11/7/19

FT: Κατηγορούν τον Salvini ότι έλαβε χρηματοδότηση από την Ρωσία - Διαψεύδει η Lega

Ο Matteo Salvini διαψεύδει τις κατηγορίες για κρυφή χρηματοδότηση από την Ρωσία
Με την κατηγορία ότι η Lega του Matteo Salvini έχει λάβει κρυφή χρηματοδότηση από την Ρωσία, πολιτικοί της αντιπολίτευσης "επιτέθηκαν" στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιταλίας, ωστόσο ο αρχηγός της εθνικιστικής Lega διέψευσε αυτά τα σενάρια. 
Με βάση τις καταγγελίες η Lega έλαβε οικονομική βοήθεια πριν τις ευρωεκλογές στις 26 Μαίου 2019. 
Συνεργάτης του Salvini συμμετείχε σε συνομιλίες με ρώσους επιχειρηματίες για την άντληση χρηματοδότησης του κόμματος της Lega, μέσω μιας συμφωνίας καυσίμων αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2018 στο περιθώριο μιας επίσκεψης του Salvini στη Μόσχα. 
Η συμφωνία ανέφερε ότι τα καύσιμα θα πωλούνταν με έκπτωση σε ιταλική εταιρεία πετρελαιοειδών από ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, μέσω μεσαζόντων. 
Η διαφορά που προκύπτει υπολογίζεται σε περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τις τιμές των καυσίμων εκείνης της περιόδου και φαίνεται να πήγαν προς το κόμμα της Lega
Αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, υπάρχει παραβίαση του νόμου που απαγορεύει στα πολιτικά κόμματα να δέχονται δωρεές.
Παρ' όλα αυτά, ο Matteo Salvini διέψευσε τις καταγγελίες και αναφορές της αντιπολίτευσης. 
Δεν έχει πάρει ποτέ ευρώ, δολάριο ή λίτρο βότκας για χρηματοδότηση από τη Ρωσία, ανέφερε εκπρόσωπος του Salnvini. 

www.bankingnews.gr

16 σχόλια:

  1. Μήπως δεν κατηγόρησαν και την Le Pin για το ίδιο πράγμα; Τελικά, οι ... καθωσπρεπηστάδες τού κατεστημένου, αποδεικνύονται άριστοι μαθητές τού Goebbels.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀριστερό - λίμπεραλ ἠθικὸ πλεονέκτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ανέμενα καιρό το σκάνδαλο ! Αν και αυτός δεν μπορεί να κανει πολλα πράγματα ! Ουτε στην οικονομία ουτε στη μετανάστευση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σαλβίνι είναι υπουργός Εσωτερικών. Ο Ντι Μάιο είναι υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας είναι ο τρίτος ουδέτερος (Τρία).

      Στη μετανάστευση, που είναι τομέας αποκλειστικής ευθύνης Σαλβίνι.
      - Πριν το Σαλβίνι (αφίξεις):
      https://i.postimg.cc/50D5kvdD/a.jpg

      - Με το Σαλβίνι:
      https://i.postimg.cc/ZKx36XRG/b.png

      Διαγραφή
    2. @ Oraculum

      Ιταλία: Ο Σαλβίνι έκλεισε το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Ευρώπη

      Όταν κάνεις τέτοια, φυσικά και είσαι ... χρηματοδοτούμενος από τούς Ρώσσους. Μπορεί να μην είσαι;

      Συγχαρητήρια και για τα δύο σχόλιά σου. Πάντα στο θέμα και τεκμηριωμένα.

      Διαγραφή
    3. Τι σημαίνει έκλεισε το κέντρο κύριοι ? Που πήγαν οι μετανάστες ? Απελάθηκαν ? 2500 ηταν εκει μεσα.Επι της ουσίας να τα αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα.Επικοινωνιακα μια χαρά τα πανε οι λεγόμενοι εθνικιστές.Πρακτικα νουλ μηδεν δηλαδή.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Nativist, εγώ δεν ξέρω αν η συνομιλία έγινε πραγματικά ή όχι στη Μόσχα. Αυτό θα το βρουν οι δικαστές. Αυτό που όμως νομίζω, είναι πως ακόμα κι αν έγινε η συνομιλία, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Είναι πολλά που δεν βγάζουν νόημα.

