2/7/19

Προκλητικός Τσίπρας για την τραγωδία στο Μάτι: Έμαθα για τους νεκρούς όταν έκλεισαν οι κάμερες



Εφ’ όλης της όλης συνέντευξη παραχώρησε στην Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τα χαρτιά του ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
«Όλα όσα συνέβησαν στον παρελθόν δεν είναι ξεχασμένα αλλά είναι περασμένα. Ξεχασμένα δεν είναι πιστεύω όμως ότι δίνεται μία ευκαιρία και στο σταθμό να ξανασκεφτεί τη γραμμή που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα και σε εμάς να είμαστε εδώ για να διατυπώνουμε τις απόψεις μας», είπε σχετικά με το εμπάργκο ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Διεκδικώ την προγραμματική συζήτηση, την προγραμματική αντιπαράθεση. Ο πολιτικός μου αντίπαλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί στη Βουλή ότι θα έρθει σε αντιπαράθεση τηλεοπτική μόλις προκηρυχθούν εκλογές, απεδείχθη ότι δεν τήρησε τον λόγο του. Βλέπω ότι πηγαίνουμε σε μία αναμέτρηση που δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τους πολίτες».

«Ήταν μία οριακή απόφαση που εκ του αποτελέσματος δεν φάνηκε να κάνει καλύτερη τη στάση του σταθμού σας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλω να το ομολογήσω αυτό. Όμως, ίσως να έδωσε ένα μήνυμα και σε άλλα ΜΜΕ διότι και άλλοι πρωθυπουργοί περάσανε με πολύ σκληρή κριτική, ιδίως από το σταθμό σας, ωστόσο αυτό που είχαμε στα δικά μας τα χρόνια δηλαδή τη συσσώρευση τόσο πολλών ΜΜΕ σε μία σκληρή κριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχαμε ποτέ άλλοτε», συμπλήρωσε.

«Η κριτική είναι κριτική, αλλά ορισμένες φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Εγώ θα δεχθώ ότι πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τα όρια της κριτικής αλλά από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι ο καθένας οφείλει να κρατάει τα όρια όσο μπορεί και κυρίως όταν έχει θέσεις ευθύνης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Κι εγώ υπήρξαν φορές που σκέφτηκα ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα να εξομαλυνθεί η σχέση. Όχι ζητώντας να έχετε διαφορετική άποψη αλλά ζητώντας στοιχειωδώς κάποιους κανόνες αντικειμενικότητας στο βαθμό που δημόσια συχνότητα καταλαμβάνετε. Ξέρετε ποιο ήταν εκείνο το σημείο που είπα ότι θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουνε; Όταν έγινε πραγματικά ένα δυσάρεστο, θλιβερό γεγονός και υπήρξε μία τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό σας και βγήκε μία ανακοίνωση από τη διοίκηση την ιδιοκτησία και στοχοποιούσε την κυβέρνηση γι’ αυτό».

«Δεν μαύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 24%»

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Κι άλλες φορές έχουν χάσει μάχη πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα σε μία ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση ένα κόμμα που για 4,5 χρόνια έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές είναι προφανές ότι θα εκφραστεί και η δυσαρέσκεια θα εκφραστεί και η κόπωση του εκλογικού σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως πήρε ένα 24%. Δεν νομίζω ότι μαύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%».

«Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που κάλπαζε προς την εξουσία είχε πάρει 26% και λίγους μήνες μετά πήρε 35%. Πήρε ένα 10% παραπάνω», συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα ποσοστό που τον κατατάσσει στα ισχυρότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Είμαστε το τρίτο ισχυρότερο στις ευρωεκλογές μετά το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό και το Ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα και την κυρίαρχη δύναμη της ευρύτερης Αριστεράς – Κεντροαριστεράς στη Ελλάδα», τόνισε.

«Η διαφορά μας με τη ΝΔ δεν την είχαμε εκτιμήσει. Ήταν μια μεγάλη διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα διαχειρίστηκε πολύ δύσκολα ζητήματα, πέτυχε το βασικό του στόχο να βγει από τα Μνημόνια. Όμως ένα μεγάλο μέρος του λαού περίμενε να γίνει πιο σύντομα και λιγότερο επώδυνα. Το βασικό μήνυμα που πήραμε από τις εκλογές ήταν πως ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 μας πιστώνει πως βγήκαμε από τα Μνημόνια αλλά όχι τόσο αναίμακτα όσο περίμενε και όσο γρήγορα προσδοκούσε», συνέχισε.

