4/10/08

O ...εκτουρκισμός της Ευρώπης μέσω Παρισίων

Σε σχολιασμό μας τις προηγούμενες ημέρες, που αφορούσαν το θέμα του χαρακτηρισμού του ΡΚΚ ως τρομοκρατικής οργάνωσης από πλευράς της Ε.Ε. και των διαφόρων και διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία για το θέμα, γράψαμε αστεϊζόμενοι ότι αν δεν συμφωνούν κάποιοι με τις απόψεις μας, ας μας στείλουν στο Ιμραλί.
Τελικά, δεν είναι να πει κανείς ένα αστείο.
Η είδηση του ΕΘΝΟΥΣ που ακολουθεί τα λέει όλα:

Ανακρίνουν Ελληνες για το ΡΚΚ
Ανοίγει ο επικίνδυνος δρόμος για την ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης, καθώς Ελληνες πολιτικοί, συνδικαλιστές και δικηγόροι καλούνται σε εξέταση ως μάρτυρες από ειδική ανακρίτρια, προκειμένου να απαντήσουν σε πρωτοφανείς ερωτήσεις των γαλλικών δικαστικών αρχών αν γνωρίζουν συγκεκριμένους Κούρδους, για τη δράση του ΡΚΚ αλλά και για το ποια γνώμη και άποψη έχουν για το ΡΚΚ!
Οι επικίνδυνες αυτές ερωτήσεις γίνονται στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής που ζήτησε η Γαλλία με αφορμή κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εκεί εναντίον συγκεκριμένων Κούρδων για προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων, χρηματοδότησή τους κ.λπ. Οι δε Ελληνες καλούνται σε εξέταση επειδή στην κατοχή ενός από τους Κούρδους βρέθηκαν κάρτες διαφόρων πολιτικών, συνδικαλιστών, δικηγόρων κ.λπ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση έντονης διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τα ερωτήματα που τίθενται με βάση το γαλλικό αίτημα προς τους Ελληνες είναι «αν γνωρίζουν συγκεκριμένα ονόματα Κούρδων και σε καταφατική απάντηση πώς και γιατί έγινε η γνωριμία, τι γνωρίζουν για τη δράση τους στο ΡΚΚ, τι γνώμη έχουν και ποια είναι η άποψή τους για το ΡΚΚ κ.λπ. και γιατί η κάρτα τους βρέθηκε στην κατοχή συγκεκριμένων Κούρδων»!
Ο ΔΣΑ χαρακτηρίζει πρωτοφανείς, απαράδεκτες και αντίθετες σε κάθε έννοια δικαίου τόσο την κλήση ως μαρτύρων όλων αυτών των προσώπων και ιδιαίτερα δικηγόρων, επειδή η κάρτα τους βρέθηκε στο σπίτι κάποιου κατηγορουμένου, όσο και τις σχετικές ερωτήσεις.
Σημειώνοντας ότι το ΡΚΚ από το 2004 χαρακτηρίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως «τρομοκρατική οργάνωση», ο ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι με τη διαδικασία αυτή κάθε πολίτης και ιδιαιτέρως οι δικηγόροι είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται αφενός ως ύποπτοι και αφετέρου να μετατρέπονται από υπερασπιστές των διωκομένων σε συνεργάτες των διωκτικών αρχών, με συνέπεια να ακυρώνεται ο ρόλος τους.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ

5 σχόλια:

  1. Σάββα καλημέρα,

    Η Liberation σήμερα δημοσιεύει κατάλογο μαρτύρων-υπόπτων που αναμένεται να κληθούν στο Παρίσι karsi karsiya με την εισαγγελέα...Ανάμεσα στα ονόματα περιλάμβάνονται οι Κρανιδιώτης, Ναξάκης, Καλεντερίδης, Καμμένος κλπ
    Συνιστώ στους επισκέπτες του blog να παύσουν να το επισκέπτονται διότι ο visitor counter εντοπίζει το στίγμα τους :)
    Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το όνομα μου! Έχω παιδιά να θρέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχείς, έχουν γνώση οι φύλακες.
    Ο Γάλλος εισαγγελέας έχει να κάνει πολύ δουλειά πρώτα στην ίδια του την πατρίδα.
    Το τελευταίο το εκλαμβάνω φυσικά ως αστείο.
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα μου εγώ παρακολουθώ το blog σου, με μεγάλο ενδιαφέρον και αυτά που λέει στο μύνημα του ο Ανώνυμος περισσότερο σαν προβοκατόρικο και ύποπτο μου φαίνεται.

    Φαντάζομαι πολλούς θα ενοχλέι αυτά που γράφεις, εγώ χαίρομαι όμως που μιλάς αληθινά και πατριωτικά.

    Είμαι πατριώτης(όχι με την έννοια που έχει περάσει σε ακροδεξιούς κύκλους της χώρας μας).

    Θεωρώ ότι η χώρα μου κινδυνέυει αυτη την περίοδο απο διάφορους που δεν κοιτάνε το συμφέρον της αλλά πως θα επιβιώσουν πολιτικά(πάνω σε πτώματα και ανθρώπους).

    Πάνω σε αξίες και ήθη.

    Όμως ευτυχώς που υπάρχουν άτομα και blogs όπως το δικό σου που μιλάνε για αλήθειες και με στοιχεία.

