1/10/09

Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “Ο Τούρκος, στον Τούρκο!”

Ψήφο σε Έλληνες υποψηφίους θα δώσουν μόνο όσοι έχουν …χαλασμένο αίμα
Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκόφωνης «Μπιρλίκ» με τίτλο «Επισήμως ο Στυλιανίδης κοροϊδεύει την μειονότητα». Αξίζει να το διαβάσετε σε μετάφραση για να δείτε πως σκέφτεται και πως προπαγανδίζουν τους υποψηφίους οι τουρκόφωνες τοπικές εφημερίδες πως συσπειρώνουν τους ανθρώπους τους. Το κείμενο τα λέει όλα.


Ο Στυλιανίδης λοιπόν στη δυτική Θράκη με την μειονότητα παίζει διπλό παιχνίδι κινούμενος στα πλαίσια μιας λαϊκής ρήσης που λέει: «Ναι μεν αφήνω ελεύθερο τον λαγό αλλά από πίσω ξαμολώ το λαγωνικό να τον συλλάβει πριν καλά – καλά απομακρυνθεί». Την μειονότητα αυτή ο Στυλιανίδης την θεωρεί «κορόϊδο». Από την μια περιφέρεται στα χωριά ζητώντας ψήφο, κυρίως στα χωριά της μειονότητας και από την άλλη μαζί με τον Ιλχάν Αχμέτ, αρχιτέκτονα του νόμου περί ιμάμηδων που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελειώσει την μειονότητα, εμφανίζεται με σκοπό την διαφήμιση με τον διορισμένο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, τον καθοδηγητή του νόμο των ιμάμηδων. Και καλά κάνει στην ουσία από μια άποψη να φωτογραφίζεται με τον Μέτσο. Μάλιστα, διότι βλέποντας η μειονότητα την φωτογραφία θα δώσει απλόχερα ψήφο στον αξιότιμο κύριο Στυλιανίδη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει γι’ αυτό.
Αν ο Στυλιανίδης είναι ειλικρινής, ας έλθει να σφίξει το χέρι των εκλεγμένων μουφτήδων μας και ας μην παίρνει πόζες μπροστά στο φακό με τρόπο ειρωνικό και με ένα γέλιο υποτιμητικό. Οι μουφτήδες είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες αυτής της μειονότητας και δεν μπορεί να περιφρονούνται. Εδώ όμως, στην ουσία, υπάρχει το σφάλμα εκείνων που τόσο υποβάθμισαν την μειονότητα. Ο κ. Στυλιανίδης με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό με εκείνους που έχουν βαρύτητα. Για να μπορεί να ειρωνεύεται με τόσο αέρα τα ιδρύματα και τους φορείς της μειονότητας κάποιοι του το έχουν επιτρέψει. Εμείς ως Τούρκοι έχουμε μια παροιμία που λέει: «Βρήκαν το χωριό αφρούρητο (χωρίς σκυλί) και κυκλοφορούν με ραβδί – μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε». Φυσικά και θα δώσουν (προφανώς ψήφο) εκείνοι από τους 240. Αυτό δεν το συζητούμε. Ωστόσο, όσοι έχουν συνείδηση και αγωνίζονται για τον τουρκισμό, για την διεκδίκηση της ταυτότητας, για την διαφύλαξη της θρησκείας, δεν πολυπιστεύω πως θα δώσουν ψήφο στον Στυλιανίδη και τους άλλους Έλληνες υποψηφίους.
Αυτό θα τον κάνουν μόνο όσοι έχουν χαλασμένο αίμα. Όσοι δεν έχουν ιδέα από πίστη και θρησκεία και βάζουν πριν από τον Θεό, το χρήμα. Όπως θα πρέπει να θυμόμαστε, η Χρύσα η Μανωλιά πήγαινε στα χωριά εκεί γύρω στο Τυχερό, έπαιρνε μέρος σε τελετές μεβλίτ φορώντας μαντίλα στο κεφάλι. Πίστεψαν τότε οι δικοί μας και έδωσαν ψήφο στην κυρία Μανωλιά, η οποία δεν έπαιρνε στα σοβαρά την μειονότητα και υπεραμύνονταν του ζητήματος των Ποντίων. Πολλά έκανε αυτή η μειονότητα και συνεχίζει να κάνει ακόμη περισσότερα για να καταποντίσει τον εαυτό της. Όμως, ας ελπίσουμε πως σ’ αυτές τις εκλογές αυτά θα πάψουν να υπάρχουν.
Όπως βλέπετε, φωναχτά διαλαλούμε, κάνουμε τον κράχτη, γινόμαστε στόχος, απειλούν να μας σκοτώσουν όμως δεν πτοούμαστε και επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη: Ξυπνήστε! «Η ψήφος του Τούρκοι στον Τούρκο πρέπει να πάει».