«Είχαμε προετοιμαστεί αλλά οι άλλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από εμάς»

«Να απολογηθώ όσο θέλετε, ζητήσατε ποτέ να απολογηθεί ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου;», είπε.

«Όταν ανέβαλα είπα την αλήθεια πως θα συγκρουστώ. Αν το παιχνίδι ήταν στημένο από την ΕΕ είναι άλλο. Πράγματι πήγα σε έναν συμβιβασμό αλλά μετά από εκλογές. Θέλω να μιλήσω από καρδιάς. Οι βασικές επιλογές που έκανα ήταν δύσκολες. Το 2015 έκανα μια δύσκολη πολιτική, εγώ είχα πει πως θα συγκρουστώ μέχρι τέλους και είδα ότι η πραγματικότητα θα οδηγούσε την κοινωνία στον γκρεμό. Παρά τις δυσκολίες, στην κρίσιμη πολιτική επιλογή να μην οδηγηθεί η χώρα εκτός Ευρωζώνης, η επόμενη επιλογή ήταν να οδηγηθούμε στις κάλπες» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2014 ήταν να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση και ήταν επιλογή του να μην το κάνει. Έκανε ανασχηματισμό και σταμάτησε, επίσπευσε την εκλογή ΠτΔ πιστεύοντας ότι θα έρθει η νέα κυβέρνηση, δεν θα αντέξει πάνω από 3 μήνες και θα γυρίσει. Δεν πρότεινε έναν αριστερό πρόεδρο, αλλά κάποιον άλλο. Ο κ. Σαμαράς δεν με υποδέχτηκε ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ο Καραμανλής αποφάσισε να κάνει εκλογές στη μέση της θητείας και ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι και ο Σαμαράς δεν ήθελε να προχωρήσει την αξιολόγηση και έστησε την υπόθεση», ανέφερε.

«Είχαμε προετοιμαστεί αλλά οι άλλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από εμάς», είπε για την πρώτη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας.

«Είχαμε αφέλεια πως η Ευρώπη θα σεβαστεί την λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα αλλά αντιθέτως έφτιαχνε το σενάριο το τιμωρητικό, με την έξοδο από το ευρώ, για να μην ακολουθήσουν άλλες χώρες», είπε.

«Μας έδιναν συμφωνία που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνιο»

«Δεν υπογράψαμε χειρότερη συμφωνία από αυτή που είχαμε πριν το δημοψήφισμα, σε πολλά σημεία ήταν ίδια. Όμως την πρώτη φορά μας έδιναν συμφωνία χωρίς χρήματα. Ξέρετε τι έκαναν στην πραγματικότητα; Το είχα πει στη Μέρκελ αυτό και το κατάλαβε. Στην πραγματικότητα μας είχαν στριμώξει στον τοίχο χωρίς διέξοδο. Μας έδιναν συμφωνία χωρίς χρήματα για να αναστηθεί η οικονομία μια συμφωνία που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο τρίτο μνημόνιο. (….) Ήταν επιμονή του Σόιμπλε ήθελε με πάθος να μην βρούμε συμβιβασμό στην διαπραγμάτευση. Η Μέρκελ προσπαθούσε να άρει τις εμμονές του και αυτό που υπογράψαμε δεν είχε σχέση με αυτό που ήθελε ο Σόιμπλε», είπε ακόμα.

Το 83% των φόρων μπήκαν στο πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο

Απαντώντας σε ερώτημα για την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης με τη φορολογία ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις. Το 83% των φόρων μπήκε στο πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο με αποτέλεσμα η μεσαία τάξη να χάσει 5.300 ευρώ από το εισόδημά της. Από το 2015-2019 έχουμε ετησίως επιστροφή 680 ευρώ ετησίως. Θα μου πείτε πως έχασε τόσα κάποιος και παίρνει πίσω 600 ευρώ, είναι θυμωμένος. Τα νοικοκυριά ήταν φορτωμένα την προηγούμενη περίοδο και τους δώσαμε τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους. Ήταν μια πολιτική που δεν υιοθέτησα αλλά ήταν ηπιότερης προσαρμογής από αυτή που είχαμε ζήσει μέχρι το 2015. Υπήρχε μείωση στο εισόδημα, έκλειναν τα μαγαζιά και ο κόσμος δεν μπορούσε να αγοράσει».

