να το διαβάσει κάποιος όπως θέλει.http://undocs.org/S/RES/353(1974)

   Διαγραφή
  4. Και για να τελειώσω την σκέψη μου θεωρώ ότι στην εξωτερική πολιτική και στην διπλωματία συναισθηματισμοί δεν χωρούν.Οι συναισθηματισμοί είναι για εμένα και για εσένα και τον κάθε πολίτη που δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Είναι πάντως και για εμάς αρκετά ωφέλιμο να διαβάζουμε τέτοιου είδους άρθρα και να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας κυρίως για το πως σκέφτονται οι άλλοι.

   Διαγραφή
  5. Να ξεκινήσω με τη τελευταία φράση, ναι η ανάρτηση του άρθρου δεν είχε κανένα άλλο σκοπό, πως σκέφτονται κάποιο άλλοι (δεν μπορούμε να τους δημοσιεύσουμε όλους).

   Στην ανάρτηση μου δίνω και σύνδεσμο στη Βικιπαίδεια (https://en.wikipedia.org/wiki/Gilad_Atzmon) έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να μάθει ποιος είναι ο συγγραφέας και τι πρεσβεύει. Γνήσιος Εβραιο-ισραηλινός –γεννήθηκε, μεγάλωσε στο Ισραήλ- αυτοεξορίστηκε στην Αγγλία μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας του στη Τσαχάλ, και πήρε τη βρετανική υπηκοότητα.
   Είναι μαχόμενος αντισιωνιστής και καταφέρεται έντονα κατά της εβραϊκής θρησκείας.
   Αντισημίτης δεν είναι, αφού ό ίδιος γεννήθηκε σημίτης.

   Στο παρόν άρθρο αγνοεί την ύπαρξη του ισραηλινού Κράτους και θεωρεί ότι αυτή η γη ανήκει στους Παλαιστίνιους, ιδού η θέση του για τα κοιτάσματα.
   Όπως θα ξέρεις, το παλαιστινιακό ζήτημα δεν έχει λήξει, ούτε πρόκειται να λήξει, αλλά πολλοί τζογάρουν σε αυτή τη θολή κατάσταση και γύρω από την ΑΟΖ της Παλαιστίνης –ασχολείται μεταξύ των άλλων, ενεργά και έντονα και ο Βρετανός ανθρωπιστής Τόνι Μπλαιρ που προωθεί (αφιλοκερδώς) την BP για το κοίτασμα έξω από τη Γάζα. Η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει ο Atzmon. Το Ισραήλ οριοθέτησε την ΑΟΖ του μόνο με τη Κύπρο, Παλαιστίνη δεν υπάρχει και έχει διαφορές με το Λίβανο.

   Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ για το link ομολογώ ότι δεν το πρόσεξα.Η είδηση είναι ότι κάποιοι τζογάρουν με το Ισραηλινό κράτος που είναι το πιο ισχυρό στην περιοχή και με πλάτες. Αυτό και μόνο θα πρέπει να μας προβληματίσει.

   Διαγραφή
  7. @ Κριστιάν Ακκυριά

   >Να αντιστρέψω την ερώτηση: το Ισραήλ σε τι μας έχει βοηθήσει;<

   Εμάς, τούς Ελλαδίτες; Σε τίποτε, αλλά τού δώσαμε ποτέ την ευκαιρία να το κάνει, αφού μέχρι την δεκαετία τού '90 δεν το είχαμε καν αναγνωρίσει, αλλά κρατούσαμε τα μπόσικα στούς Άραβες, οι οποίοι αποδείχτηκαν φιλότουρκοι; Το ίδιο διάστημα, συνεργαζόταν με τούς Τούρκους, οι οποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα απ' αυτό.
   Η Κύπρος, όμως, έχει ωφεληθεί από την συνεργασία τής Με το Ισραήλ και θα ωφεληθεί, εκτιμώ, ακόμη περισσότερο.

   Ειρήσθω εν παρόδω, ότι η περίφημη αυτή άσκηση των Ισραηλινών, που τόσο ... "σόκαρε" ορισμένους, έχει γίνει ακριβώς η ίδια και στην Κρήτη και ουδείς εξεπλάγη, διότι ελάχιστα έγινε γνωστό.

   Για περισσότερα σχετικώς με την άσκηση, άκουσε αυτό.

   Όσο για τον ποιόν τού συγγραφέως ενός άρθρου που βγάζει μάτι ότι είναι αραβική προπαγάνδα, ισχύουν αυτά που γράφω στο σημερινό μου σχόλιο/απάντηση στον mavrokos28 Ιουνίου 2017 - 3:49 μ.μ., συν ότι "Στο παρόν άρθρο αγνοεί την ύπαρξη του ισραηλινού Κράτους και θεωρεί ότι αυτή η γη ανήκει στους Παλαιστίνιους, ιδού η θέση του για τα κοιτάσματα".