      1) Ποιος έκανε τις ηχογραφήσεις μέσα στο ξενοδοχείο; Προφανώς κάποια μυστική υπηρεσία. Είναι δυνατόν, από τους 6 παρισταμένους, να ξέρουν μόνο τον έναν; Και ένα γκαρσόνι του ξενοδοχείου να λαδώσεις, θα σου πει ποιοι είναι οι άλλοι...

      2) Την προηγούμενη μέρα, ο Σαλβίνι είχε κατ ιδίαν συζήτηση με τον Pligin. Γιατί να μην τα κανονίσει όλα μόνος του ήσυχα κι ωραία, παρά να περιμένει τον πρώην εκπρόσωπό του και ας πούμε φίλο του, να κλείσει το ντιλ στο χωλ ενός ξενοδοχείου... Ο Σαβοίνι, είναι παντρεμένος με Ρωσίδα και ιδρυτής της Ένωσης Λομβαρδίας-Ρωσίας και γι αυτό συνοδεύει κάθε φορά το Σαλβίνι στη Ρωσία, τον ξεναγεί, θα ξέρει και ρωσικά, ξέρει και Ρώσους.

      3) Γιατί να εμπλακεί η ΕΝΙ και Banca Intesa; Εδώ μιλάμε για τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που θα πουλούσαν οι ρωσικές εταιρείες στην ΕΝΙ, σε ανώμαλες τιμές, ώστε με τη διαφορά, να πάρει τα λεφτά η Λέγκα. Αυτό όμως, δε μπορεί να κρυφτεί από την ENI. Οι ποσότητες είναι τεράστιες, δεν είναι στραγάλια. Ο Ντεσκάλτσι, είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης Ρέντσι και ο προιστάμενος υπουργός, είναι ο Ντι Μάιο, γιατί η ενέργεια εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Με άλλα λόγια, γιατί η Λέγκα να συζητάει μια κομπίνα, στην οποία θα έπρεπε για να καλυφθεί, να κάνει τα στραβά μάτια η ΕΝΙ και ο Ντι Μάιο ή τουλάχιστον, να μην πάρει μυρωδιά ο Ντι Μάιο;

      Την εποχή εκείνη, ο νόμος επέτρεπε ξένες δωρεές είτε απο ιδιώτες είτε απο εταιρείες (άλλαξε αργότερα, αλλά τότε έτσι ήταν), με όριο 100.000 ανά δωρεά. Γι αυτό ο Σόρος δώρισε 100.000 ο ίδιος και έβαλε δήθεν τη γυναίκα του να δωρίσει άλλες 100.000 στη Μπονίνο. Ο Μπερλουσκόνι, χρησιμοποίησε τα παιδιά του και τις εταιρείες του ιδίου και των παιδιών του για να δωρίσει πάνω απο 1 εκατομμύριο στο κόμμα του για την προεκλογική καμπάνια. Τι θέλω να πω... Αν ο Πούτιν ήθελε να χρηματοδοτήσει τη Λέγκα, με 10 αχυρανθρώπους ή εταιρείες, μπορούσε αμέσως να στείλει σε μια μέρα 1.000.000 στα ταμεία της Λέγκας. Με 20 αχυρανθρώπους, 2.000.000 και ούτω καθ εξής. Γιατί να γίνει δηλαδή όλη αυτή η κατασκοπευτική νουβέλα;

