11/7/19

Αναστασιάδης προς Ακιντζί: Να καταργήσουμε και τη γραμμή που μας χωρίζει στα δύο


Την ευχή να καταργηθεί η διαχωριστική γραμμή στην Κύπρο, όπως έσπασε ο φραγμός στην επικοινωνία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter σε σχέση με το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά τη διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την Πέμπτη.

«Με τον Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιήσαμε σήμερα την 1η τηλεφωνική επικοινωνία που εφαρμόζει στην πράξη τη διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Όπως σπάσαμε το φραγμό στην επικοινωνία, ευχή μου, να καταργήσουμε και τη γραμμή που χωρίζει τη χώρα μας στα δυο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχαν συμφωνήσει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση του ΜΟΕ για την κινητή τηλεφωνία, κατά την άτυπη συνάντησή τους στις 26 Φεβρουαρίου.

Μήνυμα Ντομπρόβσκις

Ευχαριστίες στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για την αποφασιστικότητά τους ως προς την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος αναφέρει: «Από σήμερα, οι συνδρομητές των κινητών δικτύων στην Κύπρο μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους σε ολόκληρη την Κύπρο χωρίς διακοπή, ακόμη και όταν διασχίζουν την πράσινη γραμμή. Η υπηρεσία υποστήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Επιτροπής παρέχει τεχνικές και νομικές συμβουλές και οικονομικούς πόρους μέσω του προγράμματος βοήθειας».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για τη δέσμευσή τους και την αποφασιστικότητά τους να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», σημειώνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Αυτή η πρωτοβουλία θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των Κυπρίων, καθώς θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων όταν διασχίζουν την πράσινη γραμμή. Είναι επίσης ένα συμβολικό μέτρο που επιτρέπει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού», καταλήγει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.