31/7/17

Η Σύρραξη με την Ρωσία Είναι η Επιλογή Πολιτικής της Ουάσιγκτων. To αποδεικνύει η ομοφωνία στο Κογκρέσο για τις νέες απρόκλητες «κυρώσεις».

Paul Craig Roberts, 28-7-2017
[ «Ο Πόλεμος είναι στα χαρτιά, είναι η δυσοίωνη διάγνωση του πολύπειρου Αμερικανού καθηγητή, συγγραφέα, πρώην υπουργού, αρχισυντάκτη και δημοσιολόγου διεθνούς ακτινοβολίας, μετά την ομόφωνη στο κογκρέσο κήρυξη οικονομικού πολέμου στη Ρωσία. Ο δικός του τίτλος στο κατωτέρω άρθρο ήταν: «Το νέο νομοσχέδιο ρωσικών κυρώσεων είναι το μνημείο εγκληματικότητας της Ουάσιγκτων». Ιδού πως τον υποστηρίζει:]

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, με σχεδόν παμψηφία στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, κατέστησε σαφές ότι προτιμά να καταστρέψει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και να αυξήσει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου από το να αποφύγει την σύρραξη με τη Ρωσία, ομαλοποιώντας τις σχέσεις.

Η ψήφος για τις νέες κυρώσεις καθιστά μάταιο για τον Πρόεδρο Τραμπ να θέσει βέτο κατά του νομοσχεδίου, αφού υιοθετήθηκε και από τα δύο σώματα με πλειοψηφία μεγαλύτερη των δύο τρίτων που απαιτείται για την ανατροπή της προεδρικής αρνησικυρίας. Το μόνο που μπορεί να πετύχει ο Τραμπ με ένα βέτο είναι να αποδείξει τις ψευδείς κατηγορίες ότι συνεργάζεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το νομοσχέδιο των νέων κυρώσεων αποκλείει την δυνατότητα μείωσης των αυξανομένων εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων. Επίσης αποδεικνύει ότι εάν το Κογκρέσο έχει οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την μείωση του κινδύνου πολεμικής σύρραξης και την αποφυγή ρήξεως με την Ευρώπη για τις κυρώσεις, το Κογκρέσο ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο να συνεχίσει να εισπράττει την χρηματοδότηση των προεκλογικών δαπανών των μελών του από το ισχυρό και πλούσιο σύμπλεγμα συμφερόντων άμυνας και ασφάλειας και να κερδοσκοπεί με το διογκούμενο μίσος κατά της Ρωσίας που καλλιεργούν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Αυτή η ριψοκίνδυνη και ανεύθυνη ενέργεια του Κογκρέσου καθιστά απολύτως σαφές ότι η Ουάσιγκτων έχει εσκεμμένως επιλέξει την σύρραξη με την Ρωσία ως το βασικό στοιχείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. ΄Ισως τώρα η ρωσική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την προσφιλή της ψευδαίσθηση ότι ένα διακανονισμός με την Ουάσιγκτων είναι επιτεύξιμος.

Όπως έχω γράψει επανειλημμένως, o μόνος τρόπος που μπορεί η Ρωσία να επιτύχει έναν διακανονισμό με την Ουάσιγκτων είναι να συνθηκολογήσει και να αποδεχτεί την αμερικανική ηγεμονία. Κάθε περαιτέρω αντίσταση της ρωσικής κυβέρνησης σ’ αυτό το εξόφθαλμο γεγονός θα αποδείκνυε επικίνδυνη πλάνη της ρωσικής ηγεσίας.

 Το φύλλο συκής που επέλεξε το Κογκρέσο για την παραβίαση των διπλωματικών πρωτοκόλλων και του Διεθνούς Δικαίου είναι ο ανυπόστατος ισχυρισμός περί ρωσικής επέμβασης υπέρ του Τραμπ στην αμερικανική προεδρική εκλογή.

Μια οργάνωση πρώην αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επισταμένη επιστημονική έρευνα για το θρυλούμενο ρωσικό «χάκινγκ» και το πόρισμα είναι πως δεν υπήρξε τέτοια ηλεκτρονική παρέμβαση. Υπήρξε μια εσωτερική διαρροή και η διαρροή αντιγράφηκε σε ειδική συσκευή όπου της προστέθηκαν ρωσικά «δακτυλικά αποτυπώματα». Δεν υπάρχει το παραμικρό έγκυρο ερευνητικό στοιχείο που να τεκμηριώνει και ίχνος ρωσικής ηλεκτρονικής παρέμβασης.

Είναι όλα κατασκευάσματα, και όλοι όσοι υποστηρίζουν ρωσική ανάμειξη το ξέρουν. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ισχυρισμό για ρωσικό «χάκινγκ» και τον ισχυρισμό του Χίτλερ το 1939 «χθες τη νύχτα πολωνικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορά μας», το φύλο συκής του Χίτλερ για την εισβολή στην Πολωνία.

Το γεγονός ότι το Κογκρέσο χρησιμοποιεί ένα διαβόητα διαφανές ψεύδος για να δικαιολογήσει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εσκεμμένα επιδεινώνει τις σχέσεις τόσο με την Ρωσία όσο και με την Ε.Ε. αποδεικνύει πόσο αποφασισμένη είναι η Ουάσιγκτων να εντείνει την σύγκρουση με την Ρωσία.

Περιμένετε περισσότερους ψευδείς ισχυρισμούς, περισσότερη δαιμονοποίηση, περισσότερες απειλές.