      Η πραγματικότητα είναι πως αν θέλει καποιος να σε χρηματοδοτήσει, τρόποι νομιμοι, υπάρχουν. Κι αν θες σώνει και καλά να το κάνεις παράνομα, τι σε εμποδίζει να δώσεις τις βαλίτσες με τα μετρητά στο Σαλβίνι; Είναι ανάγκη να κάνεις όλο αυτό το σήριαλ, ανακατεύοντας 2 ρωσικές εταιρείες, την ΕΝΙ και τη Banca Intesa, αυξάνοντας τις πιθανότητες σε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία, να διαρρεύσει η υπόθεση ή να ανιχνευθεί το χρήμα; Για παράδειγμα, τα τιμολόγια με τα οποία αγοράζει η ΕΝΙ, οι χρονολογίες κλπ, υπάρχουν. Και δεν ελέγχονται καν από το Σαλβίνι.

      Διαγραφή
    5. Προς ΄Ολα για όλα,

      Οι μετανάστες, άλλοι μεταφέρθηκαν σε μικρότερα κέντρα (οι δικαιούχοι ασύλου ή αιτούντες), άλλοι είναι προς απέλαση (ζούσαν καταχρηστικά εκεί χρόνια) και άλλοι βρέθηκαν στο δρόμο, γιατί σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ δικαιούχων ασύλου και δικαιούχων προσωρινής άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

      Το συγκεκριμένο κέντρο, είχε ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Υπήρχαν δολοφονίες περιοίκων από αλλοδαπούς, η τοπική εισαγγελική έρευνα είχε καταλήξει πως αποτελούσε κέντρο της νιγηριανής μαφίας για ναρκωτικά και πορνεία στην ευρύτερη περιοχή και χρησιμοποιούνταν απλά για χρόνια ως αποθήκη και μικρό κράτος εν κράτει, όπου οι κυβερνήσεις από την αραβική άνοιξη και δώθε, έβαζαν όλους και περισσότερους.

      Η νέα πολιτική είναι, μικρότερα και καλύτερα ελεγχόμενα κέντρα, διαφοροποίηση μεταξύ ασύλου και προσωρινής άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Επίσης, τα βόρεια ιταλικά σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά (σε αντίθεση με την Ελλάδα). Επίσης, στην Ιταλία, υπάρχει ένα ολόκληρο νομοθετικό πλέγμα, που κάνει το βίο αβίωτο στους λαθρομετανάστες, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Πχ, πλέον στην Ιταλία, ακόμα και σεις, ένας Έλληνας, δε μπορείτε να αποκτήσετε ούτε μια προπληρωμένη τραπεζική κάρτα, που για τους Ιταλούς πωλούνται στα ψιλικατζίδικα. Στην Ελλάδα, ένας Πακιστανός, ανοίγει λογαριασμό τραπέζης με το πακιστανικό διαβατήριο. Στην Ιταλία, μόνο με ιταλικό δημόσιο έγγραφο (ιταλική ταυτότητα), ιταλικό ΑΦΜ και άδεια παραμονής. Άδεια παραμονής με τη σειρά της, απαιτεί την πληρωμή ποσού για υγειονομική περίθαλψη και νόμιμο λόγο παρουσίας. Για τον έλεγχο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Επίσης, χρειάζεται να προσκομίσεις πιστοποιητικό διαμονής από το Δήμο. Ο Δήμος το δίνει αυτό με ισχύ 6 μηνών, αφού έρθει δημοτικός αστυνομικός στο σπίτι για να διαπιστώσει πως όντως ζεις εκεί που δήλωσες (και δεν είσαι σκηνίτης ή δενδρίτης). Επίσης, στην Ιταλία, πρέπει να πληρώσεις υγειονομική ασφάλιση, αλλιώς είσαι απελάσιμος. Ή για παράδειγμα, δεν παίρνεις αυτόματα υπηκοότητα με την πάροδο κάποιων χρόνων, αλλά πρέπει να έχεις δηλώσει τα τελευταία 7 χρόνια εισόδημα πάνω από το επίπεδο φτώχειας και τα 3 τελευταία πάνω από περίπου 9000 αν θυμάμαι καλά για τον άγαμο, προσαυξανόμενο για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας. Συν τεστ γλωσσομάθειας επιπέδου Γ Γυμνασίου, θα έλεγα. Και άλλα πολλά. Πολλοί από αυτούς που θα τους λήξει οσονούπω η προσωρινή άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, θα φύγουν μόνοι τους από την Ιταλία, πολύ απλά γιατί η ζωή τους θα είναι κόλαση. Ακόμα και για να βγάλεις μια SIM κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να έχεις ιταλικό έγγραφο, που με τη σειρά του θέλει δημοτική διαμονή και άδεια παραμονής. Το ίδιο ισχύει για να βάλεις τηλέφωνο στο σπίτι ή ρεύμα.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Oraculum,

