22/1/10

Προσπάθεια ελέγχου των Κούρδων χρησιμοποιώντας το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν

" Πριν από 10 χρόνια ορισμένοι λαϊκιστές με κατηγόρησαν ως προδότη''''της χώρας μου, τώρα η πολιτική αυτή δικαιώνεται και η πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον μας γιατί όταν έχεις ένα σταθερό, δημοκρατικό συνεργάτη ως γείτονα, είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη ». Γεωργιος Α. Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδας)

Σε αντίθεση με το παρελθόν στο νέο μέρος που ζω έχω προβλήματα με τον ύπνο και την αναπνοή. Αυτό το νέο μέρος έχει κατασκευαστεί μεθοδευμένα προμελετημένα και με επαγγελματισμό .Εχει σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και είναι πολύ ειδικού τύπου. Πολλά λεφτά έχουν επενδυθεί σε αυτό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για βελτίωση από εδώ και πέρα .Νιώθω σα να είμαι σε ένα πηγάδι 15 μέτρων βαθύ. Νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω και να κοιμηθώ. Ούτε χτες μπόρεσα να κοιμηθώ

Αμπτουλαχ Οτζαλάν
13.01.2010

Σε αντίθεση με το παρελθόν στο νέο μέρος που ζω έχω προβλήματα με τον ύπνο και την αναπνοή. Αυτό το νέο μέρος έχει κατασκευαστεί μεθοδευμένα προμελετημένα και με επαγγελματισμό .Εχει σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και είναι πολύ ειδικού τύπου. Πολλά λεφτά έχουν επενδυθεί σε αυτό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για βελτίωση από εδώ και πέρα .Νιώθω σα να είμαι σε ένα πηγάδι 15 μέτρων βαθύ. Νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω και να κοιμηθώ. Ούτε χτες μπόρεσα να κοιμηθώ

Για να αερίσω το δωμάτιο πρέπει να ανοίξω το παράθυρο. Δεν μπορώ να καθίσω στην περιοχή εξαερισμού . Η περιοχή εξαερισμού είναι καλυμμένη με ψηλούς συμπαγής τοίχους και έχουν μήκος από 5 έως 7 μέτρα. Είναι μικρότερο από την προηγούμενη περιοχή εξαερισμού και το άνοιγα από πάνω δεν είναι τελείως ανοιχτό. Μπορώ μόνο να περπατήσω και λόγω βάθους η πίεση είναι πολύ αυξημένη με αποτέλεσμα να έχω μόνιμη αίσθηση συμφόρησης στο λαιμό μου συνεχίζεται.

Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στις αίθουσες εξαερισμού με τους άλλους συντρόφους. Εχουμε το δικαίωμα να βλέπουμε ό ένας τον άλλον για 10 ώρες την εβοδμάδα. Παρ ‘ όλα αυτά, αυτό το δικαίωμα έχει περιοριστεί σε μια ώρα. Εχουμε συναντηθεί 4 φορές μέχρι τώρα. Η τελευταία συνάντηση διεκόπη στα 50 λεπτά.

Οι δηλώσεις που γίνονται από το Υπουργό της Κυβέρνησης (που ασχολείται με θέματα δικαιωμάτων) δεν εφαρμόζονται. Καθώς επίσης και τα ήδη υπάρχοντα δικαιώματα και κανονισμοί. Ποιο είναι το νόημα των συναντήσεων εάν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν σωστά ;

Αξιολογήσαμε το πρόβλημα χτες και αποφασίσαμε να μποϋκοτάρουμε τον κοινό χρόνο ψυχαγωγίας μέχρι τη στιγμή που οι όροι και τα δικαιώματά μας δικαιωθούν πλήρως. Απο δώ και στο εξής δεν θα βγαίνω έξω σε κοινές συναντήσεις μέχρι αυτές οι συνθήκες διορθωθούν.

Οταν συναντιόμαστε υπάρχουν δύο φύλακες μπροστά μας και δύο πίσω μας , και δεν μας επιτρέπουν να συναντιόμαστε στην περιοχή εξαερισμού. Μέχρι πρόσφατα οι Κούρδοι αναγορευόντουσαν εδώ. Παρ΄ όλα αυτά αυτή η απαγόρευση άρθηκε από τους κανονισμούς αλλά δεν προσπαθήσαμε ακόμα να μιλήσουμε Κουρδικά. Δεν γνωρίζουμε αν θα το επιτρέψουν ή όχι. Εάν προσπαθήσουμε θα το μάθουμε.

Οι συνθήκες εδώ είναι πολλοί δύσκολες σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη για τους νέους συντρόφους, παρά το γεγονός ότι εγώ το έχω συνηθίσει γι αυτούς είναι ντροπή. Εκτός από την οικογένειά μου και τους δικηγόρους μου δεν έχω την πιθανότητα να μιλήσω με άλλο προσωπικό εδώ. Ακόμα και όταν μας δίνουν φαγητό , βάζουν το φαί σε ένα πιάτο και μετά το παίρνουν, δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας. Υπάρχει μια γεννήτρια έξω από την πόρτα μου η οποία δουλεύει συνεχόμενα και κάνει θόρυβο με αποτέλεσμα να με κάνει να νιώθω πολύ άβολα .

Η εφημερίδα ‘’Μανιφέστο’’ αποτελείται από διανοούμενους .Εχει πολύ καλή ποιότητα το ξέρω .

Υπάρχουν οι έννοιες της ιδιομορφίας και της καθολικότητας στη φιλοσοφία . Βλέπω και δημιουργώ μια σύνδεση μεταξύ αυτών. Θεωρώ ότι οι απλότητα είναι σημαντική ,αλλά κάθε απλότητα συνδέετε με την καθολικότητα. Επίσης η καθολικότητα συνδέετε με την απλότητα

Αυτά είναι θέματα τα οποία δεν είναι σε αντίθεση το ένα με το άλλο αλλά συνδεόνται. Για παράδειγμα η Ιρλανδία έχει μια μοναδικότητα (ιδιομορφία)το ίδιο και το Κουρδιστάν. Παρ’ όλα αυτά και τα δυο συγκλίνουν σε συγκεκριμένα σημεία και δημιουργούν την καθολικότητα.

Η απομόνωση των 20 ημερών εγκρίθηκε. Εχω ενημερωθεί γι αυτό. Παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζω πότε θα τεθεί σε εφαρμογή . Το πιθανότερο είναι σύντομα. . Επίσης έχω ζήτηση από την 160σελ υπεράσπισή μου ότι το μέρος που που αναφέρεται στον οδικό χάρτη να σταλεί στο ΕΔΑΔ. ΣΕ απάντησή τους με ενημέρωσαν ότι δεν θα αποσταλεί στο ΕΔΑΔ. Ο λόγος αυτής της άρνησης , όπως είπαν, είναι ότι αυτή η υπεράσπιση περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό , προπαγάνδα και καθοδήγηση. Λένε ότι αυτό είναι το εκπαιδευτικό υλικό , παρ όλα αυτά όλες οι προηγούμενες υπερασπιστηκές μου γραμμές είχαν επίσης εκπαιδευτικό υλικό.

Δεν καθοδηγώ και δεν δίνω γραμμές σε κανέναν απο εδώ, δεν το θεωρώ σωστό .Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δυνατόν να γίνει απο μένα κάτω απο αυτές τις συνθήκες εγκλισμού. Ομως θα συνεχίσω να λέω τις απόψεις μου. Κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει από το να εκφράζω την άποψη μου. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει το θάνατό μου θα συνεχίσω να το κάνω. Οι δηλώσεις που κάνω απο εδώ δεν είναι καθοδήγηση , είναι κοινωνιολογικές αναλύσεις και αξιολογήσεις..

Διευθύνουν την πολιτική εκμεταλλευόμενοι την ισλαμική ευαισθησία και τον χαρακτήρα των Κούρδων, αυτός ο τρόπος είναι έτσι για 30 χρόνια . Στην δεκαετία του 1970 χρησιμοποιούσαν το Refah Party (Welfare Party) τώρα χρησιμοποιούν το Σοσιαλοδημοκρατικό Κόμμα για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές. Η μάσκα του Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικής Δράσης έχει γίνει γνωστή ανάμεσα στου Κούρδους. Προσπαθούν να ελέγξουν τους Κούρδους χρησιμοποιώντας το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τ. Ερντογάν.

Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να έχει άκαμπτα εθνικιστικά σχέδια για την εξουδετέρωση του Σοσσιαλοδημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος της Εθνικής Δράσης παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιούν πιο μαλακούς , περίτεχνους, και μετριοπαθής τρόπους. Ο σκοπός είναι ο ίδιος : εξάλειψη. Ουσιαστικά υπάρχει μια συγκεκαλυμμένη συμφωνία μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Δράσης και του Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος και το Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης από το 2002. Υπάρχει μια αποκαλούμενη ‘’πλαστή αντίθεση’’ όχι μια αδύνατη αντίθεση στο Κοινοβούλιο.

Χωρίς να το καταλαβαίνει με τσιτώνει περισσότερο παρά το αντίθετο με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Οι Ιρλανδοί είναι πεισματάριδες και οι Κούρδοι ελαστικοί, παρ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνουν και δεν είναι γνώστες των παιχνιδιών που παίζονται γύρω τους . Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Δεν λέω ότι πρέπει να πολεμήσουν ή να κάνουν ειρήνη, δεν δίνω διαταγές , πρέπει να πάρουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους . Θα απαρνηθούν οι Κούρδοι την τιμή τους ή θα εκγαταλείψουν την προσπάθεια τους για τα δικαιώματά τους ; αυτοί θα αποφασίσουν .

Εχει γίνει σαφές ότι θα εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο εξαφάνισης είναι σε λειτουργία. Θα υπάρξει αύξηση των επιθέσεων. Θα μας επιτεθούν σε όλα τα μέτωπα και θα μας αφήσουν όταν θα μας εξουθενώσουν. Αυτό μπορεί να ακολουθηθεί από μια στρατιωτική επιχείρηση στον προσεχή Φεβρουάριο Μάρτιο .Θα παραμείνω ουδέτερος και δεν θα ανακατευτώ. Εάν μας πλησιάσουν για επίλυση τότε να γνωρίζουν πως είμαι εδώ και πάντα πρόθυμος να συνεισφέρω.

Υπήρξαν ορισμένες αρνητικές προσεγγίσεις σε μένα κατά το παρελθόν προσπαθώντας να με προκαλέσουν. Μου επιτέθηκαν και με πέταξαν στο πάτωμα Αντέδρασα ρωτόντας ‘γιατί μου το κάνετε αυτό’; Δεν το συνέχισαν . Εάν είχα ανταποδώσει θα μπορούσαν να με είχαν σκοτώσει. Γιατί δεν ανταπέδωσα; Γιατί ο θάνατος δεν είναι κάτι καλό. Δεν θα ευθύνομαι εγώ για τον θάνατο μου εδω μέσα , εάν θέλουν να το κάνουν μπορούν. Προσπαθώ να κρατηθώ ζωντανός διατηρώντας το ηθικό του λαού μου υψηλό και να προφυλάξω την ελπίδα για ειρήνη και ελευθερία..

Στην Ευρώπη επικρατεί ο ατομικισμός. Φυσικά δεν εννοώ για το κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά για τον ατομικισμό σαν έννοια. Ο λόγος γιατί δεν βρίσκετε μια λύση και γιατί τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται είναι γιατί ο καθε ένας είναι τόσο μπλεγμένος και μολυσμένος από το εθνικό-κράτος. Πιστεύω ότι η αποτυχία του Μαρξισμού ήταν κατα βάση λόγω της ανάλυσης στην έννοια εθνος-κράτος.

Το έθνος-κράτος είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού και του καπιταλιστικού μοντερνισμού . Η αριστερά δεν το κατανόησε με αυτό το τρόπο.

Εμείς όπως οι αριστεροί , σοσιαλιστές και καταπιεσμένοι δεν το κατανοήσαμε αυτό.Η κατάρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν επίσης λόγο αυτής της λανθασμένης αντίληψης. Ο Λένιν στην Ρωσσία ,ο Μάο στην Κίνα έπεσαν όλοι λόγο αυτού του λάθους. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό σωστά. Χωρίς τη Κίνα η ΗΠΑ δεν θα μπορούσα να επιβιώσουν τώρα. Σήμερα τα συνδικάτα εμπορίου και κάποιες άλλες εργατικές ενώσεις ουσιαστικά εξυπηρετούν τον καπιταλισμό

Δεν συμφωνώ με την ανάλυση του Μαρξ ‘μια τάξη εναντίων μιας άλλης τάξης’.Πιστεύω στην κοινωνία ενάντια στον ταξικό καπιταλισμό , όχι τάξη εναντίων τάξης. Οταν λέω κοινωνία δεν μιλάω για ένα συγκεκριμένο κομάτι της κοινωνίας αλλά την κοινωνία σαν όλο.Λέω ότι χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει άτομο. Το άτομο έχει νόημα μόνο εντός της κοινωνίας. Η λύση είναι να έρθουν κοντά να ενωθούν το άτομο με την κοινωνία σε ένα καθολικό επίπεδο. Παρόλα αυτά αυτό δεν είναι διεθνισμός

Η Ευρώπη βασίζει τα πάντα στην μοναδικότητα. Αυτό απο μόνο του είναι ανεπαρκές.Η πρόταση μου δεν είναι ένα Ευρωπαϊκό είδος είτε μοναδικότητα είτε διεθνισμού αλλά πραγματικού Σοσιαλισμού. Η πρότασή δεν είναι η απομάκρυνση της πολιτική δύναμης, δεν είναι ένα ομοσπονδιακό ή κλασσικά ομοσπονδιακό σύστημα. Η πρότασή μου είναι η σύγκλιση της ατομικότητας με την συλλογικότητα. Μπορούμε αυτό να το ονομάσουμε Δημοκρατική κοινοχρησία.. Μεσω αυτού μπορούμε να ονομάσουμε αυτό το σκεπτικό δημοκρατικό έθνος ή δημοκρατική πατρίδα .Αυτό το σκεπτικό δεν έχει ως στόχο τη κατάλυση της πολιτικής δύναμης ή του κράτους δεν εμπλεκόμαστε στους κρατικούς μηχανισμούς. Υπό αυτή την έννοια το όνομάζω σοσιαλισμό. Αυτό το σκεπτικό αναπτύχθηκε λίγο στο Κουρδιστάν. Παρά την εκμετάλλευση και σφαγές εναντίων των Κούρδων αυτή η η γνώση απλώθηκε ανάμεσα στους Κούρδους.

Μια λύση δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί (επηρεαστεί ) από την έννοια έθνος-κράτος. Γι αυτό το λόγο μπορεί μια σφαγή να πραγματοποιηθεί στο Ν. Κουρδιστάν, τους προειδοποιώ. Επίσης προειδοποιώ τους Μπαρζάνι και Ταλιμπάν.Gramsci είναι επισης γνωστό ότι είναι στην φυλακή για 10 χρόνια. Εκτιμώ τις απόψεις του. Αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή είναι μια ανακαίνηση και αναπροσαρμογή των ιδεών του.

Υπάρχει θεσμικός φασισμός στην Τουρκία. Η συνθήκες φυλάκισής μου είναι η απόδειξη ότι αυτός ο φασισμός είναι συνεχής και δυνατός. Είναι τακτική που χρησιμοποιείται για 100 χρόνια και δεν έχει αλλάξει. Η Επιτροπή για Ενωση και Πρόοδο ξεκίνηση αυτή την τακτική το 1906. Σήμερα οι εκπρόσωποί τους είναι το Σοσιαλοδιμοκτατικό κόμμα της Τουρκίας του Ντενίζ Μπαικάλ και Κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Είναι ακραίοι εθνικιστές. Είμαστε εναντίον του ακραίου εθνικισμού του Σοσιαλοδημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας του Ντενίζ Μπαικάλ και του Κόμματος Εθνικής Δράσης καθώς επίσης και της ηγεμονικού Ισλαμισμού που έχει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Απορρίπτουμε και τους δυο. Προτείνω έναν τρίτο δρόμο. Αυτό είναι ο δημοκρατικός ο οποίος κατ επανάληψη έχουμε εκφράσει. Δημοκρατικός Συνασπισμό, Λαϊκή Δημοκρατία. Δημοκρατικό Εθνος, Δημοκρατική Πατρίδα.

Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες Gladio όπως και οι άλλες μυστικές ήταν επίσης αποτελεσματικοί στην σύλληψη μου και στην φυλάκισή μου. Η Βρετανική Μ16 και οι Ελληνες μυστικές υπηρεσίες ήταν επίσης αποτελεσματικοί .Η Βρετανία ήταν πολύ αναμεμιγμένη .Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Οι Πρωθυπουργοί της Τουρκίας και Ιταλίας ανακοίνωσαν και δήλωσαν ότι είναι αδέλφια. Γίνετε προσπάθεια για μία καπιταλιστική ζεύξη μεταξύ των δύο αυτών χωρών

Αυτό είναι μια πολιτική του καπιταλισμού του να δημιουργεί μοντέλα ανάμεσα σε χώρες. Η Τουρκική υπόθεση Εργενγκον είναι μια συνέχεια της Επιτροπής Ενωσης και Προόδου .Η Ιταλία με επιτυχία διέλυσε την υποθεση «Γκλάντιο» - «Κόκκινη Προβιά» .Παρ όλα αυτά η Εργένεγκον δεν έχει ακόμα διαλυθεί. Η σημερινή υπόθεση Εργένεγκον δεν έχει φανεί καθ ολοκληρίαν αλλά ένα μικρό μέρος αυτής


http://www.pkk-online.net/en/index.php?sys=article&artID=34


Η Μετάφραση του κειμένου είναι απο την φίλη του Ιστολογίου Κα.Χριστίνα, η βοήθεια της οποίας είναι ανεκτίμητη

6 σχόλια:

  1. "Αν τα λιοντάρια δεν γράψουν τη δική τους ιστορία, οι κυνηγοί θα συνεχίσουν να λένε τις ιστορίες του ηρωισμού τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kaykasios αν μπορείς βοήθησε με λίγο λέγοντας μου αν ξέρεις τα αρχικά των κομμάτων με Ελληνικούς Ορους ..Για να ΄μπορέσω να ολοκληρώσω την μετάφραση αν όχι θα την βγάλω με τους Αγγλικούς όρους
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

    CHP- Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Τουρκίας του Ντενίζ Μπαϊκάλ

    ΜΗΡ (Κόμμα Εθνικής Δράσης) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί

    Χριστίνα αν έχεις την καλοσύνη επικοινώνησε μαζί μου
    sub199243@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει Kaykasios
    Σου έστειλα μαιλ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολύχρονη(και σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης) φύλακιση έχει επιδράσει αρνητικά επάνω στον ΑΠΟ και είναι φανερό ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.Ο αρχηγός των Κούρδων ανταρτών μετατρέπεται σταδιακά - και πιθανότατα χωρίς τη θέλησή του -σε "φωνή" της MIT.Ενώ στην αρχή διακήρυττε τη συνέχιση του "ανένδοτου" αγώνα για ανεξαρτησία, τώρα πλέον παζαρεύει την απελευθέρωσή του με αντάλλαγμα μερικά "καθρεπτάκια" (δηλ. μερικά ψευτοπολιτιστικά δικαιώματα τα οποία όμως έχουν ήδη ξεκινήσει να κατακτώνται από τον Κουρδικό λαό χωρίς την παρέμβαση Οτσαλάν)
    προς τον ιθαγενή λαό του.
    Όσο πιο γρήγορα φύγει από τη ζωή ο Οτσαλάν τόσο λιγότερο ρεφορμιστικό νερό θα κυλήσει στον κουρδικό μύλο.Η ΝΑ Τουρκία είναι ήδη Κουρδιστάν και όποιος έχει επισκεφθεί πρόσφατα την περιοχή κατανοεί ότι οι τούρκοι είναι καθαρά κατοχικός στρατός.Με την αφυπνίση του μέσου Κούρδου μέσω αστείων παραχωρήσεων από την Άγκυρα, θάβεται οριστικά το όραμα της αυτοδιάθεσης τη στιγμή που το τουρκικό κατεστημένο συνειδητοποιεί την αποτυχία της αφομοιωτικής του πολιτικής.Η επικέντρωση του κουρδικού ζητήματος στο εαν φτερνίστηκε ο Οτσαλάν ή στο εαν του δώσανε πακέτο τσιγάρα της Α μάρκας και όχι της Β, μετατρέπει τον κουρδικό αγώνα σε φαρσοκωμωδία.Και αυτό που είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι ο Οτσαλάν επάνω στην πρεμούρα του να πει κουβέντες που θα ηχήσουν ευχάριστα στα τουρκικά αυτιά, αρχίζει και επινοεί συνομωσιολογικά σενάρια εμπλέκοντας το σύνολο των μυστικών υπηρεσιών (και των Ελληνικών από ότι διαβάζουμε) τόσο στη σύλληψή του και στην προαναγγελόμενη (!) ήττα του κουρδικού ένοπλου αγώνα.
    Οι λαικοί αγώνες δεν μπορούν να ταυτίζονται με το πρόσωπο ενός ηγέτη, όσο καλός και σημαντικός και να είναι αυτός.Οι αγώνες συνεχίζονται, πέρα από πρόσωπα και παρατάξεις.
    Όποιος προσκυνάει, δεν έχει δικαίωμα να ζητά πολλά και δη ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ισλάμ κατέσφαξε τους Κούρδους, και η Δύση ΠΟΤΕ δεν στήριξε τους Κούρδους.

    Μόνη συμμαχία για το Κουρδιστάν είναι η Ρωσία και οι Ορθόδοξες χώρες, και αν οι Κούρδοι θέλουν καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, πρέπει να γίνουν Ορθόδοξοι.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.