Ο Πόλεμος είναι στα χαρτιά.

paulcraigroberts.org

7 σχόλια:

 1. Θυμίζει υστερία της εποχής Μακκάρθυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία "γεωπολιτική" εξήγηση δια την στάση του Κογκρέσου, που ψήφισε στην μεν Βουλή των Αντιπροσώπων 419-3 και στην δε Γερουσία 98-2, υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσσίας.

  (Χωρίς καμμία διάθεση κριτικής, έχοντας υπόψη πως είμαστε μία μικρή χώρα, με ελάχιστο ειδικό βάρος, μέλος του ΝΑΤΟ).

  Wolfowitz Doctrine
  From Wikipedia, the free encyclopedia

  Wolfowitz Doctrine is an unofficial name given to the initial version of the Defense Planning Guidance for the 1994–99 fiscal years (dated February 18, 1992) authored by Under Secretary of Defense for Policy Paul Wolfowitz and his deputy Scooter Libby. Not intended for public release, it was leaked to the New York Times on March 7, 1992.

  The doctrine announces the U.S’s status as the world’s only remaining superpower following the collapse of the Soviet Union at the end of the Cold War and proclaims its main objective to be retaining that status.

  "Our first objective is to prevent the re-emergence of a new rival, either on the territory of the former Soviet Union or elsewhere, that poses a threat on the order of that posed formerly by the Soviet Union. This is a dominant consideration underlying the new regional defense strategy and requires that we endeavor to prevent any hostile power from dominating a region whose resources would, under consolidated control, be sufficient to generate global power".

  «Πρώτος στόχος μας είναι να αποτραπεί η επανεμφάνιση ενός νέου ανταγωνιστή, είτε στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή αλλού, που να μας απειλήσει όπως στο παρελθόν η ΕΣΣΔ. Αυτό είναι μια κυρίαρχη εκτίμηση στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την περιφερειακή μας άμυνα και απαιτεί να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε εχθρική δύναμη να κυριαρχήσει σε μια περιοχή της οποίας οι πόροι, υπό ενοποιημένο έλεγχο, θα επαρκούσαν στην δημιουργία μιας παγκόσμιας δύναμης».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η σχεδον ομόφωνη αυτη απόφαση - χωρις να λάβουν καν υπόψιν την αποψη του προέδρου ειναι απο τις σπάνιες περιπτώσεις και στο μονο που αποβλέπει εινςι να βαθύνουν το φράγμα των ρωσσωευρωπαικων σχέσεων .Ομως φαινεται οτι η Ευρώπη που αποτελει και την πολύφερνη νύφη,δεν τσίμπησε μεχρι στιγμης τουλαχιςτον και αναμένουμε τις επόμενες παρτίδες του παιχνιδιού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επι ποίου κιόλας έγινε η εξέλιξη αυτή ; Επι Τραμπ ! Ποιος κυβερνάει αυτόν τον κόσμο ! Τι ειναι τελικώς η δημοκρατία α λα κάρτ που νομίζουν μερικοί οτι έχουμε ; Αυτά για τους φίλους που νομίζουν οτι ζούμε σε εποχή ανεξάρτητων κρατών και λαών που εχουν μερίδιο εξουσίας...Αλλο ψήφισε ακομα κι ο αμερικανικός λαός και αλλο πήρε και θα δείτε σε λιγο το αγγλικό και το γαλλικό τι θα πάρουν.Στα Συντάγματα και στις Τράπεζες (ιδιωτικες οι περισσότερες ) των "Εθνών" (εδω γελάμε) ειναι η αναρχία οχι στις πλατείες των "αναρχικων".Αναρχια που φυσικά συμφέρει την παγκόσμια εξουσία και διακυβέρνηση διότι διαχειρίζεται το χάος κατα βούληση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άλλο "θύμα" των αμερικανικών ΜΜΕ (και του βαθέως κράτους γενικότερα) είναι και το Ιράν. Το δήθεν σκοταδιστικό Ιράν, η πηγή του κακού... "Μανιχαϊσμός" maden in USA. Ο οποίος μάλιστα στρέφεται εναντίον της χώρας στην οποία γεννήθηκε. Βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι άποικοι είχαν άμεση ιδεολογική συγγένεια με τους αρχαίους Γνωστικούς. Τους πειράζει λοιπόν το σκοταδιστικό Ιράν, η Ρωσία, τη στιγμή που ...η "προοδευτική" Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχος. Δε μου προκαλεί εντύπωση που τα εγχώρια ΜΜΕ αποκαλούν το Ιράν σκοταδιστικό αλλά το γεγονός ότι και οι εν ελλάδι αναρχικοί και λοιποί αριστεροί γενικότερα, δε θέλουν η Ελλάδα να γίνει Ιράν...

  https://www.youtube.com/channel/UC6NdTM0yHlX-DuUShBGvVPA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Hellenictech.
   Οι εν Ελλαδι αναρχικοι και λοιποι αριστεροι δεν θελουν η Ελλαδα να γινει Ιραν γιατι τοτε θα υπακουουν σε ρασοφορους 'Χομεινι',δεν τους χαλαει ομως να γινει η Ελλαδα Ιραν αν ειναι να μοιασουν στους 'φρουρους της επαναστασης' που κουμανταρουν τα παντα.

   Διαγραφή
 6. Trump is not used to have to defend his choices and decisions and he will be forced to play along or resign.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.