      Το σκεπτικό σου στο σχόλιο προς εμένα, καταδεικνύει το ανυπόστατο των κατηγοριών (λέγε συκοφαντιών) και πώς πετούν την λάσπη οι οπαδοί τού πολιτικώς ορθού λόγου και υποστηρικτές τής λαθροεποίκισης τής Γηραιάς Ηπείρου και "υποστηρικτές" τής Ευρώπης, ως έχει σήμερα. Είναι πάντα οι ίδιοι και είναι αυτοί που αποκαλούν την όποια αντίθετη άποψη λαϊκισμό. Θυμούμαι κάποιον χαρακτηριστικό τέτοιον τύπο, τού οποίου τα άρθρο αναρτούσαν οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ και ο οποίος, με κύρια πηγή πληροφοριών ... την γαλλική "Le Monde", προπαγάνδιζε το καλαβρέζικο χωριό Riace, υπόδειγμα αφομοιώσεως λαθρομεταναστών, το οποίο ο κακός λύκος Σαλβίνι χάλασε. Εδώ μπορείς να δεις κάποια σχετικά άρθρα ενός καραμπινάτου χρησίμου ηλιθίου.

      Στο δεύτερο σχόλιό σου, αυτό προς τον "΄Ολα για όλα", δίνεις πολύτιμες πληροφορίες, που δείχνουν την ισχυρή πολιτική βούληση τής Ιταλίας να δώσει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη κατάσταση με τούς λαθραίους κι άλλους παρανόμους, πράγμα που ούτε κατά διάνοιαν σκέφτεται κανείς στην Ελλάδα και πολύ φοβούμαι ότι ούτε θα το σκεφτεί. Και λέω στην πολιτική βούληση τής Ιταλίας και όχι τού Σαλβίνι, διότι, αν οι Ιταλοί δεν απεφάσιζαν ότι δεν πάει παραπέρα, δεν θα είχαν φέρει με την ψήφο των τον Σαλβίνι στην εξουσία, ο οποίος τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

      Να είσαι καλά και να μάς κρατάς ενημέρους. Είναι κάποια πράγματα, που αλλιώς τα βλέπεις από τις εφημερίδες κι αλλιώς τ' ακούς από κάποιον που τα ζει.

      Διαγραφή
    7. Φίλε Nativist, o ξένος τύπος και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, συνήθως αναμασά ξένα άρθρα, από ξένα ΜΜΕ. Και καταλήγει σπασμένο τηλέφωνο και προσανατολισμένο ανάλογα με την πολιτική γραμμή του μέσου που τα αναπαράγει. Στην Ιταλία, όπως και πολλά άλλα, το Riace είναι περίπτωση πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα. O παραδοσιακός τύπος της Ιταλίας, είναι αντιπολιτευτικός, για τον απλό λόγο πως η Λέγκα μόνο πρόσφατα έγινε σοβαρή πολιτική δύναμη. Είναι επόμενο η Le Monde, να υιοθετεί θέσεις οι οποίες είναι αυτές της αντιπολίτευσης της Ιταλίας και λόγω ιδεολογικής συγγένειας με το Μπερλουσκόνι και επειδή η Γαλλία έχει διαφορετικό μεταναστευτικό μοντέλο.΄

      Επίσης, στην Ιταλία, ακριβώς επειδή οι δικαστές είναι πανίσχυροι (ούτε δυσμενή μετάθεση δε μπορεί να κανονίσει ένας πολιτικός), αλλά έχουν και ιταλικό ταμπεραμέντο, είναι πολύ συχνό, να εμπλέκονται και οι ίδιοι σε πολιτικά παιχνίδια (δηλαδή ο δικαστής να δικάζει με κομματικά γυαλιά). Γι αυτό είναι συχνό το φαινόμενο να ανατρέπεται πλήρως μια δικαστική απόφαση στο 2ο βαθμό.