   Νομίζω ότι δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο.

   Διαγραφή
  8. @ νατιβίστ
   Ναι κ’ εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πεις τίποτε περισσότερο.

   Καταρχάς δεν ρώτησα εσένα. Γνωστή η ισραηλολαγνεία σου και η συνήθεια σου να αποδίδεις τους χαρακτηρισμούς «ανόητος» ή «ηλίθιος» σε όποιον δεν συμφωνείς με τη γνώμη του.

   Τον σύνδεσμο που δίνεις προς τον ελληνοεβραίο καζινόβιο, αυτό και αν είναι έγκαιρη ενημέρωση -αυτός δεν κάνει προπαγάνδα-, διαβάζει το χαρτάκι που του έστειλε η πρεσβεία.. και τονίζει το μεγαλείο των Ισραηλινών στρατιωτών.

   Ντροπή σου που κατηγορήσεις τον Gilad Atzmon ότι τρώει λεφτά από του Παλαιστίνιους, μήπως τα έχει ανάγκη;;
   Δεν σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να εκφράσει τη προσωπική του γνώμη; Σαξοφωνίστας είναι ο άνθρωπος –όπως είμαι κ’ εγώ- τόσο πωρωμένος είσαι;

   Τέλος, η άσκηση αυτή επικρίθηκε έντονα όχι τόσο πολύ από τους Παλαιστίνιους παρά από την Χεζμπολάχ και τη συριακή κυβέρνηση. Λένε ότι επιλέχτηκε το όρος Τρόοδος επειδή οι συνθήκες είναι παρόμοιες με αυτές των Υψωμάτων του Γκολάν.
   Ιδού την ισραηλινή μεγάλη επίθεση μαζί με τους συμμάχους τους της Αλ Κάιντα και του Ντάες που εξελίσσεται. Τις αντιδράσεις της Συρίας και του Λιβάνου, γείτονες και αυτοί της Κύπρου με μεγάλο πληθυσμό ορθοδόξων χριστιανών δεν ενδιαφέρει την κυπριακή κυβέρνηση; Μόνο ο Κύπριος αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρεται για αυτούς και με ποιόν πολεμούν τους τζιχαντιστές;

   Διαγραφή
  9. Δεν ρώτησες εμένα, αλλά αυτό δεν μ' εμποδίζει να ερωτήσω εγώ εσένα.

   Το να εξακοντίζεις προσωπική επίθεση σε σχολιαστή, κάτι που εσύ είχες απαγορεύσει κάποτε στους σπανίως τηρηθέντες και νυν καταργηθέντες κανόνες σου, εκτός από ανάγωγο, δεν είναι και πειστικό. Μέσα στις ad hominem επιθέσεις βάζω και το "ισραηλολαγνεία", που θα μπορούσα να σού ανταποδώσω με το "αραβολαγνεία", αλλ' αυτό δεν οδηγεί πουθενά. ΕΠΙΧΕΔΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ έχεις; Προφανώς όχι!

   Μπορείς να διαψεύσεις αυτά που λέει ο "ελληνοεβραίος καζινόβιος" (οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, ελλείψει επιχειρημάτων", πάνε σύννεφο, ε;); Ή μήπως ήξερες/ξέρεις ότι παρόμοια άσκηση (νομίζω ότι ήταν δύο) έχει γίνει και στην Κρήτη;

   Εσύ από πού κι ως πού, με τι γνώσεις και στοιχεία, κάνεις τον δικηγόρο τού Gilad Atzmon; Και βέβαια μπορεί να εκφράσει την άποψή του, όπως κάνουν και τόσοι άλλοι στην Ελλάδα, χωρίς να πρέπει, επειδή διαφωνώ, να είμαι εγώ ο ... πορωμένος.... (σύννεφο ο εκνευρισμός, Κριστιάν και είναι παντί ανθρώπω εμφανής, αλλά γιατί άραγε;).

   "Τέλος, η άσκηση αυτή επικρίθηκε έντονα όχι τόσο πολύ από τους Παλαιστίνιους παρά από την Χεζμπολάχ και τη συριακή κυβέρνηση. Λένε ότι επιλέχτηκε το όρος Τρόοδος επειδή οι συνθήκες είναι παρόμοιες με αυτές των Υψωμάτων του Γκολάν"

   Μα αυτό λέει ο "ελληνοεβραίος καζινόβιος", τα εξηγεί πολύ καλά, αλλά η αφεντιά σου δεν τού έκανε την τιμή να το καταδεχτεί, έτσι δεν είναι.

