8/7/19

Άρθρο του ιρανικού πρακτορείου Pars : S-400, Η έκπληξη που επιφυλάσσει η Αθήνα στο ΝΑΤΟ

S-400: la surprise d’Athènes pour l’OTAN
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα που υιοθετεί μια νέα πολιτική έναντι της Οργάνωσης της Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Αθήνα απέρριψε πρόσφατα ένα αμερικανικό αίτημα να μην επιτρέψει στα πολεμικά πλοία της Ρωσίας να προσεγγίζουν τις ακτές της. Η χώρα φέρεται επίσης να έκανε συζητήσεις για να αγοράσει συστήματα αεράμυνας S-400, τα οποία η περιφερειακή αντίπαλη Τουρκία θα αποκτήσει σύντομα.
Καθώς η Ρωσία ενισχύει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στις ακτές της Συρίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, καθώς και στα δυτικά της θάλασσας αυτής, στις ισπανικές ακτές, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους συμμάχους τους να μη δέχονται Ρωσικά πλοία στις ακτές τους, ανέφερε η εφημερίδα Rai al-Youm

Σύμφωνα με την αναφορά της αραβικής εφημερίδας που εκδίδεται στο Λονδίνο, η Ισπανία, η οποία παρείχε προηγουμένως υπηρεσίες σε ρωσικά πλοία, είχε αρνηθεί να το κάνει για τρία χρόνια. Ωστόσο, η Μαδρίτη επέτρεψε πρόσφατα στα ρωσικά πλοία να προσεγγίσουν τα νότια λιμάνια της.
Ταυτόχρονα με τη ρωσοτουρκική συνεργασία που ακολούθησε την αγορά των S-400 από την Άγκυρα, η τελευταία ενέκρινε την προσέγγιση ρωσικών πλοίων στις ακτές της. Ανησυχώντας για την προσέγγιση της Μόσχας με τον μακροπρόθεσμο αντίπαλό της, η Ελλάδα έδωσε επίσης το πράσινο φως για να δεχτεί ρωσικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια της, παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τα σχόλια εμπειρογνωμόνων και πρώην στρατιωτικών που υποστήριζαν στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία και την αγορά συστημάτων πυραύλων S-400, όπως έκανε η Τουρκία.
Σύμφωνα με εκείνους, η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν εμποδίζει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Μόσχα.
Η Άγκυρα, ως μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, έσπασε το ταμπού για την αγορά ρωσικών όπλων και τώρα η Αθήνα θα μπορούσε να είναι το δεύτερο μέλος του ΝΑΤΟ να κάνει το ίδιο.
Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο της Συμμαχίας και, στις διμερείς συγκρούσεις με την Άγκυρα, κατηγορούν το ΝΑΤΟ για προκατάληψη υπέρ της Τουρκίας.
Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι εάν η Τουρκία αποχωρεί από το ΝΑΤΟ και προσεγγίζει περισσότερο τη Ρωσία, είναι πιθανό η Ελλάδα να βγει με τη σειρά της από την Ατλαντική Συμμαχία.
Οι αναφορές από τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα υπερασπιστεί τη χώρα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία και ότι η Αθήνα πρέπει να βασιστεί στη στήριξη της Ρωσίας για να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια.


8 σχόλια:

  1. Το σίγουρο είναι ότι οι στρατηγιστές σε Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ, μετά την άμεση και ενεργή στήριξη των Ναζιστών σε Κροατία, Βαλτικές, Ουκρανία κτλ, αλλά και των τζιχαντιστών, έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο.
    Κανένας στον Βουδιστικό, Χριστιανικό, Ισλαμικό ή ανθρωπιστικό κόσμο δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο στο τέλος του άρθρου είναι τουλάχιστον χαζό. Για ποιό λόγο να βγει η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ αν βγεί η Τουρκία; Όχι μόνο θα αναβαθμιστεί η θέση μας μέσα στη συμμαχία αν γίνει κάτι τέτοιο, αλλά πλέον δε θα τείθεται και θέμα του ποιά πλευρά θα λάβει περισσότερη υποστήριξη σε περίπτωση σύγκρουσης μας με την Τουρκία.
    Στη παρούσα φάση και όσο είναι δυνατό το ΝΑΤΟ, θα είναι δώρο να αποχωρήσει η Τουρκία. Μου φαίνεται πιο πιθανό να είναι ένα απο τα γνωστά ασυνάρτητα, ρωσόφιλα κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν είναι "φέϊκ νιούζ",αλλά αν είναι αληθής είδηση, είναι προς την σωστή κατεύθυνση μιάς και οι αμερικανοί και δη οι αγγλοσάξωνες όχι μόνον έχουν δείξει παντελώς αναξιόπιστη συμπεριφορά απέναντι στην σύγχρονη Ελλάδα,αλλά μας περιεργάζονται επιπλέον με τρόπο βάναυσο...
    Το πρόβλημα σε όλη αυτήν την στρατηγική όμως είναι,αφ'ενός μεν η ευθυγράμμιση με την γερμανική η οποία με την σειρά της παρασέρνει την Γαλλική της ντεγκολικής Λεπέν καθώς και την Ιταλική στρατηγική του Σαλβίνι,αλλά και την βρετανική η οποία τόσο επληγώθη από τις ΗΠΑ...
    Θα θέλαμε να έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική με την γερμανία και την βρετανία;
    Θα θέλαμε να είμαστε συγχρονισμένοι με τους νεοθωμανούς;
    Οσον αφορά τους δημιουργούς του χάους, μέσω της "επιδότησης" των λογιών-λογιών διχασμών,δηλ.τους αμερικανούς δεν γίνεται ούτε λόγος...
    Των προγενέστερων όμως αυτών;Των βρετανών;
    Ξεχνάμε τους εκβιασμούς που υποτίθεται ότι υπέστη ο Καραμανλής ο νεώτερος;
    Δεν ξέρω τι λέει το άρθρο.
    Η άποψή μου είναι η προσέγγιση με τους Ρώσους είναι απαραίτητη,όσο αυτή διασφαλίζει την Εθνική μας ασφάλεια.
    Αν εξικνείται το θέμα της συνεργασίας με την Ρωσική πλευρά,στην αγορά των S-400 ή την αναβάθμιση των S-300 ή την παραχώρηση λιμένων,είτε ακόμη στην συμπαραγωγή όπλων,έχει καλώς ...
    Το βασικό μας πρόβλημα όμως είναι,το να αυξήσουμε την ισχύ μας πρωτίστως εμείς οι ίδιοι και δευτερευόντως σε συνεργασία με τρίτους,με τρόπο ταπεινό και σε ιδιαίτερα χαμηλούς έως αόρατους τόνους...
    Πομπώδεις διακηρύξεις και κομπορρημοσύνες δίκην επιδείξεως πετεινών πριν την κοκκορομαχία (όπως έγινε με τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και το BMP-3)είναι ανούσιες και βαθύτατα βλαβερές.
    Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη μεν,αλλά μην μας μπερδεύουν στις δικΈς τους εμμονές...
    Οι αμερικανοί ομού μετά των ισραηλινών,επιθυμούν την διάλυση της συνεργασίας Ευρώπης-Ρωσίας,διατιθέμενοι να προκαλέσουν βαθύτατο χάος και καταστροφή στην ήπειρο και πέραν τούτου ουδέν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ αν ημουν Ιρανός αυτά θα διέδιδα έλεος ρε παιδιά κοιτάτε απο που προέρχεται το κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιρανικοί ευσεβείς πόθοι, οι οποίοι Ιρανοί όμως δείχνουν να ξέρουν καλά πώς παίζεται το παιχνίδι της προπαγάνδας. Παίζουν εν προκειμένω με τις μεγάλες μας εθνικές ανασφάλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε μου τοτε θα μπορουν να σε στειλουννα κανεις τον ηρωα κατα των Τουρκων αφου θα ειμαστε σε διαφορετικα μαντρια. Το εκαναν ξανα στο παρελθον και παντα μας φιλοδωρουσαν με καταστροφες. ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αμερικανοί ομού μετά των ισραηλινών,επιθυμούν την διάλυση της συνεργασίας Ευρώπης-Ρωσίας,διατιθέμενοι να προκαλέσουν βαθύτατο χάος και καταστροφή στην ήπειρο και πέραν τούτου ουδέν..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.