      Εγώ το μόνο που έχω να πω, είναι πως το να μοιράζει ένας δήμαρχος, δικά του "λεφτά" (δικά του χαρτονομίσματα) και κονδύλια του κράτους που ήταν για άλλο σκοπό και αυτό να λέγεται υπόδειγμα διαχείρισης μεταναστευτικού, μάλλον είναι αφύσικο.

      Το τραγικό για την Ελλάδα, είναι πως τα περισσότερα από τα "σκληρά" και "περίεργα" μέτρα που ανέφερα, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, ακόμα και επί αριστερών κυβερνήσεων... Απλά, όταν έρχεται πάνω η Λέγκα, ενισχύονται περαιτέρω. Για παράδειγμα στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι-Λέγκας, ο αρμόδιος λεγκίστας υπουργός, είχε κάνει τη λαθρομετανάστευση αυτόματο αδίκημα με ποινή απέλαση και χρηματικό πρόστιμο, ώστε να καλύπτονται και τα έξοδα απέλασης και διατροφής μέχρι την απέλαση. Ή όσο ήταν ο Καντάφι, είχαν κάνει συμφωνία και όσους έφταναν στην Ιταλία, τους ξαναπήγαιναν σε κέντρα κράτησης στη Λιβύη. Ήταν η πολιτική του "κανένας δε θα πατάει το πόδι του στην ηπειρωτική Ιταλία". Η Ιταλία, έχει μηχανισμό νόμιμης εισαγωγής μεταναστών κάθε χρόνο, που χρησιμοποιεί τις διπλωματικές αρχές ως κέντρα εύρεσης εργασίας. Υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα που σε κάθε νομό δηλώνουν ανάγκες γεωργοί, άλλοι που θέλουν πχ συνοδούς ηλικιωμένων και το υπουργείο κάθε χρόνο ξέρει ακριβό αριθμό ανά νομό μεταναστών που θέλει και μετά τους φέρνει από χώρες της αρεσκείας της. Γι αυτό ο Σαλβίνι δεν έχει το άγχος "και ποιος θα μαζέψει τις ντομάτες". Υπάρχουν ακόμα λαθραίοι από προηγούμενα χρόνια, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο νότο από τη Μαφία για τη γεωργία, αλλά γενικά, λαθραίος στην Ιταλία, δεν έχεις μέλλον. Είναι για προσωρινή λύση και για όποιον δεν έχει καλύτερη επιλογή. Ο Σαλβίνι είπε "αφού έχουμε ακόμα λαθραίους, που άρα δεν έχουν νόμιμη εργασία, τι θέλουμε κι άλλους;".

      Διαγραφή
    8. Σ' ευχαριστώ, αγαπητέ Oraculum. Διαφωτίζεις τα πράγματα μια χαρά. Είναι αυτό που έγραψα παραπάνω: Άλλο να τα διαβάζεις στις εφημερίδες κι άλλο να σού τα εξηγεί κάποιος που τα ζει. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Κατι γονους του Γκεμπελς εχουμε κι εδω...ψηλα ψηλα...Μας επιασαν κοροιδα παλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα είναι υπεραπλουστευτικά.
    1) Η υπόθεση αυτή, δεν είναι καινούρια. Είχε βγει τον Ιανουάριο από το L'Espresso (που ανήκει σε εκδοτικό όμιλο που στηρίζει το PD, την κεντροαριστερά δηλαδή). Τότε μιλούσαν για 3 εκ, τώρα έγιναν 65. Η χρονική συγκυρία, ήταν κατάλληλη για να μειωθεί η δυναμική της Λέγκας πριν τις ευρωεκλογές, αφού ήδη στα γκάλοπ φαινόταν πως η Λέγκα πλέον γινόταν το 1ο κόμμα.

    https://www.protagon.gr/epikairotita/apokalypsi-xrima-tou-poutin-ston-salvini-me-stoxo-tin-alwsi-tis-ee-44341787235

    2) Η Εισαγγελια του Μιλάνου, ερευνά την υπόθεση εδώ και 5 μήνες.
    3) Έρχεται τώρα, το αμερικάνικο Buzzfeed, υπό τον Ναρντέλλι (αριστερός δημοσιογράφος, χρόνια στην Αγγλία, που αρθρογραφούσε στο Guardian) και "ξανανακαλύπτει" το ίδιο σκάνδαλο, αλλά αυτή τη φορά φτάνουμε στα 65 εκατομμύρια ευρώ.
    4) Το 2016, πάλι το Buzzfeed, πάλι υπό τον ίδιο δημοσιογράφο (Ναρντέλλι), κατηγορούσε το Κίνημα 5 Αστέρων, ως το φερέφωνο της προπαγάνδας του Κρεμλίνου στην Ευρώπη.
    https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/italys-most-popular-political-party-is-leading-europe-in-fak
    5) Από τον Ιανουάριο λοιπόν, περνούν οι ευρωεκλογές, ο Σαλβίνι σαρώνει στην Ιταλία και τώρα "ΞΑΝΑαποκαλύπτεται" το σκάνδαλο (αλλά από 3εκ τώρα πάμε στα 65) και αυτή τη φορά, έχουν και μαγνητοταινίες:
    https://www.buzzfeednews.com/article/buzzfeednews/transcript-lega-russia-oil-deal-meeting

    6) H ENI, της οποίας ο CEO Descalzi, διορίστηκε ως έμπιστος του Renzi (κεντροαριστερού), έβγαλε ήδη ανακοίνωση πως ουδέποτε είχε ανάμειξη σε χρηματοδότηση κομμάτων ούτε έκανε ποτέ τέτοια συμφωνία με Ρωσία και επιφυλάσσεται για την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων της, γιατί αποτελεί δυσφήμηση για την εταιρεία.

    7) Είναι αξιοπερίεργο το πώς από τα 6 άτομα στην μαγνητοταινία, ο μόνος που ξέρουν το όνομά του και στο L Espresso και στο BuzzFeed, είναι ο συνεργάτης του Σαλβίνι.

    8) Στην Ιταλία, μετά από δημοψήφισμα (90%), έχει καταργηθεί (αν και με καθυστέρηση δεκαετιών), η δημόσια επιχορήγηση των κομμάτων. Τα κόμματα πλέον χρηματοδοτούνται είτε πείθοντας τους φορολογούμενους να δωρίσουν το 2 τοις χιλίοις του φόρου εισοδήματος στο κόμμα είτε από ιδιώτες. Πχ, στο κόμμα της Έμμα Μπονίνο PiuEuropa, δώρισε επίσημα για τις ευρωεκλογές, 100.000 ο Τζωρτζ Σόρος και άλλες 100.000 η γυνάικα του και το κόμμα έβγαλε και ευχαριστήρια ανακοίνωση:
    https://piueuropa.eu/2019/03/24/grazie-george-soros-e-tamiko-bolton-un-contributo-a-europa-e-un-contributo-alla-liberta-in-ue/

    9) Το περίεργο, δεν είναι να θέλει ο Πούτιν να βοηθήσει τη Λέγκα. Το περίεργο είναι, το γιατί να μπει σε τέτοιο μπελά, που ανακατεύει 2 ρωσικές εταιρείες, την ΕΝΙ και τη Banca Intesa σε μια απάτη, ενώ μπορεί να εμφανιστεί απλά μια εταιρεία ή ένας ιδιώτης και να δώσει λεφτά στη Λέγκα "με το νόμο"...

    10) Cui prodest? Ποιος ωφελείται από την ανακίνηση της υπόθεσης ξανά τώρα; Στην Ιταλία δεν αλλάζει τίποτα, γιατί η δικαστική διερεύνηση ήδη υπάρχει εδώ και μήνες. Αυτοί που ωφελούνται, είναι αυτοί που ανησυχούσαν, ότι η Λέγκα, θα διεκδικούσε δικό της Κομισάριο στην ΕΕ και αυτοί που ανησύχησαν μετά την εκλογική επιτυχία της Λέγκας... Εκ των πραγμάτων, το να περάσει πλέον Λεγκίστας Κομισάριος στην ΕΕ, μετά από κατηγορία για χρηματοδότηση 65 εκ, είναι αδύνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αψογη αναλυση κ.Ουρακουλουμ..
      Παντως ειπες μια εκπληκτικη αληθεια αρχικα.: οτι εδω ολα ...Υπεραπλουστευονται στα παντα...Τον λογο τον ξερεις..τον ξερω...κλπ...ειναι τοσο ..προσβλητικος για ολους μας ...που
      καλο θαταν να τον αφησουμε τωρα...

      Διαγραφή
  6. Και κάτι άλλο... Εγώ δεν αποκλείω ο Σαλβίνι να χρηματοδοτήθηκε. Είναι γνωστό από χρόνια πως ο Σαλβίνι ήταν και φιλοπουτινικός και ίσως ακόμα περισσότερο, φιλοτραμπικός. Αλλά δεν πιστεύω πως αν χρηματοδοτήθηκε, έγινε με αυτόν τον τρόπο, γιατί είναι παράλογος.

    Το δε Buzzfeed, πρωτοστάτησε και στις κατηγορίες περί ρωσικού δακτύλου στην εκλογή Τραμπ. Έχει μια μονομανία με τη Ρωσία. Επίσης, είναι άξιο προσοχής, το ότι έδωσε στη δημοσιότητα το transcript της συνομιλίας των μαγνητοταινιών, αλλά όσον αφορά το ίδιο το ηχητικό, για το Σαβοίνι, έδωσε ενάμιση λεπτό, που ο Σαβοίνι δεν λέει κάτι το μεμπτό.

    https://youtu.be/9wEwxmA3Ulg

    Επίσης, επαναλαμβάνω, είναι περίεργο, να μαζεύονται 6 άνθρωποι και κανονίζουν κομπίνα που είναι βαρύ αδίκημα στις 2 χώρες, σε ένα χωλ ή εστιατόριο ξενοδοχείου και από τους 6, να ξέρουν την ταυτότητα μόνο του ενός.

    Ίσως το Buzzfeed έχει σκοπό να βγάζει ηχητικά σε δόσεις, για να κρατάει το θέμα συνέχεια στην επικαιρότητα, ώστε να φθείρεται ο Σαλβίνι. Ο οποίος Σαλβίνι, λέει πως αυτός δεν είναι υπεύθυνος για το τι λέει ο κάθε Σαβοίνι, αλλά μόνο για το τι μπαίνει στα ταμεία του κόμματος.

    Πάντως, ο Σαλβίνι μόνο φθορά θα έχει από αυτό...Το Κίνημα 5 Αστέρων συμφώνησε κι αυτό να γίνει και εξεταστική στη Βουλή για το θέμα, πέρα από τη δικαστική διερεύνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Πάντως, ο Σαλβίνι μόνο φθορά θα έχει από αυτό...<

      Ασφαλώς. Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο; Να πληγεί η "απειθαρχία" στην κρατούσα τάξη πάση θυσία! Να πώς κυβερνούν οι Βρυξέλλες (Βερολίνο;) την "δημοκρατική" ΕΕ. Τώρα θα τούς μάθομε;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.