17/1/10

Αμαρτίαι Ντόρας παιδεύουσι Βενιζέλο


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΑΡΚΑ*
Περίπλοκη επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας διοίκησης των, κατά την επικρατούσα ορολογία, «αεροπορικών στρατηγείων» Λάρισας και Σμύρνης, με εναλλαγή Ελλήνων και Τούρκων αξιωματικών, διεξάγει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την Ατλαντική Συμμαχία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευ. Βενιζέλος, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, την περασμένη Τρίτη, τις πληροφορίες, που είχε αποκαλύψει η «ΑΞΙΑ» ήδη από τις 24 Οκτωβρίου, για την πρόθεση της

κυβέρνησης να ανατρέψει την, επί της αρχής, συμφωνία του περασμένου Μαΐου για την εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου διοικητή στο C AOC-4 της Λάρισας και την αντίστοιχη εναλλαγή στο επίπεδο επιτελάρχη στο CC Air Izmir. Η αρχική συμφωνία είναι ετεροβαρής, κατά της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας αποκτά μόνον «μερική» και προσωρινή παρουσία στη Σμύρνη, ενώ η Τουρκία μόνιμη παρουσία στη Λάρισα. Αρχικά, θα διορίζονταν στη Λάρισα Ελληνας διοικητής και Τούρκος υποδιοικητής ως το 2011 και, στη συνέχεια, ο αξιωματικός της γειτονικής χώρας θα αναλάμβανε τη διοίκηση του CAOC-4 για μία διετία.


Στην παρούσα φάση, η Αθήνα επιδιώκει νέα συμφωνία που θα προβλέπει τη διατήρηση της ελληνικής διοίκησης στο CAOC-4 Λάρισας με παράλληλη τοποθέτηση Αμερικανού, αντί Τούρκου, υποδιοικητή. Ωστόσο το εξοργιστικό στοιχείο, όπως υπο γραμμίζουν έγκυρες διπλωματικές πηγές και επιβεβαιώνεται από πλήθος σχετικών εγγράφων της τελευταίας διετίας, είναι ότι το «ελληνοαμερικανικό» μοντέλο διοίκησης, αντί του «ελληνοτουρκικού», αποτελούσε αρχική πρόταση του ιδίου του NATO, στην οποία δεν είχε συναινέσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επί ηγεσίας της κ. Ντ. Μπακογιάννη!

Συγκεκριμένα, στην αρχική φάση της διαπραγμάτευσης, το 2007, η Τουρκία είχε θέσει βέτο στην ιδέα δίδυμης διοίκησης Ελλάδας-Η-ΠΑ, απαιτώντας το «μάξιμουμ» με την κάλυψη της πρώτης περιόδου, ως το 2011, από δικό της διοικητή. Η τουρκική πρόταση είχε απορριφθεί, κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους, από τα άλλα μέλη του NATO (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ), αλλά η Αγκυρα επέτυχε, γρήγορα, να επαναφέρει το θέμα, επειδή με τη σειρά της είχε απορρίψει σειρά άλλων προτάσεων της ηγεσίας της Συμμαχίας για τις αλλαγές της δομής διοίκησης σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Ενώπιον του διαφαινόμενου αδιεξόδου, ο τότε γ.γ. του NATO, Γ. Ντε Χουπ Σέφερ, και ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, ναύαρχος Τζ. Ντι Πάολα, κατέθεσαν, το καλοκαίρι του 2008, συμβιβαστική πρόταση για την εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου διοικητή, ενώ εξαφανίστηκε η πρόταση εναλλαγής Ελλάδας-ΗΠΑ.