   Δεν θα κρίνω εγώ την κυπριακή πολιτική (ρώτα αυτούς) και ούτε σε θεωρώ κατάλληλο για να με ενημερώσεις για το με ποιον μαζί θα κάνει την επιχείρηση το Ισραήλ.

   Φρόντισε να ηρεμήσεις. Υποτιμάς τον εαυτό σου.

   Διαγραφή
  10. Ναι, είμαι οξύθυμος και επιθετικός, άμα δεν ήμουν ούτε τρεις μέρες δεν θα κράταγα στην Ελλάδα –και κοντεύω 50 χρόνια .
   Όμως δεν σε είπα και π@@@η που είναι το κορυφαίο αξιακό αδίκημα.

   > Το να εξακοντίζεις προσωπική επίθεση σε σχολιαστή, κάτι που εσύ είχες απαγορεύσει κάποτε στους σπανίως τηρηθέντες και νυν καταργηθέντες κανόνες σου, εκτός από ανάγωγο, δεν είναι και πειστικό.<
   Ως συνήθως τίποτα δεν κατάλαβες. Επίθεση από ανώνυμο σχολιαστή σε άλλο απαγορευόταν. Πως μπορεί να απαγορευτεί σε διαχειριστή; Μάλλον εσύ χρειάζεσαι ένα καλό κρητικό τσίπουρο να σου περάσει η τζαντίλα.

   > Μέσα στις ad hominem επιθέσεις βάζω και το "ισραηλολαγνεία", που θα μπορούσα να σού ανταποδώσω με το "αραβολαγνεία"<
   Μη κάνεις τη κρητικιά παρθένα, αυτό το βιολί ξεκίνησε από σένα όταν με κατηγόρησες για αντισημητισμό.
   Υπάρχει διαφορά μεταξύ εσού και εμού. Το να αναρτήσω άρθρα που θεωρείς εσύ ή ο κάθε σχολιαστής αντισημιτικά ή αραβόφιλα ή ρωσόφιλα ή τουρκόφιλα ή ανθελληνικά, κλπ. δεν εκφράζει απαραίτητα τη δική μου γνώμη –ή του ιστολογίου- άλλα έχει σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών όπως το νομίζω καλύτερα. Υπήρξαν εποχές έντονης αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα.
   Σ’ αυτά τα πλαίσια, ναι είμαι δικηγόρος-προστάτης του κάθε συγγραφέα, υπήρξε εποχή που είχα βγάλει ένα κειμενάκι που έλεγε να απευθυνθούν απ’ ευθείας στον συγγραφέα για κάθε διαφωνία –για αυτό το λόγο προσέχω πάντα να υπάρχει και η πηγή.
   Το να κατηγορήσεις –υπό την ανωνυμία, ναι είσαι ανώνυμο πρόσωπο- κάποιο επώνυμο συγγραφέα με τη κάλυψη του παρόντος ιστολογίου είναι κατά τη γνώμη μου δείγμα ανανδρίας και μικρότητας, και μάλιστα αυξάνεται ο χαρακτηρισμός και η υποκρισία όταν αυτός ο ανώνυμος τα βάζει με τον διαχειριστή. Τσάμπα μάγκας είσαι!
   Για βρες το ι-μαιλ του συγγραφέα και πες του ότι χρηματοδοτείται από τους «Άραβες» και πες μας την απάντηση.

   >(σύννεφο ο εκνευρισμός, Κριστιάν και είναι παντί ανθρώπω εμφανής, αλλά γιατί άραγε;).
   <
   Πάλι λάθος κάνεις, είμαι στη ταράτσα μου στο τρίτο, βλέπω το Σαρωνικό, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, πίνοντας ακόμα το καφεδάκι μου και παρακολουθώ την ειδησιογραφία στο διαδίκτυο.
   Στο έχω πει και αυτό βέβαια, πρόσεχε να μη σε περάσω για τρολ, μια και ανοικτά δηλώνεις ότι προσπαθείς να με εκνευρίσεις.
   ΤΕΛΟΣ

   Διαγραφή
  11. >Στο έχω πει και αυτό βέβαια, πρόσεχε να μη σε περάσω για τρολ, μια και ανοικτά δηλώνεις ότι προσπαθείς να με εκνευρίσεις<

   Δηλώνω ανοικτά ότι προσπαθώ να σ' εκνευρίσω; Πού, πώς; Αν εσύ γράφεις ό,τι σού κατέβει, δεν είμαι υποχρεωμένος να το δεχθώ.
   Διαβάζω την όλη απάντησή σου, βλέπω έναν δάχυτο εκνευρισμό. Εγώ να τον αυξήσω; Γιατί;

   Μέχρι στιγμής, δεν έχεις απαντήσει τίποτε επί τής ουσίας των σχολίων μου κι αυτό δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων. Βλέπεις, σχεδόν όλοι οι σχολιαστές βλέπουν αυτό που βλέπω κι εγώ.

   Λυπούμαι για λογαριασμό σου. Μπορείς και καλύτερα, σαφώς καλύτερα.

   Διαγραφή
  12. Είπα τέλος αλλά ούτε αυτό δεν σέβεσαι.
   >Μέχρι στιγμής, δεν έχεις απαντήσει τίποτε επί τής ουσίας των σχολίων μου κι αυτό δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων.<
   Αυτή τη φράση την έχεις έτοιμη κάπου και την κάνεις copy paste, έχω βαρεθεί να τη διαβάσω στη πλειοψηφία των σχολίων σου.

   Διαγραφή
  13. Αν είναι έτσι, δεν απομένει παρά να μού αποδείξουν οι σχολιαστές ότι έχουν. Ιδού η Ρόδος, ...

   Διαγραφή
 8. Αντρέα μου, Αντρέα μου.Με περισσότερο ψύχραιμη σκέψη, τροφοδοτούμενη και από το ιστορικό και το μητρώο των εμπλεκομένων, θα καταλήγατε στο συμπέρασμα πως αυτός ο προφανώς Εβραίος Gilad Atzmon λέει κουβέντες άξιες μεγάλης προσοχής, μελέτης και σοβαρού προβληματισμού.
  Εκτός αν είμαστε σε αναζήτηση προστάτη/Αφέντη. Δηλαδή εθελοντές Παλαιστίνιοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αφού η Ελλάς "κείται μακράν", καλο ειναι και το Ισραήλ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. δεν καταλαβα την αναγκη αναρτησης τετοιου ανοητου προβοκρατορικου αρθρου. Ποιοι αναγνωρισαν απο τους πρωτους τα κατεχομενα στην Κυπρο; Νομιζω οι παραδοσιακοι του συμμαχοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριε Καλεντερίδη, η ενημέρωση που μας παρέχεις έχει μια χροιά σαφώς αντισημιτική. Ως δημοσιογράφος σίγουρα έχεις τις γνώσεις να μας τεκμηριώσεις σε κάποιο άλλο άρθρο σου τις απόψεις σου περί Ισραήλ και παλαιστινίων. Στο παρόν άρθρο σου αυτό που θάπρεπε να εισπράξει ο αναγνώστης σου είναι ότι η σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ μόνον ωφελεί έχει για "δώσει" στους Κύπριους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. VAS BAS
   σε ό,τι με αφορά, μετά από 25 χρόνια ανασχόλησης με τη διεθνή πολιτική, έχω μάθε να μην είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά, ούτε φιλο-, ούτε αντί- σε οποιοδήποτε θέμα.
   Αυτά δεν υπάρχουν.
   Κάθε θέμα εξετάζεται κατά περίπτωση και ανάλογα με την γεωπολιτική συγκυρία.
   Και νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν να ρίχνει νερό στο μύλο συμφερόντων διαφόρων κύκλων, με χαρακτηρισμούς αντισημιτική κλπ.
   Τέλος, το ιστολόγιο είναι ένα βήμα ελεύθερης ενημέρωσης.
   Δεν έχει συγκεκριμένη αποστολή υπέρ ή εναντίον κάποιου, πλην μιας γενικής.
   Να ενημερώνει σφαιρικά τους Έλληνες, για να είναι σε θέση να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για τα τεκταινόμενα στη χώρα και το γεωπολιτικό της περίγυρο.

   Διαγραφή
 12. Όταν τα ίδια πράγματα τα λέμε εμείς, μας λένε συνομωσιολόγους και αντισημίτες. Τώρα που τα λέει ένας Εβραίος, πως θα χαρακτηριστεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί σε ξενίζει τόσο, που ένας Ισραηλινός γράφει κατά τού Ισραήλ, προφανώς χρηματοδοτούμενος από την αραβική προπαγάνδα; Δεν έχεις δει Έλληνες να στράφονται κατά τής Ελλάδας, είτε χρηματοδοτούμενοι από ξένα κέντρα, είτε ως χρήσιμοι ηλίθιοι; "Δόξα τω Θεώ", γεμάτοι είμαστε από δαύτους.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.