«Δεν ήταν επιλογή μας προκειμένου να προστατέψουμε τους αδύναμους και να φορτώσουμε τους μεσαίους. Το να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους ήταν ηθική υποχρέωσή μας. Αν ήσασταν στη θέση μου θα κάνατε παρόμοιες επιλογές. Αν σας έλεγα πως υπήρχε κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει να φάει πηγαίνει στα συσσίτια. Με τα επιδόματα δώσαμε δυνατότητα σε αυτούς να ζουν με αξιοπρέπεια, επιβαρύναμε κάποιους άλλους», είπε και συμπλήρωσε πως στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ «σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα και έχουμε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις».

«Έχω προετοιμαστεί να δώσω τη μάχη για να κερδίσω»

«Έχω προετοιμαστεί να δώσω τη μάχη για να κερδίσω. Μην βιάζονται όσοι ράβουν κοστούμια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση», είπε ο πρωθυπουργός και απέρριψε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση χτύπησε τη μεσαία τάξη.

«Εγώ δεν ζω στην κορυφή του Ολύμπου, μένω στους πρόποδες. Ξέρω τι γίνεται στον κόσμο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προχωρήσαμε το Ελληνικό»

«Μέσα σε τέσσερα χρόνια προχωρήσαμε το έργο σε 90%. Παραλάβαμε μια προβληματική σύμβαση, ένα οικόπεδο. Αντί να μας λέτε ότι προχωρήσαμε τις επενδύσεις σε μεγάλο βαθμό μας λέτε πως κάναμε λάθος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό.

Σε ερώτηση για το την πολιτική που θα ακολουθούσε σαν Αντιπολίτευση είπε: «Μην βιάζεστε, κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι ράβουν ήδη κοστούμια. Ο λαός θα αποφασίσει. Δεν έχω προετοιμαστεί να είμαι στην Αντιπολίτευση αλλά για να δώσω μάχη να κερδίσω. Ο λαός θα επιλέξει σε μια κρίσιμη μάχη».

Στα τρία μεγαλύτερα σκάνδαλα η Novartis

«Δεν ξέρω αν ήταν το μεγαλύτερο (σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους), αλλά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κατά την άποψη μου. Το σκάνδαλο του φαρμάκου και της Novartis ειδικότερα. Διότι η δική μου εκτίμηση είναι ότι τα τρία μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα είναι οι εξοπλιστικές προμήθειες, προμήθειες το δημοσίου γενικότερα και το σκάνδαλο του φαρμάκου. Η μεγάλη σπατάλη, το πάρτι στο χώρο της υγείας. Αυτή είναι η άποψη μου», είπε αρχικά για την υπόθεση Novartis.

«Θεωρώ ότι στο σκάνδαλο Novartis υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος», πρόσθεσε.

«Εμείς ποινικές ευθύνες δεν προεξοφλήσαμε. Είπαμε ότι είναι σκάνδαλο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα – και ηθικά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα – διότι την εποχή που η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων υφίσταται πολύ μεγάλες μειώσεις και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, εκείνη την εποχή μειώνονταν η φαρμακευτική δαπάνη κατ’ εντολήν της τρόικα αλλά η Novartis είχε το προνόμιο ν α παίρνει τιμές οι οποίες ήταν ευνοϊκές γι’ αυτή», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Κινηθήκαμε στο πλαίσιο το Συντάγματος για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

«Κατ’ αρχάς πρέπει να σας πω ότι η κυβέρνηση και εγώ και όλοι μας κινηθήκαμε μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Το πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου είναι ότι η διαδικασία για την επιλογή ηγεσίας στη Δικαιοσύνη ξεκινάει λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία των λειτουργών ξεκινά δηλαδή περίπου τον Απρίλιο», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας .

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τηρήσει στο ακέραιο τη συνταγματική νομιμότητα. Κουβεντιάσαμε παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση τη συνταγματική νομιμότητα. Μου είπε ότι ως εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της νομιμότητας, θεωρεί πως δεν πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης μια βδομάδα πριν από τις εκλογές για να μην γίνει η δικαιοσύνη αντικείμενο αντιπαράθεσης. Σέβομαι την άποψή του αν και διαφώνησα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν ήξερα ότι ήταν live η ενημέρωση

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τις δραματικές ώρες που καιγόταν το Μάτι και συγκεκριμένα για τη στιγμή που βρισκόταν ο ίδιος στο συντονιστικό κέντρο.

«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Όχι δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα νεκροί. Φεύγω αμέσως από την εκδήλωση. Μπαίνω στο αεροπλάνο», είπε αρχικά και συνέχισε: «Εκείνη την ώρα είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω πίσω γιατί η καταστροφή είναι μεγάλη».

«Έφτασα με το αεροσκάφος και προσγειώθηκα. Πέρασα από πάνω από την περιοχή και είδα μία εικόνα που ήταν συντριπτική. Προφανώς δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση, δεν υπήρξε εκκένωση, αν έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους ή δεν έχουν χάσει τη ζωή τους. Βρέθηκα σε μία διαδικασία όπου από το αεροπλάνο χωρίς να έχω εικόνα βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων, ομολογώ ότι δεν είχα εικόνα καν εκείνη την ώρα αν βγαίνει αυτό δημόσια ή αν δεν βγαίνει αυτό δημόσια. Την ζωντανή σύνδεση. Εγώ δεν είχα εικόνα. Όχι», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη είναι ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα ή δύο ανθρώπους οι οποίοι από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Αυτό το είχα ως πληροφορία. Πρόλαβα να τη συλλέξω από τη στιγμή που βγήκα από το αεροπλάνο μέχρι τη στιγμή που πήγα σε αυτή τη σύσκεψη», συμπλήρωσε και τόνισε: «Αυτοί που ήταν στο τραπέζι έχω την αίσθηση ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης παγώσανε και δεν μου ήταν τίποτα εκείνη την ώρα. Όταν έφυγε η κάμερα τους λέω γιατί είστε έτσι; Τι έχει γίνει; Πείτε μου. Και μου λένε ότι ξέρετε κ. πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς».

«Είχα δικαίωμα στην προσωπική ζωή»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις διακοπές στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του, έχει δικαίωμα να κάνει ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά του όταν του λέει ένας συνεργάτης του σου προσφέρω αυτή την δυνατότητα».

Τόνισε επίσης πως «κάποιοι υπέκλεψαν τις φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής και τις πούλησαν έναντι αντιτίμου προφανώς για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός. Ο ελληνικός λαός ξέρει αν η ζωή μου είναι μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στη χλιδή, αν έχω βγάλει χρήματα από την πολιτική».

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δια της… προσκολλήσεως στο Μαξίμου ο Πετσίτης

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για την υπόθεση Πετσίτη σχολιάζοντας: «Είμαι πολύ περήφανος γιατί σε αυτή την κυβέρνηση ούτε ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι έβαλε το χέρι στο μέλι. Η υπόθεση Πετσίτη αφορά έναν άνθρωπο που δεν είχε ούτε καν τη θέση συμβούλου, αλλά βρέθηκε επί της προσκολλήσεως. Στο Μαξίμου μπορεί να μπει... ο οποιοσδήποτε» είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια θλιβερή υπόθεση σε ότι αφορά τον άνθρωπο αυτό. Προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ήταν οδηγός για να "πουλήσει" τις γνωριμίες του».