Το σκεπτικό του ΥΠΕΞ επί Μπακογιάννη
Σε εκείνο το χρονικό σημείο εντοπίζεται η πρώτη ελληνική υποχώρηση, καθώς οι επιτελείς της κ.. Μπακογιάννη ούτε επέμειναν στην αρχική θέση της χώρας μας ούτε καν προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την τότε αμερικανική στήριξη προς τις θέσεις της Αθήνας. Οπως βεβαιώνουν οι ίδιες έγκυρες διπλωματικές πηγές, σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών, στις 24 Σεπτεμβρίου 2008, έγινε, για πρώτη φορά, δεκτή η πρόταση του ναυάρχου Ντι Πάολα για την εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου διοικητή, με το περίεργο σκεπτικό ότι σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα «μπλόκαρε» πλήρως τη λειτουργία του CAOC Λάρισας.

Παραμένει άγνωστο αν οι σχετικές πολιτικές οδηγίες της κ.. Μπακογιάννη δόθηκαν με το σκεπτικό μιας υποτιθέμενης χειρονομίας καλής θέλησης προς την Αγκυρα ή υπό το κράτος πανικού μπροστά σε ένα νέο τουρκικό βέτο.

Υποχώρηση

Η δεύτερη ελληνική υποχώρηση σημειώνεται (ευτυχώς προφορικώς και όχι γραπτώς) στις 7 Μαΐου του 2009, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δ. Γράψας, κατά τη Σύνοδο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ όλων των εθνών-μελών του NATO, δεν αντιτάσσεται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της κ. Μπακογιάννη. Τα σχετικά υπηρεσιακά κείμενα προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τακτική αυτή με την άποψη ότι «δεν θίγεται ο συνολικός αριθμός των κατανεμημένων ανώτατων αξιωματικών στην Ελλάδα», αν και σε άλλο σημείο διατυπώνεται η παραδοχή πως «διαταράσσονται οι ισορροπίες Ελλάδας-Τουρκίας».

Σε εκείνη τη χρονική περίοδο αποστρατεύεται ο κ. Γράψας, ενώ ο διάδοχος του, πτέραρχος I. Πάγκος, επωμίζεται το βαρύ έργο προβολής των ελληνικών θέσεων στο NATO για τη στελέχωση των θέσεων ανώτατων αξιωματικών υπό τη Νέα Δομή Διοικήσεως. Η τρίτη υποχώρηση σημειώνεται στις 27 Αυγούστου 2009, όταν το κεντρικό ελληνικό επιχείρημα προς τον νέο γ.γ. του NATO, Α. Ρά-σμουσεν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, είναι ότι «έχουμε ανταποκριθεί με εποικοδομητικό πνεύμα και επιδείξαμε την απαιτούμενη ευελιξία με το να συναινέσουμε στο σύστημα εναλλαγής και αναμένουμε τώρα την ενεργο-ποίηση όλων των στρατηγείων και του CAOC Λάρισας».

Από την άλλη πλευρά, το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι ότι, όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, η ελληνική υποχώρηση δεν προκύπτει γραπτώς από τα πρακτικά της Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ του Μαΐου 2009. Χάρη στη μη γραπτή κατάθεση του σκεπτικού του υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Γράψα, ο νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει ότι «το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστεί, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή».

* Ο Αλέξανδρος Τάρκας είναι εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιρειών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη.

ΑΞΙΑ 16/1/10

29 σχόλια:

  1. Τί άλλο θα ακούσουμε;;;!!!!Αν αληθεύει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε ότι δεν υπάρχει θέμα γιατί οι θέσεις των ανωτάτων δεν επηρεάζονται ενώ μετά παραδέχεται ότι αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την κατάσταση στην περιοχή,το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως!!!!!!Ελπίζω να είναι μια χοντρή,πολύ χοντρή ανακρίβεια.Ευχομαι να τελεσφορήσει η ελληνική προσπάθεια και να μη δούμε Τούρκο διοικητή στη Λάρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΟΡΑ ΑΞΙΑ !!!!!!!
    ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά δεν συνιστουν προδοσία; Δεν υπάρχει ευθύνη υπουργών;
    Μήπως θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα σε συνάρτηση με τις πληροφορίες (νομίζω ότι δεν διαψεύσθηκαν) ότι ο σύζυγος κατέχει θέση έμμισθου σε Τουρκική τράπεζα; Θέση που προσφέρθηκε απο τον Αλί Μπαμπατζάν; Ρε μήπως πρέπει να τους προσέχουμε όλους αυτούς τους ξελιγομένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περιμενει κανεις εθνικη αξιοπρεπεια απο ανθρωπους που εκλεψαν τη χωρα τους,την οδηγησαν στη χρεωκοπια,τους κοιταζαν σαν λεπρους στην Ε.Ε και αυτοι παρισταναν τους αθωους.Θα δισταζαν να δωσουν στρατηγεια; και τη χωρα δινουν σε τιμη ευκαιριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, Η ΑΦΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΤΙ,ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για σωπατε τωρα.Ειπαμε ο Βενιζελος εχει το Πανο το Μπεγλιτη που μας τα λεει ολα και τιποτα δε κρυβει.Για σωπατε να δουμε,εδω ειμαστε και δε παμε πουθενα... (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...επιδείξαμε την απαιτούμενη ευελιξία με το να συναινέσουμε στο σύστημα εναλλαγής...
    Xαρά o Τούρκοs!

    Aπό έγκυρες διπλωματικές πηγές!
    -Λάτρηs διάθεσηs kαί ευελιξίαs
    η Kυρία Μπακογιάννη Tiramola
    "επί ηγεσίας της"

    ionnios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει για το Γραψα έκανε ... ότι του έλεγαν!!!
    Τι θέλατε δηλαδή να τα βάλει με τη Ντόρα!
    Χα χα χα
    Άλλωστε για τη Ντόρα παραιτήθηκε …
    Θυμάστε …
    Κατά τα άλλα:
    Τι εστί Ταρκας;
    Τώρα μας τα λέει!
    Ποιες εταιρείες … συμβουλεύει!
    Άμυνα και Διπλωματία!
    Τι … περιοδικά είναι αυτά ;
    Πως επιβιώνουν;
    Επιδοτούνται;
    Ποιοι τα αγοράζουν;
    Πόσοι;
    Γιατί;
    ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν λετε που ο ιδιος ο κοσμος της Ν.Δ την καθαρισε, σε πληρη αντιθεση με τους κομματικους καρπαζαδες (τα "τζακια" της πλακας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΟΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ??...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ...ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ..

    ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο BY THE BOOK..ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ!! ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ!!

    ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!! ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΚΙΟΛΑΣ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΗΣΟΥΝ...ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΓΑΛΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΛΙΚΗ..ΚΑΙ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΕΧΩ ΑΡΧΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ..

    ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΑΠ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΜΠΕΝΥ! (ΒΡΑVO TOY) ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΒΑΛΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ...ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΟΝΟΝ Κ...Ο ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Afieromeno ston Theassalo kai stinpatriotiki kuernisi tou K. Karamanli minor.
    Christos voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τί να περιμένει κάποιος από τη Ντόρα? Το γονίδιο είναι δυνατό.
    Άντε παιδιά μόνοι θα καθαρίσουμε τον τόπο,αρχίζοντας απ΄τον εαυτό μας . Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στους γονείς και παπούδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρίες και κύριοι, ενός λεπτού σιγή, παρακαλώ, στη μνήμη της χαμένης αξιοπρέπειάς μας.
    Κάποτε οι Έλληνες αξιωματικοί φορούσαν τη στολή τους με περιφάνεια.Σήμερα τη φοράνε μόνο μέσα στη Μονάδα τους ή στις παρελάσεις!
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτά όλα, που η τέως υπουργός Εξωτερικών έπραττε, αν δεν απατώμαι συνιστούν, αν όχι "Εσχάτη Προδοσία", τουλάχιστον Εσκεμμένη Αμέλεια και Παράβαση Καθήκοντος και τουλάχιστον μακροχρόνια κάθειρξη ...!

