18/1/10

Πομάκοι και Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο γεμάτο με εντυπωσιακές αποκαλύψεις!

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το βίντεο μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και ιδιαίτερα αποκαλυπτικής εκπομπής (που έγινε πριν από 2 περίπου μήνες στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλονίκη Τηλεόραση») για τους Πομάκους, τη Θράκη και τον ευρύτερο διαβρωτικό ρόλο που παίζουν στην περιοχή οι προκλητικοί και ασύδοτοι μηχανισμοί του τουρκικού Προξενείου. Μιλούν λοιπόν στις «Αιχμές» του Γιώργου Πηλίτσου οι Μεχμέτ Σεφέρ και Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, Πομάκοι επιχειρηματίες από την περιοχή της Ξάνθης, και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης των θρακικών εξελίξεων και βέβαια θερμός υποστηρικτής και της…Πρωτοβουλίας μας κατά του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

περισσότερα στο http://proxeneio-stop.org


3 σχόλια:

  1. Απο τη στιγμή που έχουμε μειονοτικά σχολεία και μάλιστα τουρκόφωνα, όλα τ' άλλα είναι απόλυτα φυσικά.
    { Με το άρθρο 40 σε συνδυασμό με το άρθρο 45 της Συνθήκης της Λωζάνης ορίζεται ότι : " Έλληνες πολίτες που ανήκουν στην Μειονότητα θα απολαμβάνουν νομικά και πραγματικά της αυτής προστασίας και των αυτών εγγυήσεων που απολαμβάνουν και οι λοιποί Έλληνες πολίτες. Θα έχουν ειδικά ίσο δικαίωμα να συνιστούν, να διευθύνουν και να εποπτεύουν ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ δαπάνες κάθε είδους φιλανθρωπικά, θρησκευτικά ή κοινωφελή ιδρύματα, ΣΧΟΛΕΙΑ και λοιπά εκπαιδευτήρια, με το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ελεύθερα σ' αυτά τη γλώσσα τους και να τελούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. }
    Με λίγα λόγια τα μειονοτικά σχολεία είναι- ή πρέπει να είναι- ΙΔΙΩΤΙΚΑ και ουδεμία σχέση έχει το κράτος με αυτά.
    Αντιθέτως αυτό που η Ελλάδα πρέπει να κάνει είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή ΔΗΜΟΣΙΑ και φυσικά ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ εκπαίδευση και -προαιρετικά- σαν δεύτερη ξένη γλώσσα -μετά τα αγγλικά δηλαδή- την τουρκική, πομακική ή όποια άλλη μειονοτική γλώσσα χρειάζεται λόγω ζήτησης του τοπικού πληθυσμού.
    Διαφορετικά μη κλαιγόμαστε ότι τους αποκαλούν τούρκους. Αν μιλάνε τουρκικά και νιώθουν τούρκοι ε, τότε τούρκοι είναι και ο μόνος που φατίει είμαστε εμείς που τους αφήσαμε μόνους στα χέρια και τις ορέξεις της Τουρκίας.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ μαζί σου ΓΠ.

    Ορθώς κατά τη γνώμη ανέλαβε το ελληνικό κράτος την εποπτεία των μειονοτικών σχολίων, ώστε να μπορεί να ελέγχει τα το τι διδάσκεται. Το ότι βέβαια έχει εκφυλιστεί και διαβρωθεί αυτή η προσπάθεια είναι ένα άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bravo, pou einai tetoies ekpompes?
    Giati den tis anaparagoun ta ntemek megala kanalia?
    Bravo k.Kouriannidi
    Bravo kai stous loipous, po po ti katapliktikes apokalipseis?
    Pou einai to upourgeio exoteriko?
    Giati toso psagmenoi kai enhmeromenoi anrthropoi den vriskontai sthn proth grammh ths kentrikhs politikhs skhnhs??????

    Aisxos kai sto politiko mas systhma

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.