Ο Π. Πολάκης χειρίστηκε λάθος επικοινωνιακά διάφορα θέματα

«Ο Πολάκης και ο Ξανθός έστησαν στα πόδια του το δημόσιο σύστημα υγείας, ανέσυραν στην επιφάνεια δύσοσμες υποθέσεις. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του (Πολάκη). Του έχω πει ότι ο τρόπος που επικοινωνιακά χειρίστηκε διάφορα θέματα είναι κάποιες φορές λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

4 σχόλια:

  1. αηδιάζω να τον βλέπω , στρατιωτικό δικαστήριο για προδοσία του Ελληνισμού , Προδότης της πατρίδας και ακόμα μιλάει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν καποιοι φταινε για το ΜΑΤΙ ειναι πρωτιστως οι κατοικοι που εχτισαν μεσ;α στο δασος οπως αποδεικνυεται παρανομα, χωρις μεριμνα διεξοδου σε περιπτωση πυρκαιας καθως και ολοι αυτοι που εκαναν στραβα ματια (πολεοδομια, νμαρχια, αστυνομια, δασαρχειο κλπ κλπ) ολα αυτα τα χρονια και ανηκουν στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ. Και ο θεος να ηταν κυβερνητης εκεινο το βραδυ τα ιδια αποτελεσματα θα ειχαμε. Δυστυχως. Για ζυγιστε παρακαλω πιο αντικειμενικα και αφηστε το χαμαιτυπειο του ΣΚΑΙ (ο πατηρ Μητσοτακης το ειπε αυτο) να παρουσιαζει οτι θελει και οπως το θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχηγική εμφάνιση έκανε για την επόμενη μερα στην αντιπολίτευση ! Κέρδισε προσωπικά , δεν ξερω αν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.Πληθος ψευδών με κυριότερο το γεγονός οτι χάσαμε στην διαπραγμάτευση επειδή δεν ήμασταν Προετοιμασμένοι που ρίχνει νερό στο μύλο της μη εναλλακτικής της ενδοτικής φιλελευλευθερης ξενομανους δεξιάς ! Χάσαμε γιατι εκλασες μέντες κυριε Τσιπρα,Μια χαρά προετοιμασμένος ηταν ο λαός και το έδειξε με το 60% που σου δωσε.Το γεγονός οτι σε ψήφισε μετα απο δυο μήνες αν και παράδοξο εξηγείται.Οπως εξηγείται και το γεγονός ουι ψηφίζει μΗτσοτακη ο ίδιος λαός που ακομα κατα τη γνώμη μου εχει ενα 60% οχι στο μνημόνιο και θα το δουμε λίαν συντόμως ειδικώς μετα την ναρκοθετημενη απο σενα μνημονιακή πορεία του Μητσοτακη,Οταν η σύνταξη παει στα 300 ευρω θα πει τη δραχμη δραχμούλα.Σε έξι μήνες να δουμε αν ειμαστε Προετοιμασμένοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - «Ξέρατε για τους νεκρούς την ώρα της σύσκεψης;»

    - «Όχι, γιατί οι στρατηγοί της Πυροσβεστικής πάγωσαν στη θέα της κάμερας και δεν μου είπαν τίποτα.»

    Είναι αυτός ο «μια φορά στα 100 χρόνια» ηγέτης που θα υποτίθεται πως θα κυβερνούσε 20 χρόνια; Σε ό,τι τον ρωτούσαν, έλεγε «πολύ ωραίο ερώτημα» κι απαντούσε με εντελώς άσχετο τρόπο. Είναι λάθος μας, που καθόμαστε κι ασχολούμαστε με τη συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, λες κι έχει κάποια βαρύτητα το οτιδήποτε ξεστομίζει αυτός ο απάνθρωπος παπατζής. Δεν πρέπει να δίνουμε την παραμικρή αξία σε σκουπίδια της Ιστορίας.

    Όλη η Ελλάδα περιμένει την Κυριακή για να φύγει επιτέλους η χολέρα και ο σύντροφος νομίζει πως είναι λαοπρόβλητος ηγέτης, που θα πάει στο ΣΚΑΙ και θα ασχοληθεί στα σοβαρά κανείς μαζί του. Δεν κατανοεί πως απολύτως κανένας δεν αντέχει να τον ακούει για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα πιο επιβλαβή 4,5 χρόνια στην νεότερη Ελληνική Ιστορία και η συνέντευξη του ως τραγική απερχόμενη φιγούρα στο ΣΚΑΙ, ήταν οι πιο αντιπαραγωγικά χαμένες 2 ώρες και 11 λεπτά από τη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.