    Ωραία έως εδώ !

    Θα ήθελα όμως να γνωρίζω τι πήρε έναντι όλων όσων έδωσε από "το τσιφλίκι της", η ως άνω "Δωσίλογος".

    Ποιά είναι τα άμεσα και τα έμμεσα ωφέλη αυτής και της πάμπλουτης οικογενείας της ....!

    Ποιά και πόσα ήσαν τα αργύρια που έλαβε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ ανώνημε 10:57 το να χάνει κάποιος την αξιπρέπεια του μπορεί στο διάβα της ιστορίας να δικαιολογηθεί πιθανόν εμείς δεν την χάσαμε την ξεπουλήσαμε και αυτό δεν σηκώνει σιγή αλλά κραυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ!!!!!!ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΤ 2...ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΙΡΟ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Κ. ΤΙΠΟΤΑ!!!!!ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ...ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΟΙ ΝΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!!ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ!!!ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ!!!!!ΝΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥΣ!!!5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ!!!ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...10 ΧΡΟΝΙΑ,ΧΑΜΕΝΑ!!!!ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΜΕ??????ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ!!!ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ!!!!ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (Ν.Δ)ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ!!!ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!Η Ν.Δ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΒΓΑΛΑΝ ΓΛΩΣΣΑ!!!ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ,ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕ!!!!ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ!!!!ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ!!!ΓΡΕΒΕΝΑ IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενώ το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις είναι οι...άγγελοι της Ελλάδας! Τα πρωτοπαλίκαρα της κλεψιάς και της απάτης, της προδοσίας και της υποστολής της σημαίας, του εξευτελισμού του σώματος των Ελλήνων αξιωματικών, της διάλυσης της παιδείας και τόσων άλλων δεινών βαφτίζονται άγιοι και σωτήρες της χώρας!!!
    Πού βρέθηκε,αλήθεια, τόσο μίσος για το κόμμα που νομιμοποίησε το ΚΚΕ και μας έβαλε στην ΕΕ;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ!!!!!ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..ΑΛΛΑ ΤΣΕΠΟΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!!ΜΕ (ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ!!!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ!!!ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ...ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΙΣ,ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ,Ο ΜΕΓΑΣ ΦΟΥΣΚΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!!!ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ..ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ!!!!ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΗ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΟΛΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΝΤΡΟΠΟΙ ΣΑΣ!!!!ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΗΔΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!!!!ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΟΝ!!!ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!ΑΙΣΧΟΣ!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτά που γράφεις, αγαπητέ ανώνυμε,6.02μ.μ., δεν είναι σκέψεις, δεν είναι απόψεις δεν είναι επιχειρήματα μυαλωμένου ανθρώπου.
    Είναι ΥΒΡΕΙΣ και ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ.
    Μπορείς ν`απευθύνεσαι σε όποιο πρόσωπο σου αρέσει, δεν έχεις όμως το δικαίωμα ν`απευθύνεσαι σε μιά ολόκληρη παράταξη που την στηρίζουν τόσες χιλιάδες συμπατριώτες σου.
    Ακόμα περισσότερο, δεν έχεις το δικαίωμα να βάζεις στο ίδιο "σακκί" ένα σημερινό πολιτικό κόμμα της πατρίδας σου με τους κουκουλοφόρους της κατοχής.
    Αυτούς τους προδότες τους γνώρισα, τους έζησα στο πετσί μου,ακόμα και τώρα έχω εφιάλτες εξ αιτίας τους. Όμως, νομίζω πως, 60 τόσα χρόνια μετά, πρέπει να ξεχάσω. Τα μίση και τα πάθη πρέπει κάποτε να καταλαγιάσουν, διαφορετικά θα οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο.
    Και για να μη σου μένει καμιά απορία: είμαι γεννημάνος το 1934
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπήτέ ανώνυμε 6:02 εμένα ο πατέρας μου γεννήθηκε το 1926 έζησε και τον πόλεμο του 1940 αλλά και τον εμφύλιο και ήταν στον στρατό Α2 γραφείο δεν θα μιλήσω για τα κόμματα και τα χρώματα παρά μόνο ότι έγιναν έκτροπα, τα οποία ούτε εκείνος ήθελε να θυμάται αν και τα έλεγε, απο όλους όμως .