    Θέλω να πιστέυω για το συγκεκριμένο post η Ελληνική κυβέρνηση και οι υπόλλοιποι θα εκλάβουν τα μέτρα τους... για να μην διασυρθούμε όπως έγινε κάποτε με τα Ίμια και με την υπόθεση Οτσαλάν.

    Πιστέυω ότι κάτι θα γίνει θετικό μετά απο την αναρτήση σου.

    Να είσαι καλά, σε παρακολουθώ ανελειπώς και με σχετικό πάθος γιατί είσαι αυθεντικός γιατί τηρείς τους όρκους σου προς στην Πατρίδα.

    Χαιρετισμούς απο Ζάκυνθο

    Το παιδί της πλατείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδί της πλατείας...

    Αν σου έλεγα ότι τα καλά σου λόγια δεν μου δίνουν δύναμη, θα έλεγα ψέμματα.
    Σ' ευχαριστώ.
    Τώρα όσον αφορά αυτούς που ενοχλούνται από το blog, τα προβοκατόρικα σχόλια που γράφονται εδώ και κεί και τις επιθέσεις που δέχομαι από ετερόκλητους συνδεδεμένους και μη μεταξύ τους κύκλους, γνωρίζω ότι είναι το τίμημα της στάσης μου στην υπόθεση Οτζαλάν και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα.
    Οι άνθρωποι, σε γενικές γραμμές, δεν αλλάζουν.
    Εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, να γράφουμε την άποψή μας, να αναδεικνύουμε ζητήματα που δεν είναι πολύ γνωστά στην ελληνική κοινή γνώμη, χωρίς να παίζουμε παιχνίδια.
    Έχουμε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ταυτότητα και φυσικά οι λόγοι, τα γραπτά και τα έργα μας υπόκεινται στο νόμο και την κριτική.
    Όποιος έχει να πει κάτι για όλα αυτά, να το πει καθαρά και με θάρρος, χωρίς προκατάληψη και θα πάρει απάντηση.
    Καθαρά πράγματα.
    Τώρα όσον αφορά την έρευνα του Γάλλου εισαγγελέα, θα έλεγα να δει πρώτα την "καμπούρα της Γαλλίας".
    Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν ποτέ περισσότερα από ένα ή δυο μέλη του ΡΚΚ και αυτά δεν τα ήξερε σχεδόν ποτέ κανένας.
    Συνομωτική δράση κανουν οι άνθρωποι.
    Στη Γαλλία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι και είναι φυσικό ανάμεσά τους να υπάρχουν εκατοντάδες μέλη του ΡΚΚ. Ας ψάξει να βρει εκεί τους "τρομοκράτες" και εκείνους που τους στηρίζουν, όχι στην Ελλάδα.
    Οι Έλληνες στηρίζουμε (όσοι το κάνουν) τον αγώνα των Κούρδων επί τη βάσει αρχών.
    Όσον αφορά το άτομό μου, μιλώ και σε σχέση με το blog, στηρίζω τον αγώνα των Κούρδων για την ελευθερία τους, χωρίς να ταυτίζομαι με οποιαδήποτε οργάνωση και χωρίς να επιχαίρω με βίαια και αιματηρά επεισόδια που γίνονται εις βάρος του οποιουδήποτε.

    Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια.

    Χαιρετισμούς στη Ζάκυνθο.
    Βλέπω ότι το blog έχει 11 επισκέπτες φίλους (υποθέτω) από τη Ζάκυνθο.
    Χαιρετισμούς σε όλους

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να εκδηλώνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο -για να χρησιμοποιήσουμε και την Γαλλικής προέλευσης νομική ορολογία- την συμπάθειά του σε ένα γενικότερο ζήτημα δεν είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας ή δίωξης στην Ευρώπη. Το ότι είναι στην Τουρκία, αποκαλύπτει το χάσμα Τουρκίας-Ευρώπης και την διαφορά και την ασυμβατότητα. Το ότι η Τουρκία έχει καταφέρει να χαρακτηριστεί ως Τρομοκρατική Οργάνωση το ΡΚΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν λύνει το εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας, το οποίο είναι ο κουρδικός λαός. Πρόβλημα το οποίο δεν είναι μόνο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και διεθνές και αφορά και την Ευρώπη και τις χώρες της περιοχής (Τουρκία, Ιράν, Ιράκ). Η Ευρώπη στο μέλλον, εκ των πραγμάτων, θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, όπως έχει στην πραγματική του διάσταση και όχι όπως το παρουσιάζει και το αντιμετωπίζει η Τουρκία. Η Γαλλικές Δικαστικές Αρχές, μάλλον δεν έχουν εκτιμήσει ακριβώς την κατάσταση και προφανώς δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει. Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι δεν έχουν "μπλεχτεί" και οι Γερμανικές Δικαστικές Αρχές, αφού στην Γερμανία ζει και εργάζεται η μεγαλύτερη Κουρδική κοινότητα της Ευρώπης. Βάζω στοίχημα ότι δεν το θέλουν ούτε και οι Τούρκοι πασάδες.
    Έτσι λοιπόν, εγώ προσωπικά εκφράζω την συμπάθειά μου και τον θαυμασμό μου στον αγώνα ενός αρχαίου -οι Καρδούχοι- και πραγματικού και όχι φανταστικού λαού, ιρανικής προέλευσης. Αυτό δεν μπορεί να μου το απαγορέψει κανείς. Ο Κουρδικός λαός δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.