18/1/10

Ο Χουμάμ και ο Χάντιγκτον


ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χουμάμ Μοχάμεντ είναι ο «τρομοκράτης» που ανατινάχτηκε στο Αφγανιστάν σκοτώνοντας, μαζί με τον εαυτό του, εφτά επίλεκτoυς της CIA και ένα Ιορδανό πράκτορα. Ο Χάντιγκτον είναι ο καθηγητής, διάσημος από το πολύκροτο βιβλίο του για τη «Σύγκρουση των Πολιτισμών». Ο «τρομοκράτης» φαίνεται να δικαιώνει πλήρως τον καθηγητή. Έχουμε σύγκρουση των πολιτισμών, έτσι φαίνεται. Παλιά υπόθεση. Όταν η θρησκεία κανόνιζε την υπόσταση των ανθρώπων, οι νικητές υποχρέωναν τους ηττημένους να αλλαξοπιστήσουν ή να πεθάνουν. Τότε γινόταν με τη βία, τώρα το πάμε με το μαλακό. Το λέμε ενσωμάτωση. Αλλά είναι ουσιαστικά το ίδιο. Το να επιδιώκεις να ξεχάσει ο «άλλος» τη γλώσσα του, τα ήθη και έθιμά του, τη θρησκεία του, σίγουρα να λησμονήσει την κοιτίδα του, δεν είναι και η πιο φιλική πράξη. Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μην περιλαμβάνεται η μνήμη. Να θυμάσαι ποιος είσαι.
Κανείς αφρικανός, ένας Υεμενίτης ή ένας Ιρακινός, δεν υποχρέωσε, δεν σκέφτηκε καν να υποχρεώσει ένα Αμερικανό ή έστω ένα Βέλγο, να ενσωματωθεί, να απολέσει τη μνήμη του. Ακόμα και αν ήταν κάτοικος (άποικος) τρίτης ή τέταρτης γενιάς. Η ενσωμάτωση δεν είναι θέμα χρόνου, πόσο καιρό μένεις σε μια χώρα. Είναι απλούστατα θέμα ισχύος. Ο πιο ισχυρός, αν μπορεί και αν του είναι χρήσιμο, υποχρεώνει τον «άλλο» να ξεχάσει ποιος είναι, ή να το υποκριθεί. Ο πιο ισχυρός έχει και τη δύναμη να επιλέξει, ανάλογα με τις συνθήκες, τον τρόπο που θα υποχρεώσει τους άλλους να «προσαρμοστούν». Αν έχει περιεχόμενο η λέξη «ρατσισμός» τότε οι «προοδευτικοί», οπαδοί της ενσωμάτωσης όπως-όπως, είναι οι ύπουλοι ηγέτες του. Στην αντίθετη περίπτωση οι βάρβαροι κατακλύζουν και καταλύουν τη θνήσκουσα Ρώμη. Και σήμερα την παρακμιακή Δύση; Οι «προοδευτικοί» καταφέρνουν εκ των έσω το τελειωτικό χτύπημα;
Ο πολιτισμός, από μόνος του, δεν είναι αιτία, ούτε καν αφορμή, σύγκρουσης. Κανένας πόλεμος δεν ξεκίνησε επειδή οι γείτονες πίστευαν σε διαφορετικό θεό ή επειδή διατηρούσαν χαρέμια. Ο Χάντιγκτον είχε δίκιο μόνο φαινομενικά. Ο πολιτισμός μόνο όταν συνδεθεί με άλλους κρίσιμους παράγοντες (πχ οικονομικούς, εισβολή και κατοχή κλπ) γίνεται σημαία επίθεσης ή άμυνας. Σημαία, όχι αιτία.
Ο «τρομοκράτης» Χουμάμ Μοχάμεντ δεν ήταν τυχαίος, ένας αγράμματος, περιθωριακός, κάποιος που «δεν είχε να χάσει παρά τις αλυσίδες του»-σ’ αυτό έπεσε έξω και ο Μαρξ. Ο Χουμάμ ήταν δόκτωρ της ιατρικής. Είχε πλήρη συνείδηση των μέσων και του σκοπού. Αντί «ζήτω η ελευθερία», κραύγασε «ζήτω ο θάνατος». Έχει ξαναγίνει.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Δευτέρα 18-1-2010

9 σχόλια:

  1. Πείτε τα κ.Αποστολόπουλε είστε μια φωτεινή εξαίρεση στον σάπιο κόσμο της δημοσιογραφίας.
    Χρήστος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να προλαβω τον East, λοιπον η Αμερικη κι η Δυση καταρρεουν κλπ κλπ, η Ελλαδα πρεπει να ενωθει με τη Ρωσια και να διαδωσει την ορθοδοξια κλπ κλπ, η ΕΕ καταστρεψε την Ελλαδα κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνγκρουσις ειναι μονον μιαν. μεταξυ Ορθοδοξιας και δυτικοπαπισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ! είναι "περίεργο" όταν λέμε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλλουν πολιτισμική και θρησκευτική αφομοίωση: Ούτε τζαμιά γκρεμίζουν, όπως κάποιοι άλλοι γκρεμίζουν και καίνε εκκλησίες και συναγωγές. Ούτε επιβάλλουν στα σχολειά να διδάσκουν αμερικάνικα, όπως κάποιοι άλλοι επιβάλλουν στην Ελλάδα τη διδασκαλία -όχι των αραβικών- του Ιερού Κορανίου, αλλά των τουρκικών! Επίσης, οι κακοί αμερικανοί, δεν κουβάλησαν στο Αφγανιστάν εκατομμύρια πρόσφυγες, το οποίο θα ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος για να επιτευχθεί πολιτισμική αφομοίωση και πληθυσμιακή αλλοίωση...
    Θα πρότεινα, λοιπόν, να αποδείξουμε την ευαισθησία μας, καταδεικνύοντας την πολιτισμική αφομοίωση που επιχειρείται δίπλα μας. Και να μην έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά.

    Όσο για τον Χουμάμ Μοχάμεντ που γράφετε, δεν τον γνωρίζω τον κύριο.
    Ως διπλό ή τριπλό πράκτορα υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση, τα διεθνή ΜΜΕ έχουν κατονομάσει τον Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi.
    Για τον οποίο, Ιορδανική πηγή λέει ότι ως πράκτορας έπαιρνε εξαιρετικά υψηλές αμοιβές για τις υπηρεσίες του.
    Επίσης, διαφωτιστικότατο άρθρο:
    www.timesonline.co.uk/tol/news/world/Afghanistan/article6977047.ece

    Στο οποίο φαίνεται μια μεγάλη αλήθεια. Η οποία δεν κατονομάζεται άμεσα, διότι φαντάζεστε τις αντιδράσεις σε δημοσιεύματα τύπου "παλαιστίνιος τριπλός πράκτορας-βομβιστής αυτοκτονίας"...
    Ο al-Balawi ήταν γιος οικογένειας "Παλαιστινίων" που γεννήθηκε στο Κουβέιτ. Και επειδή οι "παλαιστίνιοι" δεν έπαιρναν υπηκοότητα στα κράτη του Κόλπου, μετανάστευσαν. Για αυτό και δούλευε στον παλαιστινιακό καταυλισμό στη Zarqa (κάτι που δείχνει και την καταγωγή του μέντορά του al-Zarqawi).
    Και μέσα από το άρθρο μπορούμε να καταλάβουμε και το άλλο που δεν λέγεται ευθέως:
    Ότι αυτοί που ονομάζονται "Παλαιστίνιοι" σήμερα,
    ανήκουν σε διάφορες αραβικές φυλές:
    Ο συγκεκριμένος στη φυλή των βεδουίνων Tabuk από την δυτική Σαουδική Αραβία, που εγκαταστάθηκαν στην Ιορδανία, στις Ιουδαία-Σαμάρεια (την αποκαλούμενη σήμερα "δυτική όχθη") και στη χερσόνησο του Σινά.
    Να συμπληρώσω ότι η γυναίκα του είναι Τουρκάλα, ζει την Κωνσταντινούπολη και αμέσως μετά το συμβάν δήλωσε υπερήφανη για τον άντρα της και τη σημαντική αποστολή που έφερε εις πέρας, στα πλαίσια αυτού του πολέμου (τζιχάντ).

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, γιατρός που σπούδασε ιατρική στην Κωνσταντινούπολη, μετά από παρακολούθηση μηνών, συνελήφθη την Άνοιξη του 2009 από τη μυστική υπηρεσία της Ιορδανίας και κατά τη διάρκεια της κράτησής του, αποδέχτηκε πρόταση συνεργασίας με σκοπό την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.
    Μετά από μερικούς μήνες συνεργασίας στην Ιορδανία, αποδέχτηκε πρόταση μετάβασης στο Πακιστάν, με σκοπό να διεισδύσει στις τάξεις των Τλαιμπάν.
    Ως αβτάλλαγμα ζήτησε και έλαβε 500.000 δολάρια από τις ΗΠΑ (CIA) και άλλες 100.000 δολάρια από τη μυστική υπηρεσία της Ιορδανίας.
    Το απτέλεσμα γνωστό.
    Νεκροί οκτώ στελέχη της CIA και ο Ιορδανός "χειριστής" του.
    Βλέπετε, ερασιτέχνες υπάρχουν παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο ερωτησειςς απευθυνομενες προς ολους τους σχολιαστες μεχρι στιγμης στην ανωτερω αναρτηση (εκτος του εβραιου "μεγαφωνικου" προβοκατορα) σ' αυτο το ιστολογιο.

    1) "Αν οι Εγγλεζο-ισραηλινο-αμερικανοι δεν ειχαν προκατασκευασει και τρομοκρατησει τον Κοσμο με το χτυπημα τους την 11 Σεπτεβριου 2001 στην Νεα Υορκη, θα ειχε ο Κοσμος σημερα φθασει σ΄ αυτην την κατασταση";

    2) "Αν το Ισραηλ γεωγραφικα, ευρισκετο μεταξυ, Αργεντινης και Περου, θα υπηρχε η λεγομενη "Μουσουλμανικη τρομοκρατια" σημερα, ή η ιδια αυτη "τρομοκρατια" που επιβιωνουμε καθημερινως θα ειχε καποιου ειδους Ισπανοφωνης μαρκας;

    Καθε λογικη απαντησις δεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προβληματιζόμαστε ακόμα άν έχομε ή δεν έχομε σύγκρουση πολιτισμών ? Η απάντηση είναι ναί . Έχομε "καραμπινάτη" σύγκρουση πολιτισμών και όσο πιό γρήγορα το αποδεχτούμε τόσο το καλύτερο . Ο δυτικός πολιτισμός πέρα από θρησκείες και άλλα ιδεολογικά ρεύματα που τον διακατέχουν τον διακρίνει και μιά σχετικά ενιαία συμπεριφορά στο θέμα της γενητικότητας. Ένα - δυό παιδιά το πολύ τρία . Αποτέλεσμα η ευλογία του ελέγχου του πληθυσμού σε όρια που επιτρέπουν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Στον ισλαμικό κόσμο η εκτός ελέγχου αύξηση του πληθυσμού προκαλεί φτώχια , συγκρούσεις και κυρίως το γιγαντιαίο μεταναστευτικό ρεύμα των εξαθλιομένων και θρησκόληπτων μαζών. Τόσος είναι ο θρησκευτικός τους φανατισμός που αν δεν προσέξομε και δεν προβλέψομε έγκαιρα τις συμπεριφορές αυτών των μαζών σύντομα θα βρεθούμε μπροστά στην απαίτησή τους να αλλάξομε εμείς την συμπεριφορά μας, προσαρμοζόμενοι στις επιταγές της δικής τους θρησκείας του δικού τους πολιτισμού. Η κατάσταση αυτή δεν είναι νέα . Κάπως έτσι εξαπλώθηκε ο Ισλαμισμός . Οι γνωστές μάχες ή άλλα ιστορικά γεγονότα που καταγράφει η ιστορία δεν ήταν τίποτα άλλο από "λαϊκή" απαίτηση για προστασία του ισλαμικού λαού που προηγούμενα είχε διεισδύσει στο σώμα του πολιτισμού άλλων λαών. 100 και πλέον χρόνια πριν την άλλωση της πόλης οι τούρκοι - μωαμεθανοί αλώνιζαν στη Μακεδονία και τη Θράκη και οι περισσότεροι πολιορκητές της πόλης ήταν εξισλαμισθέντες ή μή Ρωμιοί.Εύκολα θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος την ανάγκη ο πολιτισμός μας να επιδωθεί σε μια υπεργενητικότητα προκειμένου να εξισοροπήσει τα πράγματα . Θα ήταν μια θρησκευτική λύση ισλαμικού τύπου που θα σήμαινε πισογύρισμα στο μεσαίωνα . Η λύση βρίσκεται στην ανάγκη να "πεισθούν" όλοι οι λαοί πως το θέμα του υπερπληθυσμού της γης είναι η πλέον επικίνδυνη καταστροφή του πλανήτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 18 Ιανουαρίου 2010 4:46 μ.μ.

    Μιάς καί μάς δίδεις την λύση στό πρόβλημα (του υπερπληθυσμού της Γής) γιατί δέν κάνεις τήν αρχή να επιλύσης αυτό το πρόβλημα! Νά μάς αποδείξης δηλαδή ότι αυτά που μας λές τα πιστεύεις.

    Αυτοκτόνησε...
    λοιπόν κα/κε Σάμιουελ Χάντιγκτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. skeftomai ena pragma gia na krathsei th dynamei ths h amerikanoaggloi

    ΤΟ χρημα δεν υπαρχει

    αλλα τα αγαθα
    πολουσ στρατιωτες
    και πολους εργατες

    το συστημα οικονομικα που χρησιμοποιειται απο της τραπεζες
    πτωχευσε.... σε 5 χρονια ολοι η δυση θα ανοικη στην κινα ρωσια
    η ρωσια αποικηζεται απο την κινα

    οποτε στησανε το μοναδικο πλυθησμο

    ισχυρο σε μακροχρονιο πολεμο μουσουλμανια λογο αναπαραγωγης

    και τα βαζουν να ερχονται σε εμας
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    και κυριοι ζουμε σκηνικο ξανα της μεγαλομανιας των χιτλεριστων.

    τους στελνουν να καταλαβουν ολα τα μεσα παραγωγης της ευρωπης με στημενες ιστοριες

    και ξεκινανε

    περιεργες ιστοριες στον πλανητη
    γεμισαμε με μικρους χιτλερισκους
    και εχεται δικιο τορα οΙ ναζιστες ειναι αριστερη και προδευτικη

    noborderistes kai lipa skata

    το σαιτ σας μου ανοιξε τα ματια στην ολοι ιστορια

    μας κυβερνανε παρανοηκι ολοκληρωτιστες που εχουν ξεφυγει τα μυαλα τους

    και θελουν ολο των πλανητη σε καταστροφη

    Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.