    Το να συνεχίζεται αυτό το μίσος οι αριστεροί και οι δεξιοί το θεωρώ αν επιεικώς απαράδεκτο εκτός αν είναι προγραμματισμένο να μη σβήσει ποτέ.
    Οσο για την κατοχή οι κουκουλοφόροι μου έλεγε δεν είχαν κόμμα για να δείξουν και να προδώσουν δεν ήταν μόνο απο μία παράταξη δεν είχε να κάνει ανώνυμε η πείνα τότε με την παράταξη ...
    Οσο αυτός ο λαός ψηφίζει με γνώμονα την παράταξη το πρόσωπο και όχι την λογική και το συμφέρον της Ελλάδος αυτά που περνάμε τώρα θα είναι τίποτα σε αυτά που έπονται.
    Ας συνεχίσουμε να φαγωνόμαστε έτσι άλλωστε δεν θα υπάρχει λόγος σε λίγο αφού θα είμαστε περιοχή και όχι κράτος και ακόμα κια αν καταφέρουμε να παραμείνουμε κράτος (Αδύνατον με τα γεγονότα όπως εξελίσσονται) εμείς θα είμαστε οι μετανάστες.
    Αν νομίζεις λοιπόν ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα μιλάνε βάση κόμματος και κρίνουν το καλό της πατρίδας τους με βάση το χρώμα επί της ουσίας θα έλεγα να το δεις αν μπορείς διαφοτερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ!!!(ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΚΡΑΤΕΡΟΣ)ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ Κ.ΚΡΑΤΕΡΟ,ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ!!!!ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ!!!ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ 8ΕΤΙΑ ΣΙΜΗΤΙ!!!ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΓΩΝΕΣ,ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΟΝΕ,ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ(ΡΙΟ ΑΝΤΥΡΙΟ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ,ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ)ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΟΠΕΝΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ)ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ!!!ΟΤΣΑΛΑΝ...ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥΤΗΣ??????ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΩΡΩΝ??????ΗΜΙΑ????ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.ΣΙΜΗΤΙΣ????ΠΟΛΕΜΟ?????ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!!!ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΑΝΤΑ!!!Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ!!!!ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ 2004 ΠΗΓΑ ΑΛΛΟΥ!!!!!ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!ΤΑ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ Ν.Δ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ????ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ ΓΙΝΑΝΕ???ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ (ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ)!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ!!!!ΟΣΟΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ!!!ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!!!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΞΑ!!Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΑΣΕ 6.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ!!!!!ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!!!ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝ!!!!ΕΓΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ!!!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ?????ΠΟΛΛΗ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!ΤΟ 1999 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΑ ΛΕΟΠΑΡΤ 2!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!!!ΓΡΕΒΕΝΑ IQ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε από τα Γρεβενά,μόνο δυό λόγια:
    α.Αρκετά από τα έργα που λες ότι έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, αν δεν κάνω λάθος,σχεδιάστηκαν,
    προγραμματίστηκαν και μερικά άρχισαν επί κυβερνήσεων της ΝΔ.
    β.Και μόνο το γεγονός ότι (όπως το είχε υποσχεθεί ο Κ.και παρά την ισχνή πλειοψηφία του)ξεσκεπάστηκαν τόσα σκάνδαλα επί ΝΔ(τα οποία μη μου πεις πως ήταν δημιούργημα μόνο της τελευταίας 5ετίας), είναι πιστεύω αρκετό για να δικαιωθεί κάποτε ο άνθρωπος αυτός.
    Κρατερός
    Υ.Γ.Για τα υπόλοιπα μην είσαι τόσο σίγουρος και μη ξεχνάς αυτό που είπε ο Ησίοδος:"μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ????ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ!!!!Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΗΤΑΝ???ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΤΙ ΗΤΑΝ????ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΙ ΗΤΑΝ???ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ????ΕΛΕΟΣ!!!!ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΤΙ????ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???ΕΛΕΟΣ!!!ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ????ΠΟΤΕ!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΕΠΙ Ν.Δ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ!!!ΠΟΙΑ???ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΚΛΗΤΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ..ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΕΔΩ ΘΑ...ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ????ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,ΣΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ!!!ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΞΕΝΗΤΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ!!!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ?????Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΤΑ ΤΟΜΑ ΒΜΠ 3,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ!!!ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ????ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΩ...ΠΥΡΓΟΥΣ!!!ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!!!ΛΥΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!!!ΑΦΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ????ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΗ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!ΓΙΑΤΙ???ΛΥΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!ΓΡΕΒΕΝΑ IQ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ 2004 ΕΙΧΕ ΙΣΧΝΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ??????160 ΕΔΡΕΣ ΕΙΧΕ!!!ΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ????ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ!!!!ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟ ΚΑΘΕΤΑ!!!!!ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ ΑΦΗΝΕΙ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΤ 2 ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ!!!ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΗ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΣΗΣ!!!ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΒΟΥΛΟ..ΑΝ...ΑΝ..ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΜΑΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!Ο Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΜΩΣ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΡΗΞΗ 11.000.000 ΨΥΧΩΝ!!!ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!!!ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΗ Η ΜΙΖΕΡΙΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΗΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ!!!ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ!!ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!!!ΓΡΕΒΕΝΑ IQ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ φίλε από τα όμορφα Γρεβενά, το να είναι κανείς βαμένος πράσινος πατόκορφα είναι δικαίωμά του και το σέβομαι απόλυτα. Το να χλεβάζει όμως, με τέτοιο απύθμενο πάθος (θα έλεγα μίσος), τους αντιπάλους του, τον καθιστά ανίκανο για συζήτηση.
    Σου θυμίζω μόνο μία από τις ασχήμιες του κόμματός σου για να καταλάβεις σε ποιά παράταξη ανήκεις:
    -Τη 10ετία του `80 το κόμμα σου, μάζεψε άνα τσούρμο πρασινοφρουρούς εκπαιδευτικούς, με ελάχιστα,οι περισσότεροι, χρόνια υπηρεσίας στη ΜΕ και τους ανέθεσε το θεάρεστο έργο να "περάσουν" από "κόσκινο" όλους τους συναδέκφους τους και όσοι δεν είχαν δηλώσει εμπράκτως "πράσινοι"να σταλούν στο πυρ το εξώτερο. Έτσι, ακολούθησαν πλήθος δυσμενών μεταθέσεων και υποβιβασμών
    ανθρώπων που για 25 και πλέον χρόνια υπηρετούσαν στην επαρχία, για να βρεθούν και πάλι εκεί, "ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ", πολλά μέλη της οποίας (κατά το "Γιάννης καρνά και Γιάννης πίνει") έσπευσαν και κατέλαβαν τις θέσεις αυτών των ανθρώπων. Το "ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ" ήταν γραμμένο στην ΤΥΠΩΜΕΝΗ απάντηση που έπαιρνε όποιος υπέβαλε τα παράπονά του και ΜΟΝΟ το ονοματεπώνυμό του ήταν γραμμενο με μελάνι. Πραγματικό ΠΡΟΓΚΡΟΜ δηλαδή, που είχε σαν αποτέλεσμα αθρώες παραιτήσεις και να έχουμε στη συνέχεια Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων με ελάχιστη πείρα, ελάχιστες γνώσεις ,ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
    Αυτά μόνο και τέλος η συζήτηση.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και όσο για κείνο το "αθρώες",αντί "αθρόες", ας όψεται ο καταρράκτης μου (όταν φτάσεις κάποτε στην ηλικία μου θα καταλάβεις), φίλε από τα Γρεβενά.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.