20/3/09

Βαρκελώνη: εισβολή αστυνομικών στο υπό κατάληψη πανεπιστήμιο, 80 τραυματίες και 7 συλλήψεις

Ισπανός των ειδικών δυνάμεων συλλαμβάνει φοιτητή-καταληψία, μετά την εκκένωση του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης από την αστυνομία (φωτ. Ass. Press)

Ογδόντα τραυματίες και εφτά συλλήψεις είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που είχαν καταλάβει από τον Νοέμβριο το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Ισπανός των ειδικών δυνάμεων συλλαμβάνει φοιτητή-καταληψία, μετά την εκκένωση του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης από την αστυνομία (φωτ. Ass. Press) Ισπανός των ειδικών δυνάμεων συλλαμβάνει φοιτητή-καταληψία, μετά την εκκένωση του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης από την αστυνομία (φωτ. Ass. Press) Οι συγκρούσειςσημειώθηκαν την Τετάρτη, στη διάρκεια δύο διαμαρτυριών στο κέντρο της πόλης, αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει διά της βίας τους φοιτητές από τα υπό κατάληψη πανεπιστημιακά κτίρια. Κατά την εκπρόσωπο της αστυνομίας, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 46 αστυνομικοί και πολλοί φωτορεπόρτερ. Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς. Ομάδες φοιτητών διαμαρτύρονται εδώ και μήνες στην Ισπανία κατά των αλλαγών που προτείνονται στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Μπολόνιας. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκής κλίμακας μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, που στόχο έχει να διευκολύνει τη φοίτηση στο εξωτερικό και την ισότιμη αναγνώριση των πανεπιστημιακών πτυχίων μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι δρομολογούμενες αλλαγές έγιναν δεκτές χωρίς επικρίσεις στις περισσότερες χώρες, αλλά κάποιοι Ισπανοί φοιτητές θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να επωφεληθούν οι πλουσιότεροι πτυχιούχοι, που μπορούν να πληρώσουν για μεταπτυχιακή φοίτηση.

4 σχόλια:

  1. Αυτα να τα βλεπουμε εδω στην Ελλαδα που τα πανεπηστημια εχουν γινει ορμητηρια τρομοκρατων χωρις να επεμβαινει κανεις.

    http://blip.tv/file/1891860

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια στιγμή θα γίνει και στην Ελλάδα και τότε θα δούμε τι θράσος θα επιδείξουν οι κουκουλαλήτες.Θα τα κάνουν απάνω τους και θα παρακαλάνε να τους αφήσουν να πάνε στη μαμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ Ν ΑΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ...ΜΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ Κ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ?ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ''ΜΠΟΛΟΝΙΑ 1999''..VENCERAMOS ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ GOOGLE Κ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΤΟΥ 99 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Κ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ..VENCERAMOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.