Τα μουσουλμανάκια
Κάποτε μας έλεγαν Τουρκάκια. Τώρα γίναμε μουσουλμανάκια ενώ συνεχίζουμε να τους δίνουμε την ψήφο μας Ω! Σαρικάδες αφέντηδες!
Βιώματα από τα παιδικά του χρόνια τότε που γιόρταζε μαζί με τα μουσουλμανάκια της γειτονιάς τα μπαϊράκια αλλά και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θυμήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας ης Κομοτηνής Μπιρλίκ 22-9-2009
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

16 σχόλια:

  1. Τουρκικά δεν ξέρω καλά αλλά όσο ξέρω θα τα γράψω και στις δυο γλώσσες έτσι για να καταλάβετε. Αν νιώθετε Τούρκοι πίσω στην Τουρκία και εγώ πληρώνω τα έξοδα. Για όλους εσάς τους γιαλαντζί δημοκράτες που νοιάζεστε μπορεί να μην είμαστε στο 1821 και στην Επανάσταση αλλά το νου σας υπάρχουν ακόμα Ελληνες που τιμάνε τα παντελόνια που φοράνε και δεν είναι μεμέτια.Στην ζωή μου δεν σκότωσα ούτε μύγα δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα αλλά μόνο το μύγα θα έχει αξία μπροστά σας.

    Türk bilmiyorum ama iyi sürece BILIYORUM yazın o da iki diller böylece için işgal size. Eğer Türk geride Türkiye ve ben BEN para giderler. Çünkü bütün gialantzi demokratlar ki bakım bu durumda değiliz 1821 ve Devrim ama aklınla hala var olduğunu Yunanlılar da pantolon bu giysileri ve memetia.Se hayatım vurmadık ne uçak amaçlamıyor onu BEN şimdi ama sadece uçak bu değer ön.


    Πω πω μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτό καλά κάνει ο ΛαΟΣ και δεν βάζει καθόλου μουσουλμάνους στο ψηφοδέλτιό του και μάλιστα κατεβαίνει ο ίδιος ο Καρατζαφέρης υποψήφιος στον περιοχή.

    Βεβαίως, υπάρχουν μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν νιώθουν Τούρκοι, αλλά πρέπει να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός που σηκώνει το αναθεματισμένο το προξενείο Κομοτηνής, ώστε να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η ήρα από το σιτάρι.

    Χριστίνα, βάστα γερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 12:13
    Μήπως ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης ρίχνουν νερό στο μύλο της Άγκυρας;
    Μήπως με την επιλογή του Καρατζαφέρη κινδυνεύει να μην βγει ο Στυλιανίδης, που έκανε κεφαλιαώδες έργο με τα 72 νηπιαγωγεία που ίδρυσε και λειτουργούν, προκαλώντας τη λύσσα του τουρκικού προξενείου;
    Τελικά τί σημαίνει η επιλογή Καρατζαφέρη;
    Ποιόν συσπειρώνει;
    Τους Έλληνες, που ήδη νοιώθουν Έλληνες και ούτως ή άλλως δεν τους λέει τίποτα η υποψηφιότητά του εκεί, ή τους μουσουλμάνους, που συσπειρώνονται αρνητικά, λόγω της παρουσίας εκεί ενός ατόμου που έχει εκφραστεί με τον τρόπο που έχει εκφραστεί για τους ανθρώπους αυτούς;
    Μήπως, ακριβώς λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάθεμα στην Ελληνική πολιτική που όταν κατέσφαξαν τους Έλληνες στην Πόλη,... τουλάχιστον δεν διώξαμε τα μεμέτια απο την θράκη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστίνα σε σένα και σε κάτι άλλες γυναίκες σαν εσένα θα βρεί την επαλήθευσή της η προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού: «Θὰ ἔρθη καιρὸς ποὺ μιὰ γυναίκα θὰ διώχνη δέκα Τούρκους μὲ τὴ ρόκα».
    Και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.
    Πάντως μου κάνει εξαιρετική εντύπωση το σθένος των νεοελληνίδων.
    Σε φόρουμ που συμμετέχω τα μέλη του "ασθενούς" φύλου είναι τα αληθινά παληκάρια...
    Λίγο ακόμη υπομονή Χριστίνα μεχρι να βγει και μια προφητεία του γέροντα Παΐσιου για τους τωρινούς πολιτικούς: "Θα σκάσουν σαν μπαλόνι. Θα τους πάρουν με τις πέτρες" και θα έρθει η ώρα που θα πάρετε τη ρόκα για τα μεμέτια :)

    Β Β Β Β
    Theon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανάθεμα στους πουλημένους που δεν βρίσκετε κάποιος τρελλός να τους σφάξει στο γόνατο...Αν όλα αυτά γινόντουσαν στην δημοκρατική Τουρκία θα τους είχαν σκοτώσει εν μια νυκτί .

    Σαν Χριστίνα έχω ξεκάθαρες θέσεις που στην παρούσα φάση είναι μόνο υπέρ της ΕΛλάδος, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστές οι πολιτικές μου πεποιθήσεις, δεν με νοιάζει να βουλιάξει η οικονομία αυτή ξαναφτιάχνετε μπορούμε να ζούμε και με λιγότερα έως και καθόλου , η Ελλάδα το έχει περάσει πολλές φορές .
    Αν δεν υπάρχει ΠΑΤΡΙΔΑ θα κάνουμε τις τσιπούρες σε κάποια άλλη θάλασσα όλοι ή θα μετράμε θύματα.

    Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιον θα ψηφίσω ξέρω ότι δεν θα ψηφίσω τον ΓΑΠ γιατί θα είναι σαν να έχω μεγάλο κενό (gap) στο μυαλό μου.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ στα τόσα χρόνια που ψηφίζω δεν ξέρω τι να κάνω και το κακό ειναι ότι είναι κι αλλοι σαν εμένα και η 4η Οκτ. πλησιάζει..

    Ποιος απο όλους είναι για την Ελλάδα ή έστω και για την Ελλάδα αλλά όχι μόνο για το πάρτυ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 12:13
    ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ
    1 Οκτώβριος 2009 12:27 μμ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 12:13
    ΣΥΓΝΩΜΗ...
    ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΣ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας μεταφερω δημοσίευμα της μειονοτικης εφημεριδας OLAY που εκδιδεται στην Κομοτηνη οπου αναρωτιεται γιατι κρατησαν (οι Ελληνες) το Στρατό να ψηφισει στην Θρακη.

    Τα συμπεράσματα δικα σας...


    Askerlere zorla bölgede neden oy kullandırlmak isteniyor?

    Yunanistan'ın diger bölgelerinde secmen kütüklerine kayıtlı olup Batı Trakya da bulunan 4. Orduda vatani görevlerini yapmakta olan askerlere kendi ricalarıyla kayıtlı oldukları bölgelerde oy kullanmak istemeyip burada oy kullanmak istediklerini beyan ettikleri belgeler imzalattıldığı yönünde iddialar bugünlerde yoğunlaştı.

    Askerlere yetkili sorumluluk beyannameleri(İpeftini dilosi) imzalatılmasının altında acaba ne yatıyor? 80 li yılların sonlarında ve 90 lı yılların başlarında bölgede Bağımsız listeler döneminde yaşatılan bu olayların yoksa yine tekrarını mı yaşıyacağız?

    Diğer bölgelerden burada oy kullanmaları istenen askerlerin oylarıyla yine bölgede Azınlık-Çoğunluk arasındaki oy dengesi bozulmak mı isteniyor?

    Gümülcine de 2, İskeçe de 1 milletvekili çıkarmak isteyen Azınlığın bu çabalarının suya düşürülmesi mi isteniyor?...

    Kaynak : http://www.btrolay.gr/?desen=haberdevam&id=1711

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστινα,να σου απλοποιησω λιγακι το διλλημα σου.Επειδη μαλλον ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι για την Ελλαδα,αναρωτησου ποιον μπορουμε να ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να ειναι για την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ Τ/Κ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορείς να αναγκάσεις , προσωρινα , ΝΑΙΑΣ αυτόν που αναγκάζεται να συμπράξει για να διοικήσει οπότε όλοι ελέγχουν όλους και όλοι μαζί από το λαό αλλά αυτό θέλει και ώριμο λαό.Από την άλλη μεριά οφείλω να ομολογίσω ότι ο Καρατζαφέρης καλά τα λέει αλλά και ο Καραμαλής΄δείχνει να ξύπνησε .Αυτό που φοβάμαι στον δεύτερο είναι μήπως ξανακοιμηθεί δεδομένου ότι δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να απεμπλακεί από το σόι του Δρακουμέλ
    Ειλικρινά δεν ξέρω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. XRISTINA ela ,pesta kopela mou.pou mou ekanan tin oikonomia simaia.ena ethnos gia na euimerei prepei prwta na ifistate.oso gia ta dilimata sou, ta moirazomaste polloi.exw prosopika katalixei sto mi xeiron beltiston.apla pragmata. stin mia periptwsi xeroume oti tha pathoume ta eutharsws kai akompsws dedilwmena kai stin alli oti´, isws mas dothei mia eukairia na antistathoume kai na kerdisoume xrono.autin ti dedomeni periodo,oi stigmes kai genikotera o xronos mporei na exei ti dinamiki pou tha tou epitrepsoume na exei.h stigmi mporei na ginei deuterolepto h aiwnas.NAIANTA sumfonw mazi sou apolita.den menei kai alli epilogi apo ton exanagkasmo tou.o theos mazi mas.kalo boli:ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 1 Οκτώβριος 2009 12:27 μμ

    Εσείς θα φταίτε με την ΝΔημοκρατική προπαγάνδα σας και η χώρα αυτή δεν θα ξεφύγει ποτέ απόν εναγκαλισμό του δικομματισμού που την έχει θάψει.

    Ο Καρατζαφέρης μπορεί να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων εκεί, το οποίο είναι εξαιρετικά πεσμένο, λόγω του ότι νοιώθουν εγκαταλειμμένοι από το αθηναϊκό κωλόκρατος. Ο Στυλιανίδης και τα νηπιαγωγεία του δεν μπορούν. Κατάλαβες; Αλλά αν δεν είσαι από την περιοχή, αν δεν ζεις το καθημερινό κλίμα που βρωμά ΤΟΥΡΚΙΑ πια, δεν μπορείς να καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. anonime 12.27 se ena mono mporei na simbalei o karatzaferis stin thraki.sispirosi twn mousoulmanwn.auto pws akougete?malon swsto e? kalo boli.ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζω στη Θράκη και εδώ οι Έλληνες δε νιώθουμε διόλου απομονωμένοι ή ξεχασμένοι. Στην καθημερινή ζωή αλλά και στις συναναστροφές μας δεν τίθεται κανένα ζήτημα 'επικράτησης' του Έλληνα επί του Τουρκογενούς, Πομάκου κτλ. Ζούμε αρμονικά, σε ένα χώρο που δέχεται πολιτισμικές επιρροές και από την Ανατολή αλλά που ο Ελληνικός πολιτισμός ως προεξάρχων και 'βασικός' δεν τίθεται ποτέ υπό αμφισβήτηση!
    Δεν απειλούμαστε από κανέναν.
    Όμως επειδή όντως κάποιοι ΛΙΓΟΙ πληρώνονται από την Άγκυρα και επειδή ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να υποκινήσουν μάζες, είναι καλό να υπάρχει ένας έλεγχος.

    Για τον Καρατζαφέρη πιστεύω ότι είναι δίκοπο μαχαίρι η εκλογή του στην περιοχή.
    Από τη μία θα υπάρχει κάποιος που όντως θα παρατηρεί τη δράση της 'Αγκυρας και θα ασκεί κριτική υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, κάτι που μπορεί να χρειαστεί αν βγει με αυτοδυναμία ο ΓΑΠ (βλέπε αναγνώριση μειονότητας με τον όρο 'Τουρκικός' κ.α.) αλλά....από την άλλη η παρουσία του θα οξύνει τα πνεύματα, θα συσπειρώσει τους μουσουλμάνους που ΔΕΝ είναι συσπειρωμένοι, όπως πιστεύουν μερικοί στην Αθήνα, θα τους βοηθήσουμε δηλαδή να αυτοπροσδιοριστούν ως Τούρκοι! Πολλοί είναι ευχαριστημένοι με την Ελλάδα και τη ζωή τους εδώ και απλά δεν θέλουν να προσδιορίζονται ούτε ως Τούρκοι, ούτε ως Πομάκοι, ούτε ως τίποτε, δε μισούν οι άνθρωποι τους Έλληνες και τις ελληνικές επιρροές που δέχονται!
    Ο Καρατζαφέρης θα φανατίσει επίσης τους Έλληνες. Γιατί στην περιοχή μας αν και έχουμε ιδιαίτερα αρμονικές σχέσεις με τους μειονοτικούς, κανείς δε χωνεύει τους Τούρκους (το ίδιο και η υποφαινόμενη) και υπάρχουν πολλοί Χρυσαυγίτες και στρατιωτικοί που τους μισούν.

    Εν κατακλείδι,νιώθω απίστευτη απογοήτευση που η Ελλάδα δεν ασκεί μία σταθερή πολιτική προσανατολισμένη στο εθνικό συμφέρον και μόνο! Είναι η πλήρης κατάντια να εξαρτάται η κυριαρχία μας στο Αιγαίο και αλλού (Κύπρος) από το αν η Τουρκία τελικά θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα, αν η Αμερική έχει ανάγκη την Τουρκία περισσότερο από άλλοτε, αν η Ρωσία υπογράφει 'δουλειές' με την Τουρκία! Καθόμαστε και κοιτάμε 'εκστατικα' τις εξελίξεις και περιμένουμε το 'χτύπημα' της θρασύδειλης Τουρκίας.

    Μία